Dorty, buchty i makronky. Natálie Tetivová ráda tráví čas v kuchyni
Pro teprve jednadvacetiletou Natálii Tetivovou se stalo pečení vášní. Svůj volný čas tak přímo s chutí tráví v kuchyni s vařečkou v ruce.
Pro teprve jednadvacetiletou Natálii Tetivovou se stalo pečení vášní. Svůj volný čas tak přímo s chutí tráví v kuchyni s vařečkou v ruce.
Máte chuť na něco dobrého? Vyzkoušejte jednoduchý dort podle paní Veroniky.
Manželé Křížkovi provozují ve Frýdlantu oblíbenou kavárnu Jazzová osvěžovna už od roku 2012. Původně na sever Čech přijeli za příbuznými a kavárnu otevřeli jen na týden, aby mohli pohostit účastníky Letní jazzové dílny Karla Velebného, která se koná každé léto ve Frýdlantu.
/ROZHOVOR/ Pavlína Berzsiová, viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů, byla v uplynulém týdnu u závěrečných zkoušek žáků, kteří se učí sladkému řemeslu v Horkách nad Jizerou. Byla s nimi celé dva dny zkoušky, hodnotila je, ale také je podporovala, když přišel stres, nebo v případě, že se třeba něco trošku nepovedlo. Všichni podle ní byli velmi šikovní. Cukrařina je podle ní ale pořádná dřina, kterou lidé bohužel nedokáží správně ocenit.
Chcete si udělat něco dobrého? Nebo třeba dětem udělat sladkou radost? Vyzkoušejte jednoduchý dort.
Chcete si udělat něco dobrého? Nebo třeba dětem udělat sladkou radost? Vyzkoušejte jednoduchý dort.
Chcete si udělat něco dobrého? Nebo třeba dětem udělat sladkou radost? Vyzkoušejte jednoduchý dort.
Chcete si udělat něco dobrého? Nebo třeba dětem udělat sladkou radost? Vyzkoušejte jednoduchý dort.
Chcete si udělat něco dobrého? Nebo třeba dětem udělat sladkou radost? Vyzkoušejte jednoduchý dort.
Chcete si udělat něco dobrého? Nebo třeba dětem udělat sladkou radost? Vyzkoušejte jednoduchý dort.
"Kdyby mi někdo před pár lety řekl,že budu mít cukrárnu, tak bych mu nevěřila. Obrovskou podporu mám v manželovi,“ říká Kateřina Slivková.
Anna Klápšťová je známá pekařka z televizní soutěže Peče celá země, kde oslnila porotce. Žije v Líšném u Železného Brodu.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vyrůstal v zapadlé středomoravské vesnici Kyžlířov, kde měli jeho rodiče hospodářství. Na jejich přání také vystudoval gymnázium, a v budoucnu se měl stát učitelem. Jenže v osudu měl napsáno, že jeho celoživotní láskou a profesí bude pečení a cukrařina.
Barbora Srnská ze Žďáru nad Sázavou má pro ženu poněkud netypické povolání. Křehká dlouhovláska se donedávna coby stavbyvedoucí podílela na modernizaci „Dé jedničky“. „Motivaci a volbu oboru jsem viděla v taťkově práci. Už na střední škole jsem si řekla, že bych chtěla zkusit stavařinu,“ vysvětluje Barbora Srnská.
Lucie Dvořáková je majitelkou rodinné cukrárny Lucijana v Benešově. Se svou mamčou nabízejí zákazníkům vlastnoručně vyrobené dorty. Ráda na sobě pracuje, vzdělává se a miluje tu pestrost, kterou cukrařina nabízí. Kdy s obyčejnou surovinou dokáže neobyčejné věci. Klade hodně důraz na kvalitní suroviny a originalitu svých výrobků.
Na lomnickém zámku voněly mazance, buchty, dortíky. Sladké aroma se mísilo s vůní bylinek, papriky, šunky, sýra, vajíček. Za pracovními stoly se tu sešli kuchaři, cukráři a pekaři, aby soutěžili na téma Barvy jara a Velikonoc.
Dvě medaile a rekordy. Bilance atletky Škody Plzeň Denisy Majerové ve skončené halové sezoně se dá označit jako úspěšná. „Ano, dařilo se mi,“ souhlasí sympatická vícebojařka.
S Terezou Bebarovou momentálně peče celá země. U ní doma ale sladkosti moc prostoru nemají. S partnerem totiž vyznávají zdravější varianty stravování, stejně jako alternativní způsob vzdělávání jejich starší dcery Klaudie, která po lesní školce nastoupila i do lesní školy.
S Terezou Bebarovou momentálně peče celá země. U ní doma ale sladkosti moc prostoru nemají. S partnerem totiž vyznávají zdravější varianty stravování, stejně jako alternativní způsob vzdělávání jejich starší dcery Klaudie, která po lesní školce nastoupila i do lesní školy.
