Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Rys

Futuristickou podobu má dopravní terminál, který dva roky stavěli v bruntálské Nádražní ulici.

Od terminálu dali autoři ruce pryč

/FOTOGALERIE, ANKETA/ Autorka podoby dopravního terminálu v Bruntále se ke svému dílu nehlásí. Co se týká pokračujících architektů, ti mlčí a jejich bruntálský kolega dílo odsuzuje.

Slavný velocipedista Josef Zimovčák

Jízdou na vysokém kole podpoří děti

Veřejná cyklotour osminásobného mistra světa v jízdě na vysokém kole Josefa Zimovčáka Na kole dětem, jejíž výtěžek putuje na konto onkologicky nemocných dětí, končí v sobotu 13. června v Bruntále.

Jednání komise Integrovaného plánu rozvoje města Rady města Bruntálu se minulý týden zabývala také rozvojem a využitím průmyslových zón ve městě.

Vzdá se řád pozemků?

Bruntál – Komise Integrovaného plánu rozvoje města Rady města Bruntálu se před týdnem zabývala možnostmi rozvoje podnikání ve městě, což souvisí s rozvojem a využitím průmyslových zón.

František Cáb je zastupitelem i drobným živnostníkem, kterému návrh tržního řádu připadal nevýhodný 
pro bruntálské malé podnikatele.

Tržní řád neprošel

Bruntálský živnostník František Cáb moc dobře ví, co je to ekonomická krize. Často jej mohou lidé spatřit na veřejných akcích, kde prodává nápoje, zejména alkoholické. Návštěvníci ale mají častokrát hluboko do kapsy.

Vyznamenaní veteráni. Zleva Pavel Bednár z Janovic u Rýmařova, Jarmila Pösslová a Petr Beck z Bruntálu.

Ocenění pro sedm statečných

Ruský atašé v prostorách audienčního sálu bruntálského zámku předával vyznamenání veteránům druhé světové války. V okrese jich žije už pouze sedm.

Budova nemocnice půjde k zemi. O přijetí dotace na bourání rozhodli bruntálští zastupitelé.

Nemocnice půjde k zemi

Bruntál – Od úterý 14. dubna odpoledne je jasno. Hlavní budova bývalé nemocnice v Bruntále, v níž byly operační sály, oddělení JIP, chirurgie, porodní a ženské oddělení nebo oddělení rehabilitační, se promění jednou provždy v jednu velkou hromadu suti.

Ilustrační foto.

Jak se povedla vláda v Bruntále

Jak funguje vedení radnice v Bruntále 150 dní po volbách? Jak hodnotí vládu opozice, jakou známkou by ocenila vedení města?

Bruntálský kronikář Josef Cepek (vpravo) provedl polské novináře a pracovníky v propagaci cestovního ruchu městskou expozicí.

Poláci poznávali kraj

Bruntál – O tom, že se dá do Bruntálu a bruntálského okresu přijet na několik dnů a stále je tu co obdivovat, se na vlastní oči přesvědčila výprava polských novinářů a pracovníků v turistickém ruchu. Na sklonku března pobyli v Jeseníkách.

Areál nemocnice v Bruntále by takto vypadal po navrhované přestavbě. V popředí nová hlavní budova A,  po demolici objektu za ní výstavba rodinných domků. Toto je navrhovaná varianta s ordinacemi a stacionářem.

Co postavit místo nemocnice?

Bruntál – Zřejmě je to tak. Stará a opuštěná hlavní budova někdejší nemocnice v Bruntále půjde k zemi. Je to opravdu to nejlepší řešení?

Staroměstský kamionista Martin Kolomý je miláčkem fanoušků z bruntálského okresu, a jako odměnu jim připravil za jejich fandění odpoledne plné vzpomínek na jihoamerickou rallye.

Martin Kolomý vzpomínal v biografu na Rallye Dakar

Bruntál, Staré Město – Staroměstský kamionista Martin Kolomý je miláčkem fanoušků z bruntálského okresu, a jako odměnu jim připravil za jejich fandění odpoledne plné vzpomínek na jihoamerickou rallye.

Bruntálský lékař Jan Vaněk mladší je rezolutně proti demolici hlavní budovy dřívější nemocnice v bruntálské Nádražní ulici.

Demolice budí velké emoce

Bruntál – O tom, zda zbourat část bývalého areálu lisařského podniku ve Fügnerově ulici v centru Bruntálu, se nevedou téměř žádné spory. Alespoň tedy nikdo proti plánované demolici nevznesl při veřejném projednávání ve středu 11. března na bruntálské radnici žádné námitky.

Bruntálský lékař Jan Vaněk mladší je rezolutně proti demolici hlavní budovy dřívější nemocnice v bruntálské Nádražní ulici.

Demolice budí velké emoce

Bruntál – O tom, zda zbourat část bývalého areálu lisařského podniku ve Fügnerově ulici v centru Bruntálu, se nevedou téměř žádné spory. Alespoň tedy nikdo proti plánované demolici nevznesl při veřejném projednávání ve středu 11. března na bruntálské radnici žádné námitky.

Divočina. Tak se jmenuje nové bruntálské mateřské centrum v Jesenické ulici, kde mohou děti „divočit“ společně, aniž by je za to jejich mámy a tátové kárali.

Z nočního baru je dětské centrum

Divočina. Tak se jmenuje nové bruntálské mateřské centrum v Jesenické ulici, kde mohou děti „divočit" společně, aniž by je za to jejich mámy a tátové kárali.

Divočina. Tak se jmenuje nové bruntálské mateřské centrum v Jesenické ulici, kde mohou děti „divočit“ společně, aniž by je za to jejich mámy a tátové kárali.

