Kreativ

ŠTÍTEK: inteligence

George Clooney

Ten, co v tom lítá: Clooney padesátiletý

Praha – V ostře sledovaném poli hollywoodských elegánů patří k nejvytíženějším. Podobně jako Bruce Willis má pověst jednoho z nejhůře dosažitelných. A nejvíce žádoucích. Tedy pokud jde o ženy. George Clooney. Přítelkyni má, ale usadit se nechce. Navzdory tomu, že je mu v pátek přesně padesát. Připusťme ovšem, že díky svému šarmu, inteligenci a dobré kondici stárne vskutku noblesně. Svým stylem připomíná trochu herecké idoly z poloviny minulého století Caryho Granta a Clarka Gabla. Jeho herecký rejstřík je široký – milovník, lupič, manažer, trestanec, důstojník, dobrodruh, agent, novinář, právník, detektiv. Americký herec, producent a režisér proslul však i humanitárními aktivitami, za něž loni dostal americkou cenu Boba Hopea.

Ilustrační foto.

Pro syna mrtvé měl výsměch

Ústí nad Labem – Připravil chodkyni (1935) o život. Doslova ji smetl z přechodu. Proto odvolací senát smetl odvolání neřidiče Milana Henzla.

Dechovka a agitace. Loňské oslavy 1. máje na Skalkách v Novém Jičíně.

První máj: ve znamení zábavy

Novojičínsko – První máj, kdysi vnímaný hlavně jako oslava Svátku práce, se nezadržitelně blíží. Okázalosti vesměs vymizely, přesto se někde aspoň náznak starých časů objeví.

Ilustrační foto z měření IQ v Ostravě

Mensa: společnost chytrých lidí

Ostrava – Není to ani sekta, ani žádná tajná organizace, přestože se jedná o uzavřenou společnost. Místní skupina Ostrava sdružuje vysoce nadprůměrně inteligentní lidi a je odnoží Mensy České republiky.

Eveline

Indie rock z Itálie: Eveline v klubu Gottfrei

Opava – Opava hostí jediné české vystoupení italské hudební formace Eveline. V našem městě se uskuteční její vystoupení v pondělí 18. dubna jako součást otevření nového klubu Gottfrei. Koncert z cyklu Independent Music zde startuje od devatenácti hodin.

Jan Potměšil

Potměšil zazáří v Růži pro Algernon

Nový Jičín – Jednu s perel současné činohry přiveze do novojičínského Beskydského divadla herec Jan Potměšil. Ve strhujícím příběhu Daniela Keyese Růže pro Algernon bude vyprávět mentálně postiženého mladíka, který se po operaci stane géniem, aby se později stal opět tím, kým byl na začátku.

Kroužkování krkavců

Krkavčí matka? To je velký mýtus

Žďársko /OD SOUSEDŮ/ – Přirovnání „Chová se k němu jako krkavčí matka“ nevzbuzuje rozhodně dojem příliš pečlivé rodičovské péče. To, že by bylo rčení postaveno na pravdivých základech, odborníci ale rozhodně vylučují.

Kroužkování krkavců

Krkavčí matka? To je velký mýtus

Žďársko – Přirovnání „Chová se k němu jako krkavčí matka“ nevzbuzuje rozhodně dojem příliš pečlivé rodičovské péče. To, že by bylo rčení postaveno na pravdivých základech, odborníci ale rozhodně vylučují.

Miss Academia. Ilustrační foto

Miss Academia se stala studentka Pavlína Kadlecová

Zlín /FOTOGALERIE/ - Není nad to, když je ženě shůry dána krása i inteligence. Právě desítka takových se utkala na slavnostním galavečeru Miss Academia 2011, patnáctý ročník této vysokoškolské soutěže krásy pořádali opět studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati (UTB).

Miss Academia. Ilustrační foto

Finalistky prošly peklem i nebem

Zlín /AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ - Zlínské Kongresové a Univerzitní centrum ovládla v úterý večer rafinovaná krása. Konala se tam Miss Academia ČR 2011, mezi jejíž vlastnosti patří inteligence a přitažlivost.

Ilustrační foto.

Kozí sýr: zdravá a výtečná delikatesa

Jako výtečná delikatesa a zdraví prospěšný přírodní produkt se stále víc prosazuje v české gastronomii kozí sýr. Vedle labužníky uznávaných vyzrálých typů se zájmu těší čerstvý domácí výrobek, který se vyznačuje jemnou nasládlou chutí. Kombinuje se s oříšky, bazalkou, pažitkou, petrželí, ovocem, medem nebo s konopným semínkem. Znalci gastronomie oceňují jeho lahodnou chuť. Pro farmáře je prý požitkem samotný chov.

Casting na soutěž Miss Academia v pražském hotelu Hilton.

Titul Miss Academia ČR 2011 putuje do Vyškova

Zlín, Praha /FOTOGALERIE/ - Není nad to, když je ženě shůry dána krása i inteligence. Takových výkvětů ovšem v úterý v Kongresovém centru Zlín bylo rovnou deset. Utkaly se na slavnostním galavečeru Miss Academia 2011, patnáctý ročník této vysokoškolské soutěže krásy pořádali opět studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati (UTB).

Semifinále soutěže Dívka roku 2011 v Mikulově.

