Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Rys

Starostové Bruntálu se setkali v Polsku. Zleva Stanislav Navrátil, Miloslav Bureš, primátor města Opole Ryszard Zembaczyński, Petr Rys, Leoš Gregovský, František Struška.

Všichni starostové Bruntálu se přátelí s partnery v cizině

Bruntál - Nejstarší partnerskou smlouvu uzavřelo město Bruntál s polským městem Opole v roce 1997. U příležitosti patnáctého výročí od sepsání smlouvy pozvali do Polska všechny starosty Bruntálu, kteří byli ve funkci od zmíněného roku 1997.

Starostové Bruntálu se setkali v Polsku. Zleva Stanislav Navrátil, Miloslav Bureš, primátor města Opole Ryszard Zembaczyński, Petr Rys, Leoš Gregovský, František Struška.

Všichni starostové Bruntálu se přátelí s partnery v cizině

Bruntál - Nejstarší partnerskou smlouvu uzavřelo město Bruntál s polským městem Opole v roce 1997. U příležitosti patnáctého výročí od sepsání smlouvy pozvali do Polska všechny starosty Bruntálu, kteří byli ve funkci od zmíněného roku 1997.

Bruntálský starosta Petr Rys.

Bruntálský starosta Petr Rys: Dotace pro Petrin je satisfakcí

Bruntál - V rozhovoru pro Deník bruntálský starosta Petr Rys potvrdil, že se podařilo získat peníze na modernizaci budovy Petrinu. Dotace je pro budoucnost Petrinu klíčová. Napjatě očekávaná zpráva o „přiklepnutí" dotace přišla koncem srpna.

Kdo by při vzniku tenisového turnaje Děd cup čekal, že bude mít třináct pokračování a půjde o mezinárodní záležitost. Jen název turnaje je nyní jiný, nese název Praděd cup.

Turnaj změnil kurty v manéž

Vrbno pod Pradědem /FOTOGALERIE, DOPLNĚNO/ - Kdo by při vzniku tenisového turnaje Děd Cup čekal, že bude mít třináct pokračování a půjde o mezinárodní záležitost! Jen název je nyní jiný jmenuje se Praděd Cup.

Zatupitelé František Cáb (vlevo) a bývalý starosta František Struška na červnovém zasedání vyslechli zprávu o stavu prodeje a doprodeje bytů.

Většina kupců už za byty od města zaplatila

Bruntál - Tři sta dvacet devět z nabídnutých sedmi set třiceti sedmi bytů prodala bruntálská radnice od zahájení jejich prodeje v roce 2008. Město Bruntál prodalo byty za dvaaosmdesát milionů korun, většinu peněz už má na účtu.

Ilustrační foto.

Petice Bruntálu nepomohla

Bruntál - Silniční obchvat Bruntálu hned tak nebude. Ani návštěva bruntálského starosty Petra Ryse na ministerstvu dopravy s archem se 1643 podpisy lidí, podporujícími obchvat města, nepřinesla kýžený výsledek.

Na kole dětem. Tak se jmenuje projekt na podporu onkologicky nemocných dětí, jehož hlavním protagonistou je Josef Zimovčák, kterého jsou lidé z celé zeměkoule zvyklí vídat už dvacet let na historickém vysokém kole.

Zimovčákovu cyklojízdu déšť v Bruntále neohrozil

Bruntál /FOTOGALERIE/ – Na kole dětem. Tak se jmenuje projekt na podporu onkologicky nemocných dětí, jehož hlavním protagonistou je Josef Zimovčák, kterého jsou lidé z celé zeměkoule zvyklí vídat už dvacet let na historickém vysokém kole.

Zahájení výstavy fotografů Jiřího Hrdiny, Karla Macury a Dalibora Bednáře se na bruntálské radnici chopil sám starosta Petr Rys.

Akademici obdivovali zámek i město Bruntál

Bruntál - Mezinárodní rozměr měly v úterý 22. a ve středu 23. května vědecké konference a výstava v galerii na radnici. Do Bruntálu se sjelo na patnáct akademiků z Ruské federace, Lotyšska, Estonska, Slovenska, ale i z České republiky.

Ilustrační foto.

Moderní gymnastky předvedly v Bruntále své umění

Bruntál - Jubilejní 10. ročník soutěže v moderní gymnastice Bruntálské jaro se uskutečnil pod záštitou Městského úřadu a Střediska volného času v Bruntále. Zástupci obou institucí se na průběhu aktivně podíleli. Starosta města Petr Rys závody slavnostně zahájil, ředitelka Střediska volného času Jana Franková pak v závěru předávala nejlepším závodnicím poháry a medaile.

Prezident Václav Klaus na návštěvě Bruntálu.

