Nejen láska, i škola může procházet žaludkem
Orlickoústecko – Se žaludkem staženým velkým očekáváním a bez chuti na cokoli možná prožije první školní dny nejeden prvňáček. Kromě nového prostředí školy žáci „ochutnají" i prostředí školní jídelny.
Orlickoústecko – Se žaludkem staženým velkým očekáváním a bez chuti na cokoli možná prožije první školní dny nejeden prvňáček. Kromě nového prostředí školy žáci „ochutnají" i prostředí školní jídelny.
Horažďovice - Redaktor Deníku navštívil v Horažďovicích chovatele šelem, který své miláčky běžně bere na vodítku do centra města.
Východní Čechy - Sezona je v plném proudu, nyní ji jen trochu kazí suché horké počasí. Přinášíme přehled nejvyhledávanějších houbařských rájů v kraji.
Východní Čechy - Sezona je v plném proudu, nyní ji jen trochu kazí suché horké počasí. Přinášíme přehled nejvyhledávanějších houbařských rájů v kraji.
Východní Čechy - Sezona je v plném proudu, nyní ji jen trochu kazí suché horké počasí. Přinášíme přehled nejvyhledávanějších houbařských rájů v kraji.
Východní Čechy - Sezona je v plném proudu, nyní ji jen trochu kazí suché horké počasí. Přinášíme přehled nejvyhledávanějších houbařských rájů v kraji.
Hovězí – Hovězská náves je každým dnem blíž své nové a moderní podobě. Dělníci na stavebních úpravách pracují už od poloviny června. Potáhnou se přitom až do konce června následujícího roku.
Rovensko – Velmi neobvyklý úlovek vytáhli z nádrže v Rovensku rybáři Radek Wagner a Petr Vojtek. Na háček se žížalou se jim v neděli 23. července večer zasekla pětatřiceticentimetrová masožravá piraňa! Exotickou a obávanou dravou rybu do nádrže pravděpodobně vypustil nějaký akvarista. Není vyloučeno, že piraní je v rovenské nádrži víc, místní rybáři si již pilně chystají návnady. Chytat budou zřejmě na hovězí maso.
Rovensko – Velmi neobvyklý úlovek vytáhli z nádrže v Rovensku rybáři Radek Wagner a Petr Vojtek. Na háček se žížalou se jim v neděli 23. července večer zasekla pětatřiceticentimetrová masožravá piraňa!
Skalička – Sobotní odpoledne ve Skaličce patřilo milovníkům gulášů všeho druhu. Vůně koření, papriky a masa dotvářela atmosféru prvního ročníku Soutěže o Zlatou vařečku.
Vendolí – Pracovníci záchranné stanice ve Vendolí mají stále co dělat. Mimo jiné se starali o dvě mláďata drozda brávníka.
Valašské Meziříčí – Programem třetího dne vyvrcholí v sobotu v areálu fotbalového stadionu ve Valašském Meziříčí Gulášfest 2012.
Brno /ANKETA/ – Jak vyndat kostru z králíka, aby zbytek zvířete zůstal vcelku? Tuto i další užitečné rady do kuchyně se dozvědí návštěvníci třítýdenního gastronomického festivalu Jídlo z blízka. Ten odstartoval v pondělí ve třinácti brněnských restauracích. Místa u stolů, kde lidé poznají regionální potraviny i jejich původ se rychle plní. „Před zahájením jsme obdrželi už dvě sta rezervací" spočítala Lucie Frgalová z Organizace Slow food Brno, které akci pořádá.
Hovězí – Dva opilí cyklisti se v pátek kolem jedenácté večer srazili na neosvětleném úseku cyklostezky v Hovězí na Vsetínsku. Oba si způsobili lehká zranění.
Východní Čechy – Docela obyčejné buřty, kuřecí nebo vepřové a hovězí maso. To vše se dá docela dobře na ohni v nynějších horkých dnech upéci nebo grilovat. Ale co takhle ryba? Jak nám potvrdili rybáři, obliba sladkovodních ryb na grilování stoupá, zájem je především o pstruhy.
