Kreativ

ŠTÍTEK: Frankfurt nad Mohanem

Modely Jaguar pro rok 2018.

Vyzkoušeli jsme nové čtyřválce Jaguaru. Jaké jsou?

Na silnice poblíž německého Frankfurtu jsem se vydal vyzkoušet novinky, které připravil Jaguar pro svoje modely. Konkrétně se jedná o dvojici nových motorů z rodiny Ingenium: oba jsou čtyřválcové dvoulitry, ale jeden spaluje naftu, druhý benzín.

český reprezentant v šipkách Karel Sedláček

Šipkaři Sedláček Humpula: Zaházíme si s největšími esy, nemáme co ztratit

/ROZHOVOR, VIDEO/ Zatímco luxusně placené šipkařské hvězdy letí do dějiště World Cupu ve Frankfurtu první třídou, čeští reprezentanti Karel Sedláček a František Humpula včera vyrazili po vlastní ose autem. „První třídou to bude až v neděli zpátky, až to vyhrajeme," smějí se šipkaři, kteří dnes večer v přímém televizním přenosu (Nova Sport 2) změří síly s holandskými esy.

Ilustrační foto.

Karel Sedláček a František Humpula: Vedle těch profíků jsme takoví vesničané

/ROZHOVOR/ Zatímco luxusně placené šipkařské hvězdy letí do dějiště World Cupu ve Frankfurtu první třídou, čeští reprezentanti Karel Sedláček a František Humpula ve čtvrtek vyrážejí po vlastní ose autem. „První třídou to bude až v neděli zpátky, až to vyhrajeme," smějí se šipkaři, kteří v pátek večer v přímém televizním přenosu (Nova Sport 2) změří síly s holandskými esy.

Kutnohorák Tomáš Tvrdík vyhrál v sobotu Predator Race Brutal na Monínci.

V týdnu stěhoval skříňky a pak vyhrál Tvrdík Predator Race

Monínec /ROZHOVOR/ – O minulém víkendu se ve skiareálu Monínec konal Master víkend překážkového závodu Predator Race. Na sobotní variantu Brutal se postavil i Kutnohorák Tomáš Tvrdík a více jak desetikilometrový závod s velkým náskokem vyhrál.

Ludmila Rakušanová.

Gratulace k jubileu: Na vlnách Lídy Rakušanové

Její hlas jsem poprvé slyšel v oskarovém Koljovi. Lída Rakušanová tam v jedné scéně mluví z rozhlasu o tisícovkách sovětských okupantů na našem území. Děda mi tehdy v kině coby třináctiletému klukovi vyprávěl o Svobodné Evropě i tomto ženském hlase, který je pro celou generaci Čechů ztělesněním svobody. O dámě, která přispěla k pádu železné opony.

Švýcarské bankovní tajemství už není nedotknutelné

Švýcarský krtek v německých daňových úřadech. Aféra se špionem bobtná

Velvyslankyně Švýcarska ve Spolkové republice Německo Christine Schraner Burgenerová byla v úterý požádána, aby vysvětlila případ agenta své země, který sledoval německé daňové úředníky. Je to další z kroků, který následoval poté, co byl minulý pátek zatčen švýcarský státní občan Daniel M. ve svém hotelovém pokoji ve Frankfurtu nad Mohanem. Zatčený podle německé kriminálky získával informace „pro cizí zemi".

Mistr republiky František Humpula (vpravo nahoře) s Predátory z Opavy po turnaji v Krnově.

Krnovský talent František Humpula jede na mistrovství světa týmů

Krnovský šipkařský talent František Humpula se stal fenoménem na tuzemské sportovní scéně. Stal se mistrem české republiky jednotlivců i dvojic klasických steelových šipek, v těch elektronických zase minulý víkend vyhrál republikovou Grand Prix v elitní soutěži TOP 24 a znovu i ve dvojici.

Americký muzikant a zpěvák Bob Dylan.

RECENZE: Bob Dylan s armstrongovským chraplákem swingoval

Kusy vypůjčené z repertoáru Franka Sinatry i jiných jazzových legend i průřez kariérou hudebníka zazněly na koncertu ve Frankfurtu, který navštívila redaktorka Deníku. Nescházely klenoty z 60. let i kusy z let nedávných. Koncertu nechyběla ta správná dynamika a gradoval. Dva přídavky si fanoušci užili vestoje přímo pod pódiem.

Mel Gibson.

Kolega Mela Gibsona v divadle

Komediální one man show s názvem Kolega Mela Gibsona uvádí Městské divadlo Krnov ve středu 26. dubna od 19 hodin.

nová padesátieurová bankovka s vylepšenými bezpečnostními prvky

Ekonomika se bez hotovosti stále neobejde

Frankfurt nad Mohanem (Německo) - Více než tři čtvrtiny plateb v eurozóně se uskutečňují v hotovosti, která je pro ekonomiku i nadále nezbytná. A to navzdory rozmachu digitálních transakcí. U příležitosti uvedení nové padesátieurové bankovky do oběhu to dnes řekl prezident Evropské centrální banky (ECB) Mario Draghi.

