Kreativ

ŠTÍTEK: Filadelfie

Závěrečný koncert osmého ročníku Dvořákovy Prahy se konal ve středu 23. září 2015 v Praze. Do čela České filharmonie se postavil ruský dirigent Semjon Byčkov.

Českou filharmonií dnes povede její budoucí šéfdirigent Byčkov

Česká filharmonie (ČF) dnes v pražském Rudolfinu pod taktovkou svého budoucího šéfdirigenta Semjona Byčkova uvede díla Sergeje Tanějeva, Sergeje Prokofjeva a Petra Iljiče Čajkovského. S filharmoniky vystoupí čínská klavíristka Wang Jü-ťa. Koncert se bude opakovat 7. a 8. prosince.

Tomáš Satoranský z Washingtonu.

Klíčový druhý rok za mořem. Basketbalista Satoranský věří v průlom

Už příští týden se znovu rozjede nablýskaný kolotoč základní části NBA. Basketbalisté Washingtonu sehráli v noci na dnešek poslední přípravný duel a v noci ze středy na čtvrtek nastoupí na domácí palubovce k prvnímu soutěžnímu mači proti Philadelphii. Chybět by u toho neměl ani Tomáš Satoranský, jediný Čech v nejlepší lize planety.

7. ročník Memoriálu M. Ježka opět ozdobily hvězdy hokejového i fotbalového nebe. Jakub Voráček

Po Knovízi čeká Voráčka už dřina. A pak Kluk Puk

Knovíz /FOTOGALERIE/ – Nadaci své sestry Kluk Puk pomáhající lidem postiženým roztroušenou sklerózou podporuje Jakub Voráček, co to jde. O příštím víkendu zamíří i se svými hokejovými kamarády do jihomoravského Mikulova, kde se sejde v několika týmech velká koncentrace osobností.

Jakub Sládek.

Jakub Sládek: Jaká místa mám v Praze rád

Praha - O účasti na olympijských hrách v Tokiu sní český baseball i jedna z jeho ústředních postav. Sedmadvacetiletý Jakub Sládek je mistr Česka i Německa, který podepsal jako první Evropan smlouvu do faremního týmu Philadelphie Phillies a podíval se do profesionální japonské soutěže. Pocit domova ale cítí odchovanec Kotlářky pouze v jednom městě.

Interiéry umělecké školy po rekonstrukci

Malý Louvre! Hudebka městu pomohla s přestavbou objektu

Úpice - Umělecká škola v Úpici patří k republikovým unikátům. Vozí děti po celé Evropě, její žáci sbírají úspěchy v tuzemských i mezinárodních soutěžích. Mohla si ale dovolit i spolufinancovat nákladnou přestavbu městské budovy.

Britská premiérka Theresa Mayová.

Mayová varovala Spojené státy: Na Putina pozor!

Filadelfie - Britská premiérka Theresa Mayová dnes varovala americké republikány před ruským prezidentem Vladimirem Putinem, se kterým si přeje sblížit nový americký prezident Donald Trump.

Mexický prezident Enrique Peňa Nieto.

Spor o zeď: Trump vyzýval mexického prezidenta ke zrušení cesty. Ten poslechl

Plán nového amerického prezidenta Donalda Trumpa postavit zeď na hranici s Mexikem vyostřil vztahy obou zemí. Jeho mexický protějšek Enrique Peňa Nieto dnes sáhl k výjimečnému kroku a zrušil svou schůzku s šéfem Bílého domu plánovanou na úterý. Trump, který chce po Mexičanech zaplatit hraniční zeď, prohlásil, že by toto setkání nemělo smysl a že se na jeho zrušení oba dohodli. Bílý dům poté oznámil, že Mexiko zaplatí za stavbu zdi prostřednictvím dvacetiprocentního cla, které chce Trump uvalit na dovoz ze sousední země.

Tomáš Satoranský z Washingtonu.

Satoranský se v NBA dočkal prvního double double: Skvělé odpoledne

New York - Český basketbalista Tomáš Satoranský dosáhl v pondělí poprvé v NBA na takzvaný double double. V odpoledním utkání proti Portlandu přispěl k výhře Washingtonu 120:101 deseti body a také deseti doskoky, což je jeho nové maximum v zámořské lize. Za 19 minut hry přidal i tři asistence.

Lvice. Ilustrační foto.

