Kreativ

ŠTÍTEK: Filadelfie

Ilustrační foto

V USA jsou v důsledku bouře statisíce klientů stále bez elektřiny

Philadelphia (USA) - V americkém státě Pensylvánie, který nejvíce postihla středeční sněhová bouře, bylo ještě večer (dnes ráno SEČ) bez elektrického proudu kolem 625.000 odběratelů. Předtím jich bylo na 849.000 a na celém severovýchodě Spojených států se bez elektřiny podle úřadů ocitlo určitou dobu přes milion domů a podniků.

David Krejčí z Bostonu (vlevo) zakládá gólovou akci proti Philadelphii.

Češi v NHL přihrávali, Erat na dva góly, Krejčí na tři a dohnal Jágra

Filadelfie - Žádný gól, jen samé asistence sbírali čeští hokejisté v deseti sobotních zápasech NHL. Nejvíc se činil David Krejčí, který přihrál na tři branky při výhře Bostonu na ledě Philadelphie 6:1. O jednu nahrávku méně zaznamenal Martin Erat, jehož Washington triumfoval 5:0 v Montrealu.

Jan Veselý z Washingtonu (vlevo) v souboji s Youngem z Filadelfie.

Veselý pomohl Wizards ke dvacáté výhře v sezoně, Lakers padli

New York - Basketbalista Jan Veselý přispěl šesti body a čtyřmi doskoky k pondělní výhře Washingtonu nad Philadelphií 107:99. Jeho tým se počtvrté v sezoně NBA dostal na padesátiprocentní bilanci - Wizards mají na kontě 20 vítězství i porážek. 

Jan Veselý v dresu Washingtonu.

Veselý neprožil povedený návrat, Washington v NBA prohrál

New York - Český basketbalista Jan Veselý se v NBA po třech zápasech vrátil do sestavy Washingtonu, Wizards ale v sobotu prohráli doma s Detroitem 98:104. Veselý odehrál 15 minut a dal sedm bodů, když proměnil tři střely z pole a jeden trestný hod.

Lance Stephenson z Indiany během zápasu s Washingtonem

Veselý nevystřelil, Washington schytal v NBA debakl od Indiany

New York - Basketbalisté Washingtonu podlehli v pátek na palubovce vedoucího týmu NBA Indiany jednoznačně 66:93. Český reprezentant Jan Veselý, který si v minulém utkání 12 body vylepšil střelecké maximum v této sezoně, tentokrát nebyl vidět.

 Paul Pierce (34) v souboji s centrem Pero Anticem (6) z Atlanty.

Brooklyn i bez Williamse vyhrál potřetí za sebou, uspěli i Clippers

New York - Basketbalisté Brooklynu porazili v NBA Atlantu 91:86, připsali si třetí výhru za sebou a posunuli se na dělené deváté místo ve Východní konferenci. Nets se dokázali vypořádat s absencí rozehrávače Derona Williamse, kterého do hry nepustil zraněný kotník.

Ilustrační foto

V USA vrcholí vlna mrazů, ty si vyžádaly nejméně 11 životů

Boston - Na severovýchodě Spojených států by dnes měla vyvrcholit vlna extrémního zimního počasí. Teploty by místy mohly klesnout až pod minus 20 stupňů Celsia. V předchozích dvou dnech si mrazy, doprovázené navíc hustým sněžením, vyžádaly nejméně 11 životů.

LeBron James prochází obranou Golden State Warriors.

Týmy z New Yorku zaskočily v NBA favority, doma padlo i Miami

New York - Trojice favorizovaných týmů nedokázala ve čtvrtečním programu NBA uspět v domácím prostředí. Oklahoma podlehla Brooklynu 93:95, San Antonio prohrálo s New Yorkem 101:105 a basketbalisté Golden State zvítězili v Miami nad obhájci titulu 123:114.

Ilustrační foto

V USA zrušili trest knězi odsouzenému za krytí zneužívání dětí

Filadelfie – Americký odvolací soud dnes zrušil trest nejméně tří let vězení pro římskokatolického kněze Williama Lynna, který byl loni v létě odsouzen za to, že údajně zatajoval zneužívání dětí. Toho se dopouštěli další kněží v jeho filadelfské arcidiecézi.

Ilustrační foto

Bouřková vlna si v USA a Kanadě vyžádala nejméně 14 mrtvých

Washington - Rozsáhlé bouřky doprovázené tornády, srážkami i teplotními anomáliemi si ve Spojených státech a Kanadě vyžádaly nejméně 14 obětí na životech. Statisíce obyvatel největšího kanadského města Toronto jsou v důsledku ledové bouře bez proudu a část z nich potmě zřejmě prožije i Vánoce. Na východě část Kanady podle stanice BBC zahynulo pět lidí při dálničních nehodách způsobených počasím.

