Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Rys

Na radnici v Bruntále představitelé města, škol a podniků ve městě podepsali memorandum o vzájemné spolupráci.

Bruntál chce mladým nabídnout budoucnost

Bruntálské firmy a školy se spojily, aby zamezily odlivu mladých lidí z regionu. Představitelé města Bruntálu, zástupci tří středních škol a představitelé významných podniků z Bruntálu a okolí, podepsali memorandum o vzájemné spolupráci.

Wellness centrum v Bruntále. Ilustrační foto.

Saunový svět? Nebo výukový bazén? Zatím nic!

Rozhodnutí o rozšíření Wellness centra Bruntál o saunový svět případně o výukový bazén pro děti se odkládá. Bruntálští zastupitelé se nedokázali shodnout na žádné z navržených alternativ.  

Kulturní středisko v Bruntále v Dukelské ulici možná půjde v následujících letech k zemi a celá lokalita získá novou podobu. Obchodní řetězec by zde rád postavil svůj supermarket

Co s bruntálským Kremlem? Zbourat...

Kulturnímu středisku v Dukelské ulici v Bruntále říkají nejen místní lidé Kreml. Před rokem 1989 totiž v objektu sídlil Okresní výbor Komunistické strany Československa.

Ilustrační foto.

Bruntál už zná podobu koalice

Mají jasno. Alespoň tedy v Bruntále, kde už se podařilo dohodnout koalici. Naší redakci to potvrdil tiskový mluvčí bruntálské radnice Jiří Ondrášek a starosta města Petr Rys.

Starosta Bruntálu Petr Rys má důvod k radosti. Jeho kandidátka BRUNTÁL 2018 získala 32 procent hlasů.

Bruntál: na vzniku koalice se intenzivně pracuje

Od chvíle, kdy se slušnou převahou vyhráli volby v Bruntále, se nezastavili. Strana Bruntál 2018, jejíž lídrem je starosta města Petr Rys, získala 32,2 % hlasů. Od vyhlášení výsledků začaly téměř okamžitě probíhat jednání.

V Bruntále proběhly třídenní oslav Dny města Bruntálu.

OBRAZEM: Dny města Bruntálu připomněly 805. výročí

Město Bruntál má za sebou třídenní oslavy, připomnělo si 805. výročí svého založení. Slavnosti probíhaly na několika místech. Dny města Bruntálu nabídly lidem pestrý program od sportu, soutěží a akcí pro děti, módních přehlídek, jarmarku až po koncerty a další kulturní vystoupení.

Ilustrační foto

Přímá volba starostů? Spíše ne, zní z obcí

Měli by být starostové voleni občany přímo? Poslanci připravují novelu zákona, která by to umožnila. Odpověď „ano“ je lákavá. Občané by sami rozhodli, ukázalo by se, komu věří. Má to však svá úskalí.

PŘESTUPOVÝM HITEM končící zimní přestávky v ČFL je přesun Tomáše Jablonského z Brna do Záp.

Zápy ulovily 'Baggia'. Luxusní posily hlásí i jinde

Střední Čechy – Osmička středočeských klubů o nadcházejícím víkendu vstoupí do jarní části České fotbalové ligy. Manažeři týmů v soutěžní přestávce nezaháleli a změn rozhodně nebylo málo. Deník zmapoval ty nejzajímavější a zjistil mimo jiné, kdo byl na přestupovém trhu nejaktivnější, kde přišla místo posil výměna trenéra a kam zamířili další borci, kteří ještě nedávno kopali na nejvyšší úrovni…

V Krnově prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý navštívil Kofolu a Krnovské opravny a strojírny KOS. Kofolu mu představil René Sommer a v KOS ho provázel Jaromír Valčiš.

Zakázek je dost, ale chybí nám lidi, shodují se firmy na Bruntálsku

Krnov, Bruntál - Vysoká nezaměstnanost byla řadu let považována za hlavní problém okresu Bruntál. Z pohledu firem teď nastává spíš opačný problém. Kvalifikovaní zaměstnanci na trhu práce chybí. Firmy si je přetahují nabídkami vyšších mezd a benefitů. Přesto už není kde brát a selhává i nábor cizinců.

Předání Dětské mírové ceny Anděl pro lepší svět na Městském úřade v Bruntále.

Anděl pro Bruntál

Památce židovských žen je věnována dřevořezba nazvaná Sestřičkám hvězd.

Mezi devětatřiceti osobnostmi, které o státním svátku 28. října převzaly z rukou prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání, byl i bruntálský občan Petr Beck.

Řád TGM pro Petra Becka

Prezident republiky propůjčil Řád Tomáše Garrigua Masaryka I. třídy Petru Beckovi z Bruntálu.

Petr Beck si převzal ocenění na mimořádném zasedání bruntálského městského zastupitelstva ve Společenském domě.

Pocta pro Petra Becka

Čestné občanství je nejvyšší čestné osobní vyznamenání, které město může udělit.

Zvonař Jan Šeda věnoval nadaci Na kole dětem
14 zvonů. Jeden z těchto pamětních zvonů předal minulý týden cyklista Josef Zimovčák starostovi města Bruntálu Petru Rysovi.

