Kreativ

ŠTÍTEK: Frankfurt nad Mohanem

Kuwait Airways, ilustrační foto

Židy z letadla vyhodit smíte, to není diskriminace, rozhodl německý soud

Kuvajtská letecká společnost Kuwait Airways má právo odmítat na svých linkách přepravu izraelských občanů. Tak zní čtvrteční rozsudek německého soudu ve Frankfurtu. Podle právníků mezinárodního pro-izraelského právního sdružení Lawfare Project tím soud posvětil antisemitskou diskriminaci.

Mercedes-AMG Project One.

Mercedes-AMG Project One je vyprodaný, ale vlastnit ho můžete. Za šílenou sumu

Bublina investičních aut zdá se jen tak nepraskne. V dnešní době nejen, že může růst hodnota aut prakticky nových, ale na hodnotě nabírají dokonce i auta, která ještě nebyla vyrobena. Aktuálně se například přes německou inzerci snaží někdo prodat rezervaci na chystaný Mercedes-AMG Project One. Za šílené peníze.

Pětikilová cuketa

Senior zalarmoval policii kvůli nálezu bomby. Šlo o obří cuketu

Kuriózní případ zažili policisté jihozápadního německého městečka Bretten. Ty na svou zahradu zavolal jednaosmdesátiletý důchodce, a to kvůli strachu z nevybuchlé bomby z druhé světové války. Policisté se však se po příjezdu nestačili divit. Jednalo se totiž jen o přerostlou cuketu. Zprávu přinesl server BBC s odkazem na tiskovou zprávu místní policie.

Kutnohorák Tomáš Tvrdík vyhrál závod OCR series v německém Frankfurtu.

Tomáš Tvrdík zakončil sezonu vítězstvím ve Frankfurtu

Frankfurt nad Mohanem (Německo) – Extrémní překážkový závodník z Kutné Hory Tomáš Tvrdík zakončil sezonu v sobotu. Poblíž německého Frankfurtu se postavil na start třetího závodu OCR series Strong Viking. Náročnou trať vyhrál a je naším borcem víkendu.

Kaple se zvonicí v Bohdalíně je v provozu od roku 2008.

Kaple se zvonicí v Bohdalíně přejde na zimní čas automaticky

Pelhřimovsko – Noc na 29. října bude o hodinu delší. Aktuální letní čas se totiž změní na zimní. S nadcházející změnou budou mít napilno správci veřejných hodin například v Hořepníku nebo Červené Řečici. Oproti tomu bez starostí budou v Bohdalíně, kde se čas v místní zvonici upraví automaticky.

Londýnské City, místo, kde sídlí světové finanční instituce.

Bankovní gigant Goldman Sachs by mohl odejít z Londýna, naznačil jeho šéf

Jedna z největších světových bank Goldman Sachs by mohla přesunout svou evropskou centrálu z londýnského City do Frankfurtu. Na Twitteru do naznačil její šéf Lloyd Blankfein. Páté největší německé město by se pro giganta z Wall Street mohlo stát základnou pro evropský trh. Plán odchodu z Londýna mají i další světoví finančníci.

Americký spisovatel Dan Brown vystoupil 15. ledna v Praze na tiskové konferenci.

Nový román Dana Browna, autora Šifry mistra Leonarda, vyjde česky v únoru

Začátkem února vyjde v češtině nový román spisovatele Dana Browna, autora slavné Šifry mistra Leonarda. Oznámilo to dnes nakladatelství Argo, které jeho knihy v Česku vydává. Ke slovu v knize opět přichází Robert Langdon, který se věnuje záhadám. Čtenář se s ním tentokrát setkávají v Guggenheimově muzeu v Bilbau.

Koncept Mazda RX Vision.

Mazda chce od roku 2035 prodávat už jen elektrifikovaná auta

Na technologickém fóru ve Frankfurtu oznámila Mazda svůj plán do budoucna, který zahrnuje především prodej výhradně elektrifikovaných vozů od roku 2035. Právě v tom roce by chtěla japonská značka prodávat už jen auta hybridní, plug-in hybridní nebo elektrická.

