Kreativ

ŠTÍTEK: grilování

Ilustrační foto

Každoroční nástrahy léta? Pozor si dejte na vosy i grilování

Brno - Jízda loukou k rybníku, tam opalování, zmrzlina u stánku a večer posezení u grilu. Pro mnohé letní idyla, podle odborníků hned několik letních rizik naráz. Brněnský deník Rovnost přináší přehled toho, na co si dát v létě pozor ve městě i u vody.

Ilustrační foto

Každoroční nástrahy léta? Pozor si dejte na vosy i grilování

Brno - Jízda loukou k rybníku, tam opalování, zmrzlina u stánku a večer posezení u grilu. Pro mnohé letní idyla, podle odborníků hned několik letních rizik naráz. Brněnský deník Rovnost přináší přehled toho, na co si dát v létě pozor ve městě i u vody.

Požár přístavku chatky u Drahelic

Požár přístavku v zahrádkářské kolonii způsobil špatně uhašený gril

Nymburk - Zahradní grilování. Kratochvíle, kterou si 
v létě jen málokdo odpustí. Majitelka chatky v zahrádkářské kolonii za Drahelicemi na Nymbursku si však asi dlouho bude pamatovat, že po grilování se má oheň správně uhasit. To se jí však v úterý navečer nepodařilo a do akce museli hasiči a policie.

Norimberské klobásky na grilu.

VIDEO: Grilování s Kozlem

Grilování je ideální příležitostí, jak strávit s rodinou či přáteli příjemné chvíle plné dobrého jídla a pití. A čím jiným se odměnit než oroseným Velkopopovickým Kozlem.

Ilustrační foto

Na jižní Moravě dnes hrozí bouřky, ochladí se

Jižní Morava – Slunečné počasí a oteplování, které si od začátku týdne užívali Jihomoravané, mohou dnes večer narušit silné bouřky. Varuje před nimi Český hydrometeorologický úřad. Bouřky by měly zasáhnout skoro celou Českou republiku. Teploty však zůstanou i v příštích dnech vysoké.

Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem.

VIDEO: Grilování s Kozlem

Praha - Grilování je ideální příležitostí, jak strávit s rodinou či přáteli příjemné chvíle plné dobrého jídla a pití. A čím jiným se odměnit než oroseným Velkopopovickým Kozlem. Pivo se hodí nejen jako osvěžující nápoj pro horké letní dny, ale také jako jedinečná ingredience do grilovacích receptů. Dodá jídlu nezaměnitelnou, výraznější chuť, lze ho využít například pro podlití samotného jídla nebo pro přípravu nejrůznějších marinád. Přihlížet by se v tomto případě mělo zejména ke kvalitě piva. Velkopopovický Kozel 11° splňuje všechny podmínky, a je tak dokonalým společníkem pro grilovací chvíle. Jeho vypilovaná, plná chuť a jemná hořkost pozvedne kvalitu pokrmu o stupínek výš.

Ilustrační foto.

Dohlíželi na dodržování vyhlášky

Kroměříž – Uplynulé dny přinesly kroměřížským strážníkům několik výjezdů na oznámení rušení nočního klidu ze zahrad rodinných domů a z restauračních zahrádek.

Zábava i občerstvení – to byl program Dnu Hamé v Popovicích.

Olympiádu i školní rok zakončil Den s Hamé

Popovice – Střílení z luku, vrhání hvězdic, zdolávání překážek v lanovém centru nebo skákání na trampolíně si vyzkoušeli návštěvníci čtvrtečního Dne Hamé v areálu popovického Amfíku Bukovina.

Camembert v listovém těstíčku na grilu - Ingredience.

VIDEO: Grilujete? Zkuste grilování na pivu!

Praha - Grilování je ideální příležitost jak si pochutnat na dobrém jídle a pivu s přáteli či rodinou. Není tedy divu, že podle průzkumu značky Velkopopovický Kozel, loni grilovalo dokonce 96 % české populace. Proto se Kozel rozhodl navázat na tento trend a připravit jedinečné grilovací recepty s pivem jako jednou z ingrediencí.

