Kreativ

ŠTÍTEK: grilování

Kuchař Marcel Ihnačák.

Mikulov bude opět křehký. S uměním, průvodem i Ihnačákem

Mikulov – Brány modernímu umění otevřou v pátek na mikulovském zámku. Ve starobylých prostorách s bohatou historií začíná pátý ročník festivalu art designu nazvaný Křehký Mikulov. I letos nabídne po celý víkend lákavou kombinaci výjimečné galerijní prezentace současného českého a zahraničního umění.

Ilustrační foto.

Praga cup bude mezinárodní

Milovice – V sobotu 20. června se uskuteční již devátý prestižní mezinárodní turnaj PragaCup v Milovicích. Turnajové klání se odehraje na čtyřech hřištích zároveň a to na hřišti AFK Milovice.

Ilustrační foto

Brno vybuduje po městě grill pointy - místa pro barbecue s přáteli

Brno - Dobré maso na grilu, kvalitní víno v ruce a společnost několika přátel. Tak si mnoho Brňanů představuje příjemně strávené letní odpoledne. Většina lidí ale nemá vlastní zahradu, na které může podobnou akci uspořádat. „Musíme se proto spokojit s grilováním na terase u našeho bytu. Není to ale ideální," připustila například pětadvacetiletá Brňanka Hana Ručková.

Ilustrační foto

Posezení u městského grilu v Brně? Už letos v létě

Brno - Dobré maso na grilu, kvalitní víno v ruce a společnost několika přátel. Tak si mnoho Brňanů představuje příjemně strávené letní odpoledne. Většina lidí ale nemá vlastní zahradu, na které může podobnou akci uspořádat. „Musíme se proto spokojit s grilováním na terase u našeho bytu. Není to ale ideální," připustila například pětadvacetiletá Brňanka Hana Ručková.

Ilustrační foto

Posezení u městského grilu? Už letos v létě

Brno - Dobré maso na grilu, kvalitní víno v ruce a společnost několika přátel. Tak si mnoho Brňanů představuje příjemně strávené letní odpoledne. Většina lidí ale nemá vlastní zahradu, na které může podobnou akci uspořádat. „Musíme se proto spokojit s grilováním na terase u našeho bytu. Není to ale ideální," připustila například pětadvacetiletá Brňanka Hana Ručková.

Ilustrační foto.

Teplé počasí přináší i úrazy

Svitavy – Jarní a letní měsíce s sebou krom slunečného počasí přinášejí i řadu zdravotních rizik. Mezi nejohroženější skupiny patří hlavně děti.

Ilustrační foto.

Dobroty z grilu

Sezona letního posezení na zahradě začíná a grilované laskominy k němu neodmyslitelně patří. Tady jsou naše tipy na skvělé pohoštění.

Soustředění mladých triatlonistů v Hůrce

Triatlonoví žáci během soustředění i grilovali. Kouč byl spokojený

Praha - Další soustředění žákovského výběru proběhlo tentokráte nedaleko Tábora. A to v Hůrce u Jistebnice v termínu od 4. do 9. května. Ubytování v Penzionu Hůrka nemělo chybu, stravování zajistil Čistý sport, což je koncept Ivana Rybaříka. Právě Rybařík byl zároveň součástí soustředění jako specialista na cyklistiku. Více v reportu trenéra Jana Vaňka.

Odemykání Moravy u Horky

Vodáci na raftech a kanoích odemkli řeku Moravu

Horka nad Moravou – Vodáckou sezónu na řece Moravě zahájili v sobotu ráno účastníci akce Odemykání Moravy. Posádky vypluly z Horky nad Moravou. Vodáci na raftech a kánoích vyrazili po Mlýnském potoce k jezu do Chomutova, kde společně s olomouckými vodníky Vojtou a Viktorem řeku slavnostně otevřeli.

Petr Vlasák.

