Kreativ

ŠTÍTEK: Filadelfie

Russell Westbrook z Oklahomy (vpravo) a Damian Lillard z Portlandu.

Oklahoma se udržela ve hře o play-off. Teď musí fandit San Antoniu

New York - Basketbalisté Oklahomy pod vedením omilostněného Russela Westbrooka porazili v pondělním utkání NBA Portland 101:90 a před posledním zápasem základní části se udrželi ve hře o play-off. Budou ale muset spoléhat na zaváhání New Orleansu, se kterým mají v boji o zbývající postupové místo v Západní konferenci shodnou bilanci, ale horší vzájemné zápasy. Pelicans v pondělí porazili domácí Minnesotu 100:88.

Dwyane Wade v dresu Miami Heat.

Konec nadvlády? Wade se probral, ale Miami je na pokraji vyřazení

Miami - Nedávní šampioni basketbalové NBA a finalisté posledních čtyř ročníků z Miami jsou ještě před play off na pokraji vyřazení. V sobotu prohráli doma s Torontem 104:107 a v tabulce Východní konference jim patří až desáté místo s bilancí 35 výher a 45 porážek.

Jakub Voráček

Sen je pryč. Voráček nezíská v NHL vytouženou trofej, předstihl ho i Ovečkin

Filadelfie - Už je to jasné. Hokejový útočník Jakub Voráček z Philadelphie v sobotním závěrečném zápase základní části NHL při domácí porážce s Ottawou 1:3 nebodoval a ztratil naději na zisk Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče. S 81 body za 22 branek a 59 asistencí z 82 zápasů je pětadvacetiletý kladenský odchovanec před zbývajícími duely pátý.

Ležící Luis Scola z Milwaukee Bucks v souboji centrem Zaza Pachuliou z Indiany.

Basketbalisté Milwaukee porazili v důležitém duelu NBA Indianu

Millwaukee – Basketbalisté Millwaukee porazili v jediném čtvrtečním utkání NBA Indianu 111:107 a udělali důležitý krok k postupu do play off. Jejich hvězdou byl turecký křídelní hráč Ersan Ilyasova, který si 34 body vytvořil osobní rekord.

Samson fandí Motoru

Motoru drží palce i Samson, fanoušci mu oblékli dres

České Budějovice - Zvláštní posilu přibral do svých řad tábor budějovických hokejových fanoušků. Dres Motoru bude po celou baráž nosit socha Samsona na vrcholu kašny uprostřed náměstí Přemysla Otakara II. Příznivci jej za pomoci zvedací plošiny oblékli ve středu v 7 hodin ráno.

 Russell Westbrook v masce (v bílém)

Rekord i v masce. Westbrook vyrovnal Jordana, slavila také Oklahoma

New York - Neuvěřitelné. Čtyři dny po operaci zlomené lícní kosti se basketbalista Russell Westbrook vrátil do sestavy Oklahomy a s ochrannou maskou předvedl další skvělý výkon. K vítězství nad Philadelphií 123:118 po prodloužení dovedl svůj tým 49 body a 16 doskoky, což jsou jeho nové osobní rekordy v NBA.

LeBron James z Clevelandu.

James vyhořel při trestných hodech a Cleveland padl. Pro to není omluva, řekl

Houston - Basketbalisté Houstonu Rockets porazili v nočních zápasech NBA Cleveland Cavaliers 105:103 po prodloužení. Prohru hostů mohl odvrátit LeBron James, největší hvězda soutěže však selhala při trestných hodech. Lídři ligy Golden State Warriors smazali proti Bostonu ztrátu 26 bodů a nakonec zvítězili 106:101.

Andrej Kirilenko (s číslem 47) a jeho blok

Neslavný konec v NBA. Kirilenko se po suspendaci vrací do Ruska

Moskva - Basketbalista Andrej Kirilenko se z NBA vrací do Ruska a bude znovu hrát za CSKA Moskva. Čtyřiatřicetiletý mistr Evropy z roku 2007 nastoupil v elitní severoamerické lize naposledy v listopadu za Brooklyn, ten ho pak vyměnil do Philadelphie a Sixers ho nyní po uzávěrce přestupů zařadili na listinu volných hráčů.

Goran Dragič

Nový rozehrávač Dragič dovedl Miami k první výhře

Miami – Slovinský rozehrávač Goran Dragič se v druhém utkání po přestupu do Miami dočkal první výhry. V pondělním programu NBA nastřílel 23 bodů, přidal deset asistencí a pomohl basketbalistům Heat k vítězství 119:108 nad Philadelphií. James Harden si připsal čtvrtý triple double v sezoně a s Houstonem porazil Minnesotu 113:102.

