Kreativ

ŠTÍTEK: Filadelfie

Herec Vincent Byrd Le Sage, dvojník amerického prezidenta Obamy, při představení v Brně

OBRAZEM: Obamův dvojník přednesl projev

Vypadá jako Barack Obama, narodil se ve stejný den jako americká hlava státu, stejně jako on pronáší k lidem zásadní projevy, ale přitom se jmenuje Vincent Byrd Le Sage.

Tři králové v Pardubické redakci Deníku

Tři králové zavítali i do redakce Deníku

Pardubice - Do redakce Pardubického deníku zavítal na Tři krále vpodvečer průvod složený z členů pardubického folklorního souboru Baldrián v čele se Třemi králi, Pannou Marií, Josefem a Andělem.

Oceněna byla i Kateřina Molnárová, která se věnuje práci se seniory v domovech důchodců.

Český Těšín ocenil práci dobrovolníků

Český Těšín - Deset dobrovolníků, kteří svůj volný čas zasvětili pomoci druhým, odměnilo ve středu večer vedení města Český Těšín společně s organizací Filadelfia.

Jaromír Jágr sice už syna za oceánem nemá, ale jeho bývalí ´podřízení´ z Kladna si tam vedou nadále slušně.

Smoleňákova divoká premiéra

Kladno -Čtrnáct bodů zaznamenali bývalí hokejisté Kladna v uplynulém týdnu v kanadsko-americké NHL. Nejvíc se dařilo Patriku Eliášovi, jenž ve dvou duelech nastřádal tři body a hlavně otočil čtvrteční duel s Filadelfií.

Bruce Springsteen s vítězem prezidentských voleb ve Spojených státech Barackem Obamou.

Springsteen vydá v lednu novou desku

New York - Americký časopis Rolling Stone uvedl s odvoláním na hudební server Backstreets, že slavný rockový písničkář Bruce Springsteen vydá v lednu příštího roku nové album.

Beskydské divadlo v Novém Jičíně.

Beskydské divadlo představí Obchodníka s deštěm

Nový Jičín – Legendární hra amerického spisovatele a dramatika Nathaniela Richarda Nasha Obchodník sdeštěm míří na pódium novojičínské Beskydského divadla. O střetu vzdušných zámků a tvrdé životní reality přijede ve westernovém příběhu vyprávět tuto středu Divadlo Na Prádle.

Ilustrační foto

Lháři už detektory lži neoklamou

Detektory lži sice pomohly usvědčit nejednoho lháře, nicméně vědci, policisté i soudci je nadále považují za velmi nespolehlivé. Měl by to změnit nový detektor lži.

Společná fotografie.

Opavský sbor Luscinia se vydal do USA

Opava, USA - (FOTOGALERIE) Koncerty v New Yorku, Washingtonu D.C., Philadelphii a New Jersey. Středoškolský pěvecký sbor Luscinia v čele se sbormistrem Jiřím Slovíkem, který funguje při Mendelově gymnáziu v Opavě, prezentoval na východním pobřeží USA soudobou českou sborovou hudbu.

Psi v útulku.

Přístroj vyčmuchá rakovinu

Bezbolestné, bezpečné a levné. Takové má být brzo vyšetření zhoubných nádorů kůže. Nový vynález najde rakovinu po čichu.

Juraj Jurík

Inline: České mladíky čeká Namíbie

Zlín, Philadelphie - Bez jediné porážky se probojovali do čtvrtfinále play off MS juniorů v in-line hokeji čeští reprezentanti. V Philadelphii výběr kouče Jiřího Suhrady v základní skupině porazil Kanadu a outsidera z Nového Zélandu. V boji o semifinále čeká české juniory celek Namíbie.

Juraj Jurík

In-line hokejoví junioři na šampionátu nezaváhali

Zlín, Philadelphie - Úspěšný vstup do turnaje na MS juniorů v in-line hokeji mají za sebou čeští mladíci. V úvodním zápase v Philadelphii porazili výběr Německa vysoko 6:2 a následně Kolumbii 5:0.