Kreativ

ŠTÍTEK: hračka

Také jste měli doma takovou hračku?

Také jste na provázku tahali místo kačera psa?

Snad každý z nás rád vzpomíná na své hračky z mládí. Sbírku takových retro pokladů má doma Petra Vosáhlová a pár kousků nám poslala. Vzpomeňte si, kdo z vás tahal doma na provázku takového pejska? 

Z Muzea hraček v Benátkách nad Jizerou. Na snímku Jiří Fiala.

Ojedinělá expozice hraček! Do muzea v Benátkách za ní jezdí lidé z celého světa

Mířím do Muzea hraček v Benátkách nad Jizerou. Už zdálky mě vítá majitel exponátů Jiří Fiala. Těžkou covidovou dobu hned ve dveřích připomíná figurka s rouškou na obličeji. „Tu jsme sem dali v létě, kdy mohlo být otevřeno, připomíná nám čínského kůrovce,“ podotýká pan Fiala, který si covid-19 osobitě přejmenoval.

Z Muzea hraček v Benátkách nad Jizerou. Na snímku Jiří Fiala.

Ojedinělá expozice hraček: Do muzea v Benátkách za ní jezdí lidé z celého světa

Mířím do Muzea hraček v Benátkách nad Jizerou. Už zdálky mě vítá majitel exponátů Jiří Fiala. Těžkou covidovou dobu hned ve dveřích připomíná figurka s rouškou na obličeji. „Tu jsme sem dali v létě, kdy mohlo být otevřeno, připomíná nám čínského kůrovce,“ podotýká pan Fiala, který si covid-19 osobitě přejmenoval.

Z výstavy obrazů Jaroslava Mokrého

Muzeum za vraty…žije

Aktivity Regionálního muzea Mělník jsou v plném proudu, i když nastavená opatření znemožňují přímý kontakt s našimi návštěvníky. Aktuálně probíhají přípravy na reinstalaci části stálé expozice, v níž chceme představit veřejnosti hračky druhé poloviny 20. století ze sbírek muzea a spolu s reinstalací části expozice mechanických hraček ve spolupráci se sběrateli nabídnout též průřez hračkami od 19. století do 80. let 20. století.

Plyšová ryba s přísavkou

Udušení i hrozba pro ledviny. Toto jsou nejnebezpečnější hračky loňského roku

Nebezpečí vdechnutí malých částí, a tím pádem i hrozící udušení. Tak se dá ve zkratce shrnout riziko, které hrozí dětem z plastové panenky s copánky, jež současně slouží jako přívěsek na klíče. Upozornila na ni v pondělí Česká obchodní inspekce (ČOI). Nebezpečných hraček je však podle ní daleko více. Jen loni jich našla devět.

Konvertoplán V-22 Osprey, který se stal předlohou stavebnice Lego.

Paradox. Unikátní model z lega sklidil kritiku, teď stojí jmění

Cena zboží, kterého je málo a lidé ho chtějí, šplhá do astronomických výšek. Názornou ukázkou, že to přesně takto funguje, je stavebnice konvertoplánu V-22 Osprey od společnosti Lego. Jak upozornil server CNN, poté, co firma loni pozastavila její prodej, sběratelé se mohou utlouct po kusech, které do té doby pronikly na trh.  

Vůdce smečky ocení pořádnou nerezovou misku.

Pes není plyšová hračka. Co musíte udělat, když si chcete přivést domů štěně?

Pořízení zvířecího společníka je rozhodnutí, které byste měli předem pečlivě zvážit. I v případě drobných zvířátek, jako je morče, osmák degu, kanárek nebo králíček, která stráví většinu života v kleci, ovlivní jejich příchod chod celé domácnosti. Natož štěně! V případě psů budete muset obětovat kus svého pohodlí a postarat o venčení několikrát denně, možná dát svému životu pravidelnější řád a poskytnout svému zvířeti bezpečné a pohodlné zázemí. Navíc počítejte s tím, že z roztomilého štěňátka vyroste zvíře, které s vámi bude žít třeba dalších patnáct let.

Šťastné a chlupaté 2020

Během 5. ročníku sbírky Šťastné a chlupaté se vybralo přes 45 tisíc korun

Stejně jako v předchozích letech, i v roce 2020 se skupinka olomouckých dobrovolníků rozhodla pomoct opuštěným pejskům z útulku a uspořádat již 5. ročník vánoční sbírky Šťastné a chlupaté. Do Psího domova Pod křídly anděla v Žerotíně tentokrát nakonec neodjelo obvyklých několik aut plně naložených granulemi a hračkami, zato se ale podařilo vybrat bezmála 46 tisíc korun, které pomohou především s veterinární péčí a pokrytím nákladů na provoz Psího domova.

Dary z charitativní sbírky z hořického zámku na podporu pěstounských rodin byly předány.

Dary z charitativní sbírky podpoří pěstounské rodiny

/FOTO/ Charitativní sbírka, kterou v prosinci vyhlásilo Rodinné centrum Konvička ve spolupráci s Místní akční skupinou Podchlumí pro Centrum pěstounských rodin sídlící v Hradci Králové, byla zaměřena na podporu dětí vyrůstajících v náhradní rodinné péči.

Ilustrační foto.

Krádež několika hraček může vynést i několik let vězení

Zahrávat si s hračkami, kvůli nimž v minulém týdnu v noci na čtvrtek vnikl do prodejny v Horoměřicích na Praze-západ, se nevyplatilo 29letému muži, kterého už v pátek kriminalisté obvinili z krádeže. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let, připomněla v pondělí 18. ledna policejní mluvčí Michaela Richterová.