Kreativ

ŠTÍTEK: Štýrský Hradec

Filip Pavlík, obránce Mountfieldu Hradec Králové.

Obránce Pavlík o výhře nad Vídní: Rychlý hokej. Věřím, že se na to dalo koukat

/ROZHOVOR/ Větší stálici v dresu hradeckého Mountfieldu byste hledali jen těžko. Zkušený bek s nejtvrdší extraligovou střelou Filip Pavlík na soutoku Labe a Orlice vstupuje už do šesté sezony. A rozhodně se nejedná o jeho poslední. Třicetiletý borec totiž v minulém týdnu prodloužil na východě Čech smlouvu o další tři roky. „Jsem rád, že jsme se domluvili velmi rychle. Jsem tu spokojený, nic mi nechybí,“ říkal po úterním přípravném zápase, ve kterém jeho tým vyhrál 3:2 nad Vídní. Další rakouský celek čeká na Pavlíka a spol. už zítra, když od 17 hodin přivítá Štýrský Hradec.

Plavci Lokomotivy Beroun.

Plavci dřeli na Šumavě, vystoupali i na Poledník

Některé děti si ještě užívaly letních prázdnin, když plavci berounské Lokomotivy už museli myslet na nastávající zimní sezonu. Po té letní, kdy plavci konečně mohli normálně trénovat a nebyla žádná covidová omezení a navíc byla velmi úspěšná, jsou dobře nachystáni.

Ilustrační foto.

Od sousedů: Řízek v průměru za 12,46 eura

Agentura výzkumu veřejného mínění OGM porovnala od května do června 20 000 cen v gastronomických provozech (žádné kantýny) ve všech rakouských okresech. Bylo mezi nimi 1300 cen řízků, napsaly OÖN.

Vítězové posledního ročníku první hokejové ligy, hokejisté Dukly Jihlava, se začali na další sezonu připravovat na ledě.

OBRAZEM. Hokejisté Dukly Jihlava absolvovali první trénink na ledě

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Vítězové posledního ročníku první hokejové ligy, hráči Dukla Jihlava, absolvovali v pondělí po dovolené první tréninkovou jednotku na ledě. Připravovat se budou v domácím prostředí, do začátku sezony mají zatím naplánováno sedm duelů. Do soutěže vstoupí Jihlavané čtrnáctého září duelem proti Porubě. 

Fotbalisté před odjezdem ke šlágru letní přípravy absolvovali povinné klubové focení.

Vyzkoušeli si řeholi modelek a přesunuli se do Grazu na Galatasaray

Štreka do Hradce. Klepete si na čelo a říkáte si, že Hradec je za rohem. To máte pravdu, ovšem pardubičtí fotbalisté neodcestovali do Hradce Králové, ale do Štýrského Hradce. A další záhada. V rakouském městě pod Alpami nevyzvou na souboj tamní Sturm ani GAK. Své síly zkonfrontují s tureckým velkoklubem jménem Galatasaray Istanbul.

Celkový vítěz: IMAGE QUEST 2021 Willa Saunderse z USA

Z nejlepších Red Bull fotek mají mnozí husí kůži, podívejte se

Snímky z největší světové soutěže věnované dobrodružným a akčním sportovním snímkům Red Bull Illume 2021 vyráží na turné po Evropě. Vévodí jim celkový vítěz napříč kategoriemi, který zachycuje „padajícího“ horolozce Jakea Talleyho v Indian Creek v Utahu. Fotku pořídil Will Saunders. A musel pokořit obří konkurenci – celkem 53 porotců posoudilo přes 40 tisíc fotografií, než vybrali ty nejlepší, jak si je můžete prohlédnout v rozsáhlé fotogalerii.

Odpírač státu dostal od soudu rok podmíněně.

Od sousedů: Neuznává stát, protože ho má za firmu. Dostal podmínku

54letý "odpírač státu", rozený Němec žijící v malé obci v okrese Ried, stanul před tamním soudem. Do Rakouska byl vydán po návratu do Německa. Hlásil se k tzv. Konfederaci států Rakousko, založené v roce 2015 Monikou Ungerovou ze Štýrska, vystupující jako prezidentka tohoto uskupení. V říjnu 2020 byla ve Štýrském Hradci odsouzena ke 12 letům vězení. Členové uskupení vystupovali vždy agresivně proti úředníkům.

Z jablek lze vyrobit i sirup nebo ocet

Jablka jsou zdravá a chutnají i v tekuté formě. Vyrobte si ocet nebo sirup

Koláč, štrúdl, žemlovka. Oblíbený způsob, jak zpracovat přebytek jablek ze zahrádky, která dozrávají s příchodem podzimu. Jablka však nemusíte konzumovat pouze ve formě jídla a dezertů, využít lze i jejich šťávu plnou vitaminů. Vyzkoušejte následující recepty, které v chladných dnech poslouží nejen na posílení imunity.

Volejbalisté rakouského Waldviertelu pod vedení trenéra Zdeňka Šmejkala (vlevo) a s českými hráči Pavlem Bartošem (číslo 6) a Markem Šulcem (číslo 17) letos vládnou rakouské lize.

