Kreativ

ŠTÍTEK: grilování

Redakce Deníku otestovala za vás.

Kuchyň na zahradě aneb Negrilujte blbě

Blížíte se k vrátkům domu, myšlenkami jste ještě u pracovního stolu a také si říkáte, co je třeba koupit, aby bylo z čeho uvařit. V tom momentě vám o nos zavadí vůně, která rozvibruje všechny chuťové pohárky. Zvednete hlavu, nasajete vzduch a hlavou vám probleskne, že dnes máte vlastně hosta, který je vždy vítán. Přidáte do kroku a vcházíte na zahradu. Nezaměnitelná atmosféra letního grilování ji proměnila na v útulné místo zvoucí k posezení, skleničce a povídání. Takové chvíle jistě zná většina z vás. Když ne doma, tak u sousedů, přátel či na firemním večírku.

Grilování na zahradě. Ilustrační snímek

Hygienici varují před klíšťaty i špatně upraveným jídlem

Liberecký kraj - Podle hygieniků přibývá v Libereckém kraji v letní sezóně lidí, kteří se nakazí infekcí následkem grilování. Jen loni zaznamenali na 433 případů, letos před začátkem prázdnin už jejich počet dosáhl téměř dvou set.

Prvním představením, které ve čtvrtek 26. června odstartovalo festival ochotnického divadla v Přerově, byla komedie dell´arte Tři v tom v podání DS Václav Václavov

Festival Dostavníčko s divadlem odstartoval. Podívejte se

Přerov – Slavná komedie dell´arte Tři v tom odstartovala ve čtvrtek 26. června festival Dostavníčko s divadlem na letní scéně Mezi hradbami na Horním náměstí. A podle Lady Galové z Kulturních a informačních služeb města Přerova to byl rozjezd více než zdařilý.

Kulíškova stezka.

7 tipů, jak si užít prázdniny v Resortu Valachy

Velké Karlovice - Užijte si pohodové volné dny v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. Zhruba hodinu cesty autem máte na dosah spoustu zábavy pro každého: turistické i cyklistické trasy různé náročnosti, atrakce pro děti v čele s novým zábavním parkem Razulák, akce pro gurmány a hlavně – termální bazény a vyhlášená wellness centra, kde načerpáte novou energii.

Grilování na Královéhradecku.

Rybu i dřevo na gril dodají zájemcům přímo hradecké lesy

Hradec Králové - Pro milovníky grilování mají Městské lesy Hradec Králové dobrou zprávu. Lesníci jim připraví nejen prvotřídní čerstvou rybu ze zdejších rybníků, ale nabídnou i dřevo z nedalekých lesů na podpal. Zákazníci si tak mohou být jistí, že obě komodity, původem z Hradce Králové, cestou na prodejní pult urazily jen pár metrů.

Ilustrační fotografie.

Ochutnávka následujícího vydání Deníku: co v něm najdete?

Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?

Ilustrační foto.

Grilovat se nemusí jen maso

Kroměřížsko – I na Kroměřížsku už láká počasí řadu lidí k venkovnímu posezení s rodinou nebo přáteli spojené s grilováním. Upravit tímto způsobem se dá ledacos, většina ale dává samozřejmě přednost masu.

Ilustrační foto

Mňam. I Deník bude grilovat a pomůže na Jízdárně dobré věci

Olomouc – Dobře se najíst a přitom podpořit dobrou věc? V restauraci Jízdárna se budou v pondělí odpoledne grilovat steaky, kuchařskou čepici obléknou zástupci regionálních médií a ani Olomoucký deník nebude chybět. Část výtěžku z akce pak půjde na koupi nových knih, jako dárek za vysvědčení dětem z olomouckého Dětského domova a centra Ostrůvek.

Slavnosti vína ve Vrchlabí

OBRAZEM: Vrchlabští si užívali slavnosti vína

Vrchlabí - Návštěvníci slavností, které se konaly na náměstí T. G. Masaryka a v přilehlém parku, měli možnost ochutnat nejen produkci deseti moravských vinařství, ale i výrobky zdravé výživy, kvalitní čokoládu a velký výběr sladkostí.

Z Kloboukové slavnosti

Nejhezčí klobouk si vítězka ušila sama

Jablonec n.N. - Soutěž o nejhezčí klobouk vyhrála s originální pokrývkou hlavy v tureckém stylu seniorka Ježková z klubu seniorů Boženka. „Sama jsem si ho vyrobila," pochlubila se šťastná vítězka.

Park Mirakulum v Milovicích.

Park Mirakulum otevře letní sezónu s Deníkem

Milovice - Zážitky, malování na obličej a písničkář Xindl X. Desetihektarový zábavní Park Mirakulum si připravil na neděli 15. června Den s Deníkem. Akci pořadatelé pojímají jako první den projektu, který nazvali Griluje celá rodina a který poběží v parku celé léto. 

Jiří Babica

Babicův spor kvůli průjmu vojáků: Rozhodnutí padne v září

Praha – Závěr projednání žaloby televizního kuchaře Jiřího Babici na vydavatelství Mafra kvůli článku, který údajně jeho jídlo spojil s průjmy vojáků v Afghánistánu, je odročen na září. Termín závěrečných návrhů advokátů a vynesení verdiktu v případu dnes nařídila soudkyně Dagmar Stamidisová z Městského soudu v Praze. Vyslechla mluvčího ministerstva obrany a nechala přehrát videozáznam z Babicovy návštěvy u zahraniční mise české armády v Lógaru.

Ilustrační foto.

