Kreativ

ŠTÍTEK: Štýrský Hradec

Ilustrační foto.

Šampionát ovládli ploutvaři Nového Jičína

Nový Jičín - V Karlových Varech proběhl vrchol domácí sezony ploutvových plavců, mistrovství České republiky. Přestože se domácí šampionát konal netradičně ve venkovním padesátimetrovém bazénu hotelu Thermál, byla k vidění spousta vynikajících výkonů. Národní šampionát ovládli ploutvaři KVS Laguna Nový Jičín, kteří z termálních vod vylovili 34 medailí a 14 titulů mistra republiky.

Ilustrační foto.

Zlínský plavec Beníček dohmátl v Grazu dvakrát stříbrný

Graz – Dalších hodnotných výsledků dosáhli reprezentanti tradičního Plaveckého klubu Zlín na mezinárodních závodech v rakouském Grazu. V tomto prestižním podniku startovala řada účastníků z nedávného mistrovství Evropy, které se konalo před dvěma týdny v maďarském Debrecenu.

Viktor Vrážel

Cyklisté SKC Prostějov bodovali v rakouském poháru

Prostějov – V Dolním Rakousku, nedalekém Poysdorfu, se o minulém víkendu konal další ze závodů Tchibo Top Rad ligy. Ředitelem závodu byla hvězda dráhové cyklistiky let minulých Franz Stocher, který vytvořil velice atraktivní trasu v mírně zvlněném terénu s prudkým stoupáním v závěru okruhu.

Ploutvová plavkyně Beáta Polišenská.

Polišenská získala tři medaile

Zlín, Gliwice – Beáta Polišenská opět prokázala ve své kategorii příslušnost k užší světové špičce. Juniorská reprezentantka TZP Nemo Zlín se prezentovala ve čtvrtém kole Světového poháru v ploutvovém plavání několika hodnotnými výsledky, když si od našich severních sousedů odvezla hned tři cenné kovy.

Vernisáž výstavy faksimile devítidílné bible krále Václava IV. na loketském hradě.

Unikátní výstavu Bible Václava IV. můžete vidět na loketském hradě

Loket /FOTOGALERIE/ – Loketský hrad je jediným místem v republice, kde bude výstava zpřístupněna veřejnosti. Unikátní výstavu Bible Václava IV. můžete až do konce letních prázdnin vidět v dolní baště loketského hradu. Originál Bible krále Václava IV., jejíž úplnou faksimilovou edici vydalo nakladatelství ADEVA ve Štýrském Hradci, je v současnosti uložen v Rakouské národní knihovně ve Vídni (kodex 2759 až 2764).

Hodonínský zápasník Štěpán Antoš.

Zápasník Antoš triumfoval v Polsku, Šupa zase kraloval v Grazu

Hodonín – Mimořádně cenných úspěchů dosáhli mladí hodonínští zápasníci na významných evropských kláních. Žák Sokola Dominik Šupa přivezl zlatou medaili z rakouského Grazu, Štěpán Antoš se stal v Kostrzynu v kategorii kadetů dokonce mistrem Polska.

V Praze na Florenci se v pondělí dopoledne srazil zájezdový autobus společnosti Tredos s tramvají. Při nehodě bylo lehce zraněno šest lidí.

Na Florenci se srazil autobus společnosti Tredos s tramvají

Praha, Třebíč – V Praze na Florenci se v pondělí dopoledne srazil zájezdový autobus třebíčské firmy Tredos s tramvají. Při nehodě bylo lehce zraněno šest lidí. Uvedl to mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Provoz na tramvajové trati byl asi hodinu přerušen.

Znojemský plavec Michal Rubáček.

Rubáček dostal na dva roky distanc, olympiáda se mu vzdaluje

Znojmo, Praha - Zákaz závodit na dva roky dostal český reprezentant a znojemský plavec Michal Rubáček. Verdikt vynesla dnes dopoledne disciplinární komise českého plaveckého svazu. Plavec svůj trest potvrdil, do tří týdnů se ale ještě může odvolat k výkonnému výboru plaveckého svazu. Pokud ten verdikt disciplinární komise nezmírní, může to znamenat i konec kariéry letos šestadvacetiletého plavce.

Aby šestapadesátiletý Rakušan dokázal, že není schopen práce, uřízl si nohu.

Nechtělo se mu do práce. Tak si uřízl nohu

Štýrský Hradec (Rakousko) - Nezaměstnaný Rakušan si úmyslně odřízl levou nohu. Vyšetřovatelé se domnívají, že zřejmě chtěl dosáhnout toho, aby ho lékařská komise označila za neschopného práce a přiznala mu penzi, napsala agentura APA. 

