Fotbalista, co má zálibu v pečení dortů. Jeden byl i pro Hrošovského
Fotbal je jeho velkou vášní, hraje ho od útlého věku, nejdál to dotáhl do druhé ligy v Sokolově. Teď František Dvořák válí v ČFL za Jiskru Domažlice.
Fotbal je jeho velkou vášní, hraje ho od útlého věku, nejdál to dotáhl do druhé ligy v Sokolově. Teď František Dvořák válí v ČFL za Jiskru Domažlice.
Karolína Muchová prošla do semifinále Australian Open s natrženým břišním svalem. Trhlinu na levé straně odhalilo už vyšetření v Melbourne a diagnózu potvrdila prohlídka po návratu do Česka.
/FOTO/ Cukrářské výrobky se zahalily hlavně do růžové a červené barvy symbolizující lásku. V neděli byl Valentýn a příležitost projevit svému protějšku city si nenechalo ujít mnoho dvojic.
Sladký život má Tereza Vaňková z Hradce Králové. A to doslova. Před narozením svých dětí vůbec netušila, že bankovnictví vymění za pečení dortů. Nelituje. Metodou pokus omyl se jí podařilo propracovat až k vlastnímu podniku a dnes dorty zdobí i samotným zlatem.
Oslavit nedělní svátek zamilovaných, Den svatého Valentýna, můžete také něčím sladkým na zub. Cukráři v regionu připravili u této příležitosti různé druhy tematických dortů.
Maminky z Líní a Heřmanovy Huti Vladislavu Nogovou dobře znají. Sympatická sestřička z ordinace zdejší dětské lékařky pochází ze Zbůchu, ale v současné době žije již roky v Nýřanech.
/DENÍK NA NÁVŠTĚVĚ/ Sedm dní v týdnu, od rána do večera „bojuje“ v Mimoni o svou živnost Ivana Jablonovská. U sídliště Pod Ralskem tam třetím rokem provozuje vyhlášenou Zrzlinárnu Ralsko, která se především v létě stává doslova turistickou atrakcí. I když rovněž jejímu podnikání drsně zkomplikoval nouzový stav a opatření proti pandemii koronaviru, své plány nevzdává.
Chcete zhubnout? Pak jezte před zrcadlem. Odborníci zjistili, že když se na sebe člověk dívá, zatímco konzumuje něco nezdravého – například porci čokoládového dortu – jídlo mu začne méně chutnat, a nakonec ho sní méně, než původně chtěl.
Upéct dort, pak jej vyfotit a snímky poslat pedagogům. Ostříhat doma příbuzného a fotky „před“ a „po“ odeslat mistrovi odborného výcviku. Při odborné praxi, která teď probíhá na dálku, musejí střední školy improvizovat. U některých oborů funguje odborný výcvik on-line lépe, u jiných jen stěží.
Nedávno tomu bylo 21 let, co se narodili medvědí bráškové Vojta, Kuba a Matěj známí z večerníčku Méďové. Zpočátku žili u pana Václava Chaloupka, když ale vyrostli, našli nejznámější medvědi v Čechách nové bydlení právě zde, na berounské Městské hoře. A tam jsme za nimi v den jejich narozeni zašli i my.
Další paráda. Rychlobruslařka Martina Sáblíková po vítězství v závěrečném závodě na pět kilometrů vybojovala na mistrovství Evropy ve víceboji bronzovou medaili. Před ní se dostaly jen Nizozemky De Jongová a Schoutenová.
/FOTO/ Renata Kupková prožívá svůj sen dnes a denně. Vysnila si být cukrářkou a stala se jí. Že tenhle voňavý obor prostě miluje, vycítíte z každého jejího slova. Svou lásku zřejmě vkládá i do krásných dortů, zákusků a nyní také do vánočního cukrovíčka. Zákazníci to tuší, a proto ji neopustili ani v letošním těžkém roce.
/LIDÉ ODVEDLE/ Cukrárenský byznys v posledních letech prochází proměnou. Místo indiánků a punčového řezu za dvacet korun začínají lidé vyhledávat sofistikované zákusky a neváhají za ně zaplatit. Poptávku po luxusní cukrařině se snaží uspokojit řada cukrářů a podniků, mezi ně patří v Lenka Vanišová z Krupky.
