Kreativ

ŠTÍTEK: grilování

Pardubická pálka 2017. vítězové Jiří Hanuš a Marek Pech, uprostřed hlavní pořadatel Honza Pilný.

Charitativní turnaj v Polabinách vyhráli Pech s Hanušem

Pardubice - Za chladnějšího počasí než obvykle se uskutečnil v areálu tenisového oddílu TCV v Polabinách lX. ročník charitativního turnaje dvojic Pardubická pálka 2017. Hlavním cílem bylo seznámit veřejnost s činností školského zařízení NOE – Křesťanské Mateřské a Základní  školy v Pardubicích.

Požár opuštěného objektu ve Varnsdorfu, v ulici Kozlova.

Začalo období požárů, nebezpečný je zapalovač i výfuk

Prázdninové měsíce jsou dobou, kdy hasiči likvidují nejvíce požárů za celý rok. Při horkém a suchém počasí může i zapalovač ponechaný za sklem automobilu či rozžhavený výfuk v blízkosti suché trávy způsobit velké škody.

Lidé mohou hlasovat v anketě města o tom, kde grilovací místa vzniknou.

FOTO: Špička či cyklostezka? O místě na grilování rozhodnou lidé

Děčín – Město Děčín vyhlásilo anketu, ve které mohou lidé rozhodnout, kde vznikne v Děčíně nové grilovací místo. Pomocí výsledku hlasování chce pak město místo vybavit grilem a grilovacími stoly. Vybírat je možné ze tří míst označených bílou cedulí s nápisem Grilujeme v Děčíně.

moderátor, kuchař a experimentátor Láďa Hruška

Láďa Hruška: Žádná z mých knih není obyčejná a vždy je převratná

/ROZHOVOR/ Nejradši hledá inspiraci mezi lidmi, třeba v hospodě, na ulici. Má k tomu dostatek příležitostí, denně se na něj obracejí lidé s dotazy, názory, postřehy. Rád si je vyslechne, sám sebe totiž považuje za průvodce pořadem, nikoli moderátora či profesionálního kuchaře. Emotivní introvert Láďa Hruška svou práci považuje za zábavu a koníčka. Rád překvapuje. I proto nedávno vydal knihu receptů a rad nazvanou Revoluce v grilování…

Také na Tachovsku se uskutečnila celorepubliková akce Noc kostelů. Mnoho návštěvníků se přišlo podívat do kostela Nanebevzetí Panny Marie v Plané.

Noc Kostelů na Tachovsku

Tachovsko - Páteční večer se po celé České republice nesl v duchu Noci kostelů. Stovky církevních staveb otevřely své dveře pro veřejnost, která tak měla možnost vidět tyto stavby v netradičním světle. Jinak tomu nebylo ani na Tachovsku.

kuchyňský ostrůvek

Ostrůvek: Praktický prvek kuchyně

V kuchyni s ostrůvkem se rozhodně nebudete cítit jako na opuštěném ostrově. Ostrůvková kuchyně vás propojí s okolím i zajistí soukromí.

Ilustrační foto.

Zjistěte, co je ve vás. Zkuste fanatika

Plzeň – Jste cyklista fanatik, maniak nebo jen nadšenec či pohodář? To se můžete dozvědět. Prostě přijměte výzvu! "Zjistěte, co je ve vás," burcují organizátoři akce Krajský cyklo fanatik.

Arkadie na setkání v Polsku.

FOTO: Arkadie byla v grilování bronzová

Teplice, Polsko - V uplynulých dnech proběhlo již VII. setkání v rámci projektu E.B.A.M.B - tj. "Výměna zkušeností v odborném vzdělávání a přípravě na práci osob se zdravotním postižením", financovaného z prostředků programu ERASMUS+, tentokrát v polské Zlotoryji.

Theresa Mayová.

Volební grilování v Británii: Mayová odmítla TV debatu tváří v tvář s rivalem

Kdo by měl být předsedou další britské vlády? Konzervativní premiérka Theresa Mayová se před blížícími se volbami „utkala" v televizi s šéfem labouristů Jeremym Corbynem. O duel tváří v tvář ovšem nešlo. Mayová společnou debatu lídrů hlavních stran odmítla. Nejprve na dotazy voličů odpovídal Corbyn, poté Mayová. O pořadí rozhodla mince.

