Velké Karlovice - Resort Valachy Velké Karlovice, který tvoří tři hotely s relaxačními centry, golfovým hřištěm a dalšími aktivitami pro relaxaci a aktivní zábavu, připravil na letošní letní sezónu další novinky.
/REDAKCE OTESTOVALA ZA VÁS/ - Práce s ním je jednoduchá. Držadlo sice vypadá na první pohled mohutně, ale je velmi lehké a má tvar, který skvěle padne do ruky. Všechno jde sestavit lehce, nepotřebujete žádnou velkou sílu a ani moc času. Tenhle tyčový mixér je totiž neskutečně rychlý.
Brno - Jednadevadesát receptů vhodných pro vaření venku ve středu Brňanům představil Zdeněk Pohlreich. Šéfkuchař známý z televizních obrazovek totiž vydal novou knihu Rozpal to, šéfe! a v podvečer ji zájemcům podepsal a představil v Knihách Dobrovský v Joštově ulici.
Brno /ROZHOVOR/ – Snažil se svými tradičními průpovídkami odlehčit atmosféru prvního tréninku. Zkušený slovenský obránce Jozef Kováčik ale přiznal, že rozjezd suché letní přípravy ho místy úsměvu na rtech zbavoval. „Když se vzbudím další den, tak to bude průser," smál se po dvouhodinových galejích naplněných hlavně testy a posilovnou.
Všebořice - Golf pro všechny nabízí během dne otevřených dveří v sobotu 24. května od 10 hodin golfové hřiště ve Všebořicích. Speciální obuv, ani tričko s límečkem vyžadovat nebudou. Hole a míčky zapůjčí klub zdarma, úplným začátečníkům poradí profesionální trenéři.
Šumperk – Na velké fandění se připravují hospůdky, restaurace a bary, které mají ve svém interiéru projekční plátno nebo velkoplošnou obrazovku. sobotu je totiž na programu klíčový zápas, který by v případě výhry mohl českým hokejistům otevřít dveře do finále mistrovství světa v hokeji. Přímý přenos z Minsku začíná v sobotu v 17.45 hodin.
Karlovy Vary - Nikoliv bezdomovci, ale stovky skalniček, kaktusů, sukulentů a bonsají jsou ode dneška ukryty pod mostem poblíž nákupního centra Fontána. Klub skalničkářů Erica tady pořádá tradiční výstavu, která každoročně přiláká davy lidí. Ať už se chtějí potěšit pohledem na krásné rostlinky, nebo si je odnést domů. „I letos je výstava prodejní a své unikátní výpěstky přinesli naši členové z celého kraje," uvedla členka klubu Božena „Bobina" Bařtipánová.
Chystáte se grilovat? V tom případě zahoďte vakuově balené maso ze supermarketu, jděte k řezníkovi a nechte si ukrojit pět až šest centimetrů tlustý steak. Vynikající kuchař a odborník na grilování Vladimír Palička by vám jistě doporučil jihoamerické hovězí.
Liberecký kraj - Doba grilování a opékání je tady. Z obchodů mimo jiné mizí i oblíbené špekáčky, které mají v Česku dlouholetou tradici. Vyrábějí se už od roku 1891, ale podle časopisu dTest jejich kvalita značně upadá, jak prokázaly provedené analýzy. Ztučněly a zvodnatěly. Normy to dovolují.
Liberecký kraj - Doba grilování a opékání je tady. Z obchodů mimo jiné mizí i oblíbené špekáčky, které mají v Česku dlouholetou tradici. Vyrábějí se už od roku 1891, ale podle časopisu dTest jejich kvalita značně upadá, jak prokázaly provedené analýzy. Ztučněly a zvodnatěly. Normy to dovolují.
Liberec - Doba grilování a opékání je tady. Z obchodů mimo jiné mizí i oblíbené špekáčky, které mají v Česku dlouholetou tradici. Vyrábějí se už od roku 1891, ale podle časopisu dTest jejich kvalita značně upadá, jak prokázaly provedené analýzy. Ztučněly a zvodnatěly. Normy to dovolují.
Řecká kuchyně je bohatá a velmi chutná. Je proto trochu s podivem, že se jejím symbolem stal tak jednoduchý pokrm jako tzatziki. V Řecku se zpravidla podávají jako příloha, ale dají se servírovat samostatně. Ideální jsou v letních měsících ke grilovanému masu.
Hradec Králové /FOTO/ - Málokoho by těšilo zůstávat pod střechou, když jasná obloha a příjemné teploty přímo vybízejí k posezení venku. K takovému způsobu trávení volného času patří i sklenka dobrého vína nebo vůně grilovaného masa. Co zájemcům o grilování a pikniky letos nabízí Hradec Králové a okolí?
Hradec Králové /FOTO/ – Málokoho by těšilo zůstávat pod střechou, když jasná obloha a příjemné teploty přímo vybízejí k posezení venku. K takovému způsobu trávení volného času patří i sklenka dobrého vína nebo vůně grilovaného masa. Co zájemcům o grilování a pikniky letos nabízí Hradec Králové a okolí?
