Brno – Tři týdny mají Brňané na ochutnávku regionálních potravin od nejlepších brněnských kuchařů, naučit se vařit vlastní šunku, připravit dýňový olej, nebo ochutnat moravské víno jazykem cizince. Čtvrtý ročník gastronomického festivalu Jídlo z blízka právě začal a Brňané si ho užijí až do konce července.
Břeclav /FOTOGALERIE/ – Hry pro děti, improvizovaný cirkus, grilování, fotbal. A hlavně zlepšení vztahů a vzájemné přiblížení obyvatel bydlících v městské části Poštorná. To byl program akce Na Rovnici jsme si rovni organizované břeclavským IQ Roma servisem.
Praha - Začalo léto. Nejen každý Pražan přemýšlí, jak se občerství. Tradiční kolektivní zvyk letního občerstvení je grilování. Patnáct z třiceti dotázaných občanů hlavního města griluje téměř každé léto. Výjimku udělají jen v případě špatného počasí.
Orlickoústecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.
Orlickoústecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.
Orlickoústecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.
Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Blížíte se k vrátkům domu, myšlenkami jste ještě u pracovního stolu a také si říkáte, co je třeba koupit, aby bylo z čeho uvařit. V tom momentě vám o nos zavadí vůně, která rozvibruje všechny chuťové pohárky. Zvednete hlavu, nasajete vzduch a hlavou vám probleskne, že dnes máte vlastně hosta, který je vždy vítán. Přidáte do kroku a vcházíte na zahradu. Nezaměnitelná atmosféra letního grilování ji proměnila na v útulné místo zvoucí k posezení, skleničce a povídání. Takové chvíle jistě zná většina z vás. Když ne doma, tak u sousedů, přátel či na firemním večírku.
Podle hygieniků přibývá v Libereckém kraji v letní sezóně lidí, kteří se nakazí infekcí následkem grilování. Jen loni zaznamenali na 433 případů, letos před začátkem prázdnin už jejich počet dosáhl téměř dvou set.
Liberec - Podle hygieniků přibývá v Libereckém kraji v letní sezóně lidí, kteří se nakazí infekcí následkem grilování. Jen loni zaznamenali na 433 případů, letos před začátkem prázdnin už jejich počet dosáhl téměř dvou set.
Liberecký kraj - Podle hygieniků přibývá v Libereckém kraji v letní sezóně lidí, kteří se nakazí infekcí následkem grilování. Jen loni zaznamenali na 433 případů, letos před začátkem prázdnin už jejich počet dosáhl téměř dvou set.
Přerov – Slavná komedie dell´arte Tři v tom odstartovala ve čtvrtek 26. června festival Dostavníčko s divadlem na letní scéně Mezi hradbami na Horním náměstí. A podle Lady Galové z Kulturních a informačních služeb města Přerova to byl rozjezd více než zdařilý.
Velké Karlovice - Užijte si pohodové volné dny v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. Zhruba hodinu cesty autem máte na dosah spoustu zábavy pro každého: turistické i cyklistické trasy různé náročnosti, atrakce pro děti v čele s novým zábavním parkem Razulák, akce pro gurmány a hlavně – termální bazény a vyhlášená wellness centra, kde načerpáte novou energii.
Hradec Králové - Pro milovníky grilování mají Městské lesy Hradec Králové dobrou zprávu. Lesníci jim připraví nejen prvotřídní čerstvou rybu ze zdejších rybníků, ale nabídnou i dřevo z nedalekých lesů na podpal. Zákazníci si tak mohou být jistí, že obě komodity, původem z Hradce Králové, cestou na prodejní pult urazily jen pár metrů.
Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?
Kroměřížsko – I na Kroměřížsku už láká počasí řadu lidí k venkovnímu posezení s rodinou nebo přáteli spojené s grilováním. Upravit tímto způsobem se dá ledacos, většina ale dává samozřejmě přednost masu.
Olomouc – Dobře se najíst a přitom podpořit dobrou věc? V restauraci Jízdárna se budou v pondělí odpoledne grilovat steaky, kuchařskou čepici obléknou zástupci regionálních médií a ani Olomoucký deník nebude chybět. Část výtěžku z akce pak půjde na koupi nových knih, jako dárek za vysvědčení dětem z olomouckého Dětského domova a centra Ostrůvek.
Zlínský kraj /ON-LINER ROZHOVOR BYL UKONČEN/ - Sedmadvacetiletý kuchař Lukáš Pištělák z Kroměříže začínal jako kuchař na Farmě Bolka Polívky, dlouho pracoval na Ranči v Kostelanech a také v restauraci Atrium v Otrokovicích.
Vrchlabí - Návštěvníci slavností, které se konaly na náměstí T. G. Masaryka a v přilehlém parku, měli možnost ochutnat nejen produkci deseti moravských vinařství, ale i výrobky zdravé výživy, kvalitní čokoládu a velký výběr sladkostí.
