Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Rys

Ilustrační foto

Internetové aukce jsou v kurzu

Bruntál, Rýmařov – Systém výběru dodavatelů a zhotovitelů internetovou aukcí se osvědčil v Bruntále. Díky systému město ušetřilo doposud dvanáct milionů korun. Zavedení elektronické aukce připravuje rovněž rýmařovská radnice.

Ilustrační fotografie.

Starosta se zrušení nemocnice nebojí

Bruntál - Podhorská nemocnice, provozující zdravotnická zařízení v Bruntále a Rýmařově, je součástí holdingu společnosti AGEL. Ředitel Podhorské nemocnice Marián Olejník tvrdí, že nebýt AGELu, nemocnice by v Bruntále už nebyla.

Poprvé v historii navštívili zahraniční hosté bruntálský region v rámci projektu Edison studentské organizace ISEC, která působí ve více než stovce zemí světa.

OBRAZEM: Pěti cizincům se v regionu líbilo

Bruntál /FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO/ - Poprvé v historiinavštívili zahraniční hosté bruntálský region v rámci projektu Edison studentské organizace ISEC, která působí ve více než stovce zemí světa.

Nejstarší občanka Bruntálu Helena Pluskalová  minulý týden oslavila sté narozeniny. V Domově pohoda, kde nyní bydlí, ji přišlo popřát hodně gratulantů.

Nejstarší žena města oslavila stovku

Bruntál /FOTOGALERIE/ – Helena Pluskalová se dožila v bruntálském Domově pohoda více než požehnaného věku, sta let. Oslavovala 21. března spolu s rodinou, přáteli, ale i zástupci kraje, města a poslancem parlamentu. Stoletá žena je stále plná radosti a optimismu.

Akvarel Elišky Svobodové zobrazuje přehradu Slezská Harta, vzadu vpravo je vidět vrchol bývalé sopky, Velkého Roudného.

Eliška Svobodová vystavuje na radnici

Bruntál -Dlouholetá bruntálská obyvatelka Eliška Svobodová vystavuje od čtvrtku 10. března v prostorách radnice dvacet obrazů místní krajiny. Shlédnout díla mohou všichni ti, kteří městský úřad navštíví v následujících dvou měsících.

Starosta Bruntálu Petr Rys.

Starosta Rys dostává nepříjemné dopisy

Bruntál - Podivným praktikám čelí již několik týdnů starosta Bruntálu Petr Rys a jeho nejbližší. Někdo fotografuje automobily členů starostovy rodiny, snímky pak starosta dostává s útočným podtextem.

Zlatnictví na náměstí Jana Žižky v samotném centru okresního města Bruntál přepadli v pátek 4. února zhruba hodinu před polednem údajně ozbrojení lupiči.

Strážníka Dembovského ocení za odvahu starosta

Bruntál- Bruntálský městský policista a zároveň městský hasič Jiří Dembovský zasáhl proti trojici ozbrojených lupičů, kteří se v pátek 4. února hodinu před polednem vydali do zlatnictví na náměstí Jana Žižky v Bruntále.

Bruntálští zastupitelé při svém posledním zasedání. Jedním z bodů programu byla i diskuse s občany.

Obyvatelé Bruntálu diskutovali se zastupiteli

Bruntál -Lidé, kteří mají nějaké připomínky k životu ve městě, mohli diskutovat s bruntálskými zastupiteli v úterý 8. února při jejich řádném zasedání. Žofii Majarové vadí stav laviček a atrakcí, Miroslav Trebulák chce městu prodat dům kvůli obchvatu.

Petr Rys, starosta města Bruntál

Petr Rys: Chystám se za ministry financí i dopravy

Bruntál /ROZHOVOR/ -Starosta Bruntálu Petr Rys je ve své funkci přibližně dva měsíce. Stále mu sice běží obvyklá stodenní „doba hájení“, přesto jsme se jej zeptali na několik otázek spojených s výkonem jeho funkce.

Starostovi Petru Rysovi (uprostřed) anii radnímu Jiřímu Pozdíškovi (vpravo) nemusel vedoucí finančního odboru  Břetislav Kohut (vlevo) rozpočet  představovat, oba se s dokumentem detailně seznámili již při jeho projednávání v radě města.