Ilustrační foto

Vegegrilovačka v Habeši

Strakonice - Poslední kurz sezony zdravého veg(etari)ánského vaření začíná v úterýž 23. května v 18 hodin.

Mladí kuchaři a číšníci ukázali, že své řemeslo ovládají.

Strakoničtí učni v Brně uspěli na výbornou

Strakonice - Žáci oboru kuchař - číšník Střední odborné školy řemesel a služeb Strakonice se 10. května zúčastnili v Brně 17. ročníku celostátní soutěže BIRELL CUP 2017.

Horal zahajuje grilovací sezonu.

Horal zahájí v sobotu grilovací sezónu, naporcuje dva halibuty

S příchodem teplejšího počasí opět startuje sezóna grilování, ze zahrádek i venkovních hospůdek se už zase linou vůně pečeného masa i dalších dobrot. Speciální program k této příležitosti připravuje na sobotu 13. května také hotel Horal ve Velkých Karlovicích.

Ilustrační foto.

Brňané se na místě bývalého Hříbku občerství v kiosku

Brno - Žízeň i hlad opět na tradičním místě zaženou Brňané koupající se na Sokolském koupališti na Brněnské přehradě. Zbořenou restauraci Hříbek letos od prvního května do konce října nahradí kiosek. Rozhodli o tom kníničtí radní. Vyhověli tak návštěvníkům, kteří si na nepřítomnost občerstvení stěžovali. „Přímo na pláži žádná jiná restaurace není a ty, co jsou poblíž, nestíhají," vysvětlil rozhodnutí starosta Martin Žák.

Jiří Babica.

Babica nemá nárok na omluvu a odškodné za článek o průjmu vojáků

Praha - Televizní kuchař Jiří Babica nemá nárok na omluvu a odškodné od nakladatelství Mafra za článek, který ho spojil s průjmy českých vojáků v Afghánistánu. V úterý o tom pravomocně rozhodl pražský vrchní soud. Zrušil tak původní rozsudek, který Babicovi přiznal omluvu a 400 tisíc korun.

Jarní počasí. Ilustrační foto

Zlínsko přivítalo jaro, slunce a teploty kolem 20 stupňů lákaly lidi ven

Region - "Jedna vlaštovka jaro nedělá," říká lidové přísloví. Kdo však v sobotu neváhal a vyrazil ven, mohl se přesvědčit na vlastní oči, že jaro je již skutečně tady. A sobotní jarní počasí jako by to chtělo dokázat. Rtuť teploměru šplhala téměř ke 20 stupňům Celsia a celý den svítilo slunce.

Výstaviště Holešovice. Ilustrační foto.

Přestavba Výstaviště v Praze vyjde minimálně na dvě miliardy korun

Praha - Přestavba pražského Výstaviště by měla začít v příštím roce a odhadovaná cena stavebních prací je minimálně dvě miliardy korun. Uvedl to dnes zpravodajský web Info.cz s odvoláním na dokumenty pražského magistrátu, který počítá s přestavbou celého areálu. Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) serveru sdělila, že Praha nebude mít s financováním projektu problém.

S minipálenicí a octavií se cestovatelé vydali do světa v  září 2014. Ujeli úctyhodných 127 843 kilometrů.

Ladislav a Kateřina: Australský vzorek pálenky jsme museli bránit

Region /ROZHOVOR/ – Veselé i dramatické zážitky mají za sebou, po cestě kolem světa, cestovatelé Ladislav Bezděk a Kateřina Dvořáková. Odstartovali v září 2014 a zpět do České republiky dorazili v těchto dnech. 
O cílech i zajímavostech unikátní výpravy, kterou jako správní patrioti absolvovali 
v českém automobilu, vyprávějí oba účastníci s nadšením 
a elánem, který z nich ani 
po tak náročné zkušenosti nevyprchal.

Otevření nové pergoly.

Bečice ukázaly, jak táhnout za jeden provaz

Bečice - Sobotní odpoledne bylo v Bečicích ve znamení oslav. Na návsi se konalo symbolické představení nového veřejného prostoru, na jehož vybudování se podíleli samotní obyvatelé vesnice.