Zvon pro město

Zvonař Jan Šeda věnoval nadaci Na kole dětem14 zvonů. Jeden z těchto pamětních zvonů předal minulý týden cyklista Josef Zimovčák starostovi města Bruntálu Petru Rysovi.

Vypadá to jako průmyslová hala, ale ve skutečnosti jde o velký skleník. Je možné, že podobný objekt také vyroste v Bruntále, pěstovala by se zde zelenina a chovaly ryby.

Průmyslové zóny Bruntálska

Průmyslové zóny jsou pro města příležitostí, jak nabídnout firmám místa pro zřízení jejich výrobních podniků a místním lidem tak zajistit nabídku zaměstnání.

Ilustrační foto.

Pacienti marně hledají zubaře

Nový senátor za náš region Ladislav Václavec ve volební kampani sliboval: „Zlepšit dostupnost plnohodnotné zdravotní péče v regionu."

Muzeum na kolejích, to je legionářský vlak, který křižuje republikou, minulý týden si jej mohli prohlédnout lidé v Bruntále, tento týden až do 27. listopadu je jeho další zastávkou nádraží v Krnově.

OBRAZEM: Česká historie na kolejích

Muzeum na kolejích, to je legionářský vlak, který křižuje republikou, minulý týden si jej mohli prohlédnout lidé v Bruntále, tento týden až do 27. listopadu je jeho další zastávkou nádraží v Krnově.

Předseda Klubu za starý Bruntál Pavel Rapušák, starosta Bruntálu Petr Rys a předseda bruntálské jednoty Československé obce legionářské na slavnostním setkání na bruntálské radnici (zleva).

Setkání legionářů na radnici

Zástupce bruntálské jednoty Československé obce legionářské a Českého svazu bojovníků za svobodu přijal na radnici starosta Bruntálu Petr Rys. Slavnostní přijetí probíhá pravidelně od roku 2013 při příležitosti Světového dne válečných veteránů, který připadá na 11. listopadu. Tento den roku 1918 skončila 1. světová válka.

Čestná stráž při slavnostním odhalení pamětní desky Alfonse Kavalce na budově Finančního úřadu v Bruntále.

Vzpomínka na Alfonse Kavalce

Od minulého týdne připomíná pamětní deska u vstupu do budovy Finančního úřadu v Bruntále památku čestného občana města Alfonse Kavalce. K jejímu odhalení došlo na den přesně po 74 letech, kdy byl tento finanční úředník popraven 20. října 1942 v Berlíně za svou odbojovou činnost.

Výstava 15 let Moravskoslezského kraje. Ilustrační foto.

Kraj bilancuje patnáct let a Deník také

Moravskoslezský kraj vnikl před 15 lety. Krajský úřad výročí bilancuje výstavou v Bruntále na radnici, do ktreré se zapojil i Deník. Ten vznikl rovněž před 15 lety sloučením několika periodik.

Den Země. Ilustrační foto.

Na svátek je připravena řada akcí

U příležitosti celosvětového svátku Dne Země, který připadá na 22. dubna, se i letos bude v našem okrese konat několik akcí pro veřejnost. Do oslavy se zapojí například město Bruntál, Krnov a obec Karlova Studánka. Bruntál chystá jako každý rok oblíbenou akci v místním parku, v Karlově Studánce si zase bude moci každý zasadit strom. V Krnově proběhne jarní jarmark.

K narozeninám a medaili přišli Pavlu Bednárovi popřát zleva Václav Krejčí, Eva Holčapková, Antonín Zgažar, Petr Rys a Pavel Rapušák.

Veterán byl oceněn za odboj

Pavlu Bednárovi z Janovic u Rýmařova za války nebylo ještě ani dvacet let. Přesto v letech 1944 a 1945 statečně pomáhal partyzánským oddílům na Slovensku.

Radnice v Třinci. Ilustrační snímek.

Třinecká výzva: jednání o zadávání zakázek pokračuje

Třinec, Praha - Středa patřila na třinecké radnici schůzce, jejímž hlavním tématem byly veřejné zakázky a jejich zadávání. Setkání se kromě iniciátorky takzvané Třinecké výzvy a starostky hutnického města Věry Palkovské zúčastnil také zástupce ministerstva pro místní rozvoj.

Zástupci jednoty Československé obce legionářské Bruntál položili kytici k pomníku padlých vojáků z 1. světové války na starém městském hřbitovu a zapálili zde svíčku.

Den válečných veteránů v Bruntále

Jedenáctý listopad mají mnozí lidé spojený především se svatým Martinem, který podle lidové pranostiky přijíždí na bílém koni, se svatomartinskou husou a vínem. Je ale rovněž Dnem válečných veteránů.

Jihlava - Dukla:  Jakub Fulnek (vpředu vlevo) a Matěj Hanousek

Jablonec posílil obranu. Ulovil Hanouska z Dukly a Rysa z Příbrami

Jablonec nad Nisou - Jablonec v poslední den přestupového období získal dvě posily do obrany. Z pražské Dukly přichází dvaadvacetiletý Matěj Hanousek, který by na levé straně měl zacelit místo po odchodu Filipa Nováka do Midtjyllandu. Devatenáctiletý pravý bek Petr Rys dosud hrál za Příbram. Oba fotbalisté se severočeským klubem podepsali smlouvy na čtyři roky.