Kreativ

ŠTÍTEK: grilování

Věra Jourová

Proces to byl náročný, ale legitimní, řekla Jourová. Blahopřál jí i prezident

Praha - Věra Jourová je potěšena, že mohla před výbory Evropského parlamentu konkrétně komentovat své záměry a vize. Slyšení označila za náročný, ale demokratický proces. Pravděpodobná budoucí evropská komisařka za Českou republiku to dnes uvedla v reakci na své schválení čtyřmi výbory europarlamentu. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ocenil, že české kandidátce během grilování nezůstal v ruce "černý Petr". Prezident Miloš Zeman vyzval k tomu, aby se udělala tlustá čára za debatami o tom, jaké portfolio měla Jourová dostat. Popřál jí úspěch v tom, které má.

Věra Jourová

Jourová na odstřel? Rozhodnutí se protáhne

Praha, Brusel – Zákulisní jednání evropských frakcí by mohla Věru Jourovou (ANO) připravit o křeslo eurokomisařky. Přes to, že její vystoupení před europoslanci nepatřilo k nejslabším, míní hlavní analytik think-tanku Evropské hodnoty Jan Kovář.

Česká kandidátka do Evropské komise Věra Jourová se 1. října po svém vystoupení před výbory europarlamentu zdraví s šéfem výboru pro právní otázky, europoslancem Pavlem Svobodou.

Politologové: Jourová se s grilováním v EP vypořádala dobře

Praha – Česká kandidátka na eurokomisařku Věra Jourová (ANO) se s dotazy europoslanců vypořádala dobře, i když místy působila nejistě. Shodli se na tom politologové, které ČTK oslovila. Také podle zástupců koaličních stran byla Jourová, kterou dnes europoslanci tři hodiny „grilovali", dobře připravená. O něco kritičtěji její vystoupení hodnotí pravicová opozice, podle které působila Jourová nezkušeně.

Věra Jourová, česká kandidátka do funkce evropské komisařky pro spravedlnost, ochranu spotřebitele a rovnost žen, vystoupila 1. října na slyšení v Evropském parlamentu.

O Babišův byznys se nezajímám, zdůraznila Jourová v Bruselu svoji nezávislost

Brusel /VÝBĚR VÝROKŮ/ - „Není to paní Džurová ani paní Džourová. Je to paní Jourová," upozornil před začátkem „grilování" pobavené kolegy lidovecký europoslanec Pavel Svoboda na správnou výslovnost české kandidátky na eurokomisařku pro justici, spotřebitelská práva a rovnost pohlaví. Ačkoliv Věra Jourová k nejčastěji propíraným kandidátům nepatří, nepříjemným otázkám, včetně těch na šéfa ANO Andreje Babiše, se během tříhodinového slyšení nevyhnula.

Věra Jourová

Jourovou dnes čeká grilování v europarlamentu

Brusel – Českou kandidátku do Evropské komise Věru Jourovou čeká dnes odpoledne slyšení před čtyřmi výbory Evropského parlamentu. V sérii otázek a odpovědí by měla prokázat osobní integritu i schopnosti k tomu, aby v budoucí komisi vedené Jeanem-Claudem Junckerem mohla mít na starosti portfolio týkající se spravedlnosti, ochrany spotřebitele i rovného postavení žen.

Ilustrační foto.

Český kapr je kvalitní. Nový přístup ho může ještě zlepšit

České Budějovice - Díky svým znalostem a zkušenostem jsou jihočeští vědci uznáváni i v zahraničí. Před nedávnem se například zástupci Fakulty rybářství 
a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovických zapojili do mezinárodního projektu, který se zaměřuje na organické zemědělství. Mají zde roli odborníků na chov kapra.

Ilustrační foto

Z Paradráhy je cvičební areál. Nové prvky lákají k pohybu

Trutnov - Cvičení pod širým nebem je zdravé a posiluje ducha. To, co je běžné ve velkých evropských městech, kde v parcích cvičí bez ostychu mladí i starší, si v české kotlině ještě razí k lidem cestu. I v Trutnově jsou však k takovým aktivitám už vytvořeny celkem slušné podmínky.

Ilustrační foto

Z Paradráhy je cvičební areál. Nové prvky lákají k pohybu

Trutnov - Cvičení pod širým nebem je zdravé a posiluje ducha. To, co je běžné ve velkých evropských městech, kde v parcích cvičí bez ostychu mladí i starší, si v české kotlině ještě razí k lidem cestu. I v Trutnově jsou však k takovým aktivitám už vytvořeny celkem slušné podmínky.