Daimler a Bosch

Daimler a Bosch spojí síly při vývoji samořiditelných aut

Frankfurt nad Mohanem (Německo) - Německá automobilka Daimler a strojírenská společnost Robert Bosch, která je jedním z jejích předních dodavatelů, se spojí na poli vývoje samořízených vozů. Jejich aliance se zaměří hlavně na takzvané robotaxíky.

Teufelsee

Ďáblovo jezero se rozlilo v sokolovském kostele

Sokolov - Zřejmě největší kresbu na světě, panoramatickou instalaci berlínského výtvarníka Kaie Teicherta „Ďáblovo jezero" představí dnes autor na vernisáži od 17:30 hodin v sokolovském klášterním kostele.

V Londýně lidé demonstrovali proti brexitu.

Brexit bude drahý. Pro všechny

Britská premiérka Theresa Mayová dnes oficiálně posílá do Bruselu dopis, kterým odstartuje to, čemu se říká „proces odchodu z EU". Co může brexit znamenat pro Británii a co pro samotnou i unii?

Plzeňská filharmonie před svým nedělním odjezdem intenzivně několik dní zkoušela spolu s pěveckými sbory. Počet účinkujících je dvě stě padesát, a tak si na zkoušky museli pronajmout  areál DEPO2015

Plzeňská filharmonie zahraje hudbu Pána prstenů v Německu a Rakousku

V neděli nasedli do autobusů, v pondělí a včera hráli ve Frankfurtu, zítra zahrají v Kolíně nad Rýnem, pozítří v Oberhausenu, pak je na programu Lipsko, tři koncerty v Norimberku, čtyři v Mnichově, šest ve Stuttgartu, jeden ve Vídni a vše uzavře 27. dubna vystoupení v Berlíně.

Plzeňská filharmonie před svým nedělním odjezdem intenzivně několik dní zkoušela spolu s pěveckými sbory. Počet účinkujících je dvě stě padesát, a tak si na zkoušky museli pronajmout  areál DEPO2015

Plzeňská filharmonie zahraje hudbu Pána prstenů v Německu a Rakousku

Plzeň/Německo – V neděli nasedli do autobusů, v pondělí a včera hráli ve Frankfurtu, zítra zahrají v Kolíně nad Rýnem, pozítří v Oberhausenu, pak je na programu Lipsko, tři koncerty v Norimberku, čtyři v Mnichově, šest ve Stuttgartu, jeden ve Vídni a vše uzavře 27. dubna vystoupení v Berlíně.

Sídlo Goldman Sachs v New Yorku

Začíná stěhování bank z Londýna?

Londýn (Velká Británie) - Americké banky Goldman Sachs a Morgan Stanley přesunou stovky pracovních míst a část aktivit z Londýna jinam do Evropy. Potvrdily tak dřívější náznaky, že se k takovému kroku chystají. Oznámení přišlo jen krátce po zveřejnění data zahájení jednání o takzvaném brexitu, tedy vystoupení Británie z Evropské unie.

Exsenátor Alexandr Novák

Vydání bývalého senátora za ODS Nováka do Česka se protahuje

Vydání bývalého senátora za ODS Alexandra Nováka z Německa do České republiky se protahuje. Vrchní zemský soud ve Frankfurtu nad Mohanem totiž zatím stále nedostal žádost, aby přípustnost vydání posoudil. Důvodem může být zaneprázdněnost státního zastupitelství, které takovou žádost podává. Novák zatím z rozhodnutí soudu zůstává ve vydávací vazbě.

RWE

RWE odepisovala. Především v Německu

Frankfurt nad Mohanem (Německo) - Německá energetická společnost RWE vykázala za loňský rok čistou ztrátu 5,7 miliardy eur (154 miliard Kč) kvůli rozsáhlým odpisům. Firma působí rovněž v České republice.

Muchova Slovanská epopej. Ilustrační foto.

Z Prahy odletěla do Tokia poslední část Slovanské epopeje

Praha/FOTOGALERIE/ - Z Prahy v pátek odletěla do Tokia poslední třetí část Slovanské epopeje Alfonse Muchy. Zbylé obrazy jsou už v Tokiu. Médiím to řekl pražský radní Jan Wolf (KDU-ČSL/Trojkoalice). Plátna letí za přísných bezpečnostních podmínek do Asie přes Frankfurt nad Mohanem. Obrazy vlastní Praha, které je Mucha daroval. Jeho podmínkou bylo to, aby Praha vystavila na své náklady vhodnou budovu pro jejich vystavení. Zatím neexistuje.