Břeclavská opona bojovala při své premiéře s grilováním a zahrádkami

Břeclav – Žádné stesky ani nářky. A to i přesto, že pořadatelé premiérového ročníku divadelníku festivalu Břeclavská opona neskrývají, že návštěvníků mohlo být víc. „Svedli jsme souboj s krásným jarním počasím, prvním grilováním
a otevřenými zahrádkami. Nedal se vyhrát," usmívá se jeden z organizátorů festivalu, jenž trval od pátku do neděle, Petr Vlasák.

Výhled z Mariánské skály.

Z Mariánky bude lesopark

Severní Terasa - Ústí žádá o peníze na úpravu skály. V dalších letech tu může vyrůst řada atrakcí.

Radnice v Duchcově / ilustrační foto

Za porušení vyhlášky o pořádku domluva. Zatím

Duchcov - Zhruba od začátku tohoto měsíce platí nová vyhláška, která má zlepšit pořádek v Duchcově. Strážníci městské policie řešili asi deset případů provinění proti vyhlášce. „Vše skončilo domluvou. Zatím jsme nemuseli přikročit k jiným trestům. Lidé o vyhlášce vědí a docela ji respektují. Čekali jsme to horší," uvedl včera velitel MP Duchcov Josef Hulín.

Vodní svět v areálu Salaš Mlýn rozšířily další dva metráky ryb.

Dva metráky nových ryb čekají na Salaši na rybáře

Salaš – Metrák kaprů a metrák pstruhů. Takové „osazenstvo" rozšířilo život pod vodní hladinou rybníčku, který se nachází v areálu pohostinství Salaš Mlýn. Ještě bohatší svět ryb tak nyní čeká na všechny ty, kteří by si chtěli zkusit své štěstí s rybářským prutem.

Ilustrační foto.

Grilování i obavy z hluku. K podobě nové odpočinkové zóny se vyjádří Mikulovští

Mikulov – Zázemí pro grilování, posezení na lavičkách, prostor pro děti i louku pro psy. To vše by mohla přinést nová odpočinková zóna v Mikulově. Město ji připravuje u sídliště na pozemku mezi Casinem Abbas a lávkou k nádraží. „Přesné využití prostoru je zatím ve fázi úvah. Chceme, aby si Mikulovští sami řekli, co by tam rádi měli. Proto až bude celé místo vyčištěné, uspořádáme přímo tam společné setkání, při němž budeme hledat konkrétní využití," oznámil starosta města Rostislav Koštial.

Radnice v Duchcově / ilustrační foto

Vyhláška stopne pikniky v ulicích Duchcova

Teplicko - Duchcov má novou vyhlášku, která by měla zlepšit pořádek ve městě. Platit začne začátkem dubna. Městská policie Duchcov podle ní bude moci např. pokutovat posedávání na betonových zídkách a palisádách nebo grilování na veřejném prostranství. „Vyhláška postihuje škodlivé činnosti narušující veřejný pořádek, nebo které jsou v rozporu s dobrými mravy a ochrannou bezpečnosti, zdraví a majetku," řekl starosta Duchcova Zbyněk Šimbera.

Zástupci Posázaví ops Bohunka Zemanová a Václav Pošmurný, při vysvětlování na týneckém zastupitelstvu.

Týnec nad Sázavou podpoří společnost Posázaví příspěvkem 50 korun na obyvatele

Týnec nad Sázavou – Klasické grilování, známé z vysoké politiky z obhajování předložených návrhů, podstoupil při schůzi zastupitelstva ze strany opoziční zastupitelky Alice Čečilové také ředitel obecně prospěšné společnosti Posázaví, Václav Pošmurný. Ve hře nebylo nic menšího, než dotace na letošní rok ze strany města. Vedení Týnce celkově navrženou částku vypočítalo podle počtu obyvatel sídla. Padesát korun na hlavu tak dalo celkovou částku téměř 276 tisíc korun.

Ilustrační foto.