Ivan Hoffman

Česká spravedlnost

Když nový předseda Evropské komise přemýšlel, komu svěřit problematiku spravedlnosti, vybral si ze sedmadvaceti eurokomisařek a eurokomisařů zrovna naši Věru Jourovou! Že by měl ale šťastnou ruku, to se ještě neví, neboť když se to Věra Jourová dozvěděla, prohlásila, že pociťuje zklamání. Navíc není sama. 

Televizní kuchař Jiří Babica dnes uspěl ve sporu s nakladatelstvím Mafra kvůli článku, který ho podle něj spojil s průjmy vojáků na misi v Afghánistánu.

Babica vysoudil omluvu a 400 tisíc za článek o průjmu vojáků

Praha – Televizní kuchař Jiří Babica dnes uspěl ve sporu s nakladatelstvím Mafra kvůli článku, který ho podle něj spojil s průjmy vojáků na misi v Afghánistánu. Soud rozhodl, že autor textu uvedl mylné informace a že Babicovi náleží omluva a 400.000 korun. Verdikt není pravomocný, lze se proti němu odvolat.

Loňské dožínky se i přes nepřízeň počasí vyvedly na jedničku. Lidé si různých pochutin užívali dosyta. Pořadatelé doufají, že v duchu loňské dobré nálady proběhne i letošní ročník Gastrofestivalu.

Festival chutí hostí Osoblaha

Krnov – Park v Osoblaze se v sobotu 6. září stane místem konání již 3. ročníku festivalu chutí. 
Z Třemešné do Osoblahy vyjede v 10.50 hodin parní gastrovlak, ve kterém budou návštěvníci moci ochutnat marmelády vyrobené osoblažským cechem. Ve 12.30 hodin pak propukne celá akce v Osoblaze.

Loňské dožínky se i přes nepřízeň počasí vyvedly na jedničku. Lidé si různých pochutin užívali dosyta. Pořadatelé doufají, že v duchu loňské dobré nálady proběhne i letošní ročník Gastrofestivalu.

Festival chutí hostí Osoblaha

Krnov – Park v Osoblaze se v sobotu 6. září stane místem konání již 3. ročníku festivalu chutí. 
Z Třemešné do Osoblahy vyjede v 10.50 hodin parní gastrovlak, ve kterém budou návštěvníci moci ochutnat marmelády vyrobené osoblažským cechem. Ve 12.30 hodin pak propukne celá akce v Osoblaze.

Věra Jourová

Jourová bude jednat s Junckerem o resortu, který povede

Praha – Českou kandidátku na eurokomisařku Věru Jourovou (ANO) čeká ve středu schůzka se šéfem komise Jeanem-Claudem Junckerem. Jednat by mohli mimo jiné o tom, který resort Jourová povede. Termín schůzky sdělila Radka Burketová, mluvčí ministerstva pro místní rozvoj, které nyní Jourová vede.

Jan Stávek

Stávek zahalil léto do růžova. A sklidil úspěch

Břeclavsko - V růžovém nádechu při sklence chlazeného rosé se konalo léto na dvoře němčičského vinařství Jana Stávka. Ten při svých akcích pro veřejnost sází na netradiční doprovodné programy.

Ilustrační foto.

Romům na městě záleží, uklidí ulici v Břeclavi

Břeclav – Romové z Břeclavi přijali výzvu a uklidí ulici. Zareagovali tak na bouřlivou diskuzi čtenářů Břeclavského deníku Rovnost k nedávnému článku o akci Na rovnici jsme si rovni. Diskutérům tehdy vadilo, že se romská menšina při svých akcích jen baví, místo toho aby se snažila zlepšit vlastní pověst záslužnou činností, například úklidem.

Ilustrační foto.

Orlice znovu láká na víkend vodáky

Rychnovsko – Víkend je opět tu a s ním i možnost vyrazit na vodu. Oblíbená destinace příznivců vodáctví, Divoká Orlice, nabízí ideální program na víkendový výlet. Nocovat můžete v jednom z tábořišť, buď v Kostelci nad Orlicí, nebo v Týništi nad Orlicí.

Ilustrační foto.

Fotbal v Moravici slaví v sobotu čtyřicítku

Moravice /POZVÁNKA/ - Setkání po čtyřiceti letech chystá na tuto sobotu TJ Moravice pro všechny své bývalé hráče. Veřejnost se může těšit na utkání staré gardy a bohatý doprovodný program. Celé slavnostní setkání zakončí Benátská noc.