Ilustrační foto

Zaměstnanec biskupství v Německu je podezřelý z držení dětského porna

Policie vyšetřuje zaměstnance katolického biskupství v západoněmeckém městě Limburg z držení a obstarávání dětské pornografie. Mluvčí biskupství Stephan Schnelle dnes uvedl, že tento pracovník, jehož post neupřesnil, byl ze služby uvolněn. List Frankfurter Neue Presse na svém webu upřesnil, že obviněním čelí šéf kanceláře a blízký důvěrník biskupa Georga Bätzinga.

Exsenátor Alexandr Novák

Už je zase v chládku. Německá policie zatkla exsenátora Nováka

Německá policie zatkla loni na Štědrý den bývalého senátora za ODS Alexandra Nováka, který je jedním z 24 obviněných v kauze Regionálního operačního programu Severozápad, v níž jde o evropské dotace v Ústeckém a Karlovarském kraji. O Novákově vydání do Česka by měl rozhodnout soud ve Frankfurtu nad Mohanem, sdělilo česko-německé policejní centrum v bavorském Schwandorfu.

Ilustrační foto.

Ve Frankfurtu zatkli Rumuna podezřelého z přípravy atentátu

Němečtí policisté zatkli na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem jednadvacetiletého Rumuna, jehož podezírají ze spojenectví s radikálními islamisty. Není vyloučeno, že chtěl v Německu spáchat útok, oznámily dnes soudní zdroje v Karlsruhe.

Fotbalisté Viktorie Plzeň dorazili v úterý do španělského Benidormu po sedmi hodinách cesty

Viktoria už trénuje v Benidormu

Plzeň, Benidorm – Předpověď počasí jim zatím vychází. Fotbalisty FC Viktorie Plzeň v úterý po příjezdu do španělského letoviska Benidormu přivítalo slunečné počasí a teplota patnáct stupňů nad nulou. Oproti mrazivému počasí v Čechách zcela určitě příjemná změna.

Ilustrační foto

Německá policie provedla razii proti islamistům v Hesensku

Německá policie dnes nad ránem provedla rozsáhlou razii ve spolkové zemi Hesensko. Prohledala 54 objektů a zadržela Tunisana podezřelého z verbování islamistů, oznámila prokuratura ve Frankfurtu nad Mohanem. Zásah byl namířený proti 16 osobám podezřelým z přípravy teroristického útoku.

Martin Fenin.

Brno si od Fenina slibovalo terno. Odchovance Teplic ale zradilo rameno

Brno – Mohl se stát nečekaným trumfem Zbrojovky v jarním boji o záchranu nejvyšší fotbalové soutěže. Jenže Brno se s bývalým reprezentačním útočníkem rozloučilo. Trápí ho zraněné a operované rameno. „Momentálně ve Zbrojovce skončil, protože jeho zdravotní stav neumožňuje, aby trénoval naplno," sdělil brněnský trenér Svatopluk Habanec.

Restaurátoři pokračují ve snímání Slovanské epopeje v pražském Veletržním paláci.

Restaurátoři v závěru týdne dokončí snímání Slovanské epopeje

Praha /FOTOGALERIE/ - Restaurátoři v závěru týdne dokončí snímání Slovanské epopeje ve Veletržním paláci v Praze. S prací začali v prvním lednovém týdnu a dnes mají na speciálních cívkách stočeno 13 z dvacítky rozměrných pláten. V rozhovoru to řekl restaurátor odpovědný za převoz epopeje Tomáš Berger. Do únorového odletu na asijské turné zůstanou plátna, která jsou kulturní památkou, uložena v přepravních boxech v klimatizovaném depozitáři Národní galerie v Praze.

Párání –  The Ripping od Anety Dvořákové, studentky UMPRUM

Studentka textilu z UMPRUM získala cenu v Německu

Praha - Studentka Ateliéru textilní tvorby Vysoké školy uměleckoprůmyslové (UMPRUM) Aneta Dvořáková dostala v Německu cenu pro mladé tvůrce v oblasti designu a bytové architektury. Cena Young Creation Award se udílí rámci veletrhu bytového textilu Heimtextil ve Frankfurtu nad Mohanem. Její práce Párání (The Ripping) soutěžila v kategorii Upcycling objects, která se zaměřila na přetváření starých a nepotřebných věcí v nové produkty. Ve středu to sdělila mluvčí školy Kamila Stehlíková.

Diamon Simpson z Nymburku (v bílém) v obležení hráčů Domžale.

Na pohár se půjde v Nymburku zadarmo

Nymburk – Jen dva dny po výborném výkonu proti Frankfurtu nastoupí nymburští basketbalisté k dalšímu utkání, tentokrát v rámci Českého poháru. Proti Jindřichovu Hradci půjde o postup mezi posledních šest týmů.