Kreativ

ŠTÍTEK: dort

Větší pestrost! Dnes jíme moc masa a živočišných výrobků

/ROZHOVOR/ Jakub Raindl a Andrea Strnadová si otevřeli v Liberci veganské okénko a rozšířili tak gurmánskou nabídku ve městě pod Ještědem. Chodí k nim i „masožravci“. O svém bistru mluvili v Týdeníku Liberecko, který vyšel v úterý 26. listopadu.

V Horkách pečou, vaří a připravují vazby. Chystají se na Den otevřených dveří

/FOTOGALERIE/ SOŠ a SOU Horky nad Jizerou zve budoucí studenty a jejich rodiče na Den otevřených dveří. Ten proběhne ve středu 27. listopadu od 10 do 16 hodin. V prostorách zámku a nádvoří místní studenti odprezentují všechny obory, které škola nabízí. Na to se také pořádně chystají, připravují nejrůznější pečivo, dorty, vánoční vazby na ozdobu a jako ukázku své práce.

Zlínská Galaxie slavila kulatiny. Nechyběl ani dort

/FOTOGALERIE/ Pořádný důvod k oslavě měl o víkendu Rodinný zábavní park Galaxie ve Zlíně: slavil totiž desáté narozeniny. Připravený byl bohatý program, narozeninové dárky, tombola a samozřejmě velký narozeninový dort.

Tip Deníku na pátek 20. září: Festival Polárkový dort láká dětské posluchače

Tři dny plné představení pro děti si užijí od pátku dvacátého září Brňané. Brněnské Divadlo Polárka, které se zaměřuje na dětské diváky, totiž zahájí sezonu třídenním festivalem Polárkový dort. Kromě představení v budově divadla se mohou lidé za kulturou vydat i do šapitó, které kvůli festivalu vznikne v Björnsonově sadu.

Olympia Brno slaví. Čtyřpatrový dort si rozebrali návštěvníci

Brno /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Už dvě desetiletí nakupují lidé z Brna i širokého okolí v Olympii v Modřicích u Brna. Desítky jich do nákupního centra míří i v sobotu odpoledne. Ve dvě hodiny mají totiž odstartovat dva týdny trvající oslavy jeho dvacátých narozenin.  

Nikola Kokyová: Korunka Miss by byla jen třešnička na dortu

/FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ Kolínsko má svoji reprezentantku národní soutěži krásy Miss České republiky. Je to dvacetiletá Nikola Kokyová, studentka Vysoké školy ekonomické. Za sebou má účast v Miss Kolínska, kde byla první vicemiss. „Zvítězit by znamenalo splnit si svůj dětský sen. Ale uvidíme, jak to dopadne, byla by to po tom všem už jen třešnička na dortu,“ říká Nikola Kokyová. Kolíňačka tak je ve finálové dvanáctce nejkrásnějších žen České republiky.

Vítězka MasterChef Kristína Nemčková: Kuchařina je dřina. I proto dominují muži

Ženy v české gastronomii zoufale chybějí. Proto je jenom dobře, že posledním vítězem soutěže MasterChef není muž. Oblíbenou kuchařskou show ovšem nevyhrála ani žena, ale vlastně ještě dívka, sedmnáctiletá studentka Kristína Nemčková, která poskytla rozhovor časopisu Gurmet. Skvostný začátek kariéry, na jejímž startu sympatická a usměvavá slečna právě stojí.

Novopacký dort ovládl Janoška, čtyřhra pro otce a syna

Na tenisových kurtech v Nové Pace se konal 48. ročník turnaje mužů „O novopacký dort“, na který přijelo celkem 34 hráčů, z toho dva Poláci a jeden Slovák. Dvouhry se zúčastnilo 32 hráčů včetně pěti vítězů z předchozích let Adama Swiecického (2004 a 2010), Michala Slavíka (2013 a 2017), Jaroslava Hanuše (2014), Marka Dopity (2015) a Ladislava Zeleného (2016).

Miliony od kraje na propagaci firem jsou téměř vyčerpány. Budou další?

/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov.

Miliony od kraje na propagaci firem jsou téměř vyčerpány. Budou další?

/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov na Rakovnicku.

Miliony od kraje na propagaci firem jsou téměř vyčerpány. Budou další?

/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov na Rakovnicku.

Miliony od kraje na propagaci firem jsou téměř vyčerpány. Budou další?

/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov na Rakovnicku.

Miliony od kraje na propagaci firem jsou téměř vyčerpány. Budou další?

/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov na Rakovnicku.

Miliony od kraje na propagaci firem jsou téměř vyčerpány. Budou další?

/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov na Rakovnicku.

Miliony od kraje na propagaci firem jsou téměř vyčerpány. Budou další?

/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov na Rakovnicku.

Miliony od kraje na propagaci firem jsou téměř vyčerpány. Budou další?

/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov na Rakovnicku.

Miliony od kraje na propagaci firem jsou téměř vyčerpány. Budou další?

/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov na Rakovnicku.

Miliony od kraje na propagaci firem jsou téměř vyčerpány. Budou další?

/VIDEO/ Mražené dorty, recepty na dorty spadající do oblasti zdravého mlsání i vlastní vývoj cukrářských směsí a technik (z nichž asi největší proslulosti dosahují zrcadlové cukrářské polevy s vysokým obsahem čokolády a bez konzervantů, oceněné i na potravinářské výstavě v italském Rimini). To jsou asi největší speciality cukrářské odbornice Zlaty Otavové, která působí v obci Zavidov na Rakovnicku.

Šéfcukrářka Tamara Adamčíková: Čokoládu miluji i nenávidím

ROZHOVOR/ Už jste ochutnali Paris Brest, tartaletku, Pavlova dort nebo některý jiný s dezertů Bistrotéky Valachy? Sladkosti, které návštěvníkům servíruje tento nový podnik na Obchodním domě, bez nadsázky rozvířily poklidnou hladinu cukrářství ve Zlíně. Za vším sladkým – od „obyčejných“ závinů a buchete až po kreativní francouzské dezerty - stojí 27letá šéfcukrářka Tamara Adamčíková.

U pečení se odreaguji, říká studentka mikrobiologie

První svatební dort upekla dnes dvaadvacetiletá Nikol Nováková v roce 2017. Nyní má tolik zakázek, že z časových důvodů musí některé odmítat. „Nejradši mám, když mi lidé dají volnou ruku a můžu se na dortu kreativně vyjádřit,“ říká mladá cukrářka.