Semifinalistky Dívky roku čeká finále s Janem Čenským

Mikulov /FOTOGALERIE/ - V mikulovském kině se o víkendu hodnotila krása, inteligence a pohybové nadání dívek ve věku od třinácti do patnácti let. Třicet semifinalistek z celé Moravy bojovalo na neveřejném castingu o postup do malého finále Dívky roku s podtitulem Princové jsou na draka.

Miniprásátko je navzdory své pověsti čistotné

Spím s Kennym v posteli, směje se majitelka miniprasátka

Plzeň - Když vyjde Plzeňanka Veronika Krondlová se svým domácím mazlíčkem na procházku, vzbudí vždycky poprask. Do ulic totiž vyráží s prasátkem. „Venčím Kennyho jako pejska, má svoje vodítko a na zavolání přijde,“ říká majitelka pětiletého miniprasátka.

Prezentiáda.

Prezentiáduj se! A to na úrovni

Východní Čechy – Nenervuj… Nečmárej… Ne-ko-kok-tej… Prezentiáduj! Středoškoláci se učí prezentovat na špičkové úrovni.

Sultán

Hledáme nového pána, vzkazují psi

Hradec Králové /FOTOGALERIE/ - Rádi byste si pořídili čtyřnohého přítele, hlídače nebo nového člena rodiny? Domov můžete poskytnout psům a kočkám právě z útulku.

Ilustrační foto.

Je mezinárodní rok lesů. Drancování na Vysočině trvá

Třebíčsko - Valné shromáždění OSN určilo rok 2011 za Mezinárodní rok lesů: „Cílem je zvýšit povědomí o významu lesů a posílit trvale udržitelné obhospodařování lesů, ochranu přírody a trvale udržitelný vývoj všech typů lesů k užitku současných i budoucích generací.“ A co my s tím uděláme na Vysočině?

Ilustrační foto

Jedovaté olověné trubky má každý dvacátý dům

Praha – Bydlíte ve starém domě s olověným potrubím? Pak byste neměli otálet s výměnou trubek, na kterou vám přispěje ministerstvo pro místní rozvoj. Ze starých trubek se totiž může olovo uvolňovat do pitné vody. A protože jde o toxický těžký kov, zdravotní následky mohou být celoživotní.

Ilustrační obrázek

Ministerstvo přispěje na výměnu jedovatých trubek

Praha – Bydlíte ve starém domě s olověným potrubím? Pak byste neměli otálet s výměnou trubek, na kterou vám přispěje ministerstvo pro místní rozvoj. Ze starých trubek se totiž může olovo uvolňovat do pitné vody. A protože jde o toxický těžký kov, zdravotní následky mohou být celoživotní.

Markéta Akaiová.

Mikulov zná semifinalistky Dívky roku

Mikulov – Krása, inteligence a talent si daly v sobotu dostaveníčko v mikulovském Kinoklubu. Konalo se tam totiž základní kolo celorepublikové soutěže Dívka roku 2011.

Liberecká nemocnice. Ilustrační foto.

Poznámka: Manipulace vzdělaných

Drží lékaři pacienty v šachu? Jsou jejich požadavky oprávněné? A – záleží dnes na tom vůbec ještě někomu? V situaci, která nyní po výzvě Děkujeme, odcházíme, panuje, už totiž nikdo takové otázky neřeší.

Hodiny na náměstí Svobody v Brně.

Anketa: Dvěma třetinám Brňanů se orloj nelíbí

Brno - Černá nábojnice, obelisk, nebo také erotická pomůcka. Nový hodinový stroj na brněnském náměstí Svobody se díky svému tvaru už dočkal nejrůznějších přezdívek. A nelíbí se víc než dvěma třetinám lidí, kteří se zúčastnili ankety magistrátu.

Liberecká nemocnice. Ilustrační foto.

Poznámka: Manipulace vzdělaných

Drží lékaři pacienty v šachu? Jsou jejich požadavky oprávněné? A – záleží dnes na tom vůbec ještě někomu? V situaci, která nyní po výzvě Děkujeme, odcházíme, panuje, už totiž nikdo takové otázky neřeší.

Ilustrační fotografie.

Divočáků je moc, bažanti vymírají

Vyškovsko – Vyšly první statistiky úlovků za poslední loveckou sezonu. Zatímco černá zvěř je přemnožená, na polích dál ubývá zajíců i bažantů. Nepřálo jim počasí.

Ilustrační foto

Divočáků je moc, bažanti vymírají

Vyškovsko – Vyšly první statistiky úlovků za poslední loveckou sezonu. Zatímco černá zvěř je přemnožená, na polích dál ubývá zajíců i bažantů. Nepřálo jim počasí.

Ukázková hodina znakování

Znakování u dětí zvyšuje inteligenci

Kralupy /FOTO/ - Pomocí znakové řeči se rodiče mohou domluvit s dětmi, které ještě mluvit něumějí. Dítě pomocí znaků ukáže, co potřebuje. Dlouholeté výzkumy navíc prokázaly, že znakování zyvšuje u dětí nejen chuť komunikovat, ale tqké jejich inteligenční kvocient.

David Mikšan a jeho spoluhráči z prvního útoku byli v Havířově patřičně vidět.

