Kreativ

ŠTÍTEK: hovězí maso

Karolinka o víkendu pohostila tradiční pouť.

Do Karolinky přijela pouť

Karolinka /FOTOGALERIE/ - Sklářské město o víkendu pohostilo v pořadí druhou letošní pouť na Hornovsacku. Hlavní silnici lemovaly stánky s občerstvením, oblečením i domácími potřebami.

Farmářské trhy Obora v Příbrami.

Na farmářském trhu můžete ochutnat Středočeskou Regionální potravinu

Příbram –V sobotuse koná u Hořejší Obory další farmářský trh. Nejbohatší sortiment zboží zastihne ten, kdo si přivstane. Prodejci tu budou od 8 do 12 hodin. Nabídka produktů zůstává podobná jako při předchozích trzích: pečivo, mošty, sýry, žampiony, ryby, hovězí maso, paštiky, med, pálenky, koření a podobně.

Ilustrační fotografie.

Povinné značení masa by mohlo pomoci českým farmářům

Praha - Nová směrnice Evropské unie, která nařizuje značit původ prodávaného čerstvého masa, by mohla zvýšit spotřebu masa pocházejícího z tuzemských chovů a pomoci tak českým farmářům. Shodují se na tom zástupci Agrární komory i zpracovatelů masa.

Ilustrační foto.

Austrálie obnoví sporný vývoz skotu do Indonésie

Sydney - Austrálie obnoví vývoz živého skotu do Indonésie, který před měsícem zastavila kvůli obavám z krutého zacházení se zvířaty. Australský ministr zemědělství se domnívá, že indonéská jatka splňují australské standardy, a proto ve středu dočasný zákaz zrušil.

Školní jídelna - Ilustrační foto

I ve školní jídelně se dají vařit speciality

Šumperk /FOTOGALERIE/ – Jídelníček plný specialit připravily na tento týden pro své strávníky kuchařky jídelny 5. základní školy ve Vrchlického ulici v Šumperku. Žáci školy i ostatní strávníci budou moci ochutnat svíčkovou nadivoko od Jelení studánky, pradědovu pečenou kachnu s jablky nebo hovězí maso s rejvízským křenem.

Ilustrační foto

Lidé mohou vyzkoušet jak chutnají Jeseníky

Jeseníky – Jeseníky připravují na léto parádní zážitky, které budou chutnat. Gastronomický festival Chuť Jeseníků nabídne ve čtyřiadvaceti restauracích po našich horách tradiční jídla Jeseníků

Ilustrační foto

Lidé mohou vyzkoušet jak chutnají Jeseníky

Jeseníky – Jeseníky připravují na léto parádní zážitky, které budou chutnat. Gastronomický festival Chuť Jeseníků nabídne ve čtyřiadvaceti restauracích po našich horách tradiční jídla Jeseníků.

Ilustrační foto

Křídla, ploutve, kopyta... aneb příprava masa

Na gril můžete hodit prakticky cokoliv, pokud ale nechcete svým hostům nabídnout jen očmouzenou hmotu bez výrazné chuti, měli byste dodržovat jisté zásady. Jak tedy správně naložit drůbež, grilovat rybu vykostěnou, nebo s kostmi, jak upravit zvěřinu a jak se postavit k nejkrálovštějšímu z pokrmů – steaku?

Do desátého kola Tip ligy bylo zařazeno i utkání okresního přeboru Prostřední Bečva (tmavější dresy) – Střítež. Domácí zvítězili jasně 3:0.

10. kolo vyhrála Markéta Hurská. Čeká na ni 24 piv

Valašsko – Desáté kolo Tip ligy Valašského deníku má opět ženskou vítězku. Po Zdence Pavlicové, která vyhrála minulé 9. kolo, se tentokrát nejlépe trefovala do výsledků regionálních zápasů Markéta Hurská z Lešné.

Ilustrační foto

Zdenka Pavlicová vyhrála 9. kolo, čeká na ni 24 piv

Valašsko – Valašsko – Vítězkou 9. kola Tip ligy Valašského deníku se stala Zdenka Pavlicová z Horní Bečvy. Stejně dobře jako Zdenka Pavlicová tipovali i další tři hráči – Jan Hyžák, Jan Mazáč a Tomáš Šťastný. O prvním místu tak musela rozhodnout supertrefa – tip na celkový počet branek v celém kole.

Ilustrační foto

Nejvíc vepřového bylo z Vysočiny

Vysočina - Farmáři na Vysočině udrželi v letošním prvním čtvrtletí prvenství v zemi ve výrobě vepřového masa. Z jejich chovů plynulo na trh 10.560 tun, v meziročním porovnání o procento více.

Farmářské trhy Obora v Příbrami.

