Kreativ

ŠTÍTEK: hovězí maso

Správný páleničář musí ochutnávat všemi smysly.

Pálenica je místo setkávání a dobré pohody

Hovězí – Michal Kovář z Hovězí na Vsetínsku se před lety pustil i se svým otcem Františkem do legendami opředeného řemesla pravých Valachů: pálení. Ovšem na rozdíl od většinové populace Valašska oficiálně.

Ilustrační foto

Jezte játra a řasy, budete mít zdravé vlasy

Padají vám vlasy, jsou matné, třepí se? Používáte kvalitní vlasovou kosmetiku a jejich stav se stejně nelepší? Problémy s vlasy mohou být způsobeny nejen nedostatečnou péčí o vlasy samotné, příčinou může být i špatná výživa zevnitř.

Třetí ročník gurmánské soutěže o nejlepší guláš – Petrovský kotlík.

Nejlepší guláš měli nakonec všichni

Petrov /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ - Zápach smažené cibule se mísí s vůní slivovice. A to se hned pozná, že jen té nejkvalitnější. Tou si právě zavdávají – kupodivu – petrovští vinaři, kteří jsou jedním z devíti soutěžních družstev. V kotli vaří stejně jako myslivci, rybáři, holubáři, hasiči, chovatelé, sportovci, krůžek Petrovjan a petrovští invalidé guláš.

41. ročník Mezinárodního folklórního festivalu Liptálské slavnosti

Liptálské slavnosti se praly s deštěm

Liptál /OBSÁHLÁ FOTOGALERIE/ – Od čtvrtka až do včerejšího dne žil Liptál a s ním celé Vsetínsko folklórem v nejrůznějších podobách. V obci se konal už jednačtyřicátý ročník Mezinárodního folklórního festivalu Liptálské slavnosti.

Ilustrační foto

V kraji jsou levnější brambory

Vysočina - Obchodníci na Vysočině zlevnili během posledních čtyř týdnů především konzumní brambory, nejvíce podražily pomeranče. Údaje vyplynuly z pravidelného šetření Českého statistického úřadu.

V restauraci Sport Pub na zimním stadionu měla Šťavnatá roštěná úspěch. Během poledne se prodalo všech padesát uvařených porcí.

HLASUJTE: O šťavnatou roštěnou byl zájem

Ústí nad Labem – Šťavnatá roštěnka od čtenářky Ústeckého deníku Jarmily Poslušné se stala v restauraci SportPub Zlatopramen na zimním stadionu během obědů nejprodávanějším poledním menu.

Ilustrační foto - fotbal

Souboj o čelo tabulky ovládly Osvětimany

Region - Kanonýři mlčeli! V uplynulém víkendu se střelci ve fotbalové I. B třídě skupině B KFS Zlín příliš nevyznamenali. Ze sedmi zápasů skončily hned tři duely bez branek a v dalších dvou rozhodovala o vítězi jediná trefa.

Vinař Petr Skoupil.

Vinař Skoupil: Kvalitu je třeba vytvořit už ve vinici

Velké Bílovice /VINAŘI POD LUPOU/ – Šestačtyřicetiletý vinař Petr Skoupil podniká ve vinařství od roku 1992. Žije ve Velkých Bílovicích, je ženatý, má dva syny a dceru. Vinařství Petr Skoupil patří vinice na pětadvacetihektarové ploše. Ročně vyprodukuje asi půl milionu lahví vína.

Sýček, který narazil do plotu jedné ze zahrad v Tučapech měl štěstí. Nijak zvlášť si neublížil.

Sýček se objevil po pěti letech. Narazil do plotu

Tučapy - Lidé dřív nevídali sýčka rádi. Věřili, že jeho volání přináší smrt. Dnes by odborníci často dali nevím co za to, aby tuto sovu spatřili. Třeba na Vyškovsku je na vyhynutí. O to větší měl radost amatérský ornitolog Jiří Bartl z Rousínova, když ji objevil v Tučapech. Sýčka uviděl poprvé po pěti letech.

Ilustrační foto.

Psí vyhláška v Janové zabrala

Janová, Valašsko – Trpělivost se psy, volně pobíhajícími bez vodítka a obojku centrem Janové, došla v nedávné době tamním zastupitelům.

Vsetínský Austin Cup se stal za devět let svojí existence neodmyslitelnou součástí přípravy na hlavní sezony celé české špičky.

Nohejbalový Austin Cup opět slibuje skvělou podívanou

Vsetín – Nohejbal ve špičkovém mezinárodním provedení opět míří na Valašsko. Již nadcházející sobotu se uskuteční ve Vsetíně v hale Na Lapači ) a dopoledne i v hale v Hovězí) 9. ročník nohejbalového turnaje trojic Austin Cup. A také letos se mají fanoušci rozhodne nač těšit.

Ilustrační foto.

Seninka a Loučka se letos dočkají nových mostů

Valašsko, Zlínský kraj – Tři ze čtyř mostů ve Zlínském kraji, jejichž stav odborníci označují za havarijní, se nacházejí na Valašsku. Motoristé přes ně jezdí v Senince, Loučce či Hovězí.

Ilustrační foto.

Krachující zemědělci vytloukají klín klínem

Hradec Králové - Vybíjení krav kvůli drastickému poklesu výkupních cen mléka, před kterým varovali východočeští zemědělci, se vloni nakonec nekonalo. Mléčná krize přinutila farmáře buď vybíjet dojnice, nebo je převádět do kategorie masných krav. Na trhu tak hrozí přebytek hovězího

 Dvacet porcí polévky boršč rozdala v Červeném kříži ústeckým bezdomovcům redaktorka Deníku Jitka Hadašová (na snímku). Polévku dodala restaurace na zimním stadionu Sport Pub, která s Deníkem spojila síly a pořádá akci: Nakrmíme ústecké bezdomovce.

OBRAZEM: S teplým borščem jsme si u bezdomovců šplhli

Ústí nad Labem – Hustý boršč s pořádnými kusy hovězího masa provoněl celé středisko Červeného kříže. První lidé bez domova, kteří dorazili už před desátou, tu vůni lačně nasávali a netrpělivě podupávali před výdejním okénkem.

Vařili jsme čtenářský recept: Pravá čína z hovězího masa

Vařili jsme vítězný recept: Pravá čína z hovězího masa

Ústí nad Labem – Vítězkou dalšího čtenářského kola o nejlepší recept se stala Jana Pravdová s Pravou čínou. Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravovala kuchařka Martina Hiřičová spolu se studentkou prvního ročníku oboru „kuchařka“ Janou Konrádovou.

Ilustrační foto.

Kina v obcích bojují o život

Vsetín - Moderní kina ve valašských městech na plné čáře válcují starší promítací sály obcí. Jejich náporu nevydržely například kina v Karolince, Horní Bečvě či Novém Hrozenkově.