Žarošice – I klobásy z jelena či nutrie ochutnali gurmáni na devátém ročníku Koštu klobásek v žarošické hospodě U Julků. Mezi profesionály zvítězila maďarská klobása od Jiřího Kudy ze Slavkova. Nejlepší klobásky od domácího výrobce přivezl až z Vysočiny Stanislav Suchý.
Svatební hostina na Hané není pro nikoho, kdo drží dietu, nebo je vegetarián. Pokud byste tedy nebyli nevěstou. Ostatní se cpali masem a dopřávali si minimálně devíti chodů. Nechyběly ani vdolky a celou dobu vyhrávala muzika.
Zlínský kraj /INFOGRAFIKA/ - Podíl Zlínského kraje na celkové produkci hovězího i vepřového v ČR se v minulém roce zvýšil. Nárust je i ve skopovém mase.
Ostrava - Kdo vaří v ostravských nemocnicích a jak? Mohou si nemocní jídlo vybírat, za lepší pochutnání si i připlatit, nebo jim nezbývá než sníst, co jim přinesou?
Ostrožská Nová Ves - Speciální vzorek jehněčích klobás s přídavkem hovězího masa uzených na trnkovém dřevě připravili v minulých dnech bratři Bohumil a Tomáš Kusákovi z Ostrožské Nové Vsi.
Hovězí – Svého šestadvacetiletého syna Martina Kreta pohřešuje dvaapadesátiletý muž z Hovězí na Vsetínsku. Mladý muž měl z domu odejít po neshodě s otcem v pondělí v osm hodin ráno.
Praha – Státní veterinární správa (SVS) loni vrátila zpět do zahraničí 181,5 tuny živočišných výrobků, u kterých zjistila nedostatky v kvalitě či značení.
Praha – Tuzemská výroba masa se loni meziročně snížila o 6,2 procenta na 505.397 tun v jatečné hmotnosti, nejvýrazněji klesla produkce drůbežího masa. Nákup mléka se meziročně zvýšil o 2,3 procenta na 2,304 miliardy litrů, informoval dnes Český statistický úřad.
Plzeň - Vypadá jako roztomilá kočička, velikostí připomíná kokršpaněla, ale je to pěkný divoch. Stačí se k mříži jen přiblížit, kotě se naježí a začne vydávat tak hrozivé mručení, že každý ještě rád couvne.
Hovězí – První letošní srážku vozidla se zvěří zaznamenali policisté na Vsetínsku. Statný jelen zůstal ležet na silnici ve středu krátce po páté hodině ráno mezi Hovězím a Janovou.
Brno – Předčasné Vánoce si ve středu užili tygři v brněnské zoologické zahradě. Pro pár tygrů sumaterských Satua a Duu zabalili pracovníci zahrady králičí a hovězí maso do dárkových krabic a rozvěsili je postromech.
Brno – Chovatelé v Jihomoravském kraji za letošní první tři čtvrtletí vyprodukovali 31,2 tisíce tun masa, což je meziročně o 3,2 procenta méně. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ).
Zlínský kraj - Málo slunečních paprsků, častý výskyt houbových chorob a nedostatečné uzrání plodů. Zejména tyto faktory negativně ovlivňují a zřejmě také dále ovlivňovat budou letošní podzimní a zimní pálenku.
Zlínský kraj - Málo slunečních paprsků, častý výskyt houbových chorob a nedostatečné uzrání plodů. Zejména tyto faktory negativně ovlivňují a zřejmě také dále ovlivňovat budou letošní podzimní a zimní pálenku.
Praha – Výroba masa v Česku se v letošním třetím čtvrtletí meziročně snížila o 4,9 procenta na 125.673 tun. Klesla zejména produkce drůbežího a vepřového, výroba hovězího masa zůstala na zhruba stejné úrovni jako loni.
Fryšták /FOTOGALERIE/ – Fryštácké náměstí Míru v sobotu ovládl Farmářský trh. Zatímco v září lákali pořadatelé na jehněčí speciality, tentokrát hrály prim lahůdky z hovězího masa. Kromě stánků se spoustou nejrůznějších pochutin a řemeslných výrobků čekal na všechny návštěvníky také bohatý doprovodný program.
