Kreativ

ŠTÍTEK: Filadelfie

BASKETBAL - ilustrační foto.

Změna u Sixers. Nejhoršímu týmu NBA má pomoci zkušený kouč D'Antoni

Filadelfie - Suverénně nejhoršímu týmu NBA Philadelphii 76ers má pomoci z krize zkušený trenér Mike D'Antoni. Basketbalový klub, který v této sezoně vyhrál z 28 zápasů jediný, angažoval nejlepšího trenéra ligy ze sezony 2004/05 v pátek. S Brettem Brownem vytvoří trenérský tandem.

Klay Thompson z Golden State.

Golden State už zase vítězí, Thompson nastřílel během čtvrtiny 27 bodů

New York - Basketbalisté Golden State se oklepali po první porážce v sezoně, která ukončila jejich rekordní vstup do NBA, a vrátili se na vítěznou vlnu. Obhájci titulu přehráli ve středu Phoenix jasně 128:103. Soupeře převálcovali ve třetí čtvrtině 46 body, z nichž 27 dal Klay Thompson a celkově si vylepšil osobní maximum této sezony na 43 bodů.

Basketbal - Ilustrační foto

Wade šťastnou střelou završil obrat Miami

New York - Basketbalisté Miami prohrávali v nedělním utkání NBA s Memphisem většinu druhého poločasu, ale 21 sekund před koncem je poslal do vedení Dwyane Wade a domácí tým nakonec zvítězil 100:97. Memphis vedl v zápase až o 16 bodů, hráči Heat však začali dotahovat a utkání završili šňůrou 11:0.

Stephen Curry z Golden State.

Spanilá jízda Golden State pokračuje, 21. výhru dirigoval Curry

New York - Basketbalisté Golden State prodloužili rekordní vítěznou šňůru na úvod sezony NBA o 21. zápas. V Torontu zvládli vyrovnanou koncovku a vyhráli 112:109; už první vzájemný zápas v tomto ročníku byl přitom těsný, v listopadu Warriors doma vyhráli 115:110.

Hollis Thompson z Philadelphie a Mike Conley

Philadelphie v krizi. Osmadvacátá porážka v řadě znamená smutný rekord

New York - Basketbalisté Philadelphie prohráli i osmnácté utkání v sezoně, když v neděli podlehli Memphisu 84:92. I se závěrem minulého ročníku neuspěli už osmadvacetkrát v řadě, což se dosud nestalo žádnému týmu nejen v NBA, ale ani v NHL, NFL a MLB. Philadelphia zároveň vyrovnala nejhorší vstup do sezony NBA, který před ní předvedli v roce 2009 hráči New Jersey Nets.

Ilustrační foto

Filadelfští basketbalisté vyrovnali rekordní šňůru porážek v NBA

New York - Basketbalistům Philadelphie nestačilo ani jedenáctibodové vedení z úvodu poslední čtvrtiny zápasu v Bostonu k zisku prvního vítězství v sezoně NBA. Nejslabší tým ligy prohrál 80:84 a spolu s minulým ročníkem už čeká na výhru 26 zápasů. Vyrovnal tím negativní rekord nejen NBA, ale všech vrcholných amerických profesionálních soutěží.

Kristaps Porzingis (6) v souboji s Trevorem Arizou.

Knicks zdolali Houston pod vedením nováčka Porzingise

New York – Lotyšský mladík Kristaps Porzingis byl nečekaně hlavním tahounem basketbalistů New Yorku při jejich čtvrté výhře za sebou. Knicks v sobotním utkání NBA zdolali Houston 107:102 a na jeho palubovce uspěli po jedenácti letech. Porzingis si připsal 24 bodů a 14 doskoků.

Basketbal - ilustrační foto

Basketbalisty Golden State dělí už jen jedna výhra od rekordu NBA

New York - Basketbalisté Golden State se na jediný zápas přiblížili k rekordu NBA. Obhájci titulu v pátek porazili Chicago 106:94 a vyhráli i čtrnáctý zápas v ročníku. Lepší vstup do ligy měli pouze hráči Washingtonu v roce 1948 a Houstonu v roce 1993, kteří začali patnácti vítězstvími.

James Harden z Houstonu (vlevo) a Damian Lillard z Portlandu.