Jablonec n.N. - Soutěž o nejhezčí klobouk vyhrála s originální pokrývkou hlavy v tureckém stylu seniorka Ježková z klubu seniorů Boženka. „Sama jsem si ho vyrobila," pochlubila se šťastná vítězka.
Milovice - Zážitky, malování na obličej a písničkář Xindl X. Desetihektarový zábavní Park Mirakulum si připravil na neděli 15. června Den s Deníkem. Akci pořadatelé pojímají jako první den projektu, který nazvali Griluje celá rodina a který poběží v parku celé léto.
Praha – Závěr projednání žaloby televizního kuchaře Jiřího Babici na vydavatelství Mafra kvůli článku, který údajně jeho jídlo spojil s průjmy vojáků v Afghánistánu, je odročen na září. Termín závěrečných návrhů advokátů a vynesení verdiktu v případu dnes nařídila soudkyně Dagmar Stamidisová z Městského soudu v Praze. Vyslechla mluvčího ministerstva obrany a nechala přehrát videozáznam z Babicovy návštěvy u zahraniční mise české armády v Lógaru.
Olomouc – Doby, kdy restaurace Terasa u jednoho z jezer přírodního areálu Poděbrady zela prázdnotou, jsou ty tam. Již druhým rokem ji má v pronájmu parta mladých lidí, kteří připravili pro návštěvníky nespočet novinek.
Lukavice - Ani mlhový opar, bláto po dešti a teplota okolo 7 stupňů neodradily „tiché blázny", jak se přezdívá rybářům, od soutěže v lovu ryb na rybníce Mostisky.
Zlínský kraj – Kroměřížští kriminalisté vyšetřují podezřelé úmrtí čtyřiašedesátiletého muže z Holešovska. „Ačkoliv prozatím nemáme k dispozici závěrečnou pitevní zprávu, podle předběžných výsledků pitvy a laboratorního vyšetření zemřel muž na otravu metanolem," říká mluvčí zlínské policie Petr Jaroš.
Zem Mirakulum v Milovicích nechává děti objevovat dosud nepoznané, špinit se, dovádět, dotýkat se rostlin, zvířat a přírody. Otevírá jejich představivost a dáváme možná to nejcennější – čas jejich rodičů. Přijďte se 15. června přesvědčit na Den s Deníkem.
Zámecký park Státního zámku Hrádek u Nechanic je vyhledávanou destinací oddechu již pro několikátou generaci obyvatel Hradecka. Zámek samotný je vystavěn v neogotickém stylu, který nacházel uplatnění především ve „viktoriánském" rozmachu Spojeného království (Velké Británie).
Hrádek u Nechanic - Zámecký park Státního zámku Hrádek u Nechanic je vyhledávanou destinací oddechu již pro několikátou generaci obyvatel Hradecka.Zámek samotný je vystavěn v neogotickém stylu, který nacházel uplatnění především ve „viktoriánském" rozmachu Spojeného království (Velké Británie).
Hrádek u Nechanic - Zámecký park Státního zámku Hrádek u Nechanic je vyhledávanou destinací oddechu již pro několikátou generaci obyvatel Hradecka.Zámek samotný je vystavěn v neogotickém stylu, který nacházel uplatnění především ve „viktoriánském" rozmachu Spojeného království (Velké Británie).
Velké Karlovice - Resort Valachy Velké Karlovice, který tvoří tři hotely s relaxačními centry, golfovým hřištěm a dalšími aktivitami pro relaxaci a aktivní zábavu, připravil na letošní letní sezónu další novinky.
/REDAKCE OTESTOVALA ZA VÁS/ - Práce s ním je jednoduchá. Držadlo sice vypadá na první pohled mohutně, ale je velmi lehké a má tvar, který skvěle padne do ruky. Všechno jde sestavit lehce, nepotřebujete žádnou velkou sílu a ani moc času. Tenhle tyčový mixér je totiž neskutečně rychlý.
Brno - Jednadevadesát receptů vhodných pro vaření venku ve středu Brňanům představil Zdeněk Pohlreich. Šéfkuchař známý z televizních obrazovek totiž vydal novou knihu Rozpal to, šéfe! a v podvečer ji zájemcům podepsal a představil v Knihách Dobrovský v Joštově ulici.
Brno /ROZHOVOR/ – Snažil se svými tradičními průpovídkami odlehčit atmosféru prvního tréninku. Zkušený slovenský obránce Jozef Kováčik ale přiznal, že rozjezd suché letní přípravy ho místy úsměvu na rtech zbavoval. „Když se vzbudím další den, tak to bude průser," smál se po dvouhodinových galejích naplněných hlavně testy a posilovnou.
Všebořice - Golf pro všechny nabízí během dne otevřených dveří v sobotu 24. května od 10 hodin golfové hřiště ve Všebořicích. Speciální obuv, ani tričko s límečkem vyžadovat nebudou. Hole a míčky zapůjčí klub zdarma, úplným začátečníkům poradí profesionální trenéři.