Filadelfská zoo musela usmrtit nejstarší lvici v USA

Filadelfie - Zoologická zahrada v americkém městě Filadelfie musela usmrtit africkou lvici, která byla patrně nejstarší v USA. Jak v pátek informovala agentura AP, u pětadvacetileté lvice Zendy se v poslední době značně snížila pohyblivost.

Gorila Colo.

Nejstarší gorila světa žijící v zajetí oslavila šedesátiny

Columbus (USA) - Má tři děti, 16 vnoučat, 12 pravnoučat a tři prapravnoučata, nedávno jí odstranili zhoubný nádor, ale daří se jí dobře. Řeč není o stoleté babičce, ale o gorile Colo, která žije v zoologické zahradě u města Columbus v americkém státě Ohio a ve čtvrtek oslavila své šedesáté narozeniny. Všechny ostatní gorily na světě žijící v zajetí jsou mladší.

Tomáš Satoranský v dresu Washingtonu Wizards

Washington zvítězil potřetí v řadě, opět i se Satoranským

Washington - Basketbalisté Washingtonu porazili v NBA Los Angeles Clippers 117:110 a připsali si třetí vítězství za sebou. Tomáš Satoranský odehrál osm minut, během nichž nebodoval a připsal si dvě asistence. Český reprezentant po pěti zápasech strávených na lavičce nastoupil podruhé za sebou, v prosinci ale stále čeká na první body.

John Wall z Washingtonu (vpravo) a Ramon Sessions z Charlotte.

Washington porazil Charlotte, Satoranský ale opět zahříval lavičku

Washington - Basketbalisté Washingtonu v domácím utkání NBA porazili lídra Jihovýchodní divize Charlotte 109:106 a vybojovali desátou výhru v sezoně. Český reprezentant Tomáš Satoranský šanci opět nedostal a popáté v řadě sledoval spoluhráče jen z lavičky náhradníků Wizards.

Jakub Voráček_

Voráček se Schennem řídili výhru Philadelphie nad Dallasem

Filadelfie - Hokejový útočník Philadelphie Jakub Voráček se při výhře 4:2 nad Dallasem podílel na všech gólech svého týmu, když jeden vstřelil a na tři přihrál Braydenu Schennovi, který zaznamenal hattrick. Stejnou bilanci si Voráček připsal i v předchozím duelu s Edmontonem a před zbývajícími sobotními zápasy se v kanadském bodování NHL posunul na druhé místo za Connora McDavida.

Brankář Chicaga Corey Crawford kryje střelu St. Louis.

Brankář Crawford bude chybět Chicagu po operaci slepého střeva

Chicago - Hokejisté Chicaga budou dva až tři týdny postrádat brankářskou jedničku Coreyho Crawforda, který se v sobotu musel podrobit operaci slepého střeva. Podstoupil ji ve Filadelfii, kde Blackhawks následně nastoupili proti domácím Flyers. Při porážce 1:3 chytal Scott Darling a záda mu kryl narychlo na zkoušku podepsaný amatér Eric Semborski.

Dwight Howard z Atlanty (vlevo) a Lucas Nogueira z Toronta.

Významný den pro Toronto. V NBA dosáhlo na nejvyšší výhru v historii

Toronto - Basketbalisté Toronta deklasovali v sobotním utkání NBA Atlantu 128:84 a zaznamenali nevyšší vítězství v klubové historii. Kanadský celek vyhrál pošesté v řadě a je druhý ve Východní konferenci. Hawks jsou naopak v krizi, prohráli pošesté za sebou, z posledních deseti zápasů zvítězili jen jednou a debakl o 44 bodů přišel pouhý den poté, co prohráli o 36 bodů doma s Detroitem.

Tomáš Satoranský z Washingtonu.

Wizards padli v prodloužení, Satoranský se na přestřelce podílel dvěma body

Oklahoma City - Basketbalisté Washingtonu odehráli v NBA druhý vyrovnaný zápas za sebou, zatímco ale v předchozím duelu se Sacramentem nastavený čas zvládli, tentokrát na Oklahomu City nestačili a prohráli 115:126 v prodloužení. Tomáš Satoranský odehrál v dresu Wizards dvanáct minut a připsal si dva body, jeden obranný doskok a tři asistence.

LeBron James, největší hvězda Clevelandu Cavaliers.

Irving s Jamesem řádili, Clevelandu zařídili výhru proti Sixers

New York - Basketbalisté Clevelandu vyhráli v nedělním utkání NBA na hřišti Philadelphie Sixers 112:108. Kyrie Irving v závěrečné čtvrtině nastřílel ve vítězném týmu 19 ze svých 39 bodů, LeBron James přidal 45. triple double v kariéře. Podruhé za sebou naopak prohráli Los Angeles Clippers, kteří podlehli Indianě výrazným rozdílem 70:91.