Fryšták - Atmosféru Divokého západu budou moci zájemci zažít tuto sobotu ve Fryštáku na Zlínsku. V centru města chystají organizátoři další farmářský trh a tentokrát jej pojmou westernově. Kovbojské přestrojení vítají.
Ústí nad Labem - Ve středu 19. října 2011 proběhlo v ústecké zoologické zahradě tradiční podzimní stěhování aligátora Libora z venkovního výběhu do zimoviště.
Zábřeh /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Co si většina lidí představí pod pojmem svíčková? Patrně plátek hovězího masa se stejnojmennou omáčkou a knedlíkem. Svíčková, to ale může být synonymum pro výborné steaky. Přesvědčili se o tom účastníci kurzu vaření, který se odehrál ve středu 12. října v Zábřehu.
Vsetín - Na okraji propasti se ocitli nohejbalisté NK Climax Vsetín. Valaši o uplynulém víkendu prohráli první utkání druhého kola play out o udržení v extralize nohejbalu v Českém Brodě a jsou ve extrémně těžké situaci.
Trutnovsko – Mít domácí zvíře v dnešní době není nijak lacinou záležitostí. Nejde jen o to, jak psa, kočku nebo třeba andulku uživit, ale také o další následnou péči.
Uherské Hradiště – Tolik burčáku a vína, že by se v něm dalo koupat, vypil o víkendu žíznivý dav návštěvníků a účinkujících ve Vinohradské ulici v Uherském Hradišti na tamních vinařských slavnostech. Kromě toho tam lidé spořádali rovněž několik metráků zabijačkových pochutin.
Zlínský kraj /VIDEO/ – Vskutku povedený zlodějíček skončil v rukou zlínské krajské policie. Jednačtyřicetiletý muž ze Sokolova si totiž udělal byznys s kradenými cigaretami.
Zlínský kraj /VIDEO/ – Vskutku povedený zlodějíček skončil v rukou zlínské krajské policie. Jednačtyřicetiletý muž ze Sokolova si totiž udělal byznys s kradenými cigaretami.
Vsetín /FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO/ – Vsetín – Šestnáct soutěžních kuchařských týmů se přihlásilo do druhého ročníku Vsetínského gulášfestu, který se v sobotu a neděli konal v areálu fotbalového stadionu v Tyršově ulici ve Vsetíně. Jejich úkolem bylo připravit co nejlepší hovězí guláš z osmi kilogramů hovězího masa.
Vsetín – Pro milovníky guláše a nejen pro ně připravila kapela Šimonband už druhý ročník Vsetínského gulášfestu. Akce se uskuteční už tento víkend, čili 13. a 14. srpna, na vsetínském fotbalovém stadionu v Tyršově ulici.
Pelhřimovsko – Nezvyklý případ se nedávno stal zákaznici v jednom pelhřimovském supermarketu. Šestnáctiletá Natálie koupila zabalené hovězí maso nakrájené na plátky. Do minimální doby trvanlivosti scházelo ještě pár dnů. Když přišla domů a plátky od sebe oddělila, v místě, kde se dotýkaly, bylo maso zelené.
Praha - Výroba masa v Česku se v letošním druhém čtvrtletí meziročně snížila o 5,6 procenta na 128.900 tun. Klesla produkce hovězího, vepřového i drůbežího. Výkup mléka se snížil o půl procenta na 582,7 milionu litrů, přičemž jeho průměrná cena byla o 14,1 procenta vyšší než ve stejném období loni.
Pochoutky z grilu k letním měsícům jednoznačně patří. Proto vám během prázdnin přinášíme seriál článků, který vám nejen poradí a pomůže, ale nabídne také spoustu zajímavých informací a receptů. V tomto díle profesionální šéfkuchař vysvětlí, jak správně grilovat maso.
Hornovsacko – Už v letních měsících se starostové vesnic na Hornovsacku připravují na zimní sezonu. Před časem rozhodli o zlepšení podmínek pro běžkaře. Trasy bude od roku 2012 udržovat rolba.