Hasiče zaměstnalo grilování na balkoně. Zbytečně

Praha - Planý výjezd, zhodnotil v úterý jeden z hasičů poplach, při němž posádky požárních vozů vyrazily v sedm ráno likvidovat ohlášený požár balkonu v Chalupkově ulici na Hájích. Z panelákového balkonu se sice kouřilo, dokonce tam opravdu hořel oheň - nejednalo se ale o ničivé plameny. Šlo o grilování, řekla Deníku Pavlína Adamcová z centrály pražských hasičů.

Vánoční trhy v režii novopacké SŠGS.

Víme, jak na přípravu chutného steaku

Nová Paka – V rámci vánočních trhů se v Nové Pace představila firma Gastro Pro Trutnov, která pro fajnšmekry připravovala hovězí steaky. Jako základní surovina byl použit hovězí roštěnec nebo v současné době nedoceněná slabina – sval na pupku.

Martin Nevyjel, divizní šéfredaktor

Mýtinka je krásné místo. Využijte ji

Každá rodina drží více při sobě, pokud má místo společných setkávání. Může to být u prarodičů, na chalupě nebo třeba na zahradním grilování. To stejné platí i o sousedských vztazích.

Karel Adámek.

Nový starosta: Nesmíme propásnout termíny

Březová nad Svitavou - Než se dočkal svého prvního zvolení na starostovský post, musel si projít očistcem před lidmi i zastupiteli. Při „grilování" se KAREL ADÁMEK pořádně zapotil.

Karel Adámek.

Nový starosta: Nesmíme propásnout termíny

Březová nad Svitavou – Než se dočkal svého prvního zvolení na starostovský post, musel si projít očistcem před lidmi i zastupiteli. Při „grilování" se KAREL ADÁMEK pořádně zapotil.

Ustanovující zasedání rakovnických zastupitelů - 10. 11. 2014

Starostou Rakovníka je Pavel Jenšovský. Chystal se puč?

Rakovník – Rakovničtí zastupitelé si na ustanovujícím zasedání zvolili starostu města, místostarostu a také nové vedení radnice. Předním představitelem města bude 
v následujících čtyřech letech podle předpokladů lídr sociální demokracie v Rakovníku Pavel Jenšovský, místostarostou byl po dlouhém „grilování" opozicí zvolen Miroslav Samaš (ANO 2011). Na stranu koalice se také nakonec přidal Václav Čermák, jediný zvolený za nově vzniklé hnutí Rakovník v pohybu (RvP). Rakovníku tak v tomto volebním období povládne koalice ve složení ČSSD, ANO 2011, KSČM a RvP.

Charita. Ilustrační foto

Pomozte opavské Charitě k titulu

Opava – Charita Opava má na dosah prestižní cenu Neziskovka roku ČR 2014. Dostala se do finále soutěže o nejlepší neziskovou organizaci a bude o titul bojovat se Slezskou diakonií a společností Člověk v tísni.

Ilustrační foto

Šamanka komisařkou? Slováci na tom vydělají

Brusel, Bratislava – Zvládá chůzi po žhavém uhlí, zabývá se šířením pozitivních vibrací a může se pochlubit certifikátem ze šamanské akademie. Do už tak pozoruhodného životopisu Slovinky Violety Bulcové možná zanedlouho přibude další působivá položka: eurokomisařka pro dopravu 
a vesmír. Šéf vznikající Evropské komise Jean-Claude Juncker už její nominaci do komise schválil, teď bude ještě muset při veřejném „grilování" přesvědčit europoslance. Právě na tom před ní ztroskotala slovinská expremiérka Alenka Bratušeková, která usilovala o post místopředsedkyně Evropské komise pro energetickou unii.

Slovinská expremiérka Alenka Bratušeková.

Slovinku „ugrilovali". Komisi může čekat rošáda

Brusel – Slovinská expremiérka Bratušeková je jedinou obětí slyšení před europoslanci. Není vyloučené, že se portfolia dalších komisařů promíchají. Ačkoliv Věru Jourovou jako komisařku nakonec europoslanci schválili, resort pro justici, spotřebitelská práva a rovnost pohlaví zatím jistý nemá. A není sama.