Kreativ

ŠTÍTEK: grilování

Bistro na Novém rybníku zahájilo s ročním zpožděním svůj provoz.

Bistro na Novém rybníku je v provozu

Příbram /FOTOGALERIE/ - S ročním odstupem od původně plánovaného termínu byla v areálu přírodního koupaliště otevřena nová budova občerstvení. Nabídka bistra bude postupně procházet vývojem, pro návštěvníky areálu jsou v plánu například tematické večery či grilování. Velkým tématem je také ekologie.

Ilustrační foto

Veselské čeká společné grilování v Hájku

Veselí nad Moravou – K prvnímu společnému grilování se v sobotu sejdou obyvatelé Veselí. Grilovací sestavu, která je volně přístupná veřejnosti, pořídili představitelé radnice za zhruba 300 tisíc korun. Její provedení určili i lidé na sociální síti.

Svatojanská pouť na Tetíně.

Svatojanská pouť na Tetíně: atrakce, grilování i bazar po francouzsku

Tetín /FOTOGALERIE/ - Poutní mše svatá v kostele sv. Jana Nepomuckého zahájila v sobotu 18. května Svatojanskou pouť na Tetíně. Místní náměstí a přilehlé okolí bylo již tou dobou zaplněno řadou pouťových atrakcí pro děti i dospělé, včetně populárních autíček, kolotočů, střelnice či stánku s tradičním staročeským trdelníkem.

Zábavná neděle s golfem

Přijďte o víkendu na soutěž sýrů, golf pro děti i první letní grilování

Celkem čtyři zajímavé akce chystá na nacházející víkend Resort Valachy ve Velkých Karlovicích. Uskuteční se zde tradiční soutěž o nejlepší valašský sýr, beseda s Radimem Uzlem a oblíbená Zábavná neděle (nejen) s golfem pro rodiny. To vše doplní Zahájení grilovací sezóny na Horalu, které bylo kvůli nepříznivé předpovědi počasí přeloženo z minulého víkendu na sobotu 18. května.

Ilustrační foto.

V mělnickém parku vzniknou nová grilovací místa

Mělník – Po revitalizaci parku Na Polabí, která se právě dokončuje, začíná město i s úpravou parku Na Podolí. Podle mělnického místostarosty Milana Schweigstilla by měl být obnoven meandr říčky Pšovky a v parku Na Podolí má pak přibýt i několik veřejných míst pro grilování.

Lubomír Metnar

Nábor cizinců do bundeswehru představuje riziko. Metnar bude jednat s Německem

České ministerstvo obrany si chce s Německem vyjasnit plány německé armády na rekrutování občanů jiných zemí včetně Čechů. Na dotaz ČTK to sdělil ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO). Někdejší náčelník generálního štábu české armády a bývalý předseda Vojenského výboru NATO Petr Pavel uvedl na twitteru, že plány Německa mohou být pro českou armádu personálním ohrožením.  

Ilustrační foto

Vánoce v azylových domech? Salát i stromek

Na vánoční svátky se nebudou cítit osamocení a opuštění ani obyvatelé azylových domů a nocleháren. Pracovníci sociálních služeb pro ně připravili pestrý program, společné vaření i chvíle u vánočního stromku.

Strip Plný zuby

Strip Plný zuby

Deník vám přináší vlastní komiks Plný zuby, který reaguje na aktuální a diskutovaná témata.

Ilustrační foto.

Hasiče zaměstnaly havárie a grilování

Českobudějovicko - Asistenci všech složek Integrovaného záchranného systému si vyžádala nehoda mezi obcemi Dolní Bukovsko a Bzí. Načas dokonce ve čtvrtek odpoledne karambol uzavřel silnici na Týn nad Vltavou.

Letní Velké Karlovice lákají gurmány.

Michelin, grilování na Horalu či frgály? Letní Velké Karlovice lákají gurmány

Baví vás prázdninové výlety nejen za sportem či relaxací, ale také třeba dobrým jídlem? Pak na cestách nevynechejte Velké Karlovice. Vedle všemožných aktivit, které můžete v této krásné valašské obci podniknout – od turistiky a cyklistiky přes golf a segwaye až po relaxaci ve Wellness Horal - si tu v létě přijdou na své i gurmáni.

Výběr kvalitních potravin je základním předpokladem úspěchu nejenom při grilování. Důležité je i správné skladování výrobků a jejich úprava.

Nastává sezóna grilování. Jak na pokrmy nad kouřem, které znali už Indiáni?

Grilování se pro mnohé stalo kulinářským zážitkem a zároveň příjemnou společenskou událostí a časem stráveným s rodinou a přáteli. Maso, zeleninu a další lahůdky připravené na ohni si navíc spojujeme s „příchutí“ léta. Docílit parádního výsledku, navíc s pochvalou strávníků, chce ale také notnou dávku trpělivosti a disciplíny. V čem nám pomohli naši předkové a jaké vychytávky nám ulehčují zvládnout grilování na jedničku dnes?

Městský úřad v Pavlíkově se zaplnil velikonočními dekoracemi, které vlastnoručně tvořili členky Klubu žen Pavlíkov.

Klub žen Pavlíkov pořádal jarní prodejní výstavu

Pavlíkov – Klub žen Pavlíkov uspořádal v sobotu 24. března již šestou velikonoční prodejní výstavu. Prostory pavlíkovského úřadu byly zaplněny velikonočními dekoracemi, krásně barevnými kraslicemi, plyšovými kuřátky, květinami a řadou dalších ručně dělaných jarních dekorací.

thajské zelené karí

Někdo to rád horké

Když je venku mrazivé chladno, nic se nevyrovná teplému jídlu. My jsme pro vás vybrali čtyři recepty, které jsou lehce pikantní, a tak vás zahřejí stejně dobře jako teplý svetr.

Steakhouse Riegrovka

Steakové maso v Olomouci zraje i několik měsíců

Kulinářský klenot, který bezpochyby dostal Olomouc na gastromapu Českérepubliky. To je Riegrovka, kde vám nabídnou kromě piva ze svého minipivovaru ty nejlepší steaky, které jako jedinív republice stařísuchou metodou v automatické klimatické komoře. Zážitek, který si žádný milovník masa nemůže nechat ujít

Martinský jarmark má ve Váchově špejcharu tradici a láká každý rok víc a víc prodejců i návštěvníků.

OBRAZEM: Váchův špejchar v sobotu zaplavili řemeslníci i návštěvníci

Drážkov - Krásné výrobky, výborné jídlo a pití, skvělou hudbu a přátelské povídání slibovali návštěvníkům i prodejcům při Martinském jarmarku ve Váchově špejcharu v Drážkově na Příbramsku hlavní pořadatelé: Gabriela Falcová, Dana Orlická a František Vácha. V sobotu 11. listopadu krátce po poledni se potvrdilo, že nešlo jen o slova.