Kevin Love z Clevelandu (v bílém) a Mason Plumlee z Portlandu.

Nevídaný střelecký koncert v NBA: Love nasázel za čtvrtinu 34 bodů!

New York - Basketbalista Kevin Love z Clevelandu předvedl ve středečním utkání NBA nevídaný střelecký koncert. Během prvních pěti minut zápasu s Portlandem trefil šest trojek a za úvodní čtvrtinu nakonec nasázel 34 bodů, zatímco celý tým hostů dal o tři méně. Poté už Love přidal pouze dalších šest bodů, ale Cavaliers i tak Portland jasně přestříleli 137:125.

Ilustrační foto.

Častolovičtí se bojí bakterie legionelly ve vodě

Častolovice - V pondělí bylo v šesti vchodech bytového domu v ulici U Konopáče v Častolovicích vyvěšeno oznámení o výskytu bakterie legionelly ve vnitřních rozvodech teplé vody celého objektu. Obyvatelé jsou značně rozčarovaní, rodiče mají strach hlavně o zdraví svých dětí.

Tomáš Satoranský z Washingtonu.

Satoranský pomohl Wizards ke čtvrté výhře, Beal zazářil 42 body

Washington - Basketbalisté Washingtonu porazili v pondělním utkání NBA doma Phoenix 106:101 a připsali si čtvrtou výhru v sezoně. Tomáš Satoranský za vítěze odehrál 16 minut, během nichž nasbíral šest bodů, čtyři doskoky a dvě asistence. Washington dovedl k vítězství především Bradley Beal, jenž si 42 body vylepšil osobní rekord.

Tomáš Satoranský (v červeném) a hvězda Knicks Carmelo Anthony.

Washington porazil v NBA Knicks, Satoranský přispěl čtyřmi body

Washington - Basketbalisté Washingtonu přerušili v NBA sérii tří porážek a připsali si třetí výhru v sezoně. Na domácí palubovce porazili New York Knicks 119:112. Český reprezentant Tomáš Satoranský si za 17,5 minuty hry připsal čtyři body, stejný počet asistencí a jeden doskok. Nejlepším střelcem vítězů byl John Wall s 23 body, hosty vedl s 27 body Derrick Rose.

Tomáš Satoranský v dresu Washingtonu Wizards.

Wizards se Satoranským opět padli, Cleveland bez Jamese neuspěl

Philadelphia - Basketbalisté Washingtonu pokračují v nevydařeném vstupu do sezony NBA, ve středu prohráli 102:109 na hřišti Philadelphie. Pro 76ers to přitom byla teprve druhá výhra v sezoně, čímž se Washingtonu vyrovnali. Porážku neodvrátil ani český rozehrávač Tomáš Satoranský, který za Wizards odehrál 22 minut a zaznamenal sedm bodů, doskok a tři asistence.

Dres Philadelphie s podpisem Michala Neuvirtha výherce vydražil za 3700 Kč.

Charitativní aukce bořila rekordy. Peníze pomohou dětem

Ústí nad Labem - Velká charitativní aukce Deníku opět lámala rekordy. Díky Vám, našim čtenářům, se podařilo vybrat na dobročinné účely přes 25 tisíc korun. Ty půjdou na konto Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením (SPMP).

Chris Paul z Clippers (v bílém) a Rondae Hollis-Jefferson z Brooklynu.

Vládce NBA ukázal svou sílu. Rozjetí Clippers deklasovali i Brooklyn

Los Angeles - Basketbalisté Los Angeles Clippers přehráli Brooklyn 127:95, zaznamenali sedmé vítězství za sebou a s bilancí deseti výher z jedenácti zápasů jsou nejlepším celkem NBA. Osmé vítězství ze stejného počtu utkání má na kontě San Antonio, které porazilo Miami 94:90.

Brankář Philadelphie Michal Neuvirth.

Neuvirthova diagnóza? V NHL si nezachytá šest týdnů

Filadelfie - Michal Neuvirth bude hokejistům Philadelphie chybět čtyři až šest týdnů. Osmadvacetiletý český brankář nedochytal sobotní zápas proti Minnesotě a vedení Flyers oznámilo, že má zranění v dolní části těla. Podle serveru philly.com se jedná zřejmě o problémy s kolenem.