Doc Rivers

Trenér Doc Rivers zažil v NBA vítězný návrat do Bostonu

Boston - Trenér Doc Rivers zažil v basketbalové NBA vítězný návrat do Bostonu, s nímž před pěti lety slavil titul, a který letos v létě po devíti letech opustil. S novým týmem Los Angeles Clippers ve středu v bostonské hale TD Garden zvítězil 96:88.

Polák Marcin Gortat (4) v dresu Washingtonu v souboji s Kennethem Fariedem (35) z Denveru.

Washington podlehl v NBA Denveru o jediný bod, Veselý dal dva

Washington - Basketbalisté Washingtonu prohráli v pondělním utkání NBA na svém hřišti s Denverem těsně 74:75. Jan Veselý odehrál za poražené 20 minut, připsal si dva body a tři doskoky. Český reprezentant se do hry znovu dostal jako první náhradník, proměnil jeden ze dvou střeleckých pokusů z pole a nevyužil dva trestné hody.

Ilustrační foto

USA ochromil mráz, narušena je doprava i dodávky elektřiny

Washington - Skoro celé Spojené státy ochromil nezvykle silný mráz. Napříč státy se dnes podle stanice CNN teploty pohybovaly často v rozmezí 23 až 28 stupňů Celsia pod bodem mrazu. Některé oblasti zasáhlo rekordní sněžení, například ve Philadelphii. Narušena je hlavně doprava, ale někde se lidé ocitli bez elektřiny a úřady ve Washingtonu nejméně v úterý omezují činnost.

Lebron James z Miami Heat

Vítěznou sérii Miami v NBA po deseti zápasech utnul Detroit

Miami - Vítěznou sérii šampionů NBA z Miami ukončil po deseti zápasech Detroit. Basketbalisté Pistons vyhráli na palubovce nejlepšího týmu ligy z posledních dvou let 107:97 a upevnili si šesté místo v pořadí výrazně slabší Východní konference. Detroit má bilanci osmi výher a deseti porážek, druhý tým "východní" tabulky Miami 14:4.

Roy Hibbert a Paul George z Indiandy slaví výhru nad Los Angeles Clippers

Indiana dál ničí soupeře, NBA viděla skvělou show Drummonda

Los Angeles - Basketbalisté Indiany pokračují v povedeném vstupu do sezony a jejich další obětí se stali Los Angeles Clippers. Pacers vyhráli na palubovce vedoucího týmu Pacifické divize 105:100 a soupeři utnuli čtyřzápasovou vítěznou sérii.

Basketbalista Jan Veselý.

Veselý po problémech se zády pomohl k výhře nad Knicks

Washington - Basketbalista Jan Veselý přispěl dvěma body a pěti doskoky k vítězství Washingtonu nad New Yorkem 98:89. Jediný český hráč v NBA, který v pátek v Torontu odstoupil ze zápasu kvůli potížím se zády, v sobotu strávil na palubovce přes 23 minut.

Paul George z Indiany (vlevo) v souboji s Mikem Conleym z týmu Memphis Grizzlies.

Indiana zvítězila v NBA i poosmé, ve formě je i San Antonio

Indianapolis – Basketbalisté Indiany zůstávají jediným týmem v NBA, který v nové sezoně ještě neprohrál. V pondělí Pacers doma zdolali Memphis 95:79 a uspěli i v osmém utkání za sebou. Formu si drží také hráči San Antonia, kteří porazili Philadelphii 109:85 a se sedmi vítězstvími kralují Západní konferenci.

Basketbalista Minnesoty Kevin Love.

Týmy Minnesoty a Philadelphie v NBA poprvé prohrály

Cleveland - Po třech výhrách v řadě utrpěli basketbalisté Minnesoty v nové sezoně NBA premiérovou porážku, v Clevelandu prohráli těsně 92:93. Philadelphia, která měla dosud rovněž bezchybnou bilanci, doma podlehla Golden State 90:110. Za hosty zaznamenal podruhé v kariéře triple double Stephen Curry.

Bradley Beal z Washingtonu (vlevo) fauluje Thaddeuse Younga z Philadelphie.

Veselý i podruhé chyběl v sestavě Washingtonu, který opět padl

New York - Český basketbalista Jan Veselý nedostal příležitost ani ve druhém utkání Washingtonu v nové sezoně NBA. Jeho tým v pátek prohrál úvodní domácí zápas s Philadelphií 102:109. Před utkáním vedení Wizards oznámilo, že na Veselého nevyužije opci, takže český reprezentant se v létě stane volným hráčem.

