Kreativ

ŠTÍTEK: grilování

Oblíbené letní grilování může vést i ke střevnímu onemocnění.

Po grilování skončili na kapačkách

Žďársko – Téměř stovku případů onemocnění salmonelózou už evidují epidemiologové na Žďársku. K nárůstu letošního počtu nemocných došlo zejména v posledních týdnech.

Ilustrační foto

Diváky Pod ořechem pobaví odstíny šedi i rodinná komedie

Hustopeče – Dramatem Chlapectví začne ve středu v Hustopečích série filmů promítaných pod širým nebem. Program, který potrvá do neděle, zajišťují lidé z hustopečského M-klubu. Snímky se na plátně objeví přibližně ve stejný čas, tedy po setmění kolem deváté hodiny večerní. Letní kino Pod ořechem lze navštívit v prostoru za M-klubem v Herbenově ulici.

Ilustrační foto

Nevadí, že slunce pálí, hlavně, že se griluje

Jičínsko – Člověk je ve své podstatě tvorem velmi líným, který se v dobách, kdy teploměr atakuje čtyřicetistupňovou hranici, rád vystavuje slunečním paprskům na lehátku u moře, rybníku či bazénu.

HRONOV se nyní rozrostl o stovky návštěvníků a po celý týden bude žít vyhlášeným svátkem divadelních amatérů.

Hronov je srdeční záležitost

Hronov /FOTO/ - Svátek divadelních ochotníků 85. Jiráskův Hronov oficiálně odstartoval v sobotu odpoledne. Letos poprvé nebyl zahájen ze schodů Jiráskova divadla, ale z pódia stojícího před ním.

Jak to všechno zvládnout a nezbláznit se z toho?

E-commerce forum představilo další řečníky, vystoupí i ředitel STEM/MARK

PRAHA, XX. srpna 2015 – Konference E-commerce forum s podtitulem „E-shopy pod povrchem aneb o čem se tolik nemluví" zná své další řečníky. Jsou jimi odborníci z oblasti personalizace Jakub Černý (Persoo) a Petr Gurth (Snapbacks.cz) a takké Jan Tuček, ředitel společnosti STEM/MARK. Ten s přednáškou Hříšní Češi – vnímání „hříchů" českou společností zakončí celý program konference.

Rekonstrukce olomouckého rozária má skončit letos na podzim. Přinese i nový vstup ze třídy 17. listopadu

První proměna rozária skončí letos. Přinese pétanque i grilování

Olomouc – Opravované rozárium nedaleko historického centra Olomouce navštíví první zájemci příští rok na jaře. Nyní dělníci pracují například na nových nádržích, cestách nebo vstupu do areálu ze třídy 17. listopadu. Práce na první etapě rekonstrukce mají skončit letos v prosinci.

Speciality na grilu.

Jak na grilování? Inspirujte se u šéfkuchaře karlovického Horalu Orsága

Velké Karlovice /FOTOGALERIE/ - K letním měsícům neodmyslitelně patří grilování. Šéfkuchař wellness hotelu Horal ve Velkých Karlovicích Jaroslav Orság si ho o prázdninách užívá opravdu dosyta. U grilu tráví čas nejen „v práci", ale také ve chvílích volna s přáteli či rodinou.

Turnaj v golfu

Ani tropické teploty golfisty nezastaví

Teplice - Ani tropická vedra golfistům na Barboře nevadí, nedělního Prázdninového turnaje dvojic se zúčastnilo více než šest desítek hráčů, kteří se i přes vysoké teploty výborně bavili. Čekalo na ně navíc také chutné grilování. První místo v silné konkurenci hráčů obsadila dvojice Alice Vošvrdová a Martin Vrána, těsně následovaní Gábinou a Tomášem Březinovými. Na třetím místě pak skončili Dana a Martin Glaslovi.

VÝROBA extra panenských olejů metodou za studena v Kraslicích.

Extra panenské oleje doplní chuť letních jídel

Sokolovsko – Stále více lidem nechybí v kuchyni rostlinné oleje, které využívají dokonce častěji než máslo a sádlo. Pro lidské zdraví je nejpříznivější využívání extra panenských olejů, jež si zachovávají veškeré prospěšné látky.

Ilustrační foto

Bydlení bezdomovci neměli, zcela nový nábytek ale ano

Praha - Fungl nové vybavení v útočišti dvojice bezdomovců přespávajících pod mostem v Chlumecké ulici na Černém Mostě v Praze neuniklo pozornosti strážnice-okrskářky, která kolem procházela v úterý ráno. Zahradní nábytek zahrnující nejen stůl se židlemi, ale i stolek na grilování (a nechyběly navíc ani květináče) skutečně v daném prostředí vyhlížel jaksi nepatřičně.

Grilování na zahradě. Ilustrační snímek

Grilování může skončit průjmy, na Vysočině letos postihly 365 lidí

Jihlava - V prvním pololetí tohoto roku již na Vysočině onemocnělo 365 lidí kampylobakteriózou, závažným průjmovým onemocněním souvisejícím s grilováním, řekla Alena Dvořáková z Krajské hygienické stanice v Jihlavě. Kampylobakterióza je infekce podobná salmonelóze, kterou vyvolávají bakterie z nedostatečně tepelně upraveného masa, hlavně drůbežího. Přes léto, kdy řada lidí griluje, každoročně případů přibývá.

Ilustrační foto

V Jundrově se koupou lidé v řece, na opraveném nábřeží

Brno-Jundrov - Letní zábavu u vody si lidé v městské části Jundrov užijí nejen na koupalištích. Vedení radnice jim nechalo spravit přístup k řece Svratce, který již mnoho lidí využívalo. „Vybudovali jsme přístupové schody k vodě a přidali pár laviček a odpadkových košů," vyjmenovala novinky starostka městské části Ivana Fajnorová.