Petr Straka (vlevo) a Ryan White na střídačce Philadelphie.

Tři zápasy a dost. Straka byl z Philadelphie poslán zpět na farmu

Filadelfie - Český hokejový útočník Petr Straka se po pěti dnech vrátil z prvního týmu Philadelphie na farmu do Lehigh Valley do nižší AHL. Dvaadvacetiletý plzeňský odchovanec v NHL v minulém týdnu debutoval a ve třech zápasech si připsal dvě asistence. K Phantoms do záložního celku se Straka vrátil po uzdravení útočníka Michaela Raffla, při jehož onemocnění dostal ve Philadelphii poprvé šanci.

Kyrie Irving z Clevelandu.

Irving řádil za sebe i za zraněného Jamese, Portlandu nasázel 55 bodů

New York - Nejlepší střelecký výkon této sezony NBA předvedl rozehrávač Clevelandu Kyrie Irving, který dal 55 bodů a dovedl svůj tým k vítězství nad basketbalisty Portlandu 99:94. Cavaliers díky jeho skvělému představení uspěli i bez LeBrona Jamese, jenž vynechal zápas kvůli zraněnému zápěstí, a připsali si osmou výhru za sebou.

Petr Straka (vlevo) a Ryan White na střídačce Philadelphie.

Hektický den Straky: Ranní šok, rychlý přesun autem, debut v NHL a výhra

Filadelfie - Český hokejový útočník Petr Straka se v úterním utkání proti Arizoně dočkal v dresu Philadelphie premiérového startu v NHL. Flyers povolali dvaadvacetiletého plzeňského odchovance v úterý z farmářského týmu Lehigh Valley Phantoms z nižší AHL po onemocnění Michaela Raffla i absenci potrestaného Zaka Rinalda. Philadelphii Straka pomohl k výhře 4:3 po samostatných nájezdech.

Lamarcus Aldridge z Porlandu (vlevo) proti Washingtonu.

Aldridge odložil operaci a i přes bolest pomohl Portlandu k výhře

New York - Basketbalisté Portlandu měli být nejbližší dva měsíce v NBA bez své největší hvězdy LaMarcuse Aldridge, který se chystal podstoupit operaci zraněného palce u ruky. To mohlo výrazně ovlivnit nasazení a možná i postup Blazers do play off, takže se Aldridge nečekaně rozhodl prozatím hrát přes bolest a hned 26 body a devíti doskoky pomohl k výhře nad silným Washingtonem 103:96.

Maurice Williams z Minnesoty (vlevo).

Vzal to do svých rukou. Williams 52 body ukončil trápení Minnesoty

Indianapolis - Rozehrávač Minnesoty Maurice Williams stanovil 52 body nové maximum této sezony NBA, vylepšil zároveň klubový rekord a dovedl Timberwolves k výhře nad Indianou 110:101. Do sestavy Clevelandu se vrátil LeBron James, porážku s Phoenixem 100:107 však neodvrátil.

Andrej Kirilenko (vlevo).

Philadelphia suspendovala Kirilenka, nechtěl se připojit k týmu

New York - Klub NBA Philadelphia 76ers suspendoval ruského basketbalistu Andreje Kirilenka za to, že se odmítl po své prosincové výměně z Brooklynu připojit k týmu. Třiatřicetileté křídlo tak nebude po dobu suspendace pobírat plat z roční smlouvy na 3,3 milionu dolarů.

Kevin Love z Clevelandu (vpravo) proti Philadelphii.

Černá série skončila. Philadelphia poprvé v sezoně uspěla v domácí hale

New York - Basketbalisté Philadelphie poprvé v sezoně NBA vyhráli domácí zápas, oslabený Cleveland porazili 95:92. Naopak už pošesté v řadě vyhrál Dallas, který zvítězil nad Brooklynem 96:88 po prodloužení. Dvojnásobný důvod k radosti tak měl Dirk Nowitzki, který se posunul na sedmé místo v historickém pořadí střelců.

Herec Denzel Washington převzal v San Sebastianu na slavnostním   zahájení cenu za přínos světové kinematografii.

Americký herec Denzel Washington oslaví šedesátiny

New York/Praha – Je jedním z nejuznávanějších umělců Hollywoodu. Denzel Washington, narozený 28. prosince 1954, je držitelem dvou Oscarů a čeští diváci jej znají například ze snímku Philadelphia (1993), kde hrál po boku Toma Hankse. Toho dokonce v lednu 2007 sesadil z pomyslného trůnu nejoblíbenějšího amerického herce.