Senior z Kroměřížska se pravděpodobně otrávil metanolem

Zlínský kraj – Kroměřížští kriminalisté vyšetřují podezřelé úmrtí čtyřiašedesáti­letého muže z Holešovska. „Ačkoliv prozatím nemáme k dispozici závěrečnou pitevní zprávu, podle předběžných výsledků pitvy a laboratorního vyšetření zemřel muž na otravu metanolem," říká mluvčí zlínské policie Petr Jaroš.

Přijďte s regionálním Deníkem objevovat zemi Mirakulum

Přijďte s regionálním Deníkem objevovat zemi Mirakulum

Zem Mirakulum v Milovicích nechává děti objevovat dosud nepoznané, špinit se, dovádět, dotýkat se rostlin, zvířat a přírody. Otevírá jejich představivost a dáváme možná to nejcennější – čas jejich rodičů. Přijďte se 15. června přesvědčit na Den s Deníkem.

Hrádek u Nechanic.

Odpočiňte si v prostředí Hrádku u Nechanic

Zámecký park Státního zámku Hrádek u Nechanic je vyhledávanou destinací oddechu již pro několikátou generaci obyvatel Hradecka. Zámek samotný je vystavěn v neogotickém stylu, který nacházel uplatnění především ve „viktoriánském" rozmachu Spojeného království (Velké Británie).

Hrádek u Nechanic.

Tip pro vás: Odpočiňte si v prostředí Hrádku u Nechanic

Hrádek u Nechanic - Zámecký park Státního zámku Hrádek u Nechanic je vyhledávanou destinací oddechu již pro několikátou generaci obyvatel Hradecka.Zámek samotný je vystavěn v neogotickém stylu, který nacházel uplatnění především ve „viktoriánském" rozmachu Spojeného království (Velké Británie).

Hrádek u Nechanic.

Tip pro vás: Odpočiňte si v prostředí Hrádku u Nechanic

Hrádek u Nechanic - Zámecký park Státního zámku Hrádek u Nechanic je vyhledávanou destinací oddechu již pro několikátou generaci obyvatel Hradecka.Zámek samotný je vystavěn v neogotickém stylu, který nacházel uplatnění především ve „viktoriánském" rozmachu Spojeného království (Velké Británie).

Tefal – tyčový mixér Infiny Force.

Dostali jsme k otestování tyčový mixér Tefal....

/REDAKCE OTESTOVALA ZA VÁS/ - Práce s ním je jednoduchá. Držadlo sice vypadá na první pohled mohutně, ale je velmi lehké a má tvar, který skvěle padne do ruky. Všechno jde sestavit lehce, nepotřebujete žádnou velkou sílu a ani moc času. Tenhle tyčový mixér je totiž neskutečně rychlý.

Jozef Kováčik.

Kováčik: Oddychnu si až za šest týdnů u moře

Brno /ROZHOVOR/ – Snažil se svými tradičními průpovídkami odlehčit atmosféru prvního tréninku. Zkušený slovenský obránce Jozef Kováčik ale přiznal, že rozjezd suché letní přípravy ho místy úsměvu na rtech zbavoval. „Když se vzbudím další den, tak to bude průser," smál se po dvouhodinových galejích naplněných hlavně testy a posilovnou.

Golfové hřiště ve Všebořicích.

Golfové hřiště ve Všebořicích zve na grilování

Všebořice - Golf pro všechny nabízí během dne otevřených dveří v sobotu 24. května od 10 hodin golfové hřiště ve Všebořicích. Speciální obuv, ani tričko s límečkem vyžadovat nebudou. Hole a míčky zapůjčí klub zdarma, úplným začátečníkům poradí profesionální trenéři.

Maskot šampionátu.

Hokejoví fandové obsadí v sobotu hospody, fandit se bude i Kindlovi

Šumperk – Na velké fandění se připravují hospůdky, restaurace a bary, které mají ve svém interiéru projekční plátno nebo velkoplošnou obrazovku.  sobotu je totiž na programu klíčový zápas, který by v případě výhry mohl českým hokejistům otevřít dveře do finále mistrovství světa v hokeji. Přímý přenos z Minsku začíná v sobotu v 17.45 hodin.

Ilustrační foto

Grilování: jde to i zdravě?

Mnohým nešvarům se dá vyhnout a z jídla na ohni udělat pochoutku, která vám neuškodí, zvolíte-li vhodné suroviny a způsob úpravy.

Skalničkáři z Karlovarského kraje představují své výpěstky v Karlových Varech.

Co je pod mostem? Stovky skalniček!

Karlovy Vary - Nikoliv bezdomovci, ale stovky skalniček, kaktusů, sukulentů a bonsají jsou ode dneška ukryty pod mostem poblíž nákupního centra Fontána. Klub skalničkářů Erica tady pořádá tradiční výstavu, která každoročně přiláká davy lidí. Ať už se chtějí potěšit pohledem na krásné rostlinky, nebo si je odnést domů. „I letos je výstava prodejní a své unikátní výpěstky přinesli naši členové z celého kraje," uvedla členka klubu Božena „Bobina" Bařtipánová.

Ilustrační foto.

Vladimír Palička: S masem se musíte pomazlit

Chystáte se grilovat? V tom případě zahoďte vakuově balené maso ze supermarketu, jděte k řezníkovi a nechte si ukrojit pět až šest centimetrů tlustý steak. Vynikající kuchař a odborník na grilování Vladimír Palička by vám jistě doporučil jihoamerické hovězí.

Špekáčky. Ilustrační fotografie.

Je libo dobrý špekáček? Nesplňují však dřívější normy

Liberecký kraj - Doba grilování a opékání je tady. Z obchodů mimo jiné mizí i oblíbené špekáčky, které mají v Česku dlouholetou tradici. Vyrábějí se už od roku 1891, ale podle časopisu dTest jejich kvalita značně upadá, jak prokázaly provedené analýzy. Ztučněly a zvodnatěly. Normy to dovolují.