Houston se po výměně trenéra probral, Harden zazářil 45 body

New York - Basketbalisté Houstonu pár hodin po odvolání trenéra Kevina McHalea, který doplatil na nepovedený start klubu do NBA, ve středu zdolali Portland 108:103 po prodloužení. Pod vedením prozatímního kouče J.B. Bickerstaffa se jim povedlo především zásluhou Jamese Hardena odvrátit hrozbu páté porážky za sebou.

Ilustrační foto

Philadelphia si zoufá. Streit a White budou delší dobu mimo hru

Filadelfie - Hokejisté Philadelphie se musejí delší dobu obejít bez obránce Marka Streita a útočníka Ryana Whitea. Produktivní zadák Streit se podrobí operaci stydké kosti a bude chybět Flyers šest týdnů. White bude pro nespecifikované zranění v horní části těla mimo hru dva až čtyři týdny.

Stephen Curry z Golden State se prosazuje proti Brooklynu.

Golden State ustáli drama a v prodloužení uhájili neporazitelnost

San Francisco - Basketbalistům Golden State hrozila první prohra v této sezoně NBA, nakonec však úřadující šampion zdolal Brooklyn v prodloužení 107:99. I po jedenácti zápasech tak drží neporazitelnost. Naopak Cleveland nastavení nezvládl a prohrál s Milwaukee 105:108 a podruhé v sezoně musel gratulovat soupeři.

James Harden (uprostřed) v utkání proti Los Angeles Clippers

Harden se rozstřílel a 46 body srazil Clippers, Rondo má triple double

New York - Hvězda basketbalistů Houstonu James Harden je po špatném úvodu sezony NBA zřejmě definitivně zpátky ve střelecké formě a v sobotu 46 body výrazně pomohl Rockets k výhře 109:105 na palubovce Los Angeles Clippers. Byl to jeho druhý čtyřicetibodový výkon ve dvou dnech a hostující tým zaznamenal čtvrté vítězství za sebou po předchozích třech porážkách.

NBA: Cleveland porazil Philadelphii

Golden State dál vítězí, LeBron pomohl k výhře nad Philadelphií

New York - Basketbalisté Golden State vyhráli i šestý zápas nového ročníku NBA a jako jediní si drží stoprocentní úspěšnost. V pátek obhájci titulu porazili Denver 119:104, Stephen Curry k tomu přispěl 34 body a deseti asistencemi. Doma vyhráli Warriors už podvaadvacáté v řadě a zažívají nejlepší ligový start od přesunu na západní pobřeží. První porážku naproti tomu utrpělo Toronto, které prohrálo o pět bodů s Orlandem.

LeBron James

James jako nejmladší hráč překonal v NBA hranici 25 tisíc bodů

Washington - Basketbalista LeBron James se zapsal do historie NBA jako nejmladší hráč, který v lize překonal hranici 25.000 bodů. Třicetiletý lídr Clevelandu přispěl v pondělním utkání 22 body k vítězství 107:100 nad Philadelphií a na kontě má nyní 25.001 bodů.

Ilustrační foto

Přijíždí Duo Hosprenglico

Bystřice nad Pernštejnem - Kruh přátel hudby v Bystřici zve na hudební zážitky už čtyřiatřicátým rokem.

Ilustrační foto.

Pivovar ve Filadelfii uvařil pivo k papežově návštěvě

Filadelfie - Pivovar v americké Filadelfii u příležitosti nadcházející návštěvy papeže Františka uvařil speciální pivo Holy Wooder, o němž jeho tvůrci žertem říkají, že zaručuje očistu duše a uvede člověka na cestu počestnosti. Napsal to portál 680news.com. O pivo, které je k mání jen jako čepované, už František projevil zájem. Pivovar mu proto chce malý sud poslat do kněžského semináře, kde papež bude v sobotu nocovat.

Z finálové série mezi Draky Brno a Kotlářkou Praha v baseballové extralize.

Kotlářku Praha poženou za prvním triumfem draví pálkaři

Praha - O víkendu se rozhodne, kdo získá titul v baseballové extralize. Finálová série mezi Draky Brno a Kotlářkou Praha je po dvou zápasech vyrovnaná. Nyní se však bude hrát na pražském hřišti. V sobotu se odehrají dva duely, série se hraje na tři vítězná utkání. Pokud bude stav série 2:2, týmy se přesunou na rozhodující pátý zápas do Brna.

