Kreativ

ŠTÍTEK: grilování

Klienti střediska, děti z místní školy a nedalekého dětského domova tráví společné chvíle.

Děti chodí za seniory. Prospívá to oběma generacím

Myslibořice - Společné zpívání, tvoření v keramické dílně, soutěže, hry, grilování, besedy a povídání. To je jen malý výčet mezigeneračních aktivit, které probíhají po celý rok v Diakonii ČCE v Myslibořicích. Zúčastňují se jich klienti střediska, děti z místní školy a nedalekého Dětského domova v Hrotovicích.

Ilustrační foto

V sobotu si pochutnáte na grilovaných rybách

Lišany /FOTOGALERIE/ - Rybáři z místní rybářské organizace v Rakovníku vylovily z rybníka v Lišanech zhruba dvanáct metráků ryb. Největší výlov pořádají ale až tuto sobotu, a to na Žákovském rybníku u Šamotky. Těšit se můžete nejen na zajímavou podívanou, ale chybět nebude ani grilování a ochutnávka ryb.

Spíše než do alobalu je lepší ji balit do plastových krabiček nebo potravinové fólie.

Pražští hygienici: Dávejte si pozor na alobal

Jak bezpečně balit dětem svačiny? Tak zněla otázka, kterou si položili odborníci z Hygienické stanice hlavního města. Na pozoru by se podle nich měli mít zejména před alobalem. Při jeho nevhodném použití se prý může do jídla uvolňovat hliník.

Mistrovství Šumavy v opékání prasat v Hartmanicích.

OBRAZEM: Na pečená prasata se v Hartmanicích stály fronty

Pochutnat si na čerstvě opečeném praseti, to je lahůdka, které se jen tak něco nevyrovná. I proto si druhé mistrovství Šumavy v opékání prasat, které se konalo v sobotu v Hartmanicích, nenechaly ujít stovky lidí. A to přesto, že bylo velmi špatné počasí.

Adaptační kurz na ZŠ SNP v Ústí nad Labem.

FOTO: Po prázdninách se šesťáci ze ZŠ SNP pozvolna adaptovali na školu

Ústí nad Labem - Nástup do školy měli po prázdninách žáci 6. tříd na ZŠ SNP v Ústí nad Labem pozvolný. Nemuseli ihned zasednout do lavic, procvičovat násobilku ani psát pravopisný diktát. Zúčastnili se totiž adaptačního kurzu, který proběhl od 6. do 8. září v areálu školy. Celý program pečlivě připravila M. Ferková – školní metodik prevence.

Mistrovství Šumavy v opékání prasat v Hartmanicích.

OBRAZEM: Na pečená prasata se v Hartmanicích stály fronty

Hartmanice – Pochutnat si na čerstvě opečeném praseti, to je lahůdka, které se jen tak něco nevyrovná. I proto si druhé mistrovství Šumavy v opékání prasat, které se konalo v sobotu v Hartmanicích, nenechaly ujít stovky lidí. A to přesto, že bylo velmi špatné počasí.

Pjetka music club.

Pjetka music club je nejen hospůdka, ale i kulturní stánek, říká majitel

Dobré jídlo, francouzská kuchyně, jazzové a jiné koncerty, grilování, promítání filmů, šipky, kulečník, výtvarná díla… Pjetka music club na Havlíčkově nábřeží 21 v Moravské Ostravě (www.pjetka.cz), součást takzvané Malé Kodaně, i přesto, že v jeho okolí neutichá stavební ruch, žije plnohodnotným životem.

Ilustrační foto

Závěr prázdnin u ohýnku nevyšel podle představ

Študlov – Uhasit oheň. Základní pravidlo každého opékání a grilování. Nic nám nepomůže ani pocit, že ohniště je daleko od domu. Vítr dokáže žhavé uhlíky přenést k hořlavému materiálu jak mávnutím kouzelného proutku.