Karel Žák z Krnova kromě grilování také rád udí. Klobásky si připravuje a koření sám. Udí i bůček a žebírka. Podle něj je základem správný výběr dřeva. Ideální je dřevo peckovin prokládané bukem. Musí být bez kůry, aby uzeniny neměly hořkou chuť.

Karel Žák prozradil jak grilují a udí mistři oboru

Grilovací sezóna jede v plném proudu. Prosluněné dny vábí k setkáním na zahradě, kde si lidé popovídají, popíjí pivo a grilují okořeněný kus masa. Patří k nim i Krnovan Karel Žák, který je skutečný grilmajstr.

Zapojte se s regionálním Deníkem a Sedlčanským do soutěže o LOTUSGRILL, příslušenství ke grilu a Sedlčanské Hermelíny.

GRILUJI, GRILUJEŠ... všichni grilujeme!

Zapojte se s regionálním Deníkem a Sedlčanským do soutěže o LOTUSGRILL, příslušenství ke grilu a Sedlčanské Hermelíny.Stačí jen odpovědět na otázku a 3 soutěžící vyhrávají.

Běžci si budou moci užít výhled ze střechy nejvyšší budovy v Českých Budějovicích.

Vyběhněte na střechu Clarionu

České Budějovice - Užít si nevšední výhled z nejvyšší budovy ve městě, českobudějovického Clarion Congress Hotelu, a zároveň pomoci dobré věci mohou všichni amatérští i profesionální sportovci, kteří k hotelu na Pražské třídě přijdou ve čtvrtek mezi 15. a 19. hodinou.

Pro rychlé a účinné hubení mravenců a jejich mravenišť je vhodný ATAK Prášek na mravence AMP 2MG.

Rychlé a účinné hubení mravenců

Mravenci často svoji činností podkopávají dlaždice chodníku, v pergole nebo také mohou svým lezením a "štípáním" vyrušit nejedno grilování na zahradě.

5. ročník Relax Indoor&Outdoor

5. ročník Relax Indoor&Outdoor

Teplický sportclub Relax připravil na sobotu 5. ročník tradiční sportovní akce Relax Indoor&Outdoor. Během jediného odpoledne měli účastníci možnost vyzkoušet všechna cvičení, která nabízejí v Relaxu. „Z hřiště nás teď vyhnal déšť, ale pokračujeme dál v obou sportovních sálech," řekl nám Radek Blahota, když jsme se odpoledne do Relaxu přijeli podívat. Zájemcům tu poradili se zdravou výživou, děti měly připravenou zábavu v herně.

Ilustrační foto

Nevidomí cyklisté z Izraele otestují cyklostezky

Královéhradecko - Hradec Králové navštíví ve dnech 15. až 21. června skupina nevidomých cyklistů z Izraele. Ti si toto město na základě dlouhodobého plánování a zázemí poskytovaného Centrem Sion vybrali za místo své letošní cyklotour.

Ilustrační foto

Nevidomí cyklisté z Izraele otestují cyklostezky

Královéhradecko - Hradec Králové navštíví ve dnech 15. až 21. června skupina nevidomých cyklistů z Izraele. Ti si toto město na základě dlouhodobého plánování a zázemí poskytovaného Centrem Sion vybrali za místo své letošní cyklotour.

 V Šiklově mlýně se v sobotu uskuteční program věnovaný dvojčatům a vícerčatům.

Dvojčata a vícerčata se setkají v Šiklově mlýně

Šiklův mlýn - Největší celorepublikové setkání dvojčat a vícerčat se uskuteční v Šiklově mlýně. Máte je doma, anebo jste sami věrnou kopií svého sourozence? Pak do Šiklova mlýna přijeďte v sobotu 13. června 2015 od desíti hodin na bohatý kulturní program. Dvojčata a vícerčata mají zdarma vstup, přípitek i stylový dárek.

Fenykl: Dietní pochoutka

Fenykl můžete použít prakticky na cokoliv, ať už na pečení, grilování, dušení, do salátů nebo jako přísadu do polévek – vždy chutná skvěle!

Ilustrační fotografie.

Dětský svět Sion v neděli láká na dopoledne plné zábavy

Hradec Králové - Křesťanské centrum Sion ani letos nezapomnělo na Den dětí a připravilo pro ně čas zábavy, her a soutěží. Dětský svět Sion se koná v neděli 7. června od 10 do 13 hodin v zahradních prostorách při hradecké ZŠ a MŠ v Kyjovské ulici.

V roce 1965 v komedii Revizor zazářili Dagmar Pistorová,Jiřina Prokšová, Jirka Tomek, Jiří Dušek, Jaroslav Dufek i Miloš Chmelař.

Městské divadlo Brno slaví 70. výročí. Koncertem ve dvoraně

Brno /FOTOGALERIE/ – Módní přehlídku kostýmů, grilování selat Aloise a Viléma, starožitný bazar, prohlídky zákulisí, živý rozhlasový pořad nebo možnost zazpívat si muzikálový duet s herci. To vše připravilo na sobotu 6. června Městské divadlo Brno. Druhá největší divadelní scéna ve městě celodenním programem ve dvoraně v Lidické ulici oslaví své sedmdesáté výročí. „Začátky tehdy Svobodného divadla spadají do poválečného období, kdy první a zároveň nejúspěšnější premiéra nové scény byla čtrnáctého června 1945 adaptace Nezvalovy Manon Lescaut s Jitkou Drtilovou v titulní roli. Později divadlo několikrát měnilo svůj název. Od devadesátých let se vrátilo k jednomu z prvních jmen – Městské divadlo Brno," poznamenal ředitel Stanislav Moša, který divadlo vede od roku 1992.