Strnadovský mlýn. Ilustrační foto.

Zvířata pokukují, kudy by ze Strnadovského mlýna utekla

Sedlec-Prčice – Nedávná povodeň na Sedleckém potoku zcela propláchla Strnadovský mlýn u Vršovic i okolní pastviny pro zvířata.  „Vody byla všude, i uvnitř. Ačkoliv již zcela normálně fungujeme bohužel nestíháme opravit ohradníky, které ještě stále máme namotané v potoce, a zvířata pokukují kudy by utekla. Naneštěstí nyní jím v tom brání zase rozvodněný potok," popsal situaci Tomáš Kocman.

Triatlon je nejlépe zkombinovat se zákuskem v podobě steaku.

V Dolním Újezdu "hledali" nejsilnějšího sedláka. Po triatlonu si dali kus masa

Dolní Újezd – Sobotní odpoledne patřilo v největší vesnici okresu sportu a také grilování. Uskutečnil se tady již třetí ročník triatlonu a grilovačky. Několik desítek závodníků uplavalo na místní plovárně 250 metrů. Pak nasedli sportovci na kola a vydali se na trasu dlouhou zhruba třináct kilometrů. A na závěr si dali běh, a to 3,78 kilometru. Závodníci následně dobíhali do areálu hasičů, kde už na ně čekali diváci a také grilované maso. V tu dobu tady již totiž tři soutěžní týmy grilovaly mleté, vepřové a hovězí maso. Jejich výkony ocenila odborná porota.

Unikátní porovnávací požární zkouška klasického stavebního systému dřevostavby a dřevostavby s novými typy izolantů proběhla ve čtvrtek dopoledne v certifikované požární zkušebně ve Veselí nad Lužnicí.

Experiment testoval, jak rychle shoří dřevostavby

Výběr materiálu a důsledná protipožární opatření mohou výrazně ochránit dřevostabu při vzplanutí ohně. Ukázala to zkouška ve Veselí nad Lužnicí, při níž zástupci Profesní komory požární ochrany a Hasičského záchranného sboru ČR zapálili dva objekty. Experiment trval půl hodiny a za tu dobu plameny výrazně více poničily stavbu z běžných komponentů. Na objektu z kvalitnějšího materiálu s protipožárními prvky oheň způsobil výrazně menší škody.

Ilustrační foto.

Kvůli rozmarům počasí je medu zatím velmi málo. Podraží

Blanensko – Milovníci medu mají zatím smůlu. Letos kvůli vytrvalému dešti a nízkým teplotám totiž včely ještě téměř nevylétly z úlu. A z toho mála, co donesou, si sotva vytvoří vlastní potravu. Jelikož ani loni medu moc nebylo kvůli velkým výkyvům teplot, mrazům i suchu, zásoby už jsou téměř pryč. Nedostatek medu se proto také projeví na cenách.

Ilustrační foto.

Kvůli rozmarům počasí je medu zatím velmi málo. Podraží

Blanensko – Milovníci medu mají zatím smůlu. Letos kvůli vytrvalému dešti a nízkým teplotám totiž včely ještě téměř nevylétly z úlu. A z toho mála, co donesou, si sotva vytvoří vlastní potravu. Jelikož ani loni medu moc nebylo kvůli velkým výkyvům teplot, mrazům i suchu, zásoby už jsou téměř pryč. Nedostatek medu se proto také projeví na cenách.

Ilustrační foto

Z klidného grilování se může stát horor

Přestože nevlídné počasí zahání myšlenky na grilování na zahradách, hasiči už s předstihem varují před požáry. Aby se příjemný večer nezměnil v horor, je třeba dodržovat řadu pravidel.

