Kreativ

ŠTÍTEK: hračka

Noví Igráčci v rouškách

Složité době se přizpůsobují i hračky, na trh míří Igráček s rouškou

Výrobce Igráčků Efko-karton v Novém Veselí na Žďársku začal kompletovat limitovanou sérii těchto plastových hraček s ochrannými rouškami. Budou je mít figurky představující lékaře, zdravotní sestry, hasiče, policisty i členy rodiny. "Podíl z prodejní kampaně firma věnuje na nákup prostředků umožňujících ochranu zdravotníků a záchranářů v kraji proti koronaviru, řekl jednatel firmy Miroslav Kotík.  

Hračky pro každý den.

V Milevském muzeu se na výstavě hraček vrátíte do dětství

Milevsko – Milevské muzeum zahájilo v sobotu 7. března oficiálně sezonu novou výstavou s názvem Hračky pro každý den. Vernisáže se zúčastnilo přes sto návštěvníků, kteří si prohlédli přibližně pět set exponátů, a to jak hraček, tak i stavebnic.

Ve středu 26. února odpoledne připravily děti v družině ZŠ Mikuláše z Husi bleší trh.

Díky družině našly hračky nové majitele

Aby zapomenuté hračky nebyly zapomenuté. Tak znělo motto blešího trhu, který ve středu 26. února odpoledne připravily děti v družině ZŠ Mikuláše z Husi v Táboře.

Výstava ve školce.

Výstava dobových šatů a hraček v Mateřské škole Doubrava

V rámci projektu zaměřeného na mezigenerační spolupráci za podpory Nadace OKD proběhla v únorovém týdnu v MŠ výstava dobových šatů a hraček. Nejen obyvatelé Doubravy nám zapůjčili staré hračky, oděvy a další dobové exponáty, které připomínaly dobu již dávno minulou, léta přibližně 1900-1980.

Smrk, který spadl při orkánu Sabina 10. února, připravil děti o pergolu i domeček s hračkami.

Pád stromu ničil hračky, děti byly naštěstí pryč. Smrky okolo školky musí k zemi

/VIDEO/ Rozbité panenky, polámané dětské kočárky, poničená velká plastová nákladní auta pro kluky, zcela zničená zastřešená pergola pro letní svačiny i odpočinek dětí. Takový obrázek se v pondělí naskytl lidem, kteří se přišli podívat na dvorek mateřské školky ve Starém Petříně na Znojemsku. Před týdnem tam při orkánu Sabina spadl vzrostlý smrk na altánek i domeček, kde měly děti uskladněné hračky.

Smrk, který spadl při orkánu Sabina 10. února, připravil děti o pergolu i domeček s hračkami.

Spadlý strom zničil hračky, děti byly naštěstí pryč. Raději pokácí další smrky

/VIDEO/ Rozbité panenky, polámané dětské kočárky, poničená velká plastová nákladní auta pro kluky, zcela zničená zastřešená pergola pro letní svačiny i odpočinek dětí. Takový obrázek se v pondělí naskytl lidem, kteří se přišli podívat na dvorek mateřské školky ve Starém Petříně. Před týdnem tam při orkánu Sabina spadl vzrostlý smrk na altánek i domeček, kde měly děti uskladněné hračky.

Děti ze ZŠ Bohutín při Hračkovém dni.

Hračkový den se konal v bohutínské základní škole

/FOTOGALERIE/ Na poslední lednové pondělí se prvňáčci ze Základní školy Bohutín moc těšili. Nešli totiž do školy sami, doprovázely je jejich oblíbené hračky, které s nimi prožily Hračkový den. Neznamenalo to, že by se děti neučily. Při hodině českého jazyka měli žáci za úkol svou hračku představit svým spolužákům.

Děti z mateřinky MiniSvět Mrač si hrají s dřevěnými hračkami a zároveň se i učí.

Děti v mateřince se vzdělávají s dřevěnými hračkami

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Děti z mateřinky MiniSvět v Mrači mají novou zálibu. Hrají se s dřevěnými hračkami a přitom se spontánně učí. Jak si správně zašněrovat botu, nebo si zavázat tenisky? K tomu jim slouží dřevěná hračka zvaná šněrovačka.

Patronka projektu Světlana Plešková.

FOTO: Plyšáci v Děčíně pomáhají dětem. Benefičním prodejem získali 140 tisíc

Děčínský kroužek Krůčky si společně se školáky připsal další velký úspěch v benefičním prodeji plyšových hraček, který se stává stále oblíbenějším. Do prodeje se v rámci programu Dobro-druzi Nadace Via opět zapojily děti ze Základní školy Máchovo náměstí s projektem Dobrokrůčky. Na podporu kroužku pro handicapované děti se jim podařilo získat 140 tisíc korun.

Vězni vyrobili dřevěné hračky.

Plyšáky a autíčka vyrobili dětem vězni na Mírově

/FOTO/ Vězni na Mírově nesedí jen s rukama v klíně na celách. Někteří vyrábějí dřevěné a plyšové hračky pro děti. Balík hraček z věznice dostaly také děti ve svitavské mateřské škole v ulici Marie Majerové.

Eliška Gaja Fuxová, která se měla jmenovat Půlnoční bouře, s plyšákem v dětském domově.

