Kreativ

ŠTÍTEK: grilování

Stezky nemusejí být vždy uklizené.

Ranní listí na stezce řešil u sousedů soud

Pasov – Musí být cyklistická stezka v pondělí už brzy ráno prosta listí? Tuto otázku významnou pro všechny obce v Německu rozhodl Okresní soud v Traunkirchenu ve prospěch obce Burgkirchen. Od obce nelze požadovat, aby udržovala cesty v kteroukoliv dobu čisté, zaznělo v roszsudku, píše pasovský deník PNP.

Házenkáři Bystřice pod Hostýnem. Ilustrační foto.

Skvělý finiš. Házenkáři Bystřice bronzoví

Bystřice pod Hostýnem – V závěru tikající bomba o víkendu vybouchla v první lize házenkářů. Postarali se o ni hráči Bystřice p. H., když vysokou výhrou ve Strakonicích zvládli na podtrženou jedničku přímý souboj o bronz.

Ilustrační fotografie.

Ochutnávka následujícího vydání Deníku: co v něm najdete?

Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?

Ilustrační foto.

Praha griluje v parcích. Brzy snad i na ulicích

Praha /INFOGRAFIKA, ANKETA/ - Pražané v létě grilují čím dál víc. Je to móda i zábava. Využívají své zahrady i terasy u domů, stále oblíbenější jsou ovšem parky a lesy. Obyvatelé bytů totiž většinou nemají k dispozici vhodné prostory. Jiní zase ocení, že se venku zbaví nevděčné úlohy hostitele.

Ilustrační foto.

Hygienici varují před nákazami z nedostatečné úpravy jídla

Brno - Jihomoravští hygienici s příchodem tepla nabádají, aby lidé více dbali na zpracování potravin při grilování. Při nedostatečné tepelné úpravě masa, ale i při neomytí zeleniny nebo neuchování mléčných a mražených výrobků v chladu se lidé konzumací vystavují zdravotním problémům. Hrozí jim průjem, teplota, zvracení, ale i dehrydratace, řekla dnes novinářům ředitelka odboru hygieny a výživy jihomoravské hygienické stanice Jana Laštovičková. V některých případech může nastat i smrt.

Sousedská žranice v Šumperku. Ilustrační foto

Festivaly jídla táhnou, obsadí hned tři města regionu

Šumpersko, Jesenicko – Obliba festivalů jídla definitivně dorazila i na sever Olomouckého kraje. V následujících týdnech se v regionu uskuteční hned tři gastronomické akce pod širým nebem: v Šumperku, Jeseníku a premiérově také v Zábřehu.

Škola zážitkového vaření Kuliner v Moravanech pořádala již několikátý kurz vaření s oblíbeným lektorem Daliborem Navrátilem zaměřený na přípravu pokrmů z masa.

Na kurzu v Moravanech se lidé učili vykostit křepelku a připravit roastbeaf

Moravany /FOTOGALERIE/ - Škola zážitkového vaření Kuliner v Moravanech pořádala již několikátý kurz vaření s oblíbeným lektorem Daliborem Navrátilem zaměřený na přípravu pokrmů z masa. Připravovala se například delikátní pečená křepelka s kaštany nebo farmářské kuře s lanýžovou nádivkou. Kuchaři a kuchařky z řad veřejnosti i profesionálů se naučili vykostit křepelku nebo správně připravit vynikající roastbeaf. Odnesli si také receptury jídel pro své blízké a přátele a mnoho cenných rad.

Řecká restaurace Taverna U Ezopa

Řecká restaurace Taverna U Ezopa

Taverna U Ezopa je moderní řecká restaurace, kde si na své přijdou milovníci řeckých specialit. Restaurace se nachází pod středověkým hradem Karlštejn pouhých 25 km od centra Prahy dosažitelná pohodlně i vlakem z Hlavního nádraží.

Ilustrační foto.

Prodejci: Obliba plynových grilů v Česku roste

Praha - Češi stále více preferují plynové grily. Hlavním důvodem je podle obchodníků zejména jednoduchost jejich ovládání. Roste zájem o produkty s více funkcemi a kvalitním zpracováním. Průměrná cena všech druhů grilů je podle srovnávače cen Heureka.cz na internetu zhruba 2800 korun a každoročně roste o jednotky procent.

Vodní atrakce jsou již připravené na zapuštění do vody.