Ilustrační foto

Z klidného grilování se může stát horor

Plzeňsko - Přestože nevlídné počasí zahání myšlenky na grilování na zahradách, hasiči už s předstihem varují před požáry. Aby se příjemný večer nezměnil v horor, je třeba dodržovat řadu pravidel.

Na Indiánské léto a gril láká Benada.

Na Indiánské léto a gril láká Benada

Ústí nad Labem - Na Indiánské léto aneb první grilování zve restaurace Benada v ústeckém Clarion Congress Hotelu. Speciální brunch odstartuje půl hodiny před polednem v neděli 2. června a nabídne odpoledne plné specialit z grilu, pravý nefalšovaný hamburger a cheeseburger i spousty letních osvěžujících salátů nejen pro dámy.

Ilustrační foto.

Půlnoční zátah se vyplatil: pytláci uvízli v síti strážníků

Českobudějovicko – Pytláci si nedají a nedají pokoj. „V úterý krátce před půlnocí prováděla hlídka strážníků kontrolu zaměřenou na neoprávněný lov ryb, když si poblíž Novohaklovského rybníka povšimla blikajícího bílého světla ze břehu na protější straně hráze," popisuje událost Václav Sup z Městské policie České Budějovice.

Ilustrační foto

Z klidného grilování se může stát horor

Plzeňsko – Přestože nevlídné počasí zahání myšlenky na grilování na zahradách, hasiči už s předstihem varují před požáry. Aby se příjemný večer nezměnil v horor, je třeba dodržovat řadu pravidel.

Ilustrační foto

Hasiči nabádají k opatrnosti při táboření a grilování

Praha - Teplé počasí, které nás během tohoto léta ještě čeká, láká mnohé lidi ke grilování a rozdělávání táboráků, podle hasičů by při tom ale neměli zapomínat na zvýšenou opatrnost. Právě v létě totiž hasiči vyjíždějí k vyššímu počtu požárů v přírodě a jejich příčinou je nejčastěji nedbalost dospělých, sdělila dnes mluvčí hasičů Nicole Zaoralová.

Třídenní svátek jídla Prague Food Festival začal v pátek 24. května 2013 v Královské zahradě Pražského hradu.

OBRAZEM: Začal Prague Food Festival, nabízí řadu specialit

Praha - Srílanské krevetové kari, jelení carpaccio či zákusky zdobené cukrovou vatou mohou ochutnat návštěvníci Prague Food Festivalu, který v pátek v poledne začal v Královské zahradě Pražského hradu. Kulinářská akce, které se účastní několik desítek šéfkuchařů předních českých restaurací, potrvá do neděle.

Třídenní svátek jídla Prague Food Festival začal v pátek 24. května 2013 v Královské zahradě Pražského hradu.

OBRAZEM: Začal Prague Food Festival, nabízí řadu specialit

Praha - Srílanské krevetové kari, jelení carpaccio či zákusky zdobené cukrovou vatou mohou ochutnat návštěvníci Prague Food Festivalu, který v pátek v poledne začal v Královské zahradě Pražského hradu. Kulinářská akce, které se účastní několik desítek šéfkuchařů předních českých restaurací, potrvá do neděle.

Sejdeme se na terase

Grilování, koupání v zahradním bazénu či klidné posezení při západu slunce, to vše ale i mnohem více patří k létu. Léto je čas radosti a tu si nejlépe užijeme venku. A kde jinde, než na nové terase, o kterou se nebudete muset starat. Čas, který byste strávili její údržbou, tak můžete věnovat sobě, své rodině či přátelům.

Ilustrační foto

Šéfkuchař Marcín: Nejhorší je pálivou směs nasypat přímo na maso

Praha /INFOGRAFIKA/ - Není většího odborníka na grilování, než je Zdeněk Marcín z Pražského kulinářského institutu. Nejlepší je podle něj maso ugrilovat, teprve poté okořenit, nechat odpočinout a až pak spokojeně zakousnout. A nebojí se ani sladkostí – z grilu je podle něj dobrý ananas, ale i litá buchta.