Kreativ

ŠTÍTEK: inteligence

Ilustrační foto

Krajské volební lídry odhalil jejich vlastní rukopis

Plzeň - Rozhodli jsme se ukázat politiky z jiné stránky, než jak se sami prezentují na předvolebních mítincích. Požádali jsme krajské volební lídry stran, jež mají dle průzkumů šanci dostat se do sněmovny, zda by nám nepopsali vlastní rukou list papíru, a předem jsme je upozornili na to, že jej posoudí grafoložka.

Ilustrační foto.

Do školy mohou i pětiletí, k zápisu přišlo minimum

Praha - O dřívější školní docházku není mezi rodiči nadaných dětí zájem. Letos mohly prvně přijít k zápisu i pětileté děti, tvořily však jen jedno procento všech zapisovaných. Vyplývá to ze zveřejněných statistik Ústavu pro informace ve vzdělávání (ÚIV). Mimořádně nadaných dětí jsou přitom v populaci podle odhadů asi čtyři procenta.

Ilustrační snímek.

Přejít silnici může být problém

Česká Lípa – Pracovníci Občanského sdružení Fokus, za nímž je čtrnáct let praxe, pomáhají duševně nemocným lidem na Českolipsku už téměř rok.

Technická univerzita v Liberci. Ilustrační foto.

Mensa na TUL poradí, jak být chytřejší

Liberec – V pořadí druhou veřejnou přednášku z cyklu přednášek o inteligenci, paměti a efektivním myšlení pořádá řešitelský kolektiv Technické univerzity v Liberci.

Ve Varšavě se v sobotu v poledne opět rozezněly sirény a zvony kostelů a zahájily smuteční obřad za 96 lidí, kteří před týdnem zahynuli při letecké katastrofě u západoruského Smolenska.

Polský smutek

Svitavy - /PROMLUVY/ I Vzkříšený Kristus má své rány…

Polsko smutní kvůli sobotní letecké tragédii, při níž v Rusku zahynuly desítky příslušníků elity národa, včetně prezidenta Lecha Kaczyńského.

Za projevy podpory jsou Poláci vděčni

Karlovarsko – Na tuto sobotu a neděli byly v ČR vyhlášeny Dny smutku za oběti leteckého neštěstí, při nemž zahynuli polští vládní činitelé, včetně polského prezidenta a jeho manželky.

Ilustrační foto.

Těšínská jablíčka aneb Když teče do bot

Uherské Hradiště - Člověka napadnou všelijaké věci, nezřídka i takové, nad nimiž zůstává rozum stát. Když ale někdy nutně potřebujete, aby vás napadlo něco kloudného, nenapadne vás nic, jako naschvál.

Ilustrační foto

Jižní Čechy zvolí svou královnu

České Budějovice – Již 28. května poznají jižní Čechy svou královnu. Tehdy totiž vyvrcholí finálovým galavečerem první ročník soutěže Miss jižních Čech.

V roce 1972 byla stanovena stupnice vyšetřování UFO: Zpozorování je první druh setkání, shromáždění důkazů druhý stupeň, kontakt s mimozemšťany je druh třetí. Čtvrtý druh označuje únos. Na snímku Milla Jovovich ve filmu Čtvrtý druh z roku 2009.

Filmový festival Čtvrtý druh záhy startuje!

Praha - Ukojit hlad fanoušků po filmech s tématikou záhad, paranormálních jevů a mimozemských civilizací se rozhodlo pražské kino Atlas. Kromě uvedení aktuálního filmu Čtvrtý druh nabídne divákům také veřejnou premiéru prvních dílů seriálu Fringe (Hranice nemožného), přednášky či unikátní cestovatelské filmy. „V roce 1972 sestavil americký profesor českého původu dr. Josef Allen Hynek klasifikaci případů s podezřením účasti mimozemské inteligence. Zpozorování UFO bývá označeno jako první druh setkání, shromáždění důkazů znamená druhý stupeň, kontakt s mimozemšťany je druhem třetím. Poslední, čtvrtý druh setkání, označuje únos. Zveme Vás na filmový festival čtvrtého druhu, na němž budete unešení do světa filmů, které se zabývají tématikou záhad, paranormálních jevů a mimozemských civilizací." tak to je motto festivalu Čtvrtý druh…