Dubice ožívá díky wakeboardingu

Česká Lípa - Už jen pár týdnů úprav a v Dubici vznikne areál na vodní lyžování. Těšit se můžou i úplní začátečníci nebo děti.

Kyjovský místostarosta Antonín Kuchař (vlevo).

Grilování kvůli autu: Ať místostarosta odstoupí, hlásá kyjovská opozice

Kyjov – Na sto pět tisíc korun ohodnotil prodejce Škodu Superb, kterou kyjovská radnice dala jako protihodnotu při koupi nového vozu stejné značky. Vyřazené služební auto za několik dnů poté skončilo v garáži místostarosty Antonína Kuchaře (Sedmadvacítka nezávislých). Opozice jeho jednání ostře kritizuje.

Dřevoplasty neboli WPC si v poslední době získávají stále více příznivců.

Jak se starat o ekologický dřevoplast

Dřevoplasty neboli WPC si v poslední době získávají stále více příznivců. Pěkně vypadají a na rozdíl od přírodního dřeva jsou nenáročné na údržbu. I tak je ale potřeba terasu nebo obklady z tohoto ekologického materiálu občas umýt. Stačí k tomu ale jen obyčejná voda, na chemické přípravky zapomeňte.

Přijít se rozptýlit do Včely mohou nejenom senioři žijící v bystřickém domě s pečovatelskou službou.

Ve Včele se setkávají aktivní senioři

Bystřice nad Pernštejnem - „Když jsem se přistěhovala do domu s pečovatelskou službou v Bystřici, byla to pro mě velká změna. Chyběla mi práce, na kterou jsem byla při péči o rodinný dům a zahrádku zvyklá. Pak jsem se dozvěděla, že mohu vyplnit svůj volný čas při ručních pracích v centru pro seniory Včela," říká Jaroslava Večeřová, jedna z uživatelek centra, které provozuje Oblastní charita Žďár nad Sázavou.

Radnice v Duchcově / ilustrační foto

Za vyhláškou proti posedávání na zídkách starostové stojí

Teplicko - Veřejná ochránkyně práv jde proti vyhlášce zakazující posedávání na zídkách, grilování na chodnících či v praku. Úřednický dokument „o zabezpečení veřejného pořádku, ochraně veřejné zeleně a zlepšení vzhledu města" platí například: v Duchcově, Bílině, Krupce, Litvínově či v Mostě.

Vizualizace bytového komplexu na Žižkově v Praze, který bude vystavěn na adrese Jeseniova 38, kde v současné době dožívá bývalý areál Českého rozhlasu v chátrajícím stavu.

Novostavby i hřiště pro psy: žižkovskou Parukářku čekají změny

Žižkovský park Parukářka čeká letos hned několik výrazných změn. Třetí městská část se rozhodla do oblíbené oblasti v letošním roce poměrně výrazně investovat a vybudovat zde například psí hřiště či místa pro grilování. Přes sedm milionů vloží radnice také do úpravy okolí biatlonového Klubu Kapslovna, které je už delší dobu poměrně zanedbané. Tam by mělo vzniknout například hřiště na pétanque.

Vrch Parukářku na pražském Žižkově čeká v následujících letech proměna. Radnice plánuje výsadbu stromů a keřů, vzniknou bylinné porosty i záhony s cibulovinami. V plánu je také výstavba psího hřiště nebo hřiště pro pétanque.

Novostavby i hřiště pro psy: žižkovskou Parukářku čekají změny

Praha - Žižkovský park Parukářka čeká letos hned několik výrazných změn. Třetí městská část se rozhodla do oblíbené oblasti v letošním roce poměrně výrazně investovat a vybudovat zde například psí hřiště či místa pro grilování. Přes sedm milionů vloží radnice také do úpravy okolí biatlonového Klubu Kapslovna, které je už delší dobu poměrně zanedbané. Tam by mělo vzniknout například hřiště na pétanque.

Ilustrační foto

V Pekingu opět vyhlásili nejvyšší stupeň ohrožení kvůli smogu

Peking - Úroveň znečištění ovzduší v Pekingu dnes opět vzrostla na nejvyšší stupeň ohrožení a úřady vyhlásily mimořádná opatření. Kritická situace zřejmě potrvá až do úterý. Informovala o tom agentura AP. V prosinci je to už druhý smogový poplach v čínské metropoli.