Po vánočních prázdninách nastal čas odborných soutěží.
Nadýchané zákusky jako jsou kubánský dort či florida s mandarinkami nebo lahodné jahody a maliny s pravou šlehačkou. To jsou jen některá lákadla legendární plzeňské cukrárny Crystal.
Marcela Doležalová (43) z Kladna je žena velmi technicky zdatná, vystudovala kladenskou strojní průmyslovku a pracuje v IT službách. Na první pohled by se dalo říci, že v ní převažuje mužský princip, ovšem opak je pravdou. Její další velká záliba je velmi ženská, miluje pečení, vaření a přírodu. Je vdaná a má dvanáctiletou dceru.
Blíží se svatební sezona 2020. Snoubenci mohli o víkendu najít inspiraci na Svatebním veletrhu v Litomyšli. A bylo se na co dívat.
Tohle byla trefa do černého. Angažování Wojtka Wolského, hokejisty s více než čtyřmi stovkami startů v NHL, se třineckým Ocelářům vyplácí po všech stránkách.
/FOTOGALERIE/ Své 20. narozeniny oslaví Vojta, Kuba a Matěj. Narozeniny Vojty jsou však již jen jako vzpomínka na třetího z medvědů, kteří od roku 2000 žijí na Městské hoře v Berouně. Od té doby pravidelně v tomto čase přichází děti ze školní družiny z berounského Závodí, aby chlupáčům popřály k narozeninám a přinesly jim vlastnoručně vyrobené dorty a další pamlsky.
Na plese půjdou v tombole vyhrát dorty, dorty a dorty… Ale hlavními cenami jsou svářečský kurz a kurz autoškoly za desítky tisíc.
Nové Město na Moravě – Tradiční novoměstský Fler trh je doslova za dveřmi. Prodejce i zákazníky přivítá už tuto sobotu. Jeho součástí je i kavárnička, kde ani tentokrát nebudou chybět dorty vyrobené v Pekařství U Slonků.
/ROZHOVOR/ Jakub Raindl a Andrea Strnadová si otevřeli v Liberci veganské okénko a rozšířili tak gurmánskou nabídku ve městě pod Ještědem. Chodí k nim i „masožravci“. O svém bistru mluvili v Týdeníku Liberecko, který vyšel v úterý 26. listopadu.
Lidé svým parťákům stále více dopřávají lepší péči. V Lovosicích mohou mazlíčci chodit do lázní, pečou tam také psí dobroty. V Žatci chodí na masáže.
/FOTOGALERIE/ SOŠ a SOU Horky nad Jizerou zve budoucí studenty a jejich rodiče na Den otevřených dveří. Ten proběhne ve středu 27. listopadu od 10 do 16 hodin. V prostorách zámku a nádvoří místní studenti odprezentují všechny obory, které škola nabízí. Na to se také pořádně chystají, připravují nejrůznější pečivo, dorty, vánoční vazby na ozdobu a jako ukázku své práce.
Lidé svým parťákům stále více dopřávají lepší péči. V Lovosicích mohou například mazlíčci chodit do lázní, pečou tam také psí dobroty. V Žatci zase nabízí speciální na masáže.
Lidé svým parťákům stále více dopřávají lepší péči. V Lovosicích mohou mazlíčci chodit do lázní, pečou tam také psí dobroty. V Žatci chodí na masáže.
Lidé svým parťákům stále více dopřávají lepší péči. V Lovosicích mohou mazlíčci chodit do lázní, pečou tam také psí dobroty. V Žatci chodí na masáže.
Lidé svým parťákům stále více dopřávají lepší péči. V Lovosicích mohou mazlíčci chodit do lázní, pečou tam také psí dobroty. V Žatci chodí na masáže.
Lidé svým parťákům stále více dopřávají lepší péči. V Lovosicích mohou mazlíčci chodit do lázní, pečou tam také psí dobroty. V Žatci chodí na masáže.
Lidé svým parťákům stále více dopřávají lepší péči. V Lovosicích mohou mazlíčci chodit do lázní, pečou tam také psí dobroty. V Žatci chodí na masáže.
Lidé svým parťákům stále více dopřávají lepší péči. V Lovosicích mohou mazlíčci chodit do lázní, pečou tam také psí dobroty. V Žatci chodí na masáže.
Dětský filmový festival startuje v kině ve Velkých Němčicích. Ve středu v podvečer si děti užijí animovaný příběh o Rexovi Psí veličenstvo.
Sokolovští policisté, záchranáři, strážníci a hasiči si pochutnali na velkých dortech, které jim přineslo vedení města.
Znojmo /FOTO/ - Se svým svatebním dortem se blýskla v celostátní soutěži odborných prací spolupořádané Hospodářskou komorou studentka Ilona Svobodová ze znojemské střední školy v Dvořákově ulici.