Slon se postaral ve čtvrtek v dolnobavorském Burgkirchenu o rozruch. Ošetřovatel Stefan Frank se dopoledne procházel se svým 29letým Benjaminem středem města, aby upoutali na program hostujícího cirkusu Luna.„Benjamin se projevil jako zvědavec a nahlédl i do cukrárny," popisuje deník PNP. „Chobotem nasával vůně lákavých zmrzlin; jaká se mu zalíbila nejvíc, nebylo jednoznačně rozpoznatelné." Stefan Frank Benjamina vychoval a jsou jako otec se synem. Spolu také vystupují v cirkusu: jeho svěřenec třeba hraje fotbal nebo fouká do harmoniky.
Prázdniny jsou v plném proudu. Dvouměsíční volno si naplno užívají hlavně děti. Ve vodě, na kole, na přímém slunci. Z takovýchto radovánek se ale muže při troše nepozornosti stát nepříjemnost, která zkazí prázdniny dětem i rodičům.
Luhačovice – Paté z drůbežích jatýrek, hruškovou polévku s mátovou pěnou nebo pošírovanou roládu ze pstruha. Takové dobroty si budete moci vychutnat na Food Festivalu Resortu Luhačovice 17. srpna ve Sportovním areálu miniGolf v Luhačovicích. Své umění předvedou šéfkuchaři pěti hotelových domů, jejich speciality doplní chuť moravských i českých vín nebo míchaných drinků likérky Jelínek.
Kraskov – Čtyři sta metrů plavání, deset kilometrů na kole a pak ještě dva kilometry běhu. To byl triatlon neboli Železňák v Kraskově u Seče. Konal se zde poprvé, byl o něj však takový zájem, že se nejspíš stane tradicí.
Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Festivalpark patřil v sobotu ojedinělé akci. Celý den totiž patřil dětem, večer pak rodičům. Organizátoři tu připravili Summer Visions Open Air.
Mělník – Hledáte ubytování ve městě, kde ale můžete večer bez obav vytáhnout gril a nad dřevěným uhlím si upéct třeba masový špíz? Chcete mít soukromí, a přesto být mezi lidmi? Láká vás spaní v obrovském sudu? Pak jste tady na správném místě, vítejte v Campu Mělník.
Mělník – Hledáte ubytování ve městě, kde ale můžete večer bez obav vytáhnout gril a nad dřevěným uhlím si upéct třeba masový špíz? Chcete mít soukromí, a přesto být mezi lidmi? Láká vás spaní v obrovském sudu? Pak jste tady na správném místě, vítejte v Campu Mělník.
Příbram /ROZHOVOR/ – Prázdniny jsou v plném proudu. Dvouměsíční volno si naplno užívají hlavně děti. Ve vodě, na kole, na přímém slunci. Z takovýchto radovánek se ale muže při troše nepozornosti stát nepříjemnost, která zkazí prázdniny dětem i rodičům.
Grilování je ideální příležitostí, jak strávit s rodinou či přáteli příjemné chvíle plné dobrého jídla a pití. A čím jiným se odměnit než oroseným Velkopopovickým Kozlem.
Brno - Jízda loukou k rybníku, tam opalování, zmrzlina u stánku a večer posezení u grilu. Pro mnohé letní idyla, podle odborníků hned několik letních rizik naráz. Brněnský deník Rovnost přináší přehled toho, na co si dát v létě pozor ve městě i u vody.
Brno - Jízda loukou k rybníku, tam opalování, zmrzlina u stánku a večer posezení u grilu. Pro mnohé letní idyla, podle odborníků hned několik letních rizik naráz. Brněnský deník Rovnost přináší přehled toho, na co si dát v létě pozor ve městě i u vody.
Nymburk - Zahradní grilování. Kratochvíle, kterou si v létě jen málokdo odpustí. Majitelka chatky v zahrádkářské kolonii za Drahelicemi na Nymbursku si však asi dlouho bude pamatovat, že po grilování se má oheň správně uhasit. To se jí však v úterý navečer nepodařilo a do akce museli hasiči a policie.
Grilování je ideální příležitostí, jak strávit s rodinou či přáteli příjemné chvíle plné dobrého jídla a pití. A čím jiným se odměnit než oroseným Velkopopovickým Kozlem.
Jižní Morava – Slunečné počasí a oteplování, které si od začátku týdne užívali Jihomoravané, mohou dnes večer narušit silné bouřky. Varuje před nimi Český hydrometeorologický úřad. Bouřky by měly zasáhnout skoro celou Českou republiku. Teploty však zůstanou i v příštích dnech vysoké.
Praha - Grilování je ideální příležitostí, jak strávit s rodinou či přáteli příjemné chvíle plné dobrého jídla a pití. A čím jiným se odměnit než oroseným Velkopopovickým Kozlem. Pivo se hodí nejen jako osvěžující nápoj pro horké letní dny, ale také jako jedinečná ingredience do grilovacích receptů. Dodá jídlu nezaměnitelnou, výraznější chuť, lze ho využít například pro podlití samotného jídla nebo pro přípravu nejrůznějších marinád. Přihlížet by se v tomto případě mělo zejména ke kvalitě piva. Velkopopovický Kozel 11° splňuje všechny podmínky, a je tak dokonalým společníkem pro grilovací chvíle. Jeho vypilovaná, plná chuť a jemná hořkost pozvedne kvalitu pokrmu o stupínek výš.