Lidé v Bruntále si zatleskali

Bruntál /FOTOGALERIE,  VIDEO/ - Plné náměstí lidí vítalo ve čtvrtek prezidenta Václava Klause na jeho návštěvě v Bruntále.

Na vydařené Velké ceně Bruntálu se představil i odchovanec domácího plaveckého oddílu Petr Gregor (vpravo).

Velká cena Bruntálu přivítala špičkové plavce

Bruntál - Velmi početná účast ozdobila již pátý ročník mezinárodní Velké ceny města Bruntálu v plaveckém pětiboji. V bruntálském wellness centru se představilo na 180 závodníků z 22 oddílů a klubů Polska, Slovenska, Ruska a celé České republiky, kteří během dvou dnů bojovali o medaile.

Nejlepší český kamionista letošního ročníku Rallye Dakar, Martin Kolomý ze Starého Města u Bruntálu, rozdával v Olomouci fanouškům podpisy.

Vedení města Bruntálu přivítalo dva sportovce světového formátu

Bruntál - Nejen dva výjimečné úspěchy, ale také výjimečnou vůli, píli a odvahu ocenili členové vedení města Bruntálu, když na radnici přivítali místní sportovce Evu Jordovou a Martina Kolomého. První je mistryní světa ve fitness, druhý zase výborným způsobem zajel letošní Rallye Dakar a v kategorii kamionů skončil na skvělém sedmém místě.

Ve městě je podle Josefa Janků z Bruntálu tři sta hracích automatů. Zastupitelé v úterý 13. prosince rozhodli o omezení provozní doby heren, ale i hospod, a o jejich lepším zabezpečení. Prohrát sociální dávky ve forbesu už nebude tak jednoduché.

V hernách si dají pauzičku

Bruntál – Zastupitelé v úterý 13. prosince rozhodli o omezení provozní doby heren, ale i hospod, a o jejich lepším zabezpečení. Prohrát sociální dávky ve forbesu už nebude tak jednoduché.

Malí fotbalisté Juventusu Bruntál obsadili na turnaji druhé místo za vítězným Krnovem.

Havlík Cup ovládli malí fotbalisté z Krnova

Bruntál – Halový turnaj přípravek pro ročníky 2002 a mladší Havlík Cup 2011 uspořádal oddíl Juventus Bruntál v bruntálské sportovní hale za účasti osmi týmů. Turnaj fotbalových nadějí se setkal s velkým zájmem, o čemž svědčila i diváky po celý den zaplněná sportovní hala.

První adventní koncert v Holčovicích.

OBRAZEM: O víkendu rozsvěcovali stromky

Region /4 x FOTOGALERIE, VIDEO/ Víkend se nesl v mnoha městech a obcích ve znamení vánočních trhů a jarmarků, adventních koncertů a rozsvěcení stromečků.

Vánoční strom instalovali na náměstí Míru pracovníci bruntálských technických služeb ve středu před polednem. Strom pochází z městských lesů.

Náměstí zdobí vánoční strom

Bruntál /FOTO/ – Zimní svátky jsou přede dveřmi. Aby umocnili sváteční náladu ve městě, i letos na náměstí Míru v Bruntále postavili ve středu vánoční strom, který zítra (v pátek) v 17 hodin poprvé rozsvítí starosta Petr Rys. K dobré náladě zahraje Městská dechová hudba Bruntál, zpívat bude zpěvačka Heidi Janků.

Petra a Martin Hejskovi z Úvalna měli při své druhé společné svatbě tu výhodu, že nemuseli měnit příjmení. Občanské průkazy měnit musí, z rozvedené a rozvedeného se stali zase vdanou a ženatým.

Manželé z Úvalna uzavřeli svůj druhý sňatek

Bruntál, Úvalno /AKTUALIZOVÁNO/ – Zdá se, že v Bruntále vznikla o víkendu nová tradice. K řezbářskému plenéru, otužileckému Krystalku a běhu na silážní věž přibyla Přehlídka krásy.

Fotograf Jindřich Štreit. Ilustrační foto.

Štreit: Každé autorské dílo je originál

Bruntál - Fotograf Jindřich Štreit se vrací na bruntálskou radnici. Nedávno zde zahajoval výstavu mladé výtvarnice Ivety A. Dučákové. Nyní se představil jako autor cyklu fotografií Lidé Vítkovska.

Čtenáři Deníku rozhodli, že Petra a Martin si svou lásku stvrdí podruhé před zraky lidí, kteří přijdou na akci Přehlídka krásy aneb Vše pro společenskou příležitost, do Bruntálu.