Ilustrační foto

Valašsko má finalistky v Miss Academia

Valašsko - Do finále Miss Academia se probojovaly dvě studentky z Valašska. Společně s dalšími osmi vysokoškolačkami budou 31. března bojovat ve Zlíně o korunku.

Ilustrační foto.

Budoucí prvňáčky čeká jejich velký den

Zlínský kraj – Zápisy do prvních ročníků základních škol se blíží. Zatímco ve zlínských školách se uskuteční už v pátek 15. ledna, v ostatních okresních městech Zlínského kraje jsou naplánovány na únor.

Beskydské divadlo v Novém Jičíně.

Divadlo uvede Veřejné oko

Nový Jičín – Poslední prosincová nevánoční produkce novojičínského Beskydského divadla nabídne svým příznivcům komorní komedii Veřejné oko. V hlavních rolích se novojičínskému publiku představí Ivana Jirešová a Lukáš Vaculík.

Goodfellas.

Skupina Goodfellas zahraje v Plzni

Plzeň - Třicet čtyři klubů v České republice navštíví během svého podzimního turné pražsko–karlovarská kapela Goodfellas.

Toulavý papoušek Žako už je zase doma.

FOTO: Toulavý papoušek Žako už je doma

Sadská - Unavený a hladový, ale kromě jednoho šrámu bez viditelných potíží. Tak se po dvoudenním putování vrátil domů do osady Na Vodrážce u sadského jezera desetiletý papoušek Žako.

MISS AEROBIK PŘEDVÁDĚLY PRO CHARITU. Monika Horáková a Táňa Bednářová podpořily pardubický dětský domov.

FOTOGALERIE: Miss aerobik předvedly novou módu

Pardubice - Miss aerobik 2007 a Miss Praha 2006 Monika Horáková uspořádala v úterý večer v hotelu Euro charitativní módní show. „Výtěžek z akce putuje do Dětského domova v Pardubicích, jehož jsem patronkou,“ uvedla finalistka Miss ČR 2004, kde zvítězila v kategorii Miss talent.

Ilustrační foto.

Chceme, aby měly děti zážitky spolu s rodiči

Liberec - Nejmenšímu dítěti, které přišlo na akci Den, plný her, byl rok a půl, nejstaršímu kolem 12 let. Takto věkově pestré složení vládlo v Základní škole U Školy v sobotu 17. října. Podstatné ale je, že hrát si přišli se svými dětmi také rodiče. Dokonce dorazila i jedna babička.

Po podezřelém Milanu Svobodovi policie celostátně pátrá.

Podvodník uspal hostitele a pak mu vybílil byt

Ostrava, Frýdek-Místek /AKTUALIZOVÁNO/ -Ostravským policistům se po několikaměsíčním vyšetřování podařilo identifikovat falešného architekta, který počátkem února letošního roku nezvyklým způsobem okradl šestapadesátiletého Ostravana. Nechal se pozvat do jeho bytu, kde mu vhodil do pití medikamenty, po kterých hostitel usnul. Když se nájemník ráno probudil, zjistil, že má vykradený byt. Podezřelým je Milan Svoboda z Frýdku-Místku, který se však ukrývá na neznámém místě.

Bendži

Na pána čekají dva kříženci i pěstěný rotvajler

Olomouc /SERIÁL O PSECH Z ÚTULKU/ -Hlídači, mazlíci i psi na procházku, ti všichni se dají potkat v olomouckém útulku. Počet zvířat se zde průměrně pohybuje kolem sedmi desítek, od štěňat až po psí babičky a dědečky.