Z nočního baru je dětské centrum

Divočina. Tak se jmenuje nové bruntálské mateřské centrum v Jesenické ulici, kde mohou děti „divočit" společně, aniž by je za to jejich mámy a tátové kárali.

Petr Beck

Přežil holocaust

Bruntál /FOTOGALERIE/ – Petr Beck z Bruntálu neměl jednoduchý život. Jako malého ho pronásledovali nacisté, a to jen proto, že byl židovské krve. Vyvraždili v koncentračních táborech jeho celou rodinu, včetně maminky Alžběty a mladšího bratra Pavla. Smrti unikl pouze Petr Beck a jeho otec, kteří se jako jediní po skončení druhé světové války vrátili do rodného Bruntálu.

Seniors Club se pravidelně nepravidelně schází v bruntálské cukrárně na náměstí Míru nad sklenkou kávy, vína i džusu.

Senioři mají plán: pořádat Kloboukový Majáles

Bruntál – Ve velké kamarádství přerostlo studium seniorů v Institutu celoživotního vzdělávání brněnské Mendelovy univerzity, organizované v Bruntále pod hlavičkou Střední průmyslové školy a Obchodní akademie.

Stonožky na radnici. Vedení města přijalo přesně před týdnem v prostorách radnice v Bruntále vítěznou výpravu z mistrovství v Liberci.

Stonožky na radnici

Bruntál /FOTOGALERIE/ – To bylo veselí a cinkotu desítek medailí z mistrovství světa a Evropy v Liberci. Na radnici pozvalo vedení města k posezení výpravu Taneční školy Stonožka umělecké vedoucí Tamary Vlachynské.

Za zvýšeného zájmu zhruba třicítky občanů začalo v úterý 4. listopadu odpoledne povolební ustavující zasedání bruntálských zastupitelů.

Bruntál má nové vedení města

/FOTOGALERIE/ V Bruntále je od úterního odpoledne jasno o vedení města na následující roky. Známa jsou jména starosty, místostarostů a zbylých šesti radních.

Petr Rys

Bruntál už má dohodnuto vedení

V Bruntále už je dohodnuta vládní koalice na radnici. Po více než dvoutýdenním povolebním vyjednávání je v Bruntále dohodnuto uskupení stran, jejichž zástupci stanou v čele radnice.

Ilustrační foto.

ODS vystavili voliči v Bruntále stopku

Bruntál – Od revoluce v roce 1989 byli tradičními členy bruntálského zastupitelstva zástupci ODS. Od letošního podzimu již do komunální politiky z pozice zastupitelů tato partaj nezasáhne.

Dvaadevadesát žáků pěti škol prožívalo ve čtvrtek 12. června naprosto výjimečné vyučování. Děti od devíti do patnácti let z Bruntálu, Krnova, Města Albrechtic, Opavy a též ze Štítiny se účastnily letošní talentové soutěž v psaní na počítačové klávesnici.

Žáci soutěžili v psaní

Bruntál /FOTOGALERIE, DOPLNĚNO/ – Co nejméně překlepů popřáli bruntálský starosta Petr Rys a ředitel zdejší průmyslové školy a obchodní akademie Petr Černý účastníkům letošní soutěže v psaní na počítačové klávesnici.

Strážci přechodů střeží bezpečnost v bruntálských ulicích zejména 
v době, kdy chodí děti a mládež do a ze škol. Na snímku Jesenická ulice.

Strážci přechodů dbají na bezpečnost

Bruntál – Takzvaní strážci přechodů střeží v Bruntále bezpečnost především školou povinných dětí. Přechody přes silnice hlídají strážci především před vyučováním a po něm vždy ve dvojicích u Selika, u kaple v Jesenické ulici a u wellness centra v Dukelské ulici. Pokud to situace umožní, stávají strážci taktéž u přechodu u Horalu.

Gabrielův dům tak, jak jej ještě zná starší generace.

Gabrielův dům město Bruntál nemůže mít

Město Bruntál by stálo o to získat zpět do svého majetku historický Gabrielův dům v centru města. Dům nyní patří České poště a ta tvrdí, že objekt převést nemůže.Městský dům číslo popisné 54 je jednoznačně nejpohlednější stavbou středu města. Situován je na rohu mezi náměstím Míru a ulicí M. Tyrše.

Rýmařovský starosta Petr Klouda (zády zcela vlevo) vysvětloval bruntálským zastupitelům okolnosti vkladu majetku měst do společnosti VaK Bruntál.

Vodovody budou v majetku VaK Bruntál

Bruntál, Rýmařov – Schváleno a potvrzeno. Města Bruntál a Rýmařov vloží své vodovody do správy vodohospodářské společnosti VaK Bruntál. Odsouhlasila to zastupitelstva obou měst, v Bruntále zasedání městského zatupitelstva proběhlo minulý týden.

Letos se dožili pětasedmdesáti let. U této příležitosti se sešli oslavenci z Bruntálu s vedením města, aby poseděli u vínka a hovořili o problémech, které je tíží.

Oslavovali třikrát pětadvacet let svého života

Bruntál /FOTO/ - Letos se dožili pětasedmdesáti let. U této příležitosti se sešli oslavenci z Bruntálu s vedením města, aby poseděli u vínka a hovořili o problémech, které je tíží.

Školní parlament volily v Základní škole Okružní v Bruntále samy děti. Z každé třídy vybíraly dva zástupce.

Školní parlament vyzpovídá starostu

Bruntál – U bruntálského starosty Petra Rysa si vyžádali na středu 26. března audienci zástupci Školního parlamentu ze Základní školy Okružní.