Ilustrační foto

Paintballová výzva: Vystřílet soupeře a ukradnout vlajku

Jižní Morava //LÉTO S POHYBEM, INFOGRAFIKA/ – Z her na vojáky v mládí znají pocit, kdy si krýt záda a kdy úderně zaútočit. Paintball nabízí tento adrenalin na několika místech na jižní Moravě. „Realita, pohyblivost, akčnost, adrenalin,“ napadají asociace k paintballu provozovatele ve Vyškově Ivo Švece v posledním dílu seriálu Léto v pohybu.

Na gastrofestivalu Ochutnej Osoblažsko toho bylo loni k ochutnávání dost a dost. Nejinak tomu bude i dnes.

Gastrofestival láká do Osoblahy na místní speciality

V parku v Osoblaze se dnes odehraje šestý ročník festivalu chutí. Cílem této gastronomické akce je představit speciality kuchyně Osoblažska. Při této příležitosti bude z Třemešné v 10.45 hodin vypraven parní gastrovlak, který dorazí do Osoblahy v poledne.

Ilustrační foto.

Septemberfest nabídne dvacítku různých piv

/POZVÁNKA/ Jedenáctý ročník Septemberfestu opět po roce opanuje Frenštát pod Radhoštěm, jeho příznivci se jej dočkají tentokrát již na samém začátku měsíce, a to v sobotu 2. září mezi 15.00 hodinou a půlnocí v Liščím mlýně.

Svoz dopadu. Ilustrační foto

Měsíční svoz odpadu v obci? Kvůli třídění a vzrůstajícím nákladům

Jižní Morava – Vývoz popelnic jen jednou za měsíc. Pro některé domácnosti nepředstavitelné, pro jiné žádný problém. Svoz jednou měsíčně zkušebně platí v Terezíně na Hodonínsku. „Hodně popelnic bývalo zaplněných jen z poloviny. Hlavní příčinou je však požadavek svozové společnosti na zvýšení ceny za obslouženou popelnici,“ vysvětlil starosta Antonín Hanák.

Téměř dvacetimilionová investice by u Vrbického a Kališova jezera měla přinést i novou půjčovnu lodiček a odpočinkové plovárny.

U bohumínských jezer přibudou plavecká mola a desítky cykloboxů

Nejen úpravu jezerních břehů, ale také nová mola pro plavce či cykloboxy pro úschovu kol v těsné blízkosti vody plánuje v příštích letech vybudovat kolem Vrbického a Kališova jezera město Bohumín, které chce na úpravy získat dotace z česko-polských programů.

Vuřty pro seniory griloval starosta

Vuřty seniorům griloval starosta

Stříbro - Nová pergola u Domova pro seniory ve Stříbře je dokončená, a tak mohla jednoho teplého odpoledne hostit obyvatele domova, kteří si zde udělali pěkné společné grilovací odpoledne. 

oregano

Bylinky jako stvořené pro gril

Stejně jako koupání a opalování se i grilování stalo nedílnou součástí prázdninových dní. Proto jsme pro vás připravili souhrn několika bylinek, které se snadno pěstují a které skvěle dochutí maso i zeleninu na rozpáleném grilu.

To s autem udělá výbuch plynové lahve a následný náraz do sloupu.

Americký pár si v autě odpálil plynovou lahev z grilu

Jen o vlásek unikli smrti manželé z amerického státu Florida. Když skončili letní grilování na pouti Central Florida Fairgrounds, naložili svůj gril do SUV Kia Sorento a odjeli. Bohužel však u grilu zapomněli vypnout plyn.

Grillpoint v Brně. Místo ke grilování přibývá.

Brno zažívá boom grilování. Míst stále přibývá

Brno /FOTOGALERIE, ANKETA/ – Připravit šťavnatý kus masa nebo klobásu přímo na roštu a poté si pochutnat při romantickém západu slunce. Grilování láká stále více Brňanů a zástupci města reagují na poptávku stavěním takzvaných grillpointů, neboli veřejných grilovišť. Letos se jejich nabídka opět rozšiřuje. Nápadu se už chopili i soukromníci.

Rozsáhlý požár zasáhl v sobotu několik budov v obci Lutotín na Prostějovsku. Nejprve začalo hořet v garáži, ale plameny se rozšířily i na přilehlý rodinný domek.

