Kreativ

ŠTÍTEK: grilování

Hokejoví fandové obsadí v sobotu hospody, fandit se bude i Kindlovi

Šumperk – Na velké fandění se připravují hospůdky, restaurace a bary, které mají ve svém interiéru projekční plátno nebo velkoplošnou obrazovku.  sobotu je totiž na programu klíčový zápas, který by v případě výhry mohl českým hokejistům otevřít dveře do finále mistrovství světa v hokeji. Přímý přenos z Minsku začíná v sobotu v 17.45 hodin.

Grilování: jde to i zdravě?

Mnohým nešvarům se dá vyhnout a z jídla na ohni udělat pochoutku, která vám neuškodí, zvolíte-li vhodné suroviny a způsob úpravy.

Co je pod mostem? Stovky skalniček!

Karlovy Vary - Nikoliv bezdomovci, ale stovky skalniček, kaktusů, sukulentů a bonsají jsou ode dneška ukryty pod mostem poblíž nákupního centra Fontána. Klub skalničkářů Erica tady pořádá tradiční výstavu, která každoročně přiláká davy lidí. Ať už se chtějí potěšit pohledem na krásné rostlinky, nebo si je odnést domů. „I letos je výstava prodejní a své unikátní výpěstky přinesli naši členové z celého kraje," uvedla členka klubu Božena „Bobina" Bařtipánová.

Vladimír Palička: S masem se musíte pomazlit

Chystáte se grilovat? V tom případě zahoďte vakuově balené maso ze supermarketu, jděte k řezníkovi a nechte si ukrojit pět až šest centimetrů tlustý steak. Vynikající kuchař a odborník na grilování Vladimír Palička by vám jistě doporučil jihoamerické hovězí.

Je libo dobrý špekáček? Nesplňují však dřívější normy

Liberecký kraj - Doba grilování a opékání je tady. Z obchodů mimo jiné mizí i oblíbené špekáčky, které mají v Česku dlouholetou tradici. Vyrábějí se už od roku 1891, ale podle časopisu dTest jejich kvalita značně upadá, jak prokázaly provedené analýzy. Ztučněly a zvodnatěly. Normy to dovolují.

Je libo dobrý špekáček? Nesplňují však dřívější normy

Liberecký kraj - Doba grilování a opékání je tady. Z obchodů mimo jiné mizí i oblíbené špekáčky, které mají v Česku dlouholetou tradici. Vyrábějí se už od roku 1891, ale podle časopisu dTest jejich kvalita značně upadá, jak prokázaly provedené analýzy. Ztučněly a zvodnatěly. Normy to dovolují.

Je libo dobrý špekáček? Nesplňují však dřívější normy

Liberec - Doba grilování a opékání je tady. Z obchodů mimo jiné mizí i oblíbené špekáčky, které mají v Česku dlouholetou tradici. Vyrábějí se už od roku 1891, ale podle časopisu dTest jejich kvalita značně upadá, jak prokázaly provedené analýzy. Ztučněly a zvodnatěly. Normy to dovolují.

Tzatziky: jednoduchá a chutná řecká klasika

Řecká kuchyně je bohatá a velmi chutná. Je proto trochu s podivem, že se jejím symbolem stal tak jednoduchý pokrm jako tzatziki. V Řecku se zpravidla podávají jako příloha, ale dají se servírovat samostatně. Ideální jsou v letních měsících ke grilovanému masu.

Oběd pod korunami stromů? Možností nabízí Hradec dost

Hradec Králové /FOTO/ - Málokoho by těšilo zůstávat pod střechou, když jasná obloha a příjemné teploty přímo vybízejí k posezení venku. K takovému způsobu trávení volného času patří i sklenka dobrého vína nebo vůně grilovaného masa. Co zájemcům o grilování a pikniky letos nabízí Hradec Králové a okolí?

Oběd pod korunami stromů? Možností nabízí Hradec dost

Hradec Králové /FOTO/ – Málokoho by těšilo zůstávat pod střechou, když jasná obloha a příjemné teploty přímo vybízejí k posezení venku. K takovému způsobu trávení volného času patří i sklenka dobrého vína nebo vůně grilovaného masa. Co zájemcům o grilování a pikniky letos nabízí Hradec Králové a okolí?

