Pochoutky z grilu k letním měsícům jednoznačně patří. Proto vám během prázdnin přinášíme seriál článků, který vám nejen poradí a pomůže, ale nabídne také spoustu zajímavých informací a receptů. V tomto díle profesionální šéfkuchař vysvětlí, jak správně grilovat maso.
Hornovsacko – Už v letních měsících se starostové vesnic na Hornovsacku připravují na zimní sezonu. Před časem rozhodli o zlepšení podmínek pro běžkaře. Trasy bude od roku 2012 udržovat rolba.
Jihlava – Veteránem jihlavské zoologické zahrady je padesátiletý krokodýl čelnatý. Jihlavský samec měří okolo 210 centimetrů. Tento druh je totiž nejmenším žijícím krokodýlem na světě.
Karolinka /FOTOGALERIE/ - Sklářské město o víkendu pohostilo v pořadí druhou letošní pouť na Hornovsacku. Hlavní silnici lemovaly stánky s občerstvením, oblečením i domácími potřebami.
Příbram –V sobotuse koná u Hořejší Obory další farmářský trh. Nejbohatší sortiment zboží zastihne ten, kdo si přivstane. Prodejci tu budou od 8 do 12 hodin. Nabídka produktů zůstává podobná jako při předchozích trzích: pečivo, mošty, sýry, žampiony, ryby, hovězí maso, paštiky, med, pálenky, koření a podobně.
Praha - Nová směrnice Evropské unie, která nařizuje značit původ prodávaného čerstvého masa, by mohla zvýšit spotřebu masa pocházejícího z tuzemských chovů a pomoci tak českým farmářům. Shodují se na tom zástupci Agrární komory i zpracovatelů masa.
Sydney - Austrálie obnoví vývoz živého skotu do Indonésie, který před měsícem zastavila kvůli obavám z krutého zacházení se zvířaty. Australský ministr zemědělství se domnívá, že indonéská jatka splňují australské standardy, a proto ve středu dočasný zákaz zrušil.
Zlínsko – Spokojenost vládne po právě skončeném ročníku ve vedení Krajského fotbalového svazu Zlín. Zřejmě končí období, kdy muselo v seniorských soutěžích přemlouvat celky, aby vůbec přijaly postup.
Šumperk /FOTOGALERIE/ – Jídelníček plný specialit připravily na tento týden pro své strávníky kuchařky jídelny 5. základní školy ve Vrchlického ulici v Šumperku. Žáci školy i ostatní strávníci budou moci ochutnat svíčkovou nadivoko od Jelení studánky, pradědovu pečenou kachnu s jablky nebo hovězí maso s rejvízským křenem.
Dolní Újezd /FOTOGALERIE/ – U příležitosti oslav 100 let založení Sokola v Dolním Újezdu se uskutečnil v hasičském areálu první ročník soutěže v grilování.
Jeseníky – Jeseníky připravují na léto parádní zážitky, které budou chutnat. Gastronomický festival Chuť Jeseníků nabídne ve čtyřiadvaceti restauracích po našich horách tradiční jídla Jeseníků
Jeseníky – Jeseníky připravují na léto parádní zážitky, které budou chutnat. Gastronomický festival Chuť Jeseníků nabídne ve čtyřiadvaceti restauracích po našich horách tradiční jídla Jeseníků.
Na gril můžete hodit prakticky cokoliv, pokud ale nechcete svým hostům nabídnout jen očmouzenou hmotu bez výrazné chuti, měli byste dodržovat jisté zásady. Jak tedy správně naložit drůbež, grilovat rybu vykostěnou, nebo s kostmi, jak upravit zvěřinu a jak se postavit k nejkrálovštějšímu z pokrmů – steaku?
Šumpersko/Jesenicko /FOTOGALERIE/ – Jeseníky připravují na léto parádní zážitky, které budou chutnat. Gastronomický festival Chuť Jeseníků nabídne ve čtyřiadvaceti restauracích tradiční jídla Jeseníků. Na vidličku napíchnete Pradědovu husu s jablky, Rýmařovskou roštěnou nebo hovězí maso s rejvízským křenem.
Valašsko – Desáté kolo Tip ligy Valašského deníku má opět ženskou vítězku. Po Zdence Pavlicové, která vyhrála minulé 9. kolo, se tentokrát nejlépe trefovala do výsledků regionálních zápasů Markéta Hurská z Lešné.
