Kreativ

ŠTÍTEK: imunní systém

Marine Le Penová

Le Penové opět hrozí ztráta imunity

Právní výbor Evropského parlamentu v úterý rozhodne, zda bude Le Penová zbavena imunity europoslance. Je podezřelá z toho, že fiktivně zaměstnávala své asistenty v Evropském parlamentu (EP). Před prezidentskými volbami tak čelí dalšímu skandálu.

Kim Čong-un za poslední čtyři roky přibral až 40 kilogramů, což by mohlo naznačovat, že severokorejský vůdce trpí zhoršujícími se zdravotními problémy.

Malajsie pohrozila zatykačem na severokorejského diplomata

Malajsie dnes varovala, že vydá zatykač na druhého tajemníka severokorejského velvyslanectví v Kuala Lumpuru, pokud nebude dobrovolně spolupracovat s malajsijskou policií při vyšetřování vraždy bratra vůdce KLDR Kim Čong-nama. Policie tento týden požádala o možnost Hjon Kwang-songa vyslechnout, ale zatím jí nevyhověl.

Smog. Ilustrační foto.

Hranice opět sužuje smog, lidem se dýchá hůř

Hranice – Astmatici, kardiaci, nebo osoby se sníženou imunitou. Nejen těmto lidem se hůře dýchá. Minulý pátek opět v Hranicích vyhlásili smogovou situaci. Zlepšení zde zatím také neočekávají.

Kvůli smogové situaci jezdí od úterního rána MHD v Přerově zdarma.

Kvůli smogu je od úterka MHD v Přerově zdarma

Přerov – Astmatici, kardiaci, nebo osoby se sníženou imunitou. Nejen těmto lidem se od pátku 10. února hůře dýchá. Magistrát města Přerova v úterý v dopoledních hodinách informoval obyvatele o překročení limitů prostřednictvím sirén. Ve městě také od úterních devíti hodin ráno jezdí autobusy MHD zdarma, a to až do odvolání.

Loni trápila alergie 890 tisíc Čechů.

Co způsobuje alergie?

O sezónních alergiích s lékařkou Irenou Krčmovou, primářkou Ústavu imunologie a alergologie, FN Hradec Králové

Ilustrační foto

Rizika spojená se smogem umocňuje chřipková epidemie

Berounsko - Meteorologové už několik dnů upozorňují na velké množství znečišťujících látek v ovzduší. Smog obtěžuje i Berounsko, a tak byla vyhlášena smogová regulace. Kvůli vysoké koncentraci polétavého prachu ve vzduchu by měli lidé omezit jízdu autem a přednostně využívat veřejnou dopravu.

Ilustrační foto.

Meteorologové vyhlásili v Brně smogovou situaci

Brno - Meteorologové vyhlásili pro Brno smogovou situaci. Platí od noci na pátek do odvolání. Důvodem je vysoká koncentrace polétavého prachu v ovzduší. Smogová situace bývá vyhlašována, pokud alespoň na polovině stanic překročil dvanáctihodinový průměr hodnotu 100 mikrogramů na metr krychlový a ve výhledu na 24 hodin není předpokládán jeho pokles.

Psí oblečky v mrazu nejsou na škodu.

Sůl může rozleptat psí tlapky. Jak pečovat o psa v zimě?

Sokolovsko - Sníh a mráz. Děti i lyžaři se radují, že si konečně užijí zimní radovánky. Řidiči většinou nadávají, protože jízda v tomto počasí není zrovna nejideálnější. A co domácí mazlíčci, zejména psi, kteří ven většinou musí taky?

Ilustrační foto.

Jak pečovat o psy a kočky v zimním období

V zimě, kdy mrzne, fouká studený vítr a ulice jsou posypané solí, nastává období, kdy musíme péči o naše zvířata přizpůsobit, aby studené období v klidu a bez problémů zvládla.

Ilustrační foto.

Jaké potíže způsobuje lidem hluk?

Praha - Lékařské studie dokazují, že hluk má nepříznivý vliv na lidské zdraví. Přinášíme příklady, co všechno může hluk způsobit.

Přerovské komíny. Ilustrační foto

Lidem na Přerovsku se hůře dýchalo

Přerov, Hranice – Astmatikům, kardiakům i lidem se sníženou imunitou se v pondělí 9. ledna dýchalo hůře než jindy. Zhoršené rozptylové podmínky zaznamenávaly měřicí stanice jak na Olomoucku, tak i na Přerovsku a Hranicku.