Sezóna grilování je tu! Plynové grily jsou v Česku stále populárnější

Plynové zahradní grily jsou v Česku stále oblíbenější, např. v prodejnách Mountfield tvoří již tři čtvrtiny prodejů. Nejvíc se prodávají ty umožňující přípravu jídla pro 12 až 14 lidí. Zájem o grily na brikety a dřevěné uhlí je dlouhodobě stabilní. Vyplývá to z ankety mezi prodejci.

Prodej plynových zahradních grilů v Česku stoupá

Praha - Plynové zahradní grily jsou v Česku stále oblíbenější, např. v prodejnách Mountfield tvoří již tři čtvrtiny prodejů. Nejvíc se prodávají ty umožňující přípravu jídla pro 12 až 14 lidí. Zájem o grily na brikety a dřevěné uhlí je dlouhodobě stabilní. Vyplývá to z ankety mezi prodejci.

Letos se griluje, loni lidé bojovali s přívaly sněhu

Rychnovsko – Loňská zima si v okrese pořádně zařádila. Ta letošní se zatím moc neprojevila, i když se teď trochu ochladilo, předešlé dny byly veskrze jarní.Avšak před rokem devatenáctého března byla na Rychnovsku kalamita, po silnicích a železnicích popadaly stromy. I na apríla mnohé překvapila sněhová nadílka. Letošní rok však vypadá úplně jinak. Mnozí už doma začali s grilováním 
a  vyhřívali se na sluníčku. Teploty letošních a loňských březnových dní dělilo někdy až dvacet stupňů.

Dan Kordula bojuje v pořadu Prostřeno. S grilem

Ratíškovice – Zbožňuje vůni grilovaného masa. Když s kamarádem stavěl pergolu, slíbil si, že se přihlásí do televize, kde předvede své kuchařské dovednosti. Dan Kordula z Ratíškovic od včerejšího večera bojuje s dalšími třemi muži a jednou ženou v deváté sérii pořadu Prostřeno.

OBRAZEM: Senioři měli svůj ples. Tančilo se i v elegantních kloboucích

Plesová sezona vrcholí, svůj bál mají za sebou i klienti Domovinky ve Frýdku-Místku. Tamní centrum denních služeb včera uspořádalo stejně jako loni ples v netradičním duchu. Zatímco před rokem předváděli senioři své taneční umění v pyžamech, letos se neobešli bez výstavních klobouků.

Hradní oťukávání

Rozhovory prezidenta republiky s ministry vlády, kterou se 29. ledna chystá jmenovat, neprovází žádná senzace. Kdo čekal drsné grilování, je zklamán, naopak ulevilo se těm, kteří nespali kvůli možnému konfliktu mezi vládou a prezidentem. Ministerští kandidáti se k hlavě státu nepochybně chovají zdvořile. Vzhledem k tomu, že koalice předem ohlásila, že na navržených ministrech trvá, není proč by se prezidentovým hostům měla třást kolena. A protože se nezdá, že by prezident mohl někoho odmítnout ze závažných ústavních důvodů, z avizovaného hradního grilování je nakonec pouhé oťukávání.

Jsem všežravec. Mám rád prasečí ouško, srdíčko, játra a jazyk

Spytihněv – „Hlavní je, aby všem chutnalo. Důležité je správně nakombinovat maso a koření." To je podle třiačtyřicetiletého Josefa Poláška ze Spytihněvi základ úspěchu zabíjačky u strávníků. Stovky si jich na vepřových dobrotách pochutnávali ve Spytihněvi, a to přímo na Silvestra v dopoledních a odpoledních hodinách.

Prezidentovo koleno

Zpráva o zranění prezidenta přišla v nejméně vhodném okamžiku. Zrovna když se schylovalo k jeho grilování za účast v pokusu o sociálnědemokratickou domácí zabíjačku.

Na poštu pro sladkosti nebo hračky? Ano. A nejen pro ně

Ostrava - Špatná hospodářská situace nedoléhá jen na podnikatele a firmy, zasáhla také Českou poštu. Kvůli tomu, aby nemusela propouštět své zaměstnance, vymýšlí nové způsoby, jak jim zajistí práci. Proto rozšířila nabídku doplňkového zboží.