Didier Drogba se raduje z hattricku v dresu Montrealu.

Drogba se rozjíždí. Při svém druhém startu v MLS zazářil hattrickem

Montreal - Bývalý útočník Chelsea Didier Drogba se ve svém druhém zápase v MLS blýskl hattrickem. V sobotu poprvé nastoupil v základní sestavě Montrealu a díky jeho gólům tým Impact zdolal Chicago Fire 4:3. Nová hvězda zámořské soutěže vstřelila vítěznou branku v 65. minutě.

Tisíce cyklistů v různě úsporné verzi oblečení projely v sobotu americkým městem Filadelfie.

Nazí cyklisté projeli Filadelfií, propagovali šetření pohonnými hmotami

Filadelfie (USA)  – Tisíce cyklistů v různě úsporné verzi oblečení – od těch, kteří si oblékli jen spodní prádlo, až po ty, co na sobě neměli ani nitku – projely v sobotu americkým městem Filadelfie. Jejich akce má propagovat nutnost šetření pohonnými hmotami, ale také pozitivní pohled na lidské tělo ve všech jeho tvarech a podobách.

BASEBALLISTA Kotlářky Jakub Sládek.

Státnice i koruna homerunáře

Praha – Po základní části baseballové extraligy obhájil Jakub Sládek korunu krále českých homerunářů. Nyní ho čeká první semifinále proti Arrows Ostrava. Hráč týmu SK Kotlářka Praha zaznamenal letos už třináct homerunů. Podaří se mu v sobotu odpálit další?

Počítačová hra Homefront: The Revolution.

Zničená Filadelfie v podání upoutávky na Homefront: The Revolution

Homefront přinesl před čtyřmi roky do žánru akčních her velmi netradiční myšlenku. Zatímco ostatní známé tituly profilují USA jako světovou velmoc a jejich hrdinové pod touto vlajkou bojují různě po světě, zde bylo vše opačně. V příběhu hry se totiž Severní Korea spojila s Jižní a po delším zbrojení vpadla do USA.

Hvězdná dvojice z Philadelphie: Claude Giroux (vlevo) a Jakub Voráček.

Voráčkův kontrakt nadchl i jeho "dvojče". Giroux: Naší chemii můžeme vylepšit

Filadelfie - Kapitán hokejistů Philadelphie Claude Giroux je nadšený z nového dlouhodobého kontraktu, který koncem července uzavřel s Flyers Jakub Voráček. Těší ho vyhlídka, že by s českým útočníkem mohl hrát ve stejné formaci minimálně dalších sedm let. Právě do roku 2022 je v klubu smluvně vázaný Giroux, Voráček ještě o dva roky déle.

Jakub Voráček z Philadelphie.

66 milionů dolarů. Voráček dostal od Philadelphie kontrakt až do roku 2024

Filadelfie - Jakub Voráček uzavřel v zámořské NHL novou smlouvu s Philadelphií. Na osm let! Kontrakt vstoupí v platnost po nadcházející sezoně, "Letci" si tak pojistili služby kapitána českého týmu na letošním domácím mistrovství světa až do roku 2024. Finanční podmínky klub oficiálně nezveřejnil, podle informací společnosti TSN si však Voráček vydělá za dané období celkem 66 milionů dolarů (téměř 1,65 miliardy korun).

Miguel Herrera

Pachuť na titulu: Herrera napadl novináře, Mexiko ho odvolalo od reprezentace

Filadelfie - Získal titul, ale teď byl odvolán. Impulzivní trenér mexické fotbalové reprezentace Miguel Herrera doplatil na to, že napadl novináře. A to jen necelé dva dny poté, co v neděli dovedl své svěřence k triumfu na Zlatém poháru. Jeho konec po dvou letech u národního týmu dnes oficiálně oznámil šéf svazu Decio de María.

Šampioni. Fotbalisté Mexika ovládli Zlatý pohár

Mexiko na trůnu. Guardado a spol. získali rekordní sedmý titul na Zlatém poháru

Filadelfie - Fotbalisté Mexika porazili ve finále Zlatého poháru 3:1 Jamajku a získali rekordní sedmý titul. Favorit vedl ve Filadelfii za hodinu o tři góly a Jamajčané už dokázali v závěru pouze snížit. Šampionát zemí Severní a Střední Ameriky, jenž se hraje jako Zlatý pohár až od roku 1991, ovládli Mexičané celkově podesáté.