Ilustrační foto.

Skokový pohár Karlovarského kraje pro Martina Štorkána

Karlovy Vary – První zářijový den neproběhl tradičně ve znamení nástupu do školy, ale karlovarští školáčci, a nejen oni, se přišli podívat k „vysílačce" na skokové závody, které pořádal starorolský jezdecký klub.

Jakub Sedláček v době kdy hájil barvy Zlína.

Sedláček se dohodl s Rigou na smlouvě

Praha/Zlín – Je hotovo! Vše domluveno, zbývá pouze podpis. Brankář a zlínský odchovanec Jakub Sedláček podle posledních informací Deníku na pražském přípravném turnaji Prague hockey cup vychytal roční kontrakt na nadcházející sezonu v KHL v týmu Dynamo Riga.

Z utkání basketbalistů Jiskry Domažlice.

Basketbalisté Jiskry vyzvou Američany

Domažlice – Vzácná událost čeká příznivce basketbalistů Jiskry Domažlice dnes, ve čtvrtek 15. srpna. Od 18.30 hodin ve Sportovní hale Jiskra odehraje historicky první utkání se zámořským družstvem. Druholigový tým vyzve v přátelském utkání celek Philadelphia Men´s Goodwill Team. 

Psovodi Václav Ouška s ovčákem Cheesem ze Svobodného dvora (vlevo) a Martin Pejša s Katem Aritar Bastet.

Ovčáci jihočeských psovodů ovládli mezinárodní soutěž

Jižní Čechy – Dokázali spojit příjemné s užitečným a jsou díky tomu nadmíru úspěšní. Nejen v profesi, ale i běžném životě. Jihočeští policejní psovodi Martin Pejša a Václav Ouška ovládli mezinárodní mistrovství českého klubu německých ovčáků.

Psovodi Václav Ouška s ovčákem Cheesem ze Svobodného dvora (vlevo) a Martin Pejša s Katem Aritar Bastet.

Ovčáci jihočeských psovodů ovládli mezinárodní soutěž

Jižní Čechy – Dokázali spojit příjemné s užitečným a jsou díky tomu nadmíru úspěšní. Nejen v profesi, ale i běžném životě. Jihočeští policejní psovodi Martin Pejša a Václav Ouška ovládli mezinárodní mistrovství českého klubu německých ovčáků.

Ilustrační foto

Střelec na městském úřadě ve Filadelfii zabil tři lidi

Filadelfie (USA) – Střelec v městské budově na severovýchodě amerického státu Pensylvánie zabil tři lidi a několik dalších zranil. Dnes o tom informovala agentura AP. Útočníka, který byl nakonec postřelen vlastní zbraní, přemohl podle svědků jeden z úředníků.

Ilustrační foto

Ve Filadelfii spadl dům, nejméně osm zraněných

USA – Při pádu obytného domu v americké Filadelfii se dnes zranilo nejméně osm lidí, z toho jeden člověk kriticky. Policie tvrdí, že příčinou neštěstí je zřejmě výbuch plynu. Pracovníci plynařské společnosti ještě několik hodin po výbuchu pracovali na zastavení úniku plynu, informovala stanice Fox News. Poškozeno bylo podle médií také několik sousedních domů.

Ilustrační foto

PayPal omylem připsal Američanovi 92 biliard dolarů

New York – Chris Reynolds z Pensylvánie nemohl v minulých dnech uvěřit svým očím. Když se podíval na svůj výpis z banky za měsíc červen, zjistil, že má na něm více než 92 biliard dolarů. Na začátku měsíce tam přitom měl pouze 140 dolarů.

Angličan Justin Rose se stal vítězem 113. golfového US Open a poprvé získal titul na majoru.

Angličan Rose vyhrál golfové US Open, Mickelson byl pošesté druhý

Ardmore - Angličan Justin Rose se stal vítězem 113. golfového US Open a poprvé získal titul na majoru. O dvě rány za ním skončili na druhém místě Američan Phil Mickelson a Australan Jason Day. Mickelson, který vedl po prvním, druhém i třetím kole, byl na US Open druhý už pošesté v kariéře.

Golfista Tiger Woods na US Open.

Golfové US Open bylo po dvou hodinách kvůli počasí přerušeno

Ardmore – Golfové US Open hned první den narušuje počasí. Po necelých dvou hodinách druhého majoru sezony museli hráči opustit hřiště Marion kvůli hrozbě bouřky a blesků ze zatažené oblohy. Špatné počasí má turnaj trápit celý první den a není jasné, zda se úvodní kolo povede dnes dokončit.