Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Rys

Ilustrační foto

Do nové čtvrti projedete po nové cestě

Bruntál– Kvůli výstavbě domů v nové obytné čtvrti v lokalitě Za Mlékárnou v Bruntále vznikne nová cesta napojená na silnici vedoucí na Staré Město.

Ilustrační foto.

Silnici na Mezinu čeká mamutí investice

Bruntál, Mezina - Čtyřkilometrový úsek silnice z Bruntálu na Mezinu za téměř sto milionů korun plánuje kraj vystavět ve spolupráci s krajskými silničáři.

Členové dopravního výboru kraje v čele se svým předsedou Jaroslavem Kalou obhlížejí postup prací v Karlově Studánce, kde staví nový most a chystají se na obnovu průtahu lázeňskou obcí.

Region protnou zrekonstruované silnice

Region /FOTOGALERIE/ -Stav vozovek, průběh dřívějších i stávajících oprav a další investiční akce bilancovali zástupci kraje nejen v hotelu Avalanche v Dolní Moravici.

Ilustrační foto.

Sociodemografická studie poradí bruntálským radním

Bruntál - Vedení města zveřejnilo vybrané údaje sociodemografické studie, kterou hodlá město zastavit odchod místních obyvatel. Analýza prokázala, že Bruntálany trápí nezaměstnanost, ale většina obyvatel je se životem ve městě spokojena.

Husova ulice v Bruntále prochází v těchto dnech komplexní opravou, po jejímž skončení na podzim letošního roku získá nový povrch, obrubníky a chodníky se zámkovou dlažbou.

Opravy ulic a chodníků v Bruntále stojí miliony

Bruntál /FOTOGALERIE/ - Částku přes tři a půl milionu korun vyčlenilo město Bruntál na letošní opravu ulic, chodníků a parkovacích míst. Rekonstrukci vozovek nejvíce pocítí obyvatelé Husovy ulice.

Bruntál

Nejlepším městem pro byznys je v kraji Bruntál

Ostrava - Nejlepším městem pro byznys je v Moravskoslezském kraji Bruntál. Na čelnou pozici vynesla Bruntál příznivá situace na pracovním trhu, kvalita lokality a přízeň podnikatelů. Informoval o tom mediální zástupce projektu Michal Kaderka.

Ilustrační foto

Jak vyřešit složité sociální situace, měl nastínit seminář

Bruntál - Poznat se navzájem, představit se představitelům města a městským zastupitelům, seznámit se s řešením složitých sociálních situací, a to prostřednictvím skutečných příběhů lidí, uživatelů sociálních služeb. Takové byly cíle setkání a současně semináře poskytovatelů sociálních služeb.

Ilustrační foto

Fotbalisté bruntálského Slavoje a Starého Města se spojili

Bruntál - Již od loňského roku se diskutovalo o spojení dvou sousedních klubů FC Slavoj Bruntál a SK Staré Město. Toto úterý 20. května byla členy výkonných výborů obou klubů před zraky hostů i zástupců města smlouva o sloučení definitivně podepsána.

Studie nové výstavby.

Město lidem představilo studii nové obytné zóny

Bruntál - Výstavba rodinných a obytných domů v lokalitě za mlékárnou v Bruntále byla ve středu 14. května tématem jednání na bruntálské radnici. Zástupci města a společnosti Stavoprojekt Olomouc předvedli územní studii této lokality.

Ilustrační foto.

Devátého radního zastupitelé opět nezvolili

Bruntál - Bruntálská městská rada má stále jen osm členů. Chybějícího devátého radního se městským zastupitelům nepodařilo zvolit ani na mimořádném zastupitelstvu , které proběhlo v úterý 25. března.

Provoz je hodně hustý.

Dopravní situace nevyhovuje

Bruntál - Počet vozidel, především kamionů, projíždějících městem se několikanásobně zvýšil především po otevření hraničního přechodu do Polska ve Vysoké-Bartultovicích.

Bruntálský starosta František Stružka (vpravo) děkuje za celoživotní službu odcházejícímu zástupci policejního šéfa Jiřímu Matelovi.

Rozloučili se s veterány

Krnov, Bruntál, Rýmařov – Přes třiačtyřicet let sloužil jako policista v Bruntále Vlastimil Raušer. Ten opustil k 1. lednu 2008 služební poměr spolu s dalšími šestadvaceti kolegy z okresu. Také ostatní policisté sloužili přes třicet let.

Ilustrační foto.

Loučení s policisty

Okres - Sedmadvacet policistů z okresu Bruntál opouští k 1. lednu 2008 služební poměr u Policie ČR. S odcházejícimi policisty se rozloučil Tomáš Tuhý, ředitel Okresního ředitelství PČR Bruntál. Mužům zákona přišli vyjádřit své díky rovněž představitelé radnic.

František Struška.

Město Bruntál už má zase starostu

BRUNTÁL - Po téměř dvou měsících hledání, dohadování a tápání se bruntálským starostou stal František Stružka z ČSSD, který už v čele města stál v letech 2000 až 2002 a místostarostou pak byl v minulém volebním období. V úterý 27. listopadu jej na mimořádném zasedání zvolili zastupitelé do funkce tajnou volbou, ve které získal 16 hlasů.

Ilustrační foto

Nad radou města visí otazníky

BRUNTÁL – Bruntálskou radnici patrně čekají změny. Podle zatím nepotvrzených informací by právě dnes mohla odstoupit rada města, zastupitelé by pak stáli před volbou nové.