Ilustrační foto

Záhadu oslabené imunity odhalili brněnští odborníci

Brno – Proč jsou někteří lidé náchylnější k infekcím a alergiím? Na tuto otázku možná našli odpověď vědci z Masarykovy univerzity a Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně. „Zhruba dva z tisíce Evropanů mají poruchu imunity s názvem selektivní deficit IgA. Kvůli němu častěji onemocní autoimunitními chorobami. Doposud nikdo netušil, jak nemoc vzniká," popsala Ema Wiesnerová z tiskového odboru univerzity.

MUDr. David Frej

Jak posílit imunitu? I to zájemcům poradí doktor Frej

Olomouc - Dlouhý život bez nemocí. Tak se jmenují přednášky uznávaného lékaře Davida Freje. Beseda z cyklu, s nímž projíždí Českou republiku, se uskuteční ve čtvrtek 1. prosince také v Olomouci. Frej na své přednášce seznámí návštěvníky s léčbou a prevencí civilizačních nemocí z pohledu lékaře holistické a přírodní medicíny.

Ilustrační foto.

Turecko po převratu zatklo i tureckého soudce tribunálu OSN

Ankara/Haag - Po červencovém pokusu o převrat v Turecku zatkly tamní úřady i tureckého občana, který je členem soudu OSN. Oznámil to dnes v Haagu předseda tohoto soudu Theodor Meron s tím, že Turek Aydin Sedaf Akay je stále ve vězení a že byla porušena jeho diplomatická imunita.

Saunový rituál ve wellness hotelu Horal.

Wellness Horal se zapojí do celorepublikového Týdne saunování

Velké Karlovice -  Relaxační centrum Wellness Horal v Resortu Valachy Velké Karlovice se ve dnech 5. až 12. listopadu připojí k šestému ročníku Týdne saunování. Do této tradiční osvětové akce zaměřené na podporu zdravého a správného saunování, jejímž hlavním pořadatelem je Česká asociace saunérů, se pravidelně zapojují přední relaxační centra České republiky. Ve Zlínském kraji se jí kromě Wellness Horal účastní ještě Aquapark Uherské Hradiště.

MUDr. David Frej

Jak posílit imunitu? I to zájemcům poradí doktor Frej

Mělník - Dlouhý život bez nemocí. Tak se jmenují přednášky uznávaného lékaře Davida Freje. Beseda z cyklu, s nímž projíždí Českou republiku, se uskuteční ve čtvrtek 27. října také v Mělníku. Frej na své přednášce seznámí návštěvníky s léčbou a prevencí civilizačních nemocí z pohledu lékaře holistické a přírodní medicíny.

Jean-Marie Le Pen

Jean-Marie Le Pen se má zodpovídat z antisemitským výroků

Štrasburk - Evropský parlament dnes zrušil poslaneckou imunitu bývalému vůdci francouzské krajní pravice Jeanu-Marii Le Penovi na žádost francouzské justice, která hodlá osmaosmdesátiletého politika stíhat za antisemitské výroky z předloňského léta.

Skupinové bubnování v Pečkách

FOTO, VIDEO: Skupinové bubnování v Pečkách

Pečky – Rytmy bubnů svádějící minimálně k rytmickému podupávání či lépe k připojení se k bubnování se v nedělním odpoledni nesly z prvního patra Městské knihovny Svatopluka Čecha v Pečkách. Konalo se tam totiž skupinové bubnování Drum Circle.

Největší relaxační pyramidu v Česku najdou lidé v Bohdalově na Žďársku.

Pobyt v pyramidě není vhodný pro každého

Bohdalov - O relaxační a meditační pobyt v bohdalovské pyramidě je velký zájem. Lidé se musí dopředu objednávat. „Jsem tu poprvé. Mám poměrně náročné zaměstnání a nemám čas na odreagování. Pyramida mi dokázala zase dobít baterky," pochválil ozdravné účinky pro Vysočinu netypické stavby Miroslav Bokisch z Tišnova.

MUDr. David Frej

Jak posílit imunitu? I to zájemcům poradí doktor Frej

Mělník - Dlouhý život bez nemocí. Tak se jmenují přednášky uznávaného lékaře Davida Freje. Beseda z cyklu, s nímž projíždí Českou republiku, se uskuteční ve čtvrtek 27. října také v Mělníku. Frej na své přednášce seznámí návštěvníky s léčbou a prevencí civilizačních nemocí z pohledu lékaře holistické a přírodní medicíny.