Bruntál má schválený rozpočet

Bruntál – Zastupitelé odsouhlasili v úterý 14. prosince vyrovnaný rozpočet pro rok 2011, odhlasovali rovněž rozpočtový výhled mezi roky 2011 až 2013.

Petr Rys, starosta města Bruntál

Starosta Rys pozval mexického velvyslance

Bruntál - Velvyslance Spojených států mexických v České republice Josého Luise Bernala Rodrígueze pozval bruntálský starosta Petr Rys u příležitosti připravované výstavy mexické malířky Claudii Alejandry Núñez Vasquez.

Vánoční stromeček stojí od středy 24. listopadu na náměstí Míru v Bruntále.

Nasajte předvánoční atmosféru

Bruntál - Pod nádhernou jedličkou připravili v sobotu 27. listopadu v 17 hodin na náměstí Míru zástupci bruntálské radnice tradiční rozsvěcení vánočního stromu.

Petr Rys, starosta města Bruntál

Otázka pro Petra Ryse

Bruntál - Nový bruntálský starosta Petr Rys sevyjádřil v rubrice Otázka pro. Znění otázky i jeho odpověd si můžete přečíst právě zde.

Komunitní centrum zatím slouží zejména menším dětem. Ty věší si budou muset ještě několik dnů počkat.

Útočiště najdou děti v Komunitním centru

Bruntál - Desítky dětí, které bydlí a žijí v bruntálské západní lokalitě, na území bývalých kasáren, už nebudou muset trávit veškerý svůj volný čas bezcílným potulováním po ulicích. Útočiště radu a pomoc teď najdou v Komunitním centru.

Ilustrační foto

Terminál propojí dopravu v Bruntále

Bruntál- Společný terminál veřejné dopravy mají v plánu zřídit v Bruntále. Spojí městskou, příměstskou, dálkovou a vlakovou dopravu v jedno místo.

Dva ocenění, vlevo sportovkyně Eva Jordová, která získala titul Osobnost roku a vpravo Pavel Rapušák, který se stal Osobností města.

Pavel Rapušák je osobností města

Bruntál- Pavel Rapušák je druhým člověkem v Bruntále, kterému byl udělen titul Osobnost města. Vnímá to jako odměnu za píli a práci všech členů Klubu Za starý Bruntál, jemuž je předsedou.

Nejmladší účastník, čtyřletý Matěj Mikulka, běžel vloni v doprovodu tatínka.

Silážní střela míří vysoko

Bruntál - Zítra dopoledne se v Bruntále běží extrémní závod Silážní střela, kterému se o velkou popularitu postaral televizní seriál Comeback.

Petr Rys, starosta města Bruntál.

Vojenský areál se promění v podnikatelskou zónu

Bruntál – Po dvaceti letech od odchodu sovětských okupačních vojsk z dnešní západní zóny v Bruntále se městu podařilo získat dotaci na celoplošnou opravu povrchu komunikace Příčné ulice, navazující na hlavní tah z Ostravy přes Rýmařov na Šumperk.

Vítězné družstvo florbalových starších žáků z bruntálské základní školy Okružní 38.

Třetí kolo florbalové ligy

Bruntál - Impozantní projekt letošní florbalové ligy Euroregionu Praděd je v plném proudu. Žáci pěti škol už mají za sebou třetí kolo a zápas od zápasu je to zajímavější. Tentokrát se všechny týmy utkaly v Bruntále.

Petr Czasch

Petr Czasch: Comeback věrně popsal situaci

Bruntál, Karlovice– Dle bývalého bruntálského zastupitele a nyní občana a zastupitele obce Karlovic Petra Czasche čtyřiatřicátý díl seriálu TV Nova Comeback zase až tak nelhal. Za vším jsou podle něj komunální politici.

Jaroslav Jelínek se jako jeden z iniciátorů petice domnívá, že by dopravní studie Za Mlékárnou Bruntál snížila kvalitu jeho bydlení.

Kritizují dopravní studii v Bruntále

Bruntál /FOTOGALERIE/ – Na pět set nesouhlasných podpisů získali autoři petice odmítající dopravní studii Za Mlékárnou v Bruntále. Bojí se nárůstu dopravy za městským parkem.