Tomáš Froyda

Zástupci EU: Na kulturní projekt má Plzeň málo peněz

Plzeň – Za peníze, které máte k dispozici, projekt Evropské hlavní město kultury těžko dotáhnete do zdárného konce. Takové drtivé zhodnocení slyšeli členové týmu Plzeň 2015 od zástupců monitorovacího výboru Evropské unie.

Ilustrační foto

Experimentální hudba v Gottfrei

Opava /POZVÁNKA/ - Další ze série koncertů experimentální hudby se uskuteční ve výstavní a minikulturní scéně v Gottfrei, který se nachází na Krnovské ulici. Představí se Franz Hautzinger a Matija Schellander.

Znojemští Orli v utkání s Vídní - ilustrační foto.

Orli v EBEL zamířili do play off

Znojmo – Před vstupem do mezinárodní soutěže EBEL mluvili Orli o play off jako o malém zázraku. Včera jej dokonali. Hned v premiérové sezoně se znojemští hokejisté protlačili do elitní ligové osmičky. „Je to parádní úspěch,“ ulevil si útočník Radek Haman.

Orli čekají na verdikt. U televize

Znojmo, Brno – Program v televizi na večer? Hokejisté Znojma a jejich příznivců mají v úterý jen dvě možnosti. Mohou si vybrat jestli budou na rakouských stanicích sledovat zápas Grazu ve Villachu, nebo utkání Jesenice ve Vídni. Konečné výsledky obou zápasů rozhodnou, zda se ve své premiérové sezoně v lize EBEL Orli prokoušou do play off.

Brankář Orlů Ondřej Kacetl.

Orly čeká klíčový duel. Postrádat budou Kacetla

Znojmo – Klíčový zápas celé sezony mají před sebou Orli Znojmo. Po páteční porážce v Jesenici musí bodovat naplno. Jasné je jedno. Do branky se nepostaví jednička Ondřej Kacetl, který má poškozené kolenní vazy.

Znojemští Orli se na domácí půde utkali s Grazem.

Orli se vyhoupli do čela nadstavby

Znojmo /FOTOGALERIE/ – Hokejisté udělali další krok směrem k play off. Na domácím ledě dokázali poprvé v sezoně porazit Graz. Po brankách Berouna, Dantona, Puchera a Lattnera vyhráli 4:1.

Orli si na Graz věří. Chtějí ho poprvé porazit

Znojmo – Výzva jako hrom. Jinak ani o dnešním utkání Orli nemluví. Opět se utkají s Grazem, tentokrát na domácí půdě. S ním v rámci EBEL střetli už pětkrát, ani jednou ho porazit nedokázali.

Brankář Ondřej Kacetl byl ústřední postavou ve vítězném tažení Orlů na ledě Vídně.

Brankář Kacetl: Byly to neskutečné nervy

Znojmo /ROZHOVOR/ – Když dostane brankář čtyři góly, moc se o něm nemluví. I přesto byl Ondřej Kacetl ústřední postavou ve vítězném tažení Orlů na ledě Vídně. V první polovině zápasu si užíval střeleckých hodů svých spoluhráčů, v závěru mu občas pomohlo i pověstné štěstí.

Znojmo zatím ztrácí na dvě postupová místa jen dva body.

První skalp Vídně? Orli jej chtějí už v úterý večer

Znojmo, Brno – Jako uragán vtrhli znojemští hokejisté do nadstavbové části mezinárodní soutěže EBEL, bleskově umazali bodovou ztrátu na konkurenta z Vídně a až v neděli ve třetím zápase v Grazu selhali. Přesto si odvezli alespoň bod za prohru 2:3 v prodloužení. V úterý večer ve Vídni přidají čtvrtou část do osmidílného puzzle. Jeho úspěšné zkompletování odhalí obrázek cesty do play off EBEL.

Orli vydolovali na ledě Grazu bod

Znojmo – Orli ani na pátý pokus nedokázali zdolat rakouský Graz. Tentokrát si z ledu soupeře odvezli alespoň bod za prohru v prodloužení 2:3. Přitom je tři minuty dělily od vítězství v základní hrací době.

Znojemští Orli v utkání s Grazem.

Graz byl i počtvrté nad síly Orlů

Znojmo – Ani napočtvrté se znojemští hokejisté bodů proti Grazu nedočkali. Po první nepovedené třetině zabrali a za poslední pčást by si bod zasloužili. Bohužel nedokázali vyrovnat a prohráli 1:2.