Podívejte se, Šmejkalův Waldviertel v rakouské lize válcuje všechny soupeře

/FOTOGALERIE/ Úžasnou sezonu zažívají volejbalisté rakouského týmu Raiffeisen Waldviertel pod vedením Zdeňka Šmejkala, bývalého kouče české reprezentace mužů a extraligového VK Ostrava. Jeho svěřenci, mezi kterými jsou český reprezentační nahrávač Pavel Bartoš a smečař Marek Šulc, odehráli v bundeslize devět zápasů a ve všech se radovali z vítězství!

Šoumastr Gottschalk a král jeho sázky.

Od sousedů: Vsadil, že vyleze na volně stojící žebřík

V sobotu 6. listopadu uvede televize ZDF od 20.15 v nostalgické párty 40 let po prvním vysílání revival slavných show "Wetten, dass…" se Thomasem Gottschalkem. U obrazovky na tyto soutěže zavzpomíná také král sázky z října 1999 Johann Brenner, dnes 43letý zemědělec pěstující chmel (a také chovající pštrosy nandu) z Eja u Pfaffenhofenu.

Hokejisté Znojma na domácím ledě válí, čeká je Bratislava.

Česká rarita. Orlům po covidu neubyli fanoušci, doma soupeře drtí, venku ztrácí

Zatímco většina ostatních českých hokejových klubů včetně slovutné Komety bojuje s úbytkem fanoušků, kteří se po uvolnění restrikcí vrátili na stadiony v menších počtech v porovnání s předkoronavirovou dobou, oni jsou na stejných číslech jako před dvěma lety. Hokejisté Znojma se svým příznivcům odvděčují po návratu do nejvyšší rakouské soutěže ICE Hockey League kvalitními výkony na domácím ledě.

PŘÍPRAVA. Hradeckým hokejistům se zatím daří.

Gólový týden Mountfieldu v přípravě. Naposledy dal šest branek Rakušanům

Tři zápasy, tři výhry a 16 nastřílených branek během týdne. Hokejisté Hradce Králové se v přípravě rozjeli. V úterý doma hladce porazili Olomouc (6:0), ve čtvrtek vyhráli v Karlových Varech (4:2) a v pátek doma porazili rakouský tým Graz 99ers 6:4. Proti Štýrskému Hradci se dvěma góly a asistencí blýskl slovenský útočník Lukáš Cingel.

Útočník Hunter Fejes přišel do Znojma z hokejového klubu Graz 99ers. Se soutěží ICEHL už má zkušenosti.

Dorazil z Aljašky do středu Evropy. Orel Fejes rád slaví góly

Hokejistu Huntera Fejese angažovali znojemští Orli letos v červnu. Sedmadvacetiletý útočník zasáhne již do prvního přípravného utkání v úterý proti Kometě Brno. V mezinárodní lize ICEHL pak doplní snajpry Anthonyho Lucianiho a Radima Matuše.

Důvodně podezřelý z pokusu vraždy.

Od sousedů: Za humny zase ubližovali ženám...

Čtyřicetiletý Chorvat bodl v úterý v Astenu 37letou manželku po hádce v bytě kuchyňským nožem do krku. Desetiletá dcera v noci ve 4.36 hodiny zavolala matce záchranku. Podle policie čin neviděla. Do sanitky zraněná sešla sama. Byla odvezena na kliniku univerzitní nemocnice, děti si převzali prarodiče. Po útočníkovi policie pátrá a jeho fotografii, kterou reprodukuje i náš web, zveřejnila na svých stránkách. Dosud nebyl trestán, ani vykázán z bytu.

Festival Diagonála

Rakouská města hostí specifické filmové festivaly. Česko tu vždy nechá stopu

Od středoevropské k jižní přímořské atmosféře v Rakousku. Zatímco Linz u hranic a jihočeským krajem připomíná společným rakouskouherským dědictvím mnoho jihočeských měst, jihorakouský Štýrský Hradec se starobylými uličkami s knížecími a hraběcími názvy nás málem přenese přímo do Rakouska-Uherska. Obě rakouská města hostí tradičně i specifické filmové festivaly a Česko jako jeden z nejbližších sousedů tu vždycky nechá stopu.

basketbalový turnaj Chance 3x3 Tour v Kroměříži 2021

Chance Tour 3x3 v Kroměříži vyhrál rakouský Graz

V Kroměříži se v sobotu konal basketbalový turnaj Chance 3x3 Tour 2021. Ve 3. ročníku soutěže se na kroměřížském výstavišti na čtyřech hracích plochách představilo 42 týmů. 30 mužstev mužů a 12 celků žen.

Děčínský basketbalista Ondřej Šiška bude bojovat o účast na olympiádě.

Děčínský Ondra Šiška bude bojovat o olympiádu

Na samém konci dostal ještě jednu šanci na nápravu. Nápravu sezony zmaru, v níž jako gladiátor dřel od soumraku do úsvitu, aby své muže z okresu na severu udržel alespoň na dostřel dříve obvyklých pozic. Nakonec to ale stačilo jen na desáté místo, jež je za poslední dekádu hluboko pod standardy děčínských Válečníků.