Tomáš Satoranský z Washingtonu (vpravo) se snaží bránit LeBrona Jamese z Clevelandu.

Saroranský dal Clevelandu 8 bodů, James jich má už 27.000

New York - Tomáš Satoranský nastřílel osm bodů mistrovskému Clevelandu, basketbalisté Washingtonu ale páteční utkání NBA na domácí palubovce prohráli 94:105. Český rozehrávač si vyrovnal dosavadní střelecké maximum v zámořské lize, přičemž vedle tří košů z pole si připsal i první dva proměněné trestné hody v soutěži. Za dvacet minut hry přidal také po dvou doskocích a asistencích.

John Wall z Washingtonu (v bílém) a bostonský Isaiah Thomas.

Washington vybojoval druhou výhru, Satoranský přispěl čtyřmi body

Washington - Basketbalisté Washingtonu s Tomášem Satoranským se v NBA po dvou porážkách v řadě dočkali druhého vítězství v sezoně, na domácí palubovce porazili Boston 118:93. Český reprezentant odehrál v dresu Wizards 31 minut a 33 sekund, během nichž dal čtyři body a připsal si stejný počet doskoků a asistencí.

Ilustrační foto

Satoranský dal jen dva body a Washington popáté v sezoně prohrál

Washington - Basketbalisté Washingtonu prohráli na své palubovce s Houstonem 106:114 a připsali si pátou porážku ze šesti zápasů v nové sezoně NBA. Tomáš Satoranský odehrál za domácí tým třináct minut a 19 sekund, během nichž si připsal dva body, dvě asistence, jeden doskok a jeden získaný míč

Elfrid Payton (Orlando Magic) a Tomáš Satoranský (Washington Wizards).

Satoranský poprvé v základu, Washington těsně prohrál v Orlandu

Orlando (USA) - Basketbalista Tomáš Satoranský se v pátém zápase v NBA dostal poprvé do základní sestavy Washingtonu, protože první rozehrávač John Wall šetřil kolena a v Orlandu nenastoupil. Bez své největší hvězdy však Wizards prohráli 86:88. Čtvrtou porážku z pěti zápasů neodvrátilo ani Satoranského osm bodů a tři asistence.

Kyrie Irving z Clevelandu (vlevo) a James Harden z Houstonu.

Obhájci z Clevelandu přestříleli Houston, celkem padlo 248 bodů

New York - Obhájce titulu Cleveland zažívá nejlepší vstup do basketbalové NBA za posledních 16 let. Ani ve čtvrtém utkání nového ročníku nenašli Cavaliers přemožitele, když po vyrovnaném průběhu přestříleli na domácí palubovce Houston 128:120. Naopak San Antonio už stoprocentní bilanci ztratilo. Spurs i se všemi oporami v sestavě v úterý nestačili na Utah 91:106 a v pátém duelu si připsali první porážku.

Vydražit můžete i originální dres Petra Čecha s podpisem.

Aukce Deníku opět pomůže dětem

Ústí nad Labem – Vlastnoručně podepsané dresy dvou sportovních megastar Petra Čecha z Arsenalu a Michala Neuvirtha z Philadelphie. To budou hlavní taháky letošního, již třetího ročníku Velké charitativní aukce.

Anthony Davis z New Orleans nasázel v duelu s Denverem 50 bodů.

Davis se v NBA blýskl 50 body, na Denver to ale nestačilo

New York - Anthony Davis nastřílel ve druhém hracím dnu NBA 50 bodů, ale basketbalistům New Orleansu to na výhru nad Denverem nestačilo. Pelicans v domácí hale prohráli 102:107, hosté měli vyrovnanější tým vedený Jusufem Nurkičem (23 bodů) a Willem Bartonem (22). Davis si připsal také 16 doskoků, sedm získaných míčů, pět asistencí a čtyři bloky, ale v jeho dominantním výkonu ho nepodpořili spoluhráči, kteří stříleli z pole s úspěšností jen lehce přes třicet procent.

Tomáš Satoranský z Washingtonu.

Satoranský přispěl 10 body k výhře Washingtonu v prodloužení

Filadelfie (USA) - Basketbalista Tomáš Satoranský slavil své první vítězství v dresu Washingtonu. V přípravném utkání před NBA na hřišti Philadeplhie 76ers pomohl k výhře 125:119 po druhém prodloužení. Za téměř 40 minut hry nasbíral 10 bodů, šest doskoků i asistencí. Stejně jako při úterním debutu byl nejvytíženějším hráčem Wizards (39:52 minut).

