Kreativ

ŠTÍTEK: Filadelfie

Herec Milan Kňažko ztvárnil v brněnské Redutě malíře Picassa.

OBRAZEM: Milan Kňažko malířem

Brno- Komorní inscenaci Picasso v hlavních rolích s Milanem Kňažkem a Vilmou Cibulkovou uvedlo v pátek v Redutě pražské Divadlo Ungelt.

Lukáš Krajíček

Prostějovský odchovanec Krajíček míří z NHL do Třince

Třinec – Hokejisté Třince získali den před startem extraligy další zvučnou posilu v podobě prostějovského odchovance obránce Lukáše Krajíčka. Sedmadvacetiletý stříbrný medailista z mistrovství světa v roce 2006 se nedohodl na nové smlouvě ve Philadelphii a sezonu by měl strávit v barvách Ocelářů.

Sál brněnského "Zámečku" architekta Adolfa Loose.

Enfant terrible Adolf Loos

Komentář - Jméno velkého rodáka Brna připomene po letech výstava. Vlastně je to možná poprvé. Donekonečna bychom se mohli přít, kteří ze skutečných velikánů vydobyli větší respekt a více pohnuli dějinami lidstva.

Základní kámen Domu služeb a školicího střediska energetických úspor společnosti Intoza, první administrativní budovy v pasivním standardu v České republice, bude slavnostně položen 26. srpna na Varšavské ulici 95 v Ostravě-Hulvákách.

První administrativní budova bude pasivním domem

Ostrava- Základní kámen Domu služeb a školicího střediska energetických úspor společnosti Intoza bude slavnostně položen 26. srpna na Varšavské ulici 95 v Ostravě-Hulvákách. „Jedná se o výstavbu první administrativní budovy v pasivním standardu v České republice. Budova bude sloužit jako vzorový dům pro širokou laickou i odbornou veřejnost,“ upřesnil šéf společnosti Intoza Tomáš Závada.

Ilustrační foto

Sexuální služby výměnou za lístky na baseball

USA - Američanka z Filadelfie nabízela na internetu sex výměnou za lístky na baseballový zápas Světové série. Za prostituci byla tato fanynka týmu americké baseballové ligy Philadelphia Phillies odsouzena k jednomu roku podmínečně, informovala agentura AP a zahraniční servery.

Lukáš Krajíček

Prostějovský odchovanec Krajíček míří ke Stanley Cupu!

Prostějov - Finále Stanleyova poháru mezi hokejisty Chicaga a Philadelphie začne v noci ze soboty na neděli na ledě Blackhawks, kde série pokračuje opět v United Center i z pondělka na úterý. Český hokej má zástupce jen v týmu Philadelphie. Obránce Lukáš Krajíček se může v případě triumfu Flyers stát 21. českým vítězem Stanleyova poháru.

Ilustrační foto.

Bojovník za práva nemocných AIDS uprchl do USA

Peking - Známý čínský aktivista Wan Jen-chaj, který získal světovou proslulost jako bojovník za práva osob nakažených virem HIV, uprchl v obavách o svůj život z Číny do Spojených států. Informovala o tom agentura AFP.

Jan Holík v roli Cavemana

Jeskynní muž se vrací do krajského města

Zlín – „Jeskynní muž je celonárodní komický jev!“ „Hystericky legrační! Píšu o divadle již několik desetiletí a jsem stejně otupělý jako většina ostatních novinářů, musím však říci, že mě Becker přinutil smát se, až mi po tvářích stékaly slzy. Paní vedle mě se smála tak, že se málem udusila.“

Sopka pod ledovcem Eyjafjallajökull na jihu Islandu.

Biskupové zůstali v Americe

Prachatice, Philadelphie – Výprava, která se vydala do Philadelphie na pouť po stopách prachatického rodáka svatého Jana Nepomuka Neumana, od jehož smrti letos uplynulo 150 let, si svůj pobyt musela díky sopečnému prachu prodloužit.

Josef Sláčik

Prachatičtí poutníci jeli do Philadelphie

Prachatice – Po stopách prachatického rodáka, svatého Jana Nepomuka Neumana, od jehož smrti letos uplynulo 150 let, se včera vypravila třiadvacetičlenná výprava, v jejíž řadách je i prachatický vikář Josef Sláčik.

Ve Frýdlantu nad Ostravicí ve čtvrtek 25. března otevřelo občanské sdružení Filadelfie prostory, které poskytnou zázemí pro terénní práci s dětmi a mladými lidmi.

Frýdlantská mládež má klub, prozatím provizorní

Frýdlant nad Ostravicí /FOTOGALERIE/ – Bezprizorní děti a mládež ve Frýdlantu nad Ostravicí už nyní bude mít kam zajít. Občanské sdružení Filadelfie totiž v areálu Domova pro seniory včera otevřelo prostory, které poskytnou zázemí pro terénní sociální práci s dětmi a dospívajícími mladými lidmi.

Ilustrační foto

Restauraci nahradí centrum pro mládež

Frýdlant nad Ostravicí – Obyvatelé Frýdlantu nad Ostravicí přišli o jednu ze svých oblíbených restaurací v centru města. Na místě restaurace Rabaka totiž od čtvrtka 25. března začne fungovat nové nízkoprahové centrum pro mládež občanského sdružení Filadelfie.

Ilustrační foto

Houston těsně udolal tým Denveru

New York /AKTUALIZOVÁNO/ - V polovině z šesti pondělních utkání basketbalové NBA uspěli hosté. Z domácího vítězství se radoval Houston, který o dva body porazil lídra Severozápadní divize z Denveru.