Kreativ

ŠTÍTEK: Filadelfie

Bubeník Radim Kolář připravil pro blanenské kino Philadelphia projekt, tedy poctu Milesu Davisovi a jeho spoluhráčům. Koncert soudobé alternativní hudby spojí jazz, filmy i biketrial v originálním experimetnu. Začíná v úterý v půl osmé večer.

Miles Davis, jazz i biketrial se potkají v kině

Blansko – Experimentální hudba, jazz, film, biketrial. To všechno a asi i něco víc zažijí diváci zítra večer v blanenském kině. Špičkoví muzikanti připravili poctu Milesu Davisovi a jeho spoluhráčům. A protože akci pořádá bubeník Radim Kolář, je jasné, že překročí hranice ustálených žánrů.

Opavu navštíví profesor Pieter Judson.

Odborníka na habsburskou monarchii čeká nabitý program

Opava – Zejména vědecká spolupráce, ale také přednášky budou hlavní náplní několikadenního pobytu profesora Pietera Judsona z prestižní Swarthmore College ve Philadelphii, autora několika knih a šéfredaktora periodika Austrian History Yearbook.

Královéhradecké letiště hostí show CIAF.

Vyrazíte na CIAF? Máte rádi letadla, nebojíte se létat?

Hradec Králové - Víkendová porota Deníku: Vybrané osobnosti z regionu pravidelně každý týden sdělují na stránkách Deníku své názory k aktuálním tématům. Nejinak tomu bylo i tentokrát, kdy se dotazovaní vyjádřili k netradičním letním činnostem.

THE ROOTS. Zpěvák kapely Tariq Trotter "Black Thought" spolu s ostatními členy

Česká premiéra: hiphop podle The Roots

Praha /VIDEO/ - Fanoušci živé hiphopové kapely The Roots se dočkali. Američtí muzikanti, držitelé čtyř Grammy, zahrají poprvé v Praze v úterý 7. srpna v Lucerna Music Baru.

Shea Weber z Kanady atakuje u hrazení Rusa Alexeje Morozova.

Philadelphia chce zlákat lukrativní smlouvou Webera z Nashvillu

Filadelfie - Hokejový obránce Shea Weber podepsal podle kanadské televizní stanice TSN čtrnáctiletou smlouvu na 100 milionů dolarů s Philadelphií, která tak chce získat šestadvacetiletého chráněného volného hráče z Nashvillu. Predators, kteří se s Weberem nedokázali dohodnout na novém kontraktu, mají nyní sedm dní na to, aby nabídku dorovnali a svého kapitána udrželi.

Příjemné posezení, byť u poměrně frekventované ulice čeká návštěvníky porubské cukrárny Ollies.

Ještě neznáte Ollies? Hleďte to napravit

Ostrava /SERIÁL DENÍKU/ - Jsou místa, kde bych kvůli jiným potěšením obsluze odpustila snad i to, kdyby mi místo cappuccina přinesla turka zalitého studenou vodou. Proto teď s naprostým klidem přehlédnu, že k objednanému presu nebyla sklenka vody (ale mléko bylo předpisově ohřáté a napěněné).

THE BOSS. Tak se říká americkému rockerovi Bruci Springsteenovi, který zahraje i v Praze. A takhle ho před pár dny vítali diváci na slavném festivalu v Roskilde...

V Praze vystoupí the Boss, Bruce Springsteen

Praha /VIDEO/ – Zájem o hudbu v něm probudil Elvis Presley. Respektive jeho koncert v Ed Sullivan Show. Tehdy se začala psát hvězdná dráha Bruce Springsteena, který si po vzoru Preslyho koupil kytaru a začal se učit. Vystřídal několik kapel, nakonec společně se šesti dalšími muzikanty založil Bruce Springsteen Band. Bruce Springsteen je pojem a ve středu večer vystoupí znovu v Praze, pod širým nebem v Synottip areně. Jde o jediné vystoupení ve střední a východní Evropě.

Ilustrační foto.

Vlna veder v USA připravila o život nejméně 23 lidí

Washington - Nejméně 23 lidských životů si vyžádala vlna horka, která v posledních dnech zasáhla východní část Spojených států. Dnes o tom informovala agentura AP. Meteorologové navíc varují, že se situace v nejbližší době nezlepší, dnes by se teploty v některých městech měly pohybovat kolem 40 stupňů Celsia.

iPhone - ilustrační foto

Nadšenci se s jablečným telefonem i žení

Praha, New York – Ani ne 
12 milimetrů tlustý telefon s jediným tlačítkem namísto klávesnice, jehož levnější verze stála královských 499 dolarů, vyvolal v době svého uvedení na pulty u řady lidí pozdvižení obočí. S odstupem pěti let je ale zřejmé, že firmě Apple se sázka na iPhone, kombinující hudební přehrávač, telefon a kapesní internetový terminál, rozhodně vyplatila – firma za tu dobu prodala více než 217 milionů těchto výrobků.