Požárů je více než minulý rok, zní od hasičů

Období prázdnin přináší kromě vysokých teplot v posledních letech také sucho a s ním i riziko požárů. Jak vyplývá ze statistik hasičů Olomouckého kraje, v červnu a červenci letošního roku registrovali hasiči více výjezdů k požárům na Prostějovsku než ve stejném období loňského roku.

Veteráni aeroklubu opět spolu.

Veteráni aeroklubu opět spolu

Vrchlabí - Oblohu nad Vrchlabím v sobotu brázdila motorová letadla s vlekem kluzáků větroňů. Vrchlabské letiště bylo zaplněno více než desítkou plachtařů veteránů a několika desítkami letců řídícího personálu Krkonošského aeroklubu. Již po sedmnácté zde proběhlo setkání jak plachtařů, tak i motorových letců aeroklubu, který si přípravu a letový provoz vzal pod svá křídla.

V zadním traktu Infocentra pro seniory v ulici U Sv. Markéty trénovalo v úterý dopoledne téměř dvacet seniorů

Senioři trénovali na hry

Strakonice - Druhý trénink pro seniorské hry proběhl v úterý v Infocentru pro seniory v ulici U Sv. Markéty ve Strakonicích.

Ilustrační foto

V Arše zahrají nevidomí a nabídnou burger. Přijďte na dobročinné grilování

Po úspěšném projektu Kavárna ve tmě, který lidem přiblížil prostředí nevidomých, přicházím nezisková organizace TOM – HELP s další projektem. Je jím dobročinné grilování na terase restaurace Archa. V sobotu 22. července od 15 hodin se přitom uskuteční grilování již druhé a naváže na úspěch akce předchozí.

Sedlický úprk.

Lyžaře od startu neodradil ani déšť

Pelhřimov, Nová Buková – Ani déšť neodradil téměř dvě desítky lidí, aby si během uplynulého víkendu nazuly lyže a pokračovaly ve své několikaleté letní tradici. Na Masarykově náměstí v Pelhřimově díky tomu v sobotu 15. července odstartoval již jednadvacátý ročník Sedlického úprku.

Dobrovolní hasiči z Příčiny měli k oslavám důvod. Jejich sbor funguje už 115 let.

Dobrovolní hasiči z Příčiny při sobě drží už 115 let

Příčina /FOTOGALERIE/ – Na sobotní den si v Příčině naplánovali hned tři oslavy. Jednak tu slavili dětský den, k tomu připojili každoroční tradici pouťového grilování, ale hlavně se všichni rádi sešli k příležitosti 115. výročí od založení Sboru dobrovolných hasičů (SDH). 

Noční požár od grilu spolykal půl milionu korun

Noční požár od grilu spolykal půl milionu korun

Praha – Velmi nemile se v noci na pátek prodražilo venkovní grilování, jehož následky zaměstnaly radotínské hasiče. Jednotky profesionálů i místního dobrovolného sboru vyrazily dvacet minut před půlnocí do Dehtínské ulice, kde na střeše přístavby u rodinného domu hořely panely malé sluneční elektrárny.

Grilování. Ilustrační foto.

Veřejných grilovacích míst je v Praze už přes dvacet

Praha - Grilování v pražských lesích a parcích? Žádný problém, veřejných piknikových míst v nich přibývá. Někde mají Pražané k dispozici kromě zázemí i gril se dřevem. Rezervace se tu nedělají. Zkrátka, kdo dřív přijde, ten dřív griluje.

Park. Ilustrační foto.

KRÁTCE: Park u Milíčova opět ožije

Praha - Hřiště na pétanque, na fitness, prostor na grilování či nové pódium. To všechno slibuje plánovaná oprava parku mezi ulicemi Křtinská, Mejstříkova, K Milíčovu a Letzelova na Hájích. Proměnou projde zejména severní část areálu.

Hasicí práškový přístroj v parku Na Špici nastříkal 21letý mladík i do rybníku.

Hasicím přístrojem do rybníka

Pardubice – Kropením hladiny rybníka z práškového hasicího přístroje si grilování v parku Na Špici krátili čas dva mladíci a jedna slečna.