Naše znojemská Střední odborná škola Dvořákova se každoročně aktivně zúčastňuje celostátní soutěže o nejlepší samostatnou odbornou práci, kterou vyhlašuje Národní ústav pro vzdělávání společně s Hospodářskou komorou ČR. Tato soutěž se týká patnácti oborů vzdělání, mezi které patří i obor cukrář.
Výstava připomíná zašlou slávu československých cukráren v období formující se první republiky. Čekají na Vás stylizované interiéry historických cukráren a prodejen včetně výrobny sladkostí a art-decové posezení.
Pečení a cukrařina. To je pro Báru Lamačovou nejen koníček a obrovská vášeň, ale zároveň i povolání. „Bavilo mě to vždycky, ale nikdy jsem si asi úplně nemyslela, že to bude něco, čím bych se mohla živit. Lásku k jídlu máme v rodině, takže to byl pro mě asi takový přirozený vývoj,“ přemítala mladá cukrářka.
Svázané ruce měla doteď cukrářka z Jindřichova Hradce Iva Menšíková, která jakožto živnostnice péct dorty mohla, ale zájem o ně byl téměř nulový.
K pečení nikdy vztah neměla. Jako většina žen i Hana Cupalová přiznává, že porozumět kuchyňským spotřebičům jí pomohlo až mateřství. „Ještě před šesti lety jsem vše, co jsem dala do trouby, na uhel spálila,“ směje se osmadvacetiletá Břeclavanka a majitelka cukrárny Cupicake.
Přizpůsobit se nucenému uzavření provozoven musejí nejen hospodští, ale i olomoucké cukrářky. Zatímco hospody vaří stále „meníčka“, mnohé cukrářky musely změnit sortiment, aby si zákazníci mohli dobroty zakoupené u výdejního okénka také pohodlně odnést až domů.
/FOTOGALERIE/ Princezny, vodníci, víly, čmeláčci nebo i indiáni! Ti všichni byli k vidění v kutnohorském rodinném centru Špalíček, které bujarým karnevalovým rejem oslavilo své druhé narozeniny. Tématem oslavy bylo Z pohádky do pohádky, a proto na děti v centru nečekaly pouze hračky, ale i pohádkové postavy, které pro malé návštěvníky připravily soutěže.
Když mají chlapi volno, rozdělají oheň a hodí maso na gril. Ale co když venku prší? Ti odvážnější mohou šokovat své okolí a pustit se do pečení nějakých těch sladkých dobrot.
Zuzka Návarová se narodila v severočeském Mostě, ale hrou životních náhod se ocitla až ve Vodňanech. K malování ji přivedl její tatínek, jehož celoživotním snem bylo, aby se výtvarné tvorbě věnovala profesionálně. Zuzka Návarová ale místo toho vystudovala zemědělskou školu a následně jako mladá maminka na dlouhou dobu usedla za kancelářský stůl v účtárně.
/LIDÉ ODVEDLE/ Magda a Standa Křížkovi jezdili do Frýdlantu nejprve za příbuznými, pak si zde zkusili podnikat a nakonec se tam přestěhovali. Ve městě provozují oblíbenou kavárnu Jazzová osvěžovna.
Epidemiologická situace před krajskými volbami nepřála kontaktním kampaním. Pro lídry to byla výzva, jak oslovit a zaujmout voliče bez obvyklých mítinků na náměstích a bez osobních diskusních setkání.
Jako malá umělecká díla z cukru. Přesně tak vypadají dorty, makronky a další sladkosti z dílny třiatřicetileté Kristýny Kotáskové z Břeclavi.
Jsou rychlé, vypadají krásně a ještě lépe chutnají. Vyzkoušejte recepty na sladkosti, které si nejlépe vychutnáte právě v létě. Například osvěžující domácí cappuccino či tvarohový dortík s čerstvým ovocem.