Ilustrační fotografie.

Rakousko: Silvestrovské petardy znečišťují ovzduší

Vídeň - Rachejtle a petardy, které lidé odpalují na Silvestra, výrazně znečišťují ovzduší jemným prachem a chemikáliemi. Rakouští politici kvůli tomu volají po vytvoření evropské směrnice, která by upravila složení zábavní pyrotechniky a pomohla omezit znečištění, napsala dnes agentura APA.

Hokejové utkání mezi Znojmem a Klagenfurtem - ilustrační foto.

Orli prohráli v Klagenfurtu v prodloužení

Znojmo – Orli v Klagenfurtu odehráli vyrovnanou partii. Ještě v závěru poslední třetiny vedli, ale nakonec prohráli v prodloužení 3:4. Porazila je nedisciplinovanost. Klagenfurt dal totiž tři ze čtyř branek v početní výhodě.

Miroslav Dvořák si v Pardubicích poprvé zahrál extraligu v dresu svého mateřského klubu.

Dvořák chce druhou šanci využít

České Budějovice - Syn slavného otce Miroslav Dvořák bojoval v létě o místo v extraligovém HC Mountfield. V šestatřiceti letech se pral o šanci zahrát si poprvé v kariéře nejvyšší soutěž v rodném městě. Třikrát v létě nastoupil v zápasech European Trophy, do extraligového kádru se však nakonec neprotlačil. První pokus se tak nevydařil a zkušený bek si místo v sestavě týmu nevybojoval. Nyní přichází druhá šance.

Orli jdou na tým, který ještě neporazili

Znojmo – Orly čeká soupeř, na kterého ještě nedokázali vyzrát. Dvakrát se se sousedem v tabulce potkali, dvakrát odešli poražení. V pátek ale chtějí nepříznivou bilanci zlomit za každou cenu.

Znojemští Orli v utkání s Grazem.

Orli nedali jedinou branku a podlehli Grazu 0:3

Znojmo – Orli se v nedělním utkání moc nevytáhli. Jakoby v pátečním duelu proti Jesenici vystříleli všechen střelný prach. Nepřesná muška znojemských dravců tak darovala body Grazu. Ten na ledě královského města zvítězil 3:0.

Posila znojemských Orlů obránce Jan Hranáč.

Orli doma představí posilu. Obránce Hranáče

Znojmo – Orly čeká domácí dvojboj. V pátek a v neděli na domácím hřišti přivítají dva soupeře, kteří jsou na tom podobně jako Znojmo. Do obou zápasů by měla nastoupit i čerstvá posila Orlů Jan Hranáč.

Nedělní hokejové utkání mezi Znojmem a Klagenfurtem skončilo kvůli technickým problémům se znojemskou ledovou plochou po první třetině za stavu 2:2.

Díra v ledu? Pro Kanka premiéra

Znojmo, Brno – Díra v ledu? Kaprům na zamrzlém rybníce přijde vhod. Mohou lépe dýchat. To Orlům zhatila zápas. Znojemští hokejisté v neděli nedohráli utkání mezinárodní EBEL ligy.

Taneční škola Hubený a její disco tance

Hubení jsou mistry světa v hip hopu

Prostějov – Taneční škola Hubený opět potvrdila, že je ve formě. Z Mistrovství světa v hip hopu v rakouském Grazu si prostějovští tanečníci přivezli titul mistrů světa. Ze světového šampionátu ve street dance show, který se uskutečnil ve slovinské Lublani, její svěřenci vybojovali titul vicemistra. K obhájení zlatého titulu jim chyběl pouhý jeden bod.

Ilustrační foto.

Aktivistka v prasečí kleci

Linec – Ve středu v poledne zahájila na Hlavním náměstí v Linci aktivistka Spolku proti zvířecím továrnám demonstraci za zákaz sporných klecových stání pro prasnice po porodu.

Ilustrační foto.

Znojmo předvedlo ''anarchii'' na ledě

Znojmo, Brno - Orli v mezinárodní EBEL lize dostali v pěti zápasech už 26 branek. Vzpamatovávají se z debaklu v rakouském Grazu. O osudu útočníka Puchera má být jasno tento týden.

Znojemští Orli - ilustrační fotografie.

Orli zcela propadli ve druhé třetině

Graz – Ani druhý víkendový zápas znojemským hokejistům nevyšel. Ti si odváží z rakouského Grazu porážku 1:7. Za debakl mohla zpackaná druhá třetina, ve které si Orli nechali nasázet pět branek.