Kroměříž – Uplynulé dny přinesly kroměřížským strážníkům několik výjezdů na oznámení rušení nočního klidu ze zahrad rodinných domů a z restauračních zahrádek.
Popovice – Střílení z luku, vrhání hvězdic, zdolávání překážek v lanovém centru nebo skákání na trampolíně si vyzkoušeli návštěvníci čtvrtečního Dne Hamé v areálu popovického Amfíku Bukovina.
Praha - Grilování je ideální příležitost jak si pochutnat na dobrém jídle a pivu s přáteli či rodinou. Není tedy divu, že podle průzkumu značky Velkopopovický Kozel, loni grilovalo dokonce 96 % české populace. Proto se Kozel rozhodl navázat na tento trend a připravit jedinečné grilovací recepty s pivem jako jednou z ingrediencí.
Sedlec-Prčice – Nedávná povodeň na Sedleckém potoku zcela propláchla Strnadovský mlýn u Vršovic i okolní pastviny pro zvířata. „Vody byla všude, i uvnitř. Ačkoliv již zcela normálně fungujeme bohužel nestíháme opravit ohradníky, které ještě stále máme namotané v potoce, a zvířata pokukují kudy by utekla. Naneštěstí nyní jím v tom brání zase rozvodněný potok," popsal situaci Tomáš Kocman.
Dolní Újezd – Sobotní odpoledne patřilo v největší vesnici okresu sportu a také grilování. Uskutečnil se tady již třetí ročník triatlonu a grilovačky. Několik desítek závodníků uplavalo na místní plovárně 250 metrů. Pak nasedli sportovci na kola a vydali se na trasu dlouhou zhruba třináct kilometrů. A na závěr si dali běh, a to 3,78 kilometru. Závodníci následně dobíhali do areálu hasičů, kde už na ně čekali diváci a také grilované maso. V tu dobu tady již totiž tři soutěžní týmy grilovaly mleté, vepřové a hovězí maso. Jejich výkony ocenila odborná porota.
Výběr materiálu a důsledná protipožární opatření mohou výrazně ochránit dřevostabu při vzplanutí ohně. Ukázala to zkouška ve Veselí nad Lužnicí, při níž zástupci Profesní komory požární ochrany a Hasičského záchranného sboru ČR zapálili dva objekty. Experiment trval půl hodiny a za tu dobu plameny výrazně více poničily stavbu z běžných komponentů. Na objektu z kvalitnějšího materiálu s protipožárními prvky oheň způsobil výrazně menší škody.
Rakovník - Pouze zhruba dva a půl tisíce kusů prasat, z toho 335 prasnic, čítají stavy prasat na Rakovnicku. Jejich počet, stejně jako v celé republice za posledních dvacet let výrazně poklesl.
Břeclav, Prušánky - Souboj, kde vzduchem prosviští čepele šavlí v rukách sommelierů se chystá v Prušánkách. Už deváté mezinárodní mistrovství v sekání sektů se v sobotu uskuteční v tamních vinných sklepech U Jeňoura.
Brno - Soutěžte s Brněnským deníkem Rovnost a ochutnejte gurmánské speciality festivalu Šťavnaté léto, zaměřeného na grilování. Získejte dva vouchery na festivalové menu v restauraci Piazza na brněnském náměstí Svobody (normální cena menu je 390 Kč,-).
Blanensko – Milovníci medu mají zatím smůlu. Letos kvůli vytrvalému dešti a nízkým teplotám totiž včely ještě téměř nevylétly z úlu. A z toho mála, co donesou, si sotva vytvoří vlastní potravu. Jelikož ani loni medu moc nebylo kvůli velkým výkyvům teplot, mrazům i suchu, zásoby už jsou téměř pryč. Nedostatek medu se proto také projeví na cenách.
Blanensko – Milovníci medu mají zatím smůlu. Letos kvůli vytrvalému dešti a nízkým teplotám totiž včely ještě téměř nevylétly z úlu. A z toho mála, co donesou, si sotva vytvoří vlastní potravu. Jelikož ani loni medu moc nebylo kvůli velkým výkyvům teplot, mrazům i suchu, zásoby už jsou téměř pryč. Nedostatek medu se proto také projeví na cenách.
Praha /ROZHOVOR/ - „Léto v kuchyni mám rád. Je fajn, když můžete grilovat před hostem a popovídat si s ním," říká Jaroslav Zahálka, špičkový český šéfkuchař.
Přestože nevlídné počasí zahání myšlenky na grilování na zahradách, hasiči už s předstihem varují před požáry. Aby se příjemný večer nezměnil v horor, je třeba dodržovat řadu pravidel.
Plzeňsko - Přestože nevlídné počasí zahání myšlenky na grilování na zahradách, hasiči už s předstihem varují před požáry. Aby se příjemný večer nezměnil v horor, je třeba dodržovat řadu pravidel.
Ústí nad Labem - Na Indiánské léto aneb první grilování zve restaurace Benada v ústeckém Clarion Congress Hotelu. Speciální brunch odstartuje půl hodiny před polednem v neděli 2. června a nabídne odpoledne plné specialit z grilu, pravý nefalšovaný hamburger a cheeseburger i spousty letních osvěžujících salátů nejen pro dámy.