Kreativ

ŠTÍTEK: hovězí maso

Uzenářské výrobky rodiny Kusáků (zleva Tomáš a Bohumil) jsou vyhlášené po celém kraji. V těchto dnech je ochutnají i návštěvníci bioveletrhu v němckém Norimberku.

Jehněčí klobásky z Nové Vsi míří do Norimberka

Ostrožská Nová Ves - Speciální vzorek jehněčích klobás s přídavkem hovězího masa uzených na trnkovém dřevě připravili v minulých dnech bratři Bohumil a Tomáš Kusákovi z Ostrožské Nové Vsi.

Pohřešovaný Martin Kreta z Hovězí

Policisté pátrají po Martinu Kretovi z Hovězí

Hovězí – Svého šestadvacetiletého syna Martina Kreta pohřešuje dvaapadesátiletý muž z Hovězí na Vsetínsku. Mladý muž měl z domu odejít po neshodě s otcem v pondělí v osm hodin ráno.

Ilustrační foto

Výroba masa loni klesla o 6,2 procenta

Praha – Tuzemská výroba masa se loni meziročně snížila o 6,2 procenta na 505.397 tun v jatečné hmotnosti, nejvýrazněji klesla produkce drůbežího masa. Nákup mléka se meziročně zvýšil o 2,3 procenta na 2,304 miliardy litrů, informoval dnes Český statistický úřad.

Pětiměsíční samičku levharta čínského mohou návštěvníci plzeňské zoo vidět ráno a těsně před soumrakem

Levhartí kotě Baobao už žere maso a umí budit hrůzu

Plzeň - Vypadá jako roztomilá kočička, velikostí připomíná kokršpaněla, ale je to pěkný divoch. Stačí se k mříži jen přiblížit, kotě se naježí a začne vydávat tak hrozivé mručení, že každý ještě rád couvne.

Srážka se zvěří.

Srazila jelena, zůstal ležet mrtvý

Hovězí – První letošní srážku vozidla se zvěří zaznamenali policisté na Vsetínsku. Statný jelen zůstal ležet na silnici ve středu krátce po páté hodině ráno mezi Hovězím a Janovou.

Tygří Vánoce v brněnské zoo.

OBRAZEM: Tygři otevírali dárky na stromech

Brno – Předčasné Vánoce si ve středu užili tygři v brněnské zoologické zahradě. Pro pár tygrů sumaterských Satua a Duu zabalili pracovníci zahrady králičí a hovězí maso do dárkových krabic a rozvěsili je postromech.

Ilustrační fotografie.

Na jihu Moravy klesla výroba masa

Brno – Chovatelé v Jihomoravském kraji za letošní první tři čtvrtletí vyprodukovali 31,2 tisíce tun masa, což je meziročně o 3,2 procenta méně. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ).

Ilustrační fotografie.

Kvasu je hodně, slivovice z něj ale teče málo

Zlínský kraj - Málo slunečních paprsků, častý výskyt houbových chorob a nedostatečné uzrání plodů. Zejména tyto faktory negativně ovlivňují a zřejmě také dále ovlivňovat budou letošní podzimní a zimní pálenku.

Ilustrační fotografie.

Kvasu je hodně, slivovice z něj ale teče málo

Zlínský kraj - Málo slunečních paprsků, častý výskyt houbových chorob a nedostatečné uzrání plodů. Zejména tyto faktory negativně ovlivňují a zřejmě také dále ovlivňovat budou letošní podzimní a zimní pálenku.

Ilustrační foto

Produkce masa klesla, naopak vzrostl výkup mléka

Praha – Výroba masa v Česku se v letošním třetím čtvrtletí meziročně snížila o 4,9 procenta na 125.673 tun. Klesla zejména produkce drůbežího a vepřového, výroba hovězího masa zůstala na zhruba stejné úrovni jako loni.

Fryštácké náměstí Míru v sobotu ovládl Farmářský trh. Kromě stánků se spoustou nejrůznějších pochutin a řemeslných výrobků čekal na všechny návštěvníky také bohatý doprovodný program.

Jarmark ve Fryštáku ovládli kovbojové

Fryšták /FOTOGALERIE/ – Fryštácké náměstí Míru v sobotu ovládl Farmářský trh. Zatímco v září lákali pořadatelé na jehněčí speciality, tentokrát hrály prim lahůdky z hovězího masa. Kromě stánků se spoustou nejrůznějších pochutin a řemeslných výrobků čekal na všechny návštěvníky také bohatý doprovodný program.