Královéhradecko – Docela obyčejné buřty, kuřecí nebo vepřové a hovězí maso. To vše se dá docela dobře na ohni v nynějších horkých dnech upéci nebo grilovat. Ale co takhle ryba? Jak nám potvrdili rybáři, obliba sladkovodních ryb na grilování stoupá, zájem je především o pstruhy.
Praha - Veterináři v tomto týdnu vrátili zpět do Polska 3,5 tuny chlazeného drůbežího masa z Polska, kvůli překročení předepsané teploty skladování o pět stupňů Celsia.
Šumperk – Degustační mejdan připravili na středu 20. června pořadatelé gastronomického festivalu Chuť Jeseníků. V šumperské kavárně PředMěstí budou moci hosté ochutnávat desítky historických pokrmů, které v minulosti jedli obyvatelé jesenických hor. Akce příznačně nazvaná Sněz, co můžeš začíná v 17 hodin.
Šumperk – Degustační mejdan připravili na středu 20. června pořadatelé gastronomického festivalu Chuť Jeseníků. V šumperské kavárně PředMěstí budou moci hosté ochutnávat desítky historických pokrmů, které v minulosti jedli obyvatelé jesenických hor. Akce příznačně nazvaná Sněz, co můžeš začíná v 17 hodin.
Trhové Sviny - Na Buškově hamru se soutěžilo o nejlepší guláš. Zvítězili Marie Řehoutová a Václav Pilbauer
Valašsko – Účastníci Světového běhu harmonie nesoucí hořící pochodeň proběhnou v neděli a pondělí Valašskem. V obcích a městech regionu plánují několik zastávek. Valašsko opustí v pondělí v poledne, kdy budou pokračovat na Slovensko.
Kostelec – Nová pracovní místa na podzim přibudou v kosteleckém závodě masokombinátu Kostelecké uzeniny. Stane se tak v souvislosti s přesunem výroby některých velkoobjemových položek z výrobního sortimentu společnosti Procházka.
Ústí nad Labem - Martin Ječmen: K pepři bych přidal na rybu ještě feferonky, aby byla opravdu pálivá.
Ratiboř – Areálem hasičského domu v Ratiboři v sobotu zavoněl guláš. Konal se tady už jedenáctý ročník tradičního klání o krále v přípravě tohoto oblíbeného pokrmu.
Ratiboř - Guláš vaří ráda, ale ještě raději ho jí. Proto si myslí, že lepší kuchaři jsou chlapi. Umí prý jídlo lépe ochutit. Starostka Ratiboře Jiřina Sklenská se 11. ročníku O gulášového krále jako soutěžící nezúčastní.
Praha - Čerstvé potraviny mají na útratách českých a slovenských domácností zhruba třetinový podíl a necelá polovina hodnoty nakoupeného čerstvého zboží připadá na maso a uzeniny. Vyplývá to z letošního průzkumu společnosti GfK, která monitorovala nákupy českých a slovenských domácností.
Praha - Potravinová soběstačnost Česka se z dlouhodobě snižuje, pokles zrychlil po vstupu země do EU. Jde hlavně o živočišné komodity, jejichž výroba stále klesá. Tuzemská produkce nedokáže naplnit ani spotřebu ovoce mírného pásu, zeleniny, brambor a vajec.
Všichni, kdo dobře a rádi grilují a chtěli by získat titul mistra, se mohou přihlásit do GLOBUS GRILMÁNIE. Oficiální mistrovství České republiky v grilování letos vstupuje do osmého ročníku. Se svým kulinářským uměním mohou soutěžit týmy se soupeři nejen z České republiky.
Hovězí, Janová - Silnice vedoucí mezi Hovězím a Janovou na Horním Vsacku je podle všeho noční můrou řidičů. Svědčí o tom diskuze, která se rozpoutala na webu Valašského deníku po nedávné tragické nehodě motorkáře.
Vsetín – Dvacetiletý řidič Škody Octavia, kterého policie podezírá ze zavinění smrtelné nehody z Velikonočního pondělí, řídil opilý. Rozbor ukázal, že měl v krvi téměř dvě promile alkoholu, řekla dnes ČTK vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková. Muž navíc nemá řidičský průkaz.
