Nové Město na Moravě – Tradiční novoměstský Fler trh je doslova za dveřmi. Prodejce i zákazníky přivítá už tuto sobotu. Jeho součástí je i kavárnička, kde ani tentokrát nebudou chybět dorty vyrobené v Pekařství U Slonků.
/ROZHOVOR/ Jakub Raindl a Andrea Strnadová si otevřeli v Liberci veganské okénko a rozšířili tak gurmánskou nabídku ve městě pod Ještědem. Chodí k nim i „masožravci“. O svém bistru mluvili v Týdeníku Liberecko, který vyšel v úterý 26. listopadu.
/FOTOGALERIE/ SOŠ a SOU Horky nad Jizerou zve budoucí studenty a jejich rodiče na Den otevřených dveří. Ten proběhne ve středu 27. listopadu od 10 do 16 hodin. V prostorách zámku a nádvoří místní studenti odprezentují všechny obory, které škola nabízí. Na to se také pořádně chystají, připravují nejrůznější pečivo, dorty, vánoční vazby na ozdobu a jako ukázku své práce.
Lidé svým parťákům stále více dopřávají lepší péči. V Lovosicích mohou například mazlíčci chodit do lázní, pečou tam také psí dobroty. V Žatci zase nabízí speciální na masáže.
Znojmo /FOTO/ - Se svým svatebním dortem se blýskla v celostátní soutěži odborných prací spolupořádané Hospodářskou komorou studentka Ilona Svobodová ze znojemské střední školy v Dvořákově ulici.
Dozrávající vlašské ořechy jsou jedním ze symbolů nástupu podzimu. A zároveň se mohou stát i symbolem oživení ve vaší kuchyni. Použití je totiž všestranné – vlašské ořechy jsou vhodné jak vcelku, tak třeba i nasekané nebo pomleté.
Pochoutky, které byly potěšením pro oči diváků, zaplnily stoly v kulturním domě v Myslívě, kde se konal již 26. ročník gastronomické soutěže a výstavy EX Myslív.
Brno /FOTO/ – Dočkal se většího aplausu než vítěz. Aby také ne, vždyť Karel Fuksa v neděli dokončil už 52. ročník Brněnské 25. Běžeckého závodu, jehož historie se píše od roku 1967.
/FOTOGALERIE/ Pořádný důvod k oslavě měl o víkendu Rodinný zábavní park Galaxie ve Zlíně: slavil totiž desáté narozeniny. Připravený byl bohatý program, narozeninové dárky, tombola a samozřejmě velký narozeninový dort.
/FOTO, VIDEO/ Psí útulek U Šmudliny oslavil v sobotu už čtrnácté narozeniny a to akcí nazvanou Šmudlina Tour, která přilákala řadu pejskařů, i přátel psů.
Tři dny plné představení pro děti si užijí od pátku dvacátého září Brňané. Brněnské Divadlo Polárka, které se zaměřuje na dětské diváky, totiž zahájí sezonu třídenním festivalem Polárkový dort. Kromě představení v budově divadla se mohou lidé za kulturou vydat i do šapitó, které kvůli festivalu vznikne v Björnsonově sadu.
/FOTOGALERIE/ Odřekli vám cukráři dodat na poslední chvíli dort na oslavu narozenin, nebo jste na jeho objednání dokonce zapomněli? Nevadí, může vás zachránit Dortová pohotovost. V ní vám dort připraví do 120 minut.
/FOTOGALERIE/ Odřekli vám cukráři dodat na poslední chvíli dort na oslavu narozenin, nebo jste na jeho objednání dokonce zapomněli? Nevadí, může vás zachránit Dortová pohotovost. V ní vám dort připraví do 120 minut.
/FOTOGALERIE/ Odřekli vám cukráři dodat na poslední chvíli dort na oslavu narozenin, nebo jste na jeho objednání dokonce zapomněli? Nevadí, může vás zachránit Dortová pohotovost. V ní vám dort připraví do 120 minut.
/FOTOGALERIE/ Odřekli vám cukráři dodat na poslední chvíli dort na oslavu narozenin, nebo jste na jeho objednání dokonce zapomněli? Nevadí, může vás zachránit Dortová pohotovost. V ní vám dort připraví do 120 minut.