Washingtonův monument je z důvodu loňského zemětřesení dočasně uzavřený

Pozdravy od krajanů z Nového světa 2.

Trutnov, New York a Washington – Čtyřčlenná delegace parlamentních diplomatů se z New Yorku přesunula do hlavního města Spojených států amerických Washingtonu D.C.

Hvězda LA Lakers Kobe Bryant.

Lakers postoupili v play off NBA do druhého kola, vyřadili Denver

New York - Basketbalisté Los Angeles Lakers zvládli sedmý zápas s Denverem, doma nad Nuggets zvítězili 96:87 a postoupili do druhého kola play off NBA. To v sobotu začalo duelem Bostonu s Philadelphií, v němž domácí Celtics vyhráli nejtěsnějším poměrem 92:91.

André Iguodala z Philadelphie si užívá chvíle slávy.

Favorizovaní basketbalisté Chicaga vypadli už v prvním kole play off

New York - Favorizovaní basketbalisté Chicaga vypadli už v prvním kole play off NBA. Vítěze základní části vyřadila Philadelphia, která porazila Bulls díky dvěma trestným hodům Andrého Iguodaly 2,2 sekundy před koncem 79:78 a zvítězila 4:2 na zápasy. Stejným poměrem ovládl sérii Boston, který ve čtvrtek zdolal Atlantu 83:80. Denver porazil Los Angeles Lakers 113:96 a o postupujícím rozhodne sedmý zápas.  

Basketbalista Chicaga Derrick Rose.

Basketbalisté Philadelphie vyřadili Chicago, ze hry je i Atlanta

New York - Favorizovaní basketbalisté Chicaga vypadli už v prvním kole play off NBA. Vítěze základní části vyřadila Philadelphia, která porazila Bulls díky dvěma trestným hodům Andrého Iguodaly 2,2 sekundy před koncem 79:78 a zvítězila 4:2 na zápasy.

Carlos Boozer z Chicaga bojuje o míč s Thaddeusem Youngem z Philadelphie (vlevo)

Z Býků jsou v play off NBA krotcí beránci na pokraji vyřazení

New York - Basketbalisté nejlepšího týmu Východní konference NBA Chicaga Bulls jsou v úvodním kole play off na pokraji vyřazení. Osmé Philadelphii podlehli 82:89 a v sérii prohrávají už 1:3. Třetí vítězství si v neděli připsaly i týmy Bostonu a Los Angeles Lakers, naopak na 1:3 snížil New York, jemuž k první výhře nad Miami pomohl 41 body Carmelo Anthony.

Hvězda LA Lakers Kobe Bryant.

Bryantových osmatřicet bodů zajistilo Lakers další vítězství

New York - Basketbalisté Chicaga bez svého zraněného lídra Derricka Rose nezvládli druhé utkání série play off s Philadelphií a prohráli 92:109. Vyrovnat dokázal i Boston v Atlantě po vítězství 87:80, zato v Západní konferenci se Los Angeles Lakers ujali nad Denverem vedení už 2:0, druhý domácí zápas vyhráli i díky 38 bodům Kobeho Bryanta 104:100.

Petr Sýkora v dresu New Jersey Devils

Devils díky čtyřem gólům v 3. třetině srovnali sérii s Flyers

Filadelfie – Hokejisté New Jersey zvítězili v druhém utkání druhého kola play off NHL na ledě Philadelphie 4:1 a vyrovnali stav série na 1:1. Ďáblové rozhodli o svém triumfu v třetí třetině, kdy vstřelili čtyři góly, což se jim podařilo vůbec poprvé v historii klubu v play off.

Basketbalista Chicaga Derrick Rose.

Bulls sice vstoupili do play off vítězně, zranil se jim ale lídr Rose

New York - Vítězové základní části NBA Chicago Bulls vstoupili úspěšně do play off, ale výhra 103:91 nad Philadelphií pro ně měla hořkosladkou příchuť. V zápase si totiž poranil koleno Derrick Rose a pro hvězdu týmu a loňského nejužitečnějšího hráče ligy skončila sezona.

Carmelo Anthony.

Anthony dovedl Knicks k výhře nad lídrem konference Chicagem

New York - Basketbalisté New Yorku v čele s Carmelem Anthonym pokazili nejužitečnějšímu hráči loňské sezony NBA Derricku Roseovi návrat do sestavy Chicaga. Po absenci ve 12 zápasech kvůli problémům s tříslem sice byl Rose s 29 body nejlepším střelcem Bulls, jenže Anthony nasbíral 43 bodů a dovedl v prodloužení domácí tým k těsnému vítězství 100:99.

Ilustrační foto

Basketbalisté Lakers porazili v prestižním duelu Boston

Los Angeles - Basketbalisté Los Angeles Lakers porazili v duelu dvou nejúspěšnějších týmů historie NBA Boston 97:94. Ve vyrovnaném utkání se celkem čtrnáctkrát změnilo vedení, které nakonec zůstalo na domácí straně.