Otevírání bosé stezky na Zálabí

Kolín má svoji bosou stezku, jako první ji vyzkoušeli školáci

Kolín /FOTOGALERIE/ - Páťáci z 1. základní školy v Kolíně byly mezi těmi prvními, kdo si mohl vyzkoušet chůzi po různých materiálech na nové bosé stezce. Ta je dlouhá zhruba čtyřicet metrů a je poblíž workoutového hřiště na zálabské straně lávky.

Ilustrační foto

Ceny Akademie věd ČR získaly třeba výzkum fotosystému a imunity

Praha - Ceny Akademie věd ČR letos získaly výzkum fotosystému nebo evolučně staré formy imunity, která chrání rostliny a bezobratlé před viry. Uspěla také analýza složení vegetace v lesích a příčin změn biodiverzity. Premiérovou Cenu předsedy AV ČR a Nadačního fondu Neuron za popularizaci vědy pro pracovníky do 40 let získal Michal Švanda, který veřejnost seznamuje s novinkami v astronomii. Ocenění byla slavnostně předána dnes odpoledne.

Ilustrační foto

Ústavní soudci možná přijdou o úplnou přestupkovou imunitu

Praha - Ústavní soudci možná po vzoru zákonodárců přijdou o úplnou přestupkovou imunitu. Navrhla to jejich bývalá kolegyně, senátorka Eliška Wagnerová (za SZ). Její novelu o Ústavním soudu by horní komora mohla projednávat na říjnové schůzi.

Afghánský prezident Ašraf Ghaní.

Afghánský prezident a islamistický vůdce podepsali mírovou dohodu

Kábul - Afghánský prezident Ašraf Ghaní a obávaný islamistický vůdce Gulbuddín Hekmatjár dnes podepsali mírovou dohodu, jejíž návrh zástupci obou stran signovali před týdnem. Prezident v rámci podpisu slíbil, že bude u OSN prosazovat vyškrtnutí Hekmatjára a jeho strany ze seznamu teroristů.

Rakytník řešetlákový.

Rady do zahrady: Rakytník - posílení imunity

Rakytník řešetlákový je trnitý keř nebo strom dorůstající výšky 3 až 6 metrů. Plodem je kulovitá, někdy i elipsiodní peckovička, asi 5 mm široká a 8 až 12 mm dlouhá, většinou oranžové barvy, chuti kyselo-sladké, výrazně aromatické.

Rakytník řešetlákový.

Rady do zahrady

Příbram - Přečtěte si další Rady do zahrady od Petra Kumšty.

Ilustrační foto.

Metoda pomůže odhadnout, jaká bude reakce na léčbu leukémie

Nová metoda pomůže lékařům odhadnout, jak budou pacienti s chronickou lymfocytární leukémií reagovat na nejmodernější léčbu. Odborníci z Masarykovy univerzity a Fakultní nemocnice Brno pro ni získali český patent, informovaly dnes obě instituce ve společné zprávě. Metoda je založená na měření hladiny molekul, které regulují činnost B-lymfocytů, tedy buněk imunitního systému, jež při leukémii podléhají rakovinnému bujení.

MUDr. David Frej

Jak posílit imunitu? I to zájemcům poradí doktor Frej

Děčín - Dlouhý život bez nemocí. Tak se jmenují přednášky uznávaného lékaře Davida Freje. Beseda z cyklu, s nímž projíždí Českou republiku, se uskuteční ve čtvrtek 8. září také v Děčíně. Frej na své přednášce seznámí návštěvníky s léčbou a prevencí civilizačních nemocí z pohledu lékaře holistické a přírodní medicíny.

Kokain - Ilustrační foto

Brazilští vědci vyvinuli vakcínu proti závislosti na kokainu

Brasília – Brazilští vědci vyvinuli vakcínu proti závislosti na kokainu, kterou nyní začali zkoušet na zvířatech. Informovala o tom agentura AFP. Cílem přípravku, který stimuluje produkci protilátek proti kokainu v imunitním systému, je snížit euforizující účinky drogy. V Brazílii je podle národního statistického úřadu čtyřikrát vyšší spotřeba kokainu, než je světový průměr.

Plumlovská přehrada. Ilustrační foto

Pozor. Kvalita vody na přehradě už hlásí čtyřku

Plumlov/Mostkovice – Podle nejnovějších měření Krajské hygienické stanice v Olomouci se kvalita vody v plumlovské přehradě změnila. Z původního stupně tři, který označoval zhoršenou jakost vody, se stal stupeň čtyři. Ten už označuje vodu nevhodnou ke koupání.