Na farmářský trh s bandičkou pro čerstvé mléko

Příbram – V sobotu se hospodyňky a milovníci domácích a jiných specialit mohou vydat na první oblíbený farmářský trh na nábřeží u Hořejší Obory. Trhy by měly pokračovat každou třetí sobotu v měsíci až do konce sezony v obyklém čase od 8 do 12 hodin.

Ilustrační foto.

Plzeňanku překvapilo svítící maso

Plzeň – Velké překvapení zažila Plzeňanka Alena Koudelková, když šla v pondělí ráno před pátou nakrmit kočku. Kousky hovězího masa, které na přilepšenou svému domácímu mazlíčkovi nasypala do misky, totiž ve tmě světélkovaly.

Ilustrační foto.

Plzeňanku překvapilo svítící maso

Plzeň – Velké překvapení zažila Plzeňanka Alena Koudelková, když šla v pondělí ráno před pátou nakrmit kočku. Kousky hovězího masa, které na přilepšenou svému domácímu mazlíčkovi nasypala do misky, totiž ve tmě světélkovaly.

Ilustrační foto.

Zloděje nezastavila ani varovná střelba

Halenkov – V pondělí kolem půl druhé hodiny ráno vyrušili karolinští policisté v restauraci v Halenkově na Vsetínsku zloděje. Ten z místa utekl a běžel k přistavenému vozidlu Honda Civic, kterým chtěl z místa odjet.

Ilustrační foto.

ČR vloni dovezla zboží za 140 miliard korun

Praha - Schodek agrárního zahraničního obchodu České republiky se podle předběžných výsledků loni meziročně prohloubil o 1,6 miliardy na 33,6 miliardy korun a byl tak druhý nejvyšší v historii.

Vařili jsme vítězný čtenářský recept

HLASUJTE o nejlepší čtenářský recept!

Ústí nad Labem – Vítězkou posledního kola soutěže v kulinářském umění se stala Eva Výborná s receptem na Neskutečně žravé kuře. Čtenářské menu bylo, jako již tradičně zařazeno do poledního jídelního lístku restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu.

Ilustrační foto

Postrach školních jídelen? Čalamáda

Jižní Morava – Sestavit jídelníček pro mlsouny ze školních lavic? Nefalšovaná věda, která si s běžnými kuchyňskými surovinami zdaleka nevystačí. Že se do ní musí vmíchat i špetka matematiky, ždibec biologie a kus fantazie, dokazuje i test Deníku Rovnost.

Ilustrační foto

Postrach školních jídelen? Čalamáda

Jižní Morava – Sestavit jídelníček pro mlsouny ze školních lavic? Nefalšovaná věda, která si s běžnými kuchyňskými surovinami zdaleka nevystačí.

Ilustrační foto.

Na běžkách po cyklostezce

Vsetín, Hovězí - Sportovci, kteří se od cyklostezky nemohou odlepit ani v zimě, mají štěstí. Cesta, kterou v létě sviští horská kola a kolečkové brusle, se na zimu proměnila v trasu pro běžkaře.

Na obědě u mongolské rodiny

Mongolsko a Hanou sblížily šátečky s hovězím

Olomouc – Bramboračka, tradiční smažené placičky a šátečky vařené v páře, plněné mletým hovězím masem, které se podávají při slavnostních událostech, jako jsou třeba Vánoce. Příloha vajíčkový a bramborový salát.

Na obědě u mongolské rodiny

FOTO: Mongolové z Olomouce hostili sousedy na obědě

Olomouc – Bramboračka, tradiční smažené placičky a šátečky vařené v páře, plněné mletým hovězím masem. Příloha vajíčkový a bramborový salát. U bohatě prostřeného nedělního stolu se v jednu hodinu sešly dvě olomoucké rodiny. Jedna česká a druhá mongolská, která své nové přátele hostila. Obě se zapojily do projektu Rodina od vedle.

Hluk B - Jalubí 4:1 (2:0)

Sušice výhrou v derby poslaly Kudlovice na dno

Region /FOTOGALERIE/ - První dvě mužstva I. B třídy skupiny B o víkendu ztratila body. První Kelč uhrála pouze remízu na hřišti předposlední rezervy Holešova, rezerva Slavičína se doma rozešla smírně s Míškovicemi.

Redaktorka Deníku si na jeden den vyzkoušela práci ošetřovatele šelem v ostravské zoo.

VIDEO: Den ve lví kleci - strach i velký zážitek

Ostrava/FOTOGALERIE/ - Už jste někdy uklízeli v kleci dvousetkilového lva indického nebo krmili tygry? Redaktorka Deníku si to na vlastní kůži vyzkoušela. Na jeden den se stala ošetřovatelkou velkých šelem v ostravské zoo.

Nohejbalisté Climaxu první souboj o extraligu prohráli

Vsetín – Nohejbalisté NK Climax Vsetín prohráli první utkání barážové série o postup do extraligy s Děčínem 2:5. Druhý duel série hrané na dva vítězné zápasy je na programu nadcházející sobotu na Valašsku.