Vysočina - Farmáři na Vysočině udrželi v letošním prvním čtvrtletí prvenství v zemi ve výrobě vepřového masa. Z jejich chovů plynulo na trh 10 560 tun, v meziročním porovnání o procento více.
Valašsko – Valašsko – Vítězkou 9. kola Tip ligy Valašského deníku se stala Zdenka Pavlicová z Horní Bečvy. Stejně dobře jako Zdenka Pavlicová tipovali i další tři hráči – Jan Hyžák, Jan Mazáč a Tomáš Šťastný. O prvním místu tak musela rozhodnout supertrefa – tip na celkový počet branek v celém kole.
Vysočina - Farmáři na Vysočině udrželi v letošním prvním čtvrtletí prvenství v zemi ve výrobě vepřového masa. Z jejich chovů plynulo na trh 10.560 tun, v meziročním porovnání o procento více.
Vysočina - Farmáři na Vysočině udrželi v letošním prvním čtvrtletí prvenství v zemi ve výrobě vepřového masa. Z jejich chovů plynulo na trh 10 560 tun, v meziročním porovnání o procento více.
Příbram – V sobotu se hospodyňky a milovníci domácích a jiných specialit mohou vydat na první oblíbený farmářský trh na nábřeží u Hořejší Obory. Trhy by měly pokračovat každou třetí sobotu v měsíci až do konce sezony v obyklém čase od 8 do 12 hodin.
Litomyšl – Za chutí pravého maďarského guláše vyrazily v sobotu desítky gurmánů do restaurace Veselka. László Mókos zde se svými přáteli ukázal, jak se připravuje tato nefalšovaná maďarská specialita.
Hornovsacko /FOTOGALERIE/ – Výtluky a díry zející z mnoha míst silnice z Ústí do Velkých Karlovic jsou většinou již zalátané. Bez velké dávky trpělivosti se však řidiči stále ještě neobejdou.
Plzeň – Velké překvapení zažila Plzeňanka Alena Koudelková, když šla v pondělí ráno před pátou nakrmit kočku. Kousky hovězího masa, které na přilepšenou svému domácímu mazlíčkovi nasypala do misky, totiž ve tmě světélkovaly.
Plzeň – Velké překvapení zažila Plzeňanka Alena Koudelková, když šla v pondělí ráno před pátou nakrmit kočku. Kousky hovězího masa, které na přilepšenou svému domácímu mazlíčkovi nasypala do misky, totiž ve tmě světélkovaly.
Rožnov pod Radhoštěm – Neobvyklou sérií drobných krádeží v supermarketech se v první polovině března zabývali strážníci městské policie v Rožnově pod Radhoštěm.
Halenkov – V pondělí kolem půl druhé hodiny ráno vyrušili karolinští policisté v restauraci v Halenkově na Vsetínsku zloděje. Ten z místa utekl a běžel k přistavenému vozidlu Honda Civic, kterým chtěl z místa odjet.
Praha - Schodek agrárního zahraničního obchodu České republiky se podle předběžných výsledků loni meziročně prohloubil o 1,6 miliardy na 33,6 miliardy korun a byl tak druhý nejvyšší v historii.
Ústí nad Labem – Vítězkou posledního kola soutěže v kulinářském umění se stala Eva Výborná s receptem na Neskutečně žravé kuře. Čtenářské menu bylo, jako již tradičně zařazeno do poledního jídelního lístku restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu.
Jižní Morava – Sestavit jídelníček pro mlsouny ze školních lavic? Nefalšovaná věda, která si s běžnými kuchyňskými surovinami zdaleka nevystačí. Že se do ní musí vmíchat i špetka matematiky, ždibec biologie a kus fantazie, dokazuje i test Deníku Rovnost.
Vsetín, Hovězí - Sportovci, kteří se od cyklostezky nemohou odlepit ani v zimě, mají štěstí. Cesta, kterou v létě sviští horská kola a kolečkové brusle, se na zimu proměnila v trasu pro běžkaře.
Olomouc – Bramboračka, tradiční smažené placičky a šátečky vařené v páře, plněné mletým hovězím masem, které se podávají při slavnostních událostech, jako jsou třeba Vánoce. Příloha vajíčkový a bramborový salát.