Lou Williams

Lakers získali z Toronta nejlepšího náhradníka uplynulé sezony Williamse

Los Angeles - Nejlepší náhradník uplynulé sezony basketbalové NBA Lou Williams mění Toronto za Los Angeles Lakers. O odchodu osmadvacetiletého rozehrávače do kalifornského klubu informuje americká televize ESPN, smlouvu má připravenou na tři roky a 21 milionů dolarů. Oficiálně mohou volní hráči podepisovat kontrakty od čtvrtka.

Slovenský Fredie Mercury, zpěvák Peter Paul Pačut.

Prosetín bude žít fotbalovou show

Prosetín - V prosetínském sportovním areálu se v neděli koná tradiční fotbalová show. Začátek je naplánován na 14. hodinu a návštěvníci se mohou těšit na pestrý program pro dospělé i děti. Diváky jistě pobaví kouzelník Pavel Kožíše, stoprocentně živě zaznějí písničky skupiny ABBA v Rock show live band.

Jakub Voráček

Můžu hrát všude, jen teda v záloze se moc běhá, směje se Voráček

Brno /ROZHOVOR/ – Vyslyšel kamarádovu nabídku a kopne si do míče před brněnským publikem. Jakub Voráček bude na rozlučce Petra Švancary za Lužánkami největší hokejová hvězda. Fotbal nejlepšímu českému hokejistovi za uplynulý rok není cizí. „Čtyři nebo pět exhibičních zápasů za léto dám. Tady se jedná se o super nápad od milého člověka," těší se na očekávanou akci.

Jakub Voráček navštívil svou bývalou školu, 12. ZŠ v Rozdělově. S nejúspěšnějšími sportovci II. stupně, ředitelem V. Dufkem, učitelem J. Novotným a malými kluky, kteří mají nejlepší školní výsledky i džentlmenské vystupování.

Voráček po deseti letech ve škole. Prý moc nezlobil

Kladno /FOTOGALERIE/ - Když před deseti roky vycházel devátou třídu 12. ZŠ v Kladně, bylo jasné, že může v hokejové kariéře dojít daleko. Ale že to bude mezi úplně nejlepší hráče světa, to se tehdy asi ještě ani Jakubu Voráčkovi samotnému nezdálo. 

Hokej - ilustrační foto.

Voráček bude mít nového parťáka. Z Kazaně míří do Flyers Medveděv

Filadelfie - Ruský hokejový obránce Jevgenij Medveděv uzavřel jako nedraftovaný volný hráč v NHL roční smlouvu s Philadelphií, která mu podle zámořských médií zaručuje roční plat tři miliony dolarů. Dvaatřicetiletý dvojnásobný mistr světa tak opouští po osmi letech Kazaň, s kterou v letech 2009 a 2010 získal Gagarinův pohár.

Kolínští malí hokejisté z 4.A kolínské 4. základní školy radili těm "velkým".

Češi mají největší slabinu v obraně, míní malí hokejisté

Kolín /FOTOGALERIE, VIDEO, ANKETA/ - Získají Češi na mistrovství světa v ledním hokeji nějakou medaili? Žáci 4.A kolínské 4. základní školy mají jasno. Je to sportovní třída plná malých hokejistů. A ti svým idolům skutečně věří. Naprostá většina mladých sportovců národnímu týmu fandí minimálně na bronzovou medaili, i když se ozývají hlasy, že stříbro není zcela vyloučené. A jeden z nich dokonce pomýšlel na zlato.

Italským a americkým zpravodajským službám se dnes podařilo rozbít obrovskou síť pašeráků kokainu mezi Střední Amerikou, Spojenými státy a Evropou.

Italští a američtí agenti rozbili obří síť pašeráků kokainu

Řím – Italským a americkým zpravodajským službám se dnes podařilo rozbít obrovskou síť pašeráků kokainu mezi Střední Amerikou, Spojenými státy a Evropou. Zadrželo bylo 11 italských občanů podezřelých z napojení na organizovaný zločin. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na italskou policii.