Kreativ

ŠTÍTEK: grilování

Postupující kandidáti na senátora za Olomoucko: vlevo Lumír Kantor (za KDU-ČSL), vpravo Milan Brázdil (ANO)

Přímo na soupeře: Kantor se ptá Brázdila, Brázdil Kantora

Olomouc - V duel olomouckých lékařů se změnily senátní volby na Olomoucku. O senátorské křeslo po neúspěšném obhájci Martinu Tesaříkovi se ve druhém kole utkají primář z olomoucké porodnice, kandidát lidovců Lumír Kantor a poslanec a letecký záchranář Milan Brázdil z ANO.

Etoped a pedagog Arnošt Smolík debatoval se studenty ústecké univerzity na téma autorita pedagoga.

Práce učitele je poslání, znělo aulou na ústecké univerzitě

Ústí nad Labem - Mezinárodní den učitelů si ve středu připomněli na Pedagogické fakultě (PF) ústecké univerzity. Oslavy profese, která ovlivnila snad každého člověka, tady pojali skutečně velkolepě. Od rána ve zdejší aule přednášeli přední odborníci, odpoledne se pak nádvoří před fakultou změnilo v místo živé muziky a venkovního grilování.

Král Václav přijel za novostrašeckými seniory

Král Václav přijel na koni za seniory

Nové Strašecí – Den české státnosti si ve středu v Domově pro seniory v Novém Strašecí připomněli především připomenutím osobnosti krále Václava.

Ilustrační foto.

Brňané už mohou využít na přehradě nové grily

Brno – Teplé počasí láká ke grilování na břehu Brněnské přehrady. Občerstvení si mohou zájemci ugrilovat na třech nově otevřených grillpointech. „Vhodná místa jsme vybrali v Rokli, Pod Dymou a na Kozí horce, a to s ohledem na bezpečnost při rozdělávání ohně i snahu, aby grily co nejméně rušily ostatní rekreační aktivity na plážích přehrady," uvedl náměstek primátora Martin Ander.

Zahradní slavnost v Domově Slaný na Hlaváčkově náměstí se konala u příležitosti otevření nové kulturní místnosti.

Domov pro seniory ve Slaném ožil zahradní slavností

Slaný - V Domově se zvláštním režimem pro seniory ve Slaném na Hlaváčkově náměstí se konala tento týden zahradní slavnost. A bylo co oslavovat. Babičky a dědečkové, kteří zde žijí, dostali k užívání novou společenskou místnost.

Průhonický park. Ilustrační foto.

Před 80 lety zemřel zakladatel Průhonického parku Silva-Tarouca

Praha - Vrcholným krajinářským dílem světového významu, od roku 2010 zapsaným na seznamu UNESCO, je Průhonický park, jehož zakladatel hrabě Arnošt Emanuel Silva-Tarouca zemřel před 80 lety, 15. srpna 1936. Kousek za jihovýchodní hranicí Prahy v členitém údolí potoka Botiče vytvořil tento botanik a právník na 250 hektarech přírodní kompozici, která dnes čítá na 1600 druhů domácích i cizokrajných dřevin.

Klinika popálenin. Ilustrační foto.

Vážné riziko pro děti: pití, jídlo, grilování

Praha – Maléry jsou to nejenom velmi bolestivé, traumatizující a někdy s celoživotními následky, ale také jde o hodně smutné případy, které mohou změnit život celým rodinám. Tak lze nahlížet na nehody spojené s popálením nebo opařením dítěte, které bohužel rozhodně nejsou ojedinělé.

Setkání plachtařských veteránů na vrchlabském letišti

Na letišti ve Vrchlabí létali veteráni

Vrchlabí - V červenci se uskutečnilo tradiční setkání bývalých letců, veteránů. Byl to již šestnáctý ročník létání. Veteránů se dostavilo přes dvě desítky, jak místních, tak ze vzdálenějších míst.

Grilování

Průjmům nahrává letní grilování

Žďársko – Celkem 143 případů salmonelózy ke včerejšímu dni evidovali za letošní rok epidemiologové ve žďárském okrese. Zejména v poslední době případů onemocnění přibylo.

V soutěži Dobráci roku zvítězil Sbor dobrovolných hasičů z Bludova. Velké úspěchy v posledních letech sklízejí hlavně mladí hasiči.

Bludov zažije velkou hasičskou slavnost, s grilováním a muzikou

Bludov – Velkou slavnost zažije v sobotu 30. července Bludov. Zdejší hasiči zvítězili v celostátním finále soutěže sborů dobrovolných hasičů, které se konalo v Nymburce. Postoupila do něj desítka týmů, které v jednotlivých krajích obdržely od svých příznivců nejvíce SMS hlasů. Soutěž Dobráci roku uspořádal Český rozhlas a jedním z partnerů byl i Deník.

Šéfkuchař a majitel restaurace Hliněná bašta v Průhonicích Hynek Vávra.