Svědek dramatu, dnes památka...

Unesený letoun Landshut znovu na scéně

Pasov - O záměru získat a vrátit do Německa Boeing 737-200 s názvem Landshut, unesený čtyřmi palestinskými teroristy (z toho dvě ženy) 13. října 1977 při letu z Palma de Mallorca do Frankfurtu s více než 80 cestujícími a pětičlennou posádkou na palubě a osvobozený speciální jednotkou o pět dní později na letišti v Mogadishu, náš list informoval.

Teplice prohrály v přípravě s druholigovým Varnsdorfem.

Paráda! Varnsdorf v přípravě smetl Teplice

Modrá - Generálka vyšla na jedničku! Varnsdorf týden před ostrým startem sezony ukázal ničivou sílu, po extra výkonu vyškolil pátý tým nejvyšší fotbalové soutěže FK Teplice 4:1 a druholigové konkurenci naznačil, že by z něho měla mít strach. Ještě před tím ho čeká vykročení do českého poháru Mol cup.

Dorostenky Házené Jindřichův Hradec triumfovaly na mezinárodním turnaji ve Slovinsku.

Házenkářské dorostenky triumfovaly ve Slovinsku

Koper, Jindřichův Hradec - Pravidelnými každoročními účastnicemi velkého mezinárodního turnaje v házené, který se tradičně koná ve slovinském Koperu, jsou hráčky z Jindřichova Hradce.

Dům ve Wuppertalu, který nechaly úřady vystěhovat kvůli nebezpečné hořlavé izolaci.

Němci se bojí, že po Wuppertalu vystěhují kvůli obavě z požáru další domy

V úterý evakuovaly úřady v německém Wuppertalu jedenáctipatrový dům. Zjistily, že jeho izolační plášť je zřejmě zhotoven ze stejného materiálu, jako ten, který byl na londýnské budově Grenfell Tower, jejíž požár nepřežilo téměř osmdesát lidí. Teď se Němci bojí, že wuppertalské stěhování není poslední.

Sto lidí najde zaměstnání v právě dokončeném závodu společnosti Deufol. Ta se zabývá výrobou průmyslových a exportních balení.

V zóně se rozjela další firma

Chebsko - Sto lidí najde zaměstnání v právě dokončeném závodu společnosti Deufol. Ta se zabývá výrobou průmyslových a exportních balení. Chebská pobočka má být prvním závodem nové generace s vysoce automatizovanou výrobou, což zefektivní výrobu a sníží tak dobu nutnou pro dodání zakázky klientům.

Tomáš Tvrdík se svou trenérkou Zuzanou Kocumovou, která v Holandsku vyhrála ženskou kategorii závodu.

Jedno zhoupnutí stálo Tvrdíka vítězství. Druhé místo i tak řadí vysoko

Nijmegen (Holandsko) – Překážkový závodník Tomáš Tvrdík z Kutné Hory absolvoval v neděli velmi podařený závod v holandském Nijmegenu. Na světovém finále OCR série doběhl na parádním druhém místě těsně za Thibautem, vítězem neoficiálního mistrovství Evropy OCR z německého Frankfurtu, které se konalo před čtrnácti dny. Za svůj výkon si vysloužil prize money v hodnotě 1000 euro.

Bývalý německý kancléř Helmut Kohl.

Zemřel Helmut Kohl, bývalý kancléř Německa

Ve věku 87 let zemřel v německém Ludwigshafenu spolkový kancléř SRN, který vládl mezi lety 1982 až 1998. Kohl je považován za architekta znovusjednocení Německa a předního zastánce evropské integrace. Z poválečných německých státníků vydržel u moci nejdéle.

Upečou rekord a sníme to?!

Upečou sousedé rekordní tunový hamburger?

Pasov - Největší hamburger světa chystají v Pilstingu v okrese Dingolfing. Jen maso na něj v surovém stavu má vážit víc než tunu, k tomu přibudou „hory" cibule, sýra, litry šťávy a chléb, který má mít v průměru 180 centimetrů…