Podzimní ovčácké slavnosti v Malé Bystřici

Santov hostil Podzimní ovčácké slavnosti. Podívejte se

Malá Bystřice - Celodenní program zaměřený na propagaci Valašska, tradičního pastevectví ovcí a podporu místních zemědělců a producentů potravin nabídly v sobotu (10. 10.) Podzimní ovčácké slavnosti v Malé Bystřici na Vsetínsku. Uskutečnily se na prostranství kolem hospody Na Santově.

Mimořádné zastupitelstvo Benešova 5. října 2015.

Odvolávání vedení Benešova nepřišlo, opozice radu svým způsobem pochválila

Benešov /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Na velké grilování rady města čekala veřejnost, která se v poměrně hojném počtu dostavila na mimořádnou schůzi zastupitelstva Benešova. Marně. Při poslední řádné schůzi zastupitelů, kdy se měly vydávat desítky změn územního plánu, včetně dvou veledůležitých pro dobudování přivaděče pitné vody, se totiž zastupitelé shodli na jediném - že se neshodnou.

Na Říp si každý rok vyšlápne několik desítek psů, většinou bernských salašnických.

Výstup na Říp v doprovodu psů pomůže i mělnickému útulku

Libiš – I praotec Čech rád by byl, kdyby berňák na horu Říp vystoupil. Toto motto vymyslela před osmi lety Petra Kalinová, když se chystala vyšlápnout na horu Říp v doprovodu své věrné Bessi, fenky bernského salašnického psa, a svých přátel, taktéž majitelů tohoto psího plemene.

Ilustrační foto

Kroměřížská padesátka se v sobotu koná vůbec poprvé

Kroměříž – Třetí zářijový víkend bude v Kroměříži patřit jedné sportovní premiéře: vůbec poprvé se totiž tuto sobotu 19. září pro všechny milovníky turistiky a přírody koná turistický závod nazvaný Kroměřížská padesátka.

Budova bývalého kina Hraničář.

Hraničář nabídne Babí léto na ulici

Ústí nad Labem - Babím létem na ulici otevřelo v sobotu kino Hraničář druhou sezonu. V průběhu tohoto týdne pak kino nabídne speciální program, který se bude odehrávat před budovou kina.

Prezident Miloš Zeman.

Zeman čeká uprchlickou tsunami

Praha /INFOGRAFIKA/ – Nebýt mokrého ručníku, který prezidentovi Miloši Zemanovi k otření tváře pravidelně podával šéf hradního protokolu Jindřich Forejt, skončila by zřejmě tisková konference Miloše Zemana ještě dřív. Mnohahodinové „grilování" do vyčerpání všech dotazů, které Hrad sliboval, se ale ani zdaleka nekonalo. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček utnul setkání v těžko dýchatelném prostředí hradního sálu už po dvaceti minutách otázek.

Hlídky odvádějí střelce ve Stovce v Mostě.

Na sídlišti Stovka v Mostě se v noci střílelo. Zasahovala policie

Most - V deprivované obytné zóně Stovka došlo během nočního klidu ze soboty na neděli k pouličnímu konfliktu, při kterém zazněl výstřel z plynové pistole. Nikdo nebyl vážně zraněn. Střelec byl zadržen, informovala policie. Podle svědkyně události, se střelec bránil po napadení opilcem, který měl nůž. 

Patří jim nejoblíbenější pivní zahrádka.

Sousedé od pátku dělají na sebe

ČTENÁŘI lineckého deníku OÖN volili online nejoblíbenější hospodskou zahrádku země. Vyhrál u nich hostinec Fruhstorfer v Timelkamu v okrese Vöcklabruck, mimo jiné večery grilování s živou muzikou. Odborná porota nyní navštíví deset nejlepších podniků podle čtenářů a stanoví oficiální pořadí prvních tří. Na snímku jsou Karl Fruhstorfer s partnerkou Margit před svou superzahrádkou.

Jubilejní setkání letců veteránů ve Vrchlabí

Jubilejní setkání letců veteránů ve Vrchlabí

Vrchlabí - V sobotu 8. srpna uspořádal Krkonošský aeroklub ve Vrchlabí tradiční, letos již jubilejní XV. setkání plachtařů, na které bylo pozváno několik desítek veteránů. Z důvodu příliš horkého počasí se nakonec dostavilo jen o něco více než dvacet nadšenců, kteří riskovali své zdraví v tomto tropickém vedru.