/FOTOGALERIE/ Odřekli vám cukráři dodat na poslední chvíli dort na oslavu narozenin, nebo jste na jeho objednání dokonce zapomněli? Nevadí, může vás zachránit Dortová pohotovost. V ní vám dort připraví do 120 minut.
Brno /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Už dvě desetiletí nakupují lidé z Brna i širokého okolí v Olympii v Modřicích u Brna. Desítky jich do nákupního centra míří i v sobotu odpoledne. Ve dvě hodiny mají totiž odstartovat dva týdny trvající oslavy jeho dvacátých narozenin.
/FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ Kolínsko má svoji reprezentantku národní soutěži krásy Miss České republiky. Je to dvacetiletá Nikola Kokyová, studentka Vysoké školy ekonomické. Za sebou má účast v Miss Kolínska, kde byla první vicemiss. „Zvítězit by znamenalo splnit si svůj dětský sen. Ale uvidíme, jak to dopadne, byla by to po tom všem už jen třešnička na dortu,“ říká Nikola Kokyová. Kolíňačka tak je ve finálové dvanáctce nejkrásnějších žen České republiky.
Ženy v české gastronomii zoufale chybějí. Proto je jenom dobře, že posledním vítězem soutěže MasterChef není muž. Oblíbenou kuchařskou show ovšem nevyhrála ani žena, ale vlastně ještě dívka, sedmnáctiletá studentka Kristína Nemčková, která poskytla rozhovor časopisu Gurmet. Skvostný začátek kariéry, na jejímž startu sympatická a usměvavá slečna právě stojí.
Jihočeský kraj - Dort v podobě školy přivezla hejtmanka Ivana Stráská do Obchodní akademie a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky v Písku. Učinila tak v pondělí 2. září u příležitosti zahájení školního roku 2019 až 2020 na jihu Čech.
Na tenisových kurtech v Nové Pace se konal 48. ročník turnaje mužů „O novopacký dort“, na který přijelo celkem 34 hráčů, z toho dva Poláci a jeden Slovák. Dvouhry se zúčastnilo 32 hráčů včetně pěti vítězů z předchozích let Adama Swiecického (2004 a 2010), Michala Slavíka (2013 a 2017), Jaroslava Hanuše (2014), Marka Dopity (2015) a Ladislava Zeleného (2016).
Jindřichův Hradec – Náročný úkol dostaly cukrářky z Kavárny a cukrárny Florián v Jindřichově Hradci. Měly upéct svatební dort vysoký 145 centimetrů. Jen přípravy jim trvaly 14 dnů.
/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov.
/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov na Rakovnicku.
/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov na Rakovnicku.
/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov na Rakovnicku.
/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov na Rakovnicku.
/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov na Rakovnicku.
/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov na Rakovnicku.
/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov na Rakovnicku.
/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov na Rakovnicku.
/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov na Rakovnicku.
Ve druhém kole Fortuna Divize B Dobříš nebodovala. Středočeští fotbalisté hráli v sobotu na pražské Aritmě, kde se jim nepodařilo skórovat. Naopak dva góly inkasovali.
ROZHOVOR/ Už jste ochutnali Paris Brest, tartaletku, Pavlova dort nebo některý jiný s dezertů Bistrotéky Valachy? Sladkosti, které návštěvníkům servíruje tento nový podnik na Obchodním domě, bez nadsázky rozvířily poklidnou hladinu cukrářství ve Zlíně. Za vším sladkým – od „obyčejných“ závinů a buchete až po kreativní francouzské dezerty - stojí 27letá šéfcukrářka Tamara Adamčíková.
České Budějovice - Bývalé ligové volejbalistky českobudějovického Meteoru, které stále v okresní soutěži patří k nejlepším, vyrazily už na tradiční turnaj Hrbovcup.
První svatební dort upekla dnes dvaadvacetiletá Nikol Nováková v roce 2017. Nyní má tolik zakázek, že z časových důvodů musí některé odmítat. „Nejradši mám, když mi lidé dají volnou ruku a můžu se na dortu kreativně vyjádřit,“ říká mladá cukrářka.