Hra s větvičkou, lebedové karbanátky. Tak vzpomíná na dětství Půlnoční bouře

Žádný internet, žádný telefon, minimum hraček a někdy i tvrdá práce. Tak vzpomíná na svoje dětství dnes osmnáctiletá Eliška Gaja Fuxová, kterou chtěli rodiče pojmenovat Půlnoční bouře a s nimiž žila neortodoxním stylem života do doby, než v necelých patnácti letech odešla do Klokánku, odkud zamířila do dětského domova v Kašperských Horách, kde je dodnes.

Eliška Gaja Fuxová, která se měla jmenovat Půlnoční bouře, s plyšákem v dětském domově.

Hra s větvičkou či lebedové karbanátky. Půlnoční bouře popsala své dětství

Žádný internet, žádný telefon, minimum hraček a někdy i tvrdá práce. Tak vzpomíná na svoje dětství dnes osmnáctiletá Eliška Gaja Fuxová, kterou chtěli rodiče pojmenovat Půlnoční bouře. S rodiči žila Eliška neortodoxním stylem života do doby, než v necelých patnácti letech odešla do Klokánku, odkud zamířila do dětského domova v Kašperských Horách, kde je dodnes.

Zleva: Frantisek Bořík, Matyáš Vorda, Vít Starý, Michal Faitl a Pepa Bolan.

Baskytarista Mandrage vymýšlí hlavolamy pro psy

Michal Faitl je známý jako člen plzeňské skupiny Mandrage. Ví se o něm také, že je náruživý pejskař. Odtud byl už jen krůček k další zálibě a následně i podnikání – výrobě pamlskových hlavolamů.

Levhart z brněnské zoo hrající si s enrichmentovými prvky vyrobenými z hasičských hadic.

Tipy na víkend 14. a 15. prosince: Vyrobí vánoční dárky pro zvířata

Brno, Vyškovsko - Na Štědrý den si dárky nerozbalují jen lidé, ale každoročně také vybraná zvířata z brněnské zoo. Lidé s nimi jejich radost sdílí při tradičních štědrodopoledních komentovaných krmeních. Letos se nově mohou zájemci do obdarovávání zapojit ještě více a stát se pro zvířata Ježíšky. Na speciálním sobotním workshopu v brněnské zoo totiž mohou pomoct s výrobou zvířecích vánočních dárků.

Levhart z brněnské zoo hrající si s enrichmentovými prvky vyrobenými z hasičských hadic.

Tipy na víkend 14. a 15. prosince: Vyrobí vánoční dárky pro zvířata

Brno - Na Štědrý den si dárky nerozbalují jen lidé, ale každoročně také vybraná zvířata z brněnské zoo. Lidé s nimi jejich radost sdílí při tradičních štědrodopoledních komentovaných krmeních. Letos se nově mohou zájemci do obdarovávání zapojit ještě více a stát se pro zvířata Ježíšky. Na speciálním sobotním workshopu v brněnské zoo totiž mohou pomoct s výrobou zvířecích vánočních dárků.

Ilustrační foto.

Knihovna zve k výměně hraček

Vyměň hračku za hračku je název dnešní akce, která se uskuteční v prostorách knihovny na Masarykově náměstí, a to mezi 9. a 12. hodinou.

Ilustrační foto.

V Jílovicích sbírají hračky pro Rwandu

Poslat hračku jako dárek dětem do jedné z nejchudších zemí světa mohou české děti. Podle organizátorů sbírky je motto akce velmi jednoduché: „Máš doma nepotřebné hračky, se kterými si už nehraješ? Daruj je nemocným dětem ve Rwandě!“ Ve sbírce s názvem „Hračky dětem ve Rwandě“ české děti obdarovávají své nemocné protějšky v daleké africké.

Pišlik

Tip na 2. prosince: PIŠLIK - hračka, která se dědí

Novou výstavu hostí Galerie Neumannka v Neumannově ulici v Prachaticích. Jmenuje se PIŠLIK - hračka, která se dědí. Designové dřevěné hračky, vyráběné ručně v Rychlebských horách, mají své místo v dětských pokojích na třech kontinentech. 

Ilustrační foto.

Bleší trhy se vracejí do módy a konzum nepodporují

Havlíčkobrodsko – Starší, nepotřebné, ale zachovalé oblečení, či věci denní potřeby. Kam s nimi? Do popelnice? To je přece škoda. Jednou z možností, jak se takových věcí zbavit, je bleší trh, či vznešeněji burza. Kdysi oblíbená metoda prodeje se opět vrací do módy. Vyšší formou blešího trhu je pak způsob směny zboží systémem něco za něco. Bleší trh bez peněz neboli SWAP. Někteří organizátoři bleších trhů spojují svoji akci i s charitou.

Ilustrační foto.

Tip na sobotu 30. listopadu: Vánoční jarmark v Bohumíně

Atmosféru blížících se Vánoc navodí od 8 do 15 hodin betlém, poštovní schránka pro Ježíška, stánky s převážně ručně vyráběným zbožím, vánoční ozdoby, šperky, bižuterie, keramika, výrobky ze dřeva a kůže, hračky, výrobky chráněných dílen, jmelí, marmelády, čaje a káva.