Ilustrační foto

V Praze se dnes představí tenorista Juan Diego Flórez

Praha -  V Praze se dnes představí peruánský tenorista Juan Diego Flórez. Za doprovodu PKF – Prague Philharmonia pod vedením Christophera Franklina v Obecním domě uzavře své evropské turné Tour L'Amour. Jednačtyřicetiletý tenorista zavede pražské publikum do operní Francie devatenáctého století.

Ilustrační foto.

Hon na střelce z Filadelfie skončil, policie našla jeho tělo

Americká policie dnes objevila tělo hledaného válečného veterána, který je podezřelý, že zastřelil bývalou manželku a jejích pět příbuzných. Skončil tak hon na pětatřicetiletého muže, kterého stíhali policisté po pondělní sérii zločinů, k nimž došlo na několika místech na předměstí Filadelfie.

Ilustrační foto.

Střelec z Filadelfie stále uniká a je hrozbou pro obyvatele

Filadelfie (USA) - Obyvatelé v oblasti Filadelfie ve státě Pensylvánie dnes nadále žijí ve strachu z muže, který zde v pondělí na třech místech zastřelil šest lidí a stále uniká policii. Úřady uzavřely místní školu a vyzvaly obyvatele, aby dál raději nevycházeli ven. Muž je podle nich ozbrojený a nebezpečný, uvedla agentura AP.

Stephen Curry z Golden State (vlevo) se snaží prosadit proti Dallasu.

Úchvatná série Golden State pokračuje, Atlantě ji ukončilo Orlando

New York - Basketbalisté Golden State Warriors zvítězili v sobotním utkání NBA na palubovce Dallasu 105:98 a po patnáctém vítězství v řadě dál vládnou tabulce celé ligy. Skončila naopak úspěšná série Atlanty, protože Hawks po devíti výhrách za sebou prohráli košem v poslední sekundě v Orlandu 99:100.

Ilustrační snímek

Basketbalisté Golden State při vítězném tažení porazili i Houston

New York - Basketbalisty Golden State nezastavil ve vítězném tažení v NBA ani silný rival ze Západní konference Houston. Ve středečním utkání Warriors vyhráli 105:93, čtrnáctým triumfem v řadě potvrdili pozici nejlepšího týmu ligy a znovu vylepšili klubový rekord. Rozjeté mužstvo dělá už nyní z trenéra Stevea Kerra jednoho z nejúspěšnějších nováčků na pozici kouče vůbec, ještě žádný debutant na lavičce neměl po 21 zápasech na kontě 19 výher.

Stephen Curry (30) z týmu Golden State Warriors uniká Taj Gibsonovi (22) z Chicaga.

Golden State má dvanáct výher v řadě a dál vládne celé NBA

New York – Basketbalisté Golden State porazili v sobotním utkání NBA silné Chicago na jeho palubovce 112:102 a dvanáctou výhrou v řadě si vylepšili klubový rekord. V souboji silných týmů Západní konference si Houston poradil s Phoenixem 100:95 a druhou výhru v sezoně získala Philadelphia, jež udolala domácí Detroit 108:101 po prodloužení.

Marco Belinelli (3) se prosazuje přes Henryho Simse z Philadelphie.

Šampioni ze San Antonia vyhráli v NBA poosmé v řadě

New York - Úřadující basketbaloví mistři NBA ze San Antonia vyhráli poosmé v řadě, formu v pondělí potvrdili proti nejhoršímu celku soutěže Philadelphii 109:103. Naopak Sixers i po 17. zápase zůstali bez výhry a už jen jedna porážka je dělí od vyrovnání smutného rekordu ligy. Osmnáctkrát za sebou v úvodu prohráli New Jersey Nets v sezoně 2009/10.

LeBron James z Clevelandu ser snaží prosadit proti Indianě.

Cleveland uspěl potřetí v řadě a dostal se zpět do kladných čísel

New York - Basketbalisté Clevelandu zvítězili v sobotním zápase NBA nad Indianou 109:97 a po třetí výhře za sebou mají opět kladnou bilanci - osm vítězství a sedm porážek. Bez vítězství zůstává i po šestnáctém utkání Philadelphia, která dlouho bojovala s favorizovaným Dallasem, ale nakonec podlehla 103:110.

Bob Dylan.

Bob Dylan zahrál v sále před jediným posluchačem

Filadelfie (USA) - Americký písničkář Bob Dylan zahrál v pondělí odpoledne v americké Filadelfii v koncertním sále, v němž seděl jediný posluchač. Stalo se tak v rámci natáčení švédské filmové série Experiment Ensam o situacích, kdy jedinec zažívá zcela sám to, co se zpravidla děje za účasti mnoha lidí. Informoval o tom web hudebního časopisu Rolling Stone.