Plynové zahradní grily jsou v Česku stále oblíbenější, např. v prodejnách Mountfield tvoří již tři čtvrtiny prodejů. Nejvíc se prodávají ty umožňující přípravu jídla pro 12 až 14 lidí. Zájem o grily na brikety a dřevěné uhlí je dlouhodobě stabilní. Vyplývá to z ankety mezi prodejci.
Praha - Plynové zahradní grily jsou v Česku stále oblíbenější, např. v prodejnách Mountfield tvoří již tři čtvrtiny prodejů. Nejvíc se prodávají ty umožňující přípravu jídla pro 12 až 14 lidí. Zájem o grily na brikety a dřevěné uhlí je dlouhodobě stabilní. Vyplývá to z ankety mezi prodejci.
Písková Lhota - Vzhledem ke slunečnému a teplému počasí už na některých zahradách vytáhli gril. Jedna taková událost v Pískové Lhotě na Nymbursku skončila vážným zraněním a přepravou vrtulníkem do nemocnice. Záchranáři byli voláni k úrazu v sobotu v 16.20 hodin.
Písková Lhota - Vzhledem ke slunečnému a teplému počasí už na některých zahradách vytáhli gril. Jedna taková událost v Pískové Lhotě bohužel skončila vážným zraněním a přepravou vrtulníkem do nemocnice.
Rychnovsko – Loňská zima si v okrese pořádně zařádila. Ta letošní se zatím moc neprojevila, i když se teď trochu ochladilo, předešlé dny byly veskrze jarní.Avšak před rokem devatenáctého března byla na Rychnovsku kalamita, po silnicích a železnicích popadaly stromy. I na apríla mnohé překvapila sněhová nadílka. Letošní rok však vypadá úplně jinak. Mnozí už doma začali s grilováním a vyhřívali se na sluníčku. Teploty letošních a loňských březnových dní dělilo někdy až dvacet stupňů.
Ratíškovice – Zbožňuje vůni grilovaného masa. Když s kamarádem stavěl pergolu, slíbil si, že se přihlásí do televize, kde předvede své kuchařské dovednosti. Dan Kordula z Ratíškovic od včerejšího večera bojuje s dalšími třemi muži a jednou ženou v deváté sérii pořadu Prostřeno.
Ústí nad Labem - Rozhovor S Jaroslavem Drahošem ze Společnosti pro přepravu ročních období vodní cestou o tom, jak je nutné připravit paní Zimu o její vládu a přivézt konečně jaro.
Ústí nad Labem - Rozhovor S Jaroslavem Drahošem ze Společnosti pro přepravu ročních období vodní cestou o tom, jak je nutné připravit paní Zimu o její vládu a přivézt konečně jaro.
Plesová sezona vrcholí, svůj bál mají za sebou i klienti Domovinky ve Frýdku-Místku. Tamní centrum denních služeb včera uspořádalo stejně jako loni ples v netradičním duchu. Zatímco před rokem předváděli senioři své taneční umění v pyžamech, letos se neobešli bez výstavních klobouků.
Břeclavsko – Až pětinásobně nižší poptávku po sladkovodní rybě mají ve srovnání s minulým měsícem lidé na Břeclavsku. Rybnikáři a prodejci čelí povánočnímu období, kdy fronty vystřídaly jen občasné návštěvy.
Rozhovory prezidenta republiky s ministry vlády, kterou se 29. ledna chystá jmenovat, neprovází žádná senzace. Kdo čekal drsné grilování, je zklamán, naopak ulevilo se těm, kteří nespali kvůli možnému konfliktu mezi vládou a prezidentem. Ministerští kandidáti se k hlavě státu nepochybně chovají zdvořile. Vzhledem k tomu, že koalice předem ohlásila, že na navržených ministrech trvá, není proč by se prezidentovým hostům měla třást kolena. A protože se nezdá, že by prezident mohl někoho odmítnout ze závažných ústavních důvodů, z avizovaného hradního grilování je nakonec pouhé oťukávání.
Spytihněv – „Hlavní je, aby všem chutnalo. Důležité je správně nakombinovat maso a koření." To je podle třiačtyřicetiletého Josefa Poláška ze Spytihněvi základ úspěchu zabíjačky u strávníků. Stovky si jich na vepřových dobrotách pochutnávali ve Spytihněvi, a to přímo na Silvestra v dopoledních a odpoledních hodinách.
Česká Lípa - Třetí hrací kolo má za sebou florbalová Sportbar Galaxie neregistrovaná liga. Borci ze Sportbaru Galaxie přehráli Fehrer Bohemia a Rumunští medvědi si smlsli na mužstvu s názvem Lososy na roštu.
Železná Ruda - Opít se a pak sednout za volant a řídit. To je chyba, za kterou se často velmi draze platí. Přesvědčil se o tom i Vlastislav Zbránek (29) z Chomutova, který přechodně žije v Železné Rudě na Klatovsku.
Klatovy, Železná Ruda – Opít se a pak sednout za volant a řídit – to je chyba, za kterou se často velmi draze platí. Přesvědčil se o tom i Vlastislav Zbránek (29) z Chomutova, který přechodně žije v Železné Rudě.