Hostinec U Pírků.

Hospůdka roku 2014: Hostinec U Pírků

Královéhradecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Restaurace U Lípy.

Hospůdka roku 2014: Restaurace U Lípy

Orlickoústecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Bowling club Dobruška

Bowling Rampušák Dobruška č.19

Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Hotel Maršovská rychta

Soutěž: Tady je mi fajn, znáte nás?

Žďársko - Hlasujte v nové soutěži Deníku pro svou oblíbenou provozovnu na e-mail: distribuce.vys@denik.cz. Na výběr máte z devíti provozoven níže.

V teplých dnech je o koupání na přehradě v rekreačním středisku Bozeňov v Dolním Bušínově u Zábřeha velký zájem.

Bozeňov nabízí další novinky: wellness, grilování i letní kino

Zábřeh – Další novinky připravili pro návštěvníky v oblíbeném rekreačním středisku v Dolním Bušínově u Zábřeha. Ve Sport & Relax areálu Bozeňov mohou zájemci nově zavítat do wellness centra s párou a vyhřívacími vodními lůžky. Spolu s Centrem volného času Bozeňov zde pak začali nabízet animační programy nejen pro ubytované hosty, ale i pro širokou veřejnost.

Ilustrační foto.

Trh nabídne speciality pro grilování

Rosice - Posedět venku s přáteli, ochutnat grilované speciality nebo si nakoupit regionální potraviny či farmářské výrobky mohou v neděli lidé v Rosicích na Brněnsku.

Řemeslná sobota ve Skutči.

Muzeum už chystá Řemeslnou sobotu

Skuteč - Zdejší městské muzeum se chystá na jednu z největších návštěvnických akcí v roce. Jde o Řemeslnou sobotu, jež se uskuteční 16. srpna.

Ilustrační fotografie.

„Chci mít v noci klid a basta," a vylila kýbl vody na kuřáky

Zlín - K teplému letnímu počasí neodmyslitelně patří posezení na restauračních zahrádkách, večerní venkovní grilování či jen tak klábosení a popíjení na balkonech bytových domů. Jenže ne každý soused je tolerantní a tento druh zábavy snese. O tom se ve Zlíně na vlastní kůži přesvědčili dva muži a žena.

Zloději nechali dětem v Klokánku jen podstavec na slunečník a květináč.

Hyeny v noci okradly děti z Klokánku

Krásné Březno – Bezcitní zloději se neštítí okrást ani děti z ústeckého Klokánku v Krásném Březně. Jejich bezohlednost šla tak daleko, že aby se ujistili, že mohou krást, klepali dětem v noci na okno ložnice. Ty kromě toho, že teď mají po snídaních na terase a večerním grilování, které milovaly, budou usínat se strachem.

JIRÁSKŮV HRONOV USPOKOJÍ všechny zájemce o dobrou zábavu, bez rozdílu věku.

Festival ochotníků v Hronově se rozehrál

Hronov - I když se program nejprestižnějšího amatérského divadelního festivalu, který je nejstarší tohoto druhu v Evropě, rozběhl naplno už v pátek, oficiálně byl 84. ročník Jiráskova Hronova zahájen v sobotu odpoledne, tradičně na schodech Jiráskova divadla.

Jiráskův Hronov

Festival ochotníků se rozehrál

Hronov /FOTO/ - I když se program nejprestižnějšího amatérského divadelního festivalu, který je nejstarší tohoto druhu v Evropě, rozběhl naplno už v pátek, oficiálně byl 84. ročník Jiráskova Hronova zahájen v sobotu odpoledne, tradičně na schodech Jiráskova divadla.

Minigolfista Vojtěch Brich na mistrovství České republiky v Olomouci.

Hradečtí minigolfisté zazářili na mistrovství republiky v Olomouci

Hradec Králové - Hradečtí Orli, tedy hráči minigolfového klubu, se jen tak neztratí. Mají jeden úspěch za druhým. Nedávno se vrátili z mistrovství republiky v Olomouci. Družstvo žáků ve složení Martin Truněček, Vojta Brich a Honza Štěpánek si odtud odvezlo první místo.

Grilování na Královéhradecku.

Dobře grilovat znamená s chutí si vyzkoušet různé věci

Dlouhé  a teplé večery svádějí  k posezení s rodinou a přáteli. Nemusí zůstat jen u skleničky. Je na čase vytáhnout gril a pochlubit se kuchařským uměním. Připravit skvělé jídlo na ohni zvládnou i ti, kteří si u plotny či trouby příliš nevěří.