Jednička draftu NBA Ben Simmons.

Jednička draftu NBA Simmons přijde o část sezony, musí na operaci

Filadelfie - Jednička letošního draftu NBA Ben Simmons musí s poraněnou nohou na operaci. Dvacetiletý australský basketbalista z Philadelphie 76ers si v pátek na přípravném kempu zlomil kůstku v nártu a podle ESPN podstoupí zákrok, po němž bude nuceně pauzírovat zhruba tři měsíce.

Ilustrační foto

Muž v USA střelil dva policisty a čtyři civilisty, než byl zabit

Filadelfie (USA) - Dva policisty a čtyři další lidi zranil střelec v americké Filadelfii, který v pátek večer zaútočil na policejní hlídku. Policie muže po divoké přestřelce zlikvidovala, uvedla agentura Reuters. Zemřela i jedna ze zraněných. Poblíž místa činu policie nalezla vzkaz vyjadřující nenávist ke strážcům zákona.

Hillary Clintonová

Clintonová zvýšila náskok nad Trumpem na osm procentních bodů

New York - Demokratická kandidátka na prezidentku Spojených států Hillary Clintonová zvýšila náskok nad svým republikánským rivalem Donaldem Trumpem na osm procentních bodů. Ukázal to dnes nový průzkum Reuters/Ipsos. Podle pátečních výsledků průzkumu těchto společností vedla bývalá šéfka americké diplomacie nad realitním magnátem o šest procentních bodů.

Hillary Clintonová

Clintonová přijala kandidaturu a zaútočila na Trumpa

Filadelfie - Kandidátka na americkou prezidentku Hillary Clintonová na sjezdu demokratů zdůraznila, že Amerika, čelící problémům doma i v cizině, potřebuje pevné vedení a kolektivního ducha, zatímco její republikánský soupeř Donald Trump podle ní jen šíří strach z budoucnosti a snaží se Američany rozdělit.

Hillary Clintonová

Clintonová se stala prezidentskou kandidátkou

Filadelfie - Hillary Clintonová (68) se na nominačním sjezdu demokratů ve Filadelfii v úterý stala jako první žena v amerických dějinách prezidentskou kandidátkou velké politické strany. V listopadových volbách se střetne s uchazečem republikánů Donaldem Trumpem.

Michelle Obamová

Obamová i Sanders podpořili Clintonovou, kritizovali Trumpa

Filadelfie - Americká první dáma Michelle Obamová v úvodní den nominačního sjezdu Demokratické strany podpořila v noci na dnešek SELČ Hillary Clintonovou jako kandidátku pro listopadové prezidentské volby. Zároveň podle agentury AP kritizovala kandidáta republikánů Donalda Trumpa, aniž ho ale přímo jmenovala. Clintonové vyjádřil podporu i její soupeř z primárek Bernie Sanders, jehož příznivci v ulicích proti Clintonové demonstrovali.

Hillary Clintonová

Na nominačním sjezdu demokratů promluví ilegální přistěhovalci

Washington – Na nominační konferenci amerických demokratů, která se sejde příští týden ve Filadelfii, aby vybrala stranického prezidentského kandidáta, byla pozvána skupina ilegálních přistěhovalců ve snaze ukázat rozdíl mezi přístupem k imigraci v programu Donalda Trumpa a Hillary Clintonové. Podle sdělení organizátorů několik těchto hostů na konferenci promluví.

Petr Straka (vlevo) a Ryan White na střídačce Philadelphie.

Petr Straka bude mít další šanci zahrát si NHL, podepsal s Flyers

Filadelfie - Hokejový útočník Petr Straka podepsal jako chráněný volný hráč novou roční smlouvu s Philadelphií. Čtyřiadvacetiletý křídelník patří Flyers od roku 2013, dosud za ně ale odehrál jen tři utkání NHL v sezoně 2014/15, jinak nastupoval ve farmářském celku Lehigh Valley Phantoms v AHL.

Timofej Mozgov

Ruský basketbalista Mozgov vyměnil v NBA Cleveland za Lakers

Los Angeles (USA) - Ruský basketbalista Timofej Mozgov odešel dva týdny po triumfu v NBA s Clevelandem do Los Angeles Lakers. Devětadvacetiletý hráč podle zámořských médií podepsal s kalifornským klubem čtyřletou smlouvu na 64 milionů dolarů (asi 1,5 miliardy korun).