Podobných soubojů v nejvyšší fotbalové soutěži moc není. V lize se běžně potkávají sourozenci nebo rodinní příbuzní, v minulosti už proti sobě nastoupili otec se synem, ale aby se manželé rozdělili a každý z nich se postavil na jinou střídačku, to v Česku zřejmě ještě nebylo!
Přiznávám, že nejsem typickým televizním divákem, a tak jsem pořad Peče celá země pravidelně nesledovala. Patřím ovšem k vášnivým konzumentům cukroví a pocházím z rodiny, která má k pečení velmi blízko. Na setkání s hlavní porotkyní soutěže, slavnou a oblíbenou cukrářkou Mirkou van Gils Slavíkovou jsem se ale těšila i z jiného důvodu. Říkala jsem si, že po několika vážných rozhovorech o nemocích, stalkingu nebo dopadech koronavirové krize se tentokrát budeme bavit jen o sladkých a voňavých věcech. Sladce jsme ovšem pouze začaly.
Čtenářka Miroslava se s Deníkem podělila o recept na dort, který její rodině zpříjemnil oslavu narozenin.
Kluci i děvčata ve fotbalových dresech se utkali na dvou velkých turnajích. Pořadatelům nešlo ani tak o pořadí a vítěze, ale hlavně o to, aby si týmy před prázdninovou pauzou ještě pořádně zahrály. Ale i tak připravili pro všechny účastníky hodnotné ceny.
/ROZHOVOR/ Na začátku sezony se trápil. Libor Kozák na hrotu sparťanského útoku zahazoval jednu šanci za druhou. Teď působí zkušený střelec úplně jinak. Věří si a dokonce útočí na kanonýrskou korunu. Aktuálně má čtrnáct zářezů na pažbě stejně jako slávista Petar Musa, ten ale v závěrečném derby nenastoupí kvůli kartám.
Pro teprve jednadvacetiletou Natálii Tetivovou se stalo pečení vášní. Svůj volný čas tak přímo s chutí tráví v kuchyni s vařečkou v ruce.
Máte chuť na něco dobrého? Vyzkoušejte jednoduchý dort podle paní Veroniky.
Manželé Křížkovi provozují ve Frýdlantu oblíbenou kavárnu Jazzová osvěžovna už od roku 2012. Původně na sever Čech přijeli za příbuznými a kavárnu otevřeli jen na týden, aby mohli pohostit účastníky Letní jazzové dílny Karla Velebného, která se koná každé léto ve Frýdlantu.
/ROZHOVOR/ Pavlína Berzsiová, viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů, byla v uplynulém týdnu u závěrečných zkoušek žáků, kteří se učí sladkému řemeslu v Horkách nad Jizerou. Byla s nimi celé dva dny zkoušky, hodnotila je, ale také je podporovala, když přišel stres, nebo v případě, že se třeba něco trošku nepovedlo. Všichni podle ní byli velmi šikovní. Cukrařina je podle ní ale pořádná dřina, kterou lidé bohužel nedokáží správně ocenit.
Chcete si udělat něco dobrého? Nebo třeba dětem udělat sladkou radost? Vyzkoušejte jednoduchý dort.
Chcete si udělat něco dobrého? Nebo třeba dětem udělat sladkou radost? Vyzkoušejte jednoduchý dort.
Chcete si udělat něco dobrého? Nebo třeba dětem udělat sladkou radost? Vyzkoušejte jednoduchý dort.
Chcete si udělat něco dobrého? Nebo třeba dětem udělat sladkou radost? Vyzkoušejte jednoduchý dort.
Chcete si udělat něco dobrého? Nebo třeba dětem udělat sladkou radost? Vyzkoušejte jednoduchý dort.
Chcete si udělat něco dobrého? Nebo třeba dětem udělat sladkou radost? Vyzkoušejte jednoduchý dort.
"Kdyby mi někdo před pár lety řekl,že budu mít cukrárnu, tak bych mu nevěřila. Obrovskou podporu mám v manželovi,“ říká Kateřina Slivková.
Anna Klápšťová je známá pekařka z televizní soutěže Peče celá země, kde oslnila porotce. Žije v Líšném u Železného Brodu.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.