Ilustrační foto

Fryšták se stane westernovým městečkem

Fryšták - Atmosféru Divokého západu budou moci zájemci zažít tuto sobotu ve Fryštáku na Zlínsku. V centru města chystají organizátoři další farmářský trh a tentokrát jej pojmou westernově. Kovbojské přestrojení vítají.

Kurz vaření v Zábřehu. Ve středu 12. října byly na programu steaky

FOTO: Zábřeh se učil dělat steaky. Podívejte se

Zábřeh /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Co si většina lidí představí pod pojmem svíčková? Patrně plátek hovězího masa se stejnojmennou omáčkou a knedlíkem. Svíčková, to ale může být synonymum pro výborné steaky. Přesvědčili se o tom účastníci kurzu vaření, který se odehrál ve středu 12. října v Zábřehu.

Ilustrační foto.

Climax je na okraji propasti. Prohraje a opustí extraligu

Vsetín - Na okraji propasti se ocitli nohejbalisté NK Climax Vsetín. Valaši o uplynulém víkendu prohráli první utkání druhého kola play out o udržení v extralize nohejbalu v Českém Brodě a jsou ve extrémně těžké situaci.

Ilustrační foto

Na kolik nás přijde pes nebo kočka?

Trutnovsko – Mít domácí zvíře v dnešní době není nijak lacinou záležitostí. Nejde jen o to, jak psa, kočku nebo třeba andulku uživit, ale také o další následnou péči.

Na Slováckých slavnostech vína bylo opravdu co pít.

Uherské Hradiště: vypil se bazén burčáku a vína

Uherské Hradiště – Tolik burčáku a vína, že by se v něm dalo koupat, vypil o víkendu žíznivý dav návštěvníků a účinkujících ve Vinohradské ulici v Uherském Hradišti na tamních vinařských slavnostech. Kromě toho tam lidé spořádali rovněž několik metráků zabijačkových pochutin.

Vsetínský Gulášfest.

Fotbalový stadion na Tyršovce zavoněl gulášem

Vsetín /FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO/ – Vsetín – Šestnáct soutěžních kuchařských týmů se přihlásilo do druhého ročníku Vsetínského gulášfestu, který se v sobotu a neděli konal v areálu fotbalového stadionu v Tyršově ulici ve Vsetíně. Jejich úkolem bylo připravit co nejlepší hovězí guláš z osmi kilogramů hovězího masa.

Gulášfest

Gulášový král vzejde ve Vsetíně z 15 dvojic

Vsetín – Pro milovníky guláše a nejen pro ně připravila kapela Šimonband už druhý ročník Vsetínského gulášfestu. Akce se uskuteční už tento víkend, čili 13. a 14. srpna, na vsetínském fotbalovém stadionu v Tyršově ulici.

Ilustrační foto.

Ukradl guláš i mexické fazole

Vysočina - Část konzervovaných potravin ze svého rekreačního objektu v katastru obce Prosetín na Bystřicku pohřešil tamní chatař.

Ilustrační foto

Ukradl guláš i mexické fazole

Prosetín - Část konzervovaných potravin ze svého rekreačního objektu v katastru obce Prosetín na Bystřicku pohřešil tamní chatař.

Ilustrační foto

Zelené maso bylo podle prodavačky pouze otlačené

Pelhřimovsko – Nezvyklý případ se nedávno stal zákaznici v jednom pelhřimovském supermarketu. Šestnáctiletá Natálie koupila zabalené hovězí maso nakrájené na plátky. Do minimální doby trvanlivosti scházelo ještě pár dnů. Když přišla domů a plátky od sebe oddělila, v místě, kde se dotýkaly, bylo maso zelené.

Ilustrační fotografie.

Produkce masa i výkup mléka se snížily

Praha - Výroba masa v Česku se v letošním druhém čtvrtletí meziročně snížila o 5,6 procenta na 128.900 tun. Klesla produkce hovězího, vepřového i drůbežího. Výkup mléka se snížil o půl procenta na 582,7 milionu litrů, přičemž jeho průměrná cena byla o 14,1 procenta vyšší než ve stejném období loni.

Ilustrační foto

Škola vaření: Jak grilovat maso

Pochoutky z grilu k letním měsícům jednoznačně patří. Proto vám během prázdnin přinášíme seriál článků, který vám nejen poradí a pomůže, ale nabídne také spoustu zajímavých informací a receptů. V tomto díle profesionální šéfkuchař vysvětlí, jak správně grilovat maso.

Ilustrační foto

Rolba zpřístupní opomíjené běžkařské trasy

Hornovsacko – Už v letních měsících se starostové vesnic na Hornovsacku připravují na zimní sezonu. Před časem rozhodli o zlepšení podmínek pro běžkaře. Trasy bude od roku 2012 udržovat rol­ba.