Šéfkuchař Hynek Vávra: Rybám 
v létě nejlépe svědčí grilování

Průhonice - Letní počasí, posezení u vody a ugrilované čerstvé ryby. Tak si představuje léto šéfkuchař a majitel restaurace Hliněná bašta v Průhonicích Hynek Vávra. Češi podle něj ryby preferují stále častěji. Lepší než doma na pánvi je ale lepší je připravit na zahradě na grilu.

Ilustrační foto

Záchranáři: Pozor na rizika dětských úrazů v období letních prázdnin

Rakovnicko - Jsou tu dva měsíce bez školních povinností, kdy teplé dny lákají školáky a studenty ke hrám a sportovním aktivitám.Nedostatečný dohled dospělých, špatná organizace volného času dětí, přecenění schopností, podcenění rizika, chybějící bezpečnostní pomůcky – to jsou hlavní příčiny následných dětských úrazů a zvýšeného počtu zásahů zdravotnické záchranné služby.

NA SNÍMKU TANČÍ SALSU na ulici Ústečané Miriam Steklá a Zdeněk Trubák.

U Hraničáře se už tančí skvěle

Ústí nad Labem - Program Léto na ulici, který již druhým rokem nabízí veřejný sál Hraničář, už má za sebou první film, workshopy i grilování.

Růžová vína z Moravy a Čech

Růžová vína z Moravy a Čech

Teplo, slunce, grilování a venkovní posezení s rodinou či přáteli k létu neodmyslitelně patří. V posledních letech se k těmto atributům přidává ještě jeden – orosená sklenice či láhev správně nachlazeného moravského nebo českého růžového vína. Naši vinaři rostoucí oblibu růžových vín vnímají a reagují na ni - ročníku 2015 vyrobili přes 5 milionů litrů, neustále rozšiřují pestrost nabídky těchto příjemně svěžích a aromatických vín.

Grilování. Ilustrační snímek.

Hasiči varují: Dejte pozor na grilování!

Liberec - Na případné nebezpečí, která může přinést nejoblíbenější zábava Čechů v létě grilování, upozorňují hasiči. I tak nevinná zábava totiž může způsobit požár. Při grilovačce je tedy dobré dodržet některé zásady.

Konstrukce WPC terasy je poměrně snadná.

Relax u moře? Horké dny si užijete i doma v klidu na nové terase

Léto volá po výletech k vodě. Proč si ale chvíle odpočinku nezpříjemnit doma a nevytvořit si místo pro relax během letních horkých dnů přímo doma? Po stylové terase s pohodlným nábytkem a nejlépe u bazénu touží většina z nás. Moderní odolné materiály navíc v poslední době vytlačují drahé kamenné terasy, či ty dřevěné, náročné na údržbu. Jaká tedy může být dnes elegantní a snadno dostupná terasa?

Ilustrační foto.

Grilovací sezóna

Grilovací sezóna je v plném proudu. Všeobecně tato úprava nepatří mezi nejvhodnější, ale nemusíte se jí vzdávat, pokud se zaměříte na zásady zdravého grilování.

Ilustrační foto.

Sousedské šarády

Nejsme na světě sami. A většinou nejsme sami ani v soukromí domova. Za zdí nebo za plotem totiž číhá SOUSED!

Vladěna Cíchová a Pavel Sopek a jejich netradiční doprava na svatbu.

Svatba trochu jinak: Kolegové zpevnili svoji lásku betonem

Hradecko/ Praha - Netradiční svatbu zažili v pátek 17. června Vladěna Cíchová (26) a Pavel Sopek (37) z Hradce Králové. Na obřad do Chlumce nad Cidlinou je přivezly autodomíchávače a v duchu betonu se odehrála celá svatba.

Ilustrační foto

Organizátoři: "Pro uspořádání festivalu jídla v Teplicích nás inspirovala Praha"

Teplice/ROZHOVOR/ - Farní zahrada Církve čs. husitské a prostory u kostela sv. Bartoloměje v Českobratrské ulici v Teplicích budou v sobotu od 10 do 17 hodin hostit Fara Foot Festival. Můžete se přijít pobavit a mimo jiné ochutnat: gazpacho, indonéské satay, domácí limonády, tzatziky, vegetariánské pokrmy, domácí pečivo a zmrzlinu, grilované speciality…

Ilustrační foto

Místa pro grilování? Brno je chce v Pisárkách i u vody

Brno /ANKETA/ – Delší dny a teplé počasí lákají Brňany do parků, kde žhaví i během pracovního týdne své grily. V některých městských částech proto nově zřizují takzvané grill pointy, tedy místa, kde je lidem zabudovaný gril k dispozici. Poslední z nich přibyl na Kraví hoře. Sdílené místo pro opékání je zatím v městské části Brno-střed jediné. „Nejprve zjistíme, jak to bude fungovat. A až pak zvážíme, na která další místa bychom grily umístili," sdělila mluvčí radnice Denisa Kapitančíková. Dočkat se podle ní mohou lidé z okolí Táborského nábřeží či z okolí parku Anthropos v Pisárkách.