Nejsympatičtější pár Deníku dostane druhou šanci

Bruntál, Opava – Petra a Martin už se jednou vzali, pak se rozvedli, ale po čase zjistili, že bez sebe nemůžou být a začali spolu znovu žít. Letos 14. února se jim narodila dcera Valentýnka. Díky čtenářům Deníku se budou moci vzít znova, a to již tuto sobotu 5. listopadu v Bruntále v rámci akce Přehlídka krásy aneb Vše pro společenskou příležitost.

Ilustrační foto

Plánujete svatbu? Vyhrajte ji s Deníkem

Opava, Bruntál – Chcete zažít svatbu, na kterou nikdy nezapomenete? Máte odvahu slíbit si lásku před plným sálem lidí? Chcete zároveň získat exkluzivní svatební oblečení a další věci s tím spojené za několik desítek tisíc korun? Přihlaste se do soutěže Svatba naživo.

Takto to vypadalo během prvního školního dne zrána u přechodu pro chodce před wellness centrem na Dukelské ulici v Bruntále.

Děti přejdou přes přechod bezpečněji

Bruntál – Ode dneška, s počátkem školního roku, rozběhli v Bruntále novou službu, začali zde pracovat takzvaní strážci přechodů. Ti mají zajistit bezpečnost dětí na přechodech pro chodce. Podobná služba už funguje poblíž škol třeba v Opavě či v Krnově.

Dělníci už jsou u školy na Rýmařovské ulici.

Chodník do bývalých kasáren mění podobu

Bruntál – Lokalita bývalých vojenských kasáren renovaci potřebovala jako sůl. Aby byl dostatek peněz, Město Bruntál požádalo o dotaci z programu Podpora revitalizace bývalých vojenských areálů Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

Zdatnými keramiky jsou lidé s mentálním znevýhodněním z dílen Sagapo.

V dílnách prověří šikovnost rukou

Bruntál – Poprvé v historii se v bruntálském regionu koná soutěž v pracovních dovednostech pro lidi s mentálním znevýhodněním. V bruntálských dílnách Sagapo se chystají změřit své dovednosti postižení z Bruntálu, Města Albrechtic a Rýmařova.

Ilustrační foto.

Výstava výpěstků na zámku

Bruntál – Výstavu květin, suchých vazeb, bonsají, ovoce, zeleniny, bylinek, kaktusů, pletenin z proutí a papíru připravili od 12. do 14. srpna bruntálští zahrádkáři už podruhé za sebou v krásném prostředí bruntálského zámku.

Ilustrační foto

Hledají řešení pro menšiny

Bruntál – Zastupitelé města Bruntálu v červnu schválili strategický plán sociálního začleňování, který připravili členové Lokálního partnerství Bruntál, vedeného vládní Agenturou pro sociální začleňování.

Jubilejní desátý ročník sportovního klání Silážní střela. Ilustrační foto.

Jubilejní desátá Silážní střela už v neděli

Bruntál – Jubilejní desátý ročník sportovního klání Silážní střela pořádá v neděli 19. června v areálu bruntálského sila nezisková nevládní organizace, občanské sdružení Open House Bruntál. Účastníci musí vyběhnout dvě stě čtyřiašedesát schodů.

Po roce se do Bruntálu sjeli na pozvání koordinátora Františka Nedomlela domácí a polští umělci k historicky prvnímu ročníku Řezbářského plenéru.

Sedm věhlasných řezbářů se sjelo do parku

Bruntál /FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO/ – Po roce se do Bruntálu sjeli na pozvání koordinátora Františka Nedomlela domácí a polští umělci k historicky prvnímu ročníku Řezbářského plenéru.

Ilustrační foto.

Středočeský výběr žáků byl druhý na Kouba Cupu

Nymburk – Ve Sportovním centru Nymburk se uskutečnil pod patronací Českomoravského fotbalového svazu již 18. ročník fotbalového turnaje hráčů U15 Kouba Cup. Mezi patnácti zúčastněnými výběry jednotlivých krajů z celé České republiky samozřejmě nechyběl ani tým Středočeského kraje, který obhajoval prvenství z posledních dvou ročníků.

Starosta Bruntálu Petr Rys.

Sídliště v Rýmařovské projde úpravami

Bruntál – Město Bruntál se pustí do úprav lokality okolo sídliště v Rýmařovské ulici. Na revitalizaci se podařilo sehnat dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

Ilustrační foto.

Sídliště na Rýmařovské projde úpravami

Bruntál – Městu Bruntál se pustí do úprav lokality okolo sídliště na Rýmařovské ulici. Na revitalizaci se podařilo sehnat dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

Ilustrační foto

Probudili městský park

Bruntál - Jarního probouzení městského parku se ve středu 20. dubna v Bruntále účastnilo více než tisíc dětí ze všech základních škol, kromě školy Amos a ze všech škol mateřských, mimo školky na Komenského ulici.