Vsetín – Dvacetiletý řidič Škody Octavia, kterého policie podezírá ze zavinění smrtelné nehody z Velikonočního pondělí, řídil opilý. Rozbor ukázal, že měl v krvi téměř dvě promile alkoholu, řekla dnes ČTK vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková. Muž navíc nemá řidičský průkaz.
Příbram – Příznivci domácích výrobků a výpěstků se mohou těšit na první letošní farmářský trh. Koná se v sobotu na nábřeží u Hořejší Obory.
Tachov – Už po čtrnácté se v Tachově konala soutěž O nejlepší guláš neposkvrněný ženskou rukou. Tu pravidelně pořádá Spolek přátel piva U Obušku ve stejnojmenném hostinci.
Ústí nad Labem - Recept děláme často. Nic bych mu nevytkl. S jídlem se mohou čtenáři setkat také pod jinými názvy, řekl kuchař Vladimír Houda.
Tachovsko – Mazance, vajíčka, zajíčci, beránci, pomlázky kam se podíváš. Obchody lákají, zákazníci nakupují, příprava na svátky jara vrcholí.
Praha, Jihlava – Státní veterinární správa (SVS) v uplynulém týdnu vrátila zpět výrobci více než 20 tun kuřecího strojně odděleného masa z Německa, určeného do výroby.
Vsetín, Hovězí – Opilý mladík z Hovězí na Vsetínsku vběhl pod rozjetý autobus. Řidič přes intenzivní brzdění nedokázal střetu zabránit. Opilec utrpěl lehká zranění.
Třebíčsko - Závažné nedostatky při kontrole potravin odhalili kontroloři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v prodejně v Jemnici. Na jiném místě Vysočiny objevili veterinární inspektoři z vysočinské krajské veterinární správy nedostatky u dodávky polských vajec.
Třebíčsko - Závažné nedostatky při kontrole potravin odhalili kontroloři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v prodejně v Jemnici. Na jiném místě Vysočiny objevili veterinární inspektoři z vysočinské krajské veterinární správy nedostatky u dodávky polských vajec.
recept zaslala Miroslava Kubešová, Liberec
recept zaslala Eva Přecechtělová, Oujezd
Rabštejn nad Střelou – V Rabštejně nad Střelou voněl thäntug a momo taštičky
Hovězí - V kinosále obecního úřadu v Hovězí začaly v pátek 9. března Dny valašského divadla. Přehlídka amatérských divadelních souborů se v Hovězí koná již po jedenácté.
Vendolí – Pracovníci záchranné stanice Zelené Vendolí se starají o několik druhů opeřenců. Kromě zpěvných, krkavcovitých a dravých ptáků zde dočasně léčili také mladou kukačku.
Mrákov – Abychom si mohli denně pochutnávat na voňavých klobáskách, špekáčcích, prdelačce a jiných masových dobrotách, mají řezník Pavel Šrámek a jeho dva pomocníci Jiří Vogeltanz a Jan Kolbaský ze Zemědělského a obchodního družstva Mrákov plné ruce práce.
Cena vajec se šplhá do astronomických výšek, teď, měsíc před Velikonocemi. Jaká bude o Velikonoce, si netroufám odhadovat. V důsledku nařízení EU chovatelé buď investovali do předělání klecových chovů a je logické, že o to prodávají vejce dráž. Ti za hranicemi, co klece nechali při starém, si nyní mnou ruce a lifrují vejce na trh za směšnou cenu.
Hovězí – Jedenáctý ročník přehlídky ochotnických divadel začíná v pátek 9. března v Hovězí na Vsetínsku.
Mrákov – Zpřetrhané telefonní a počítačové kabely a dráty elektrického vedení, přelomený betonový sloup, poškozené veřejné osvětlení a také osobní auto, to vše má na svědomí šestačtyřicetiletý řidič náklaďáku firmy EKO Separ Nýřany, který ve čtvrtek řádil v objektu Zemědělského obchodního družstva Mrákov.
recept nám zaslala Radka Vitovcová, Prachatice
Žarošice – I klobásy z jelena či nutrie ochutnali gurmáni na devátém ročníku Koštu klobásek v žarošické hospodě U Julků. Mezi profesionály zvítězila maďarská klobása od Jiřího Kudy ze Slavkova. Nejlepší klobásky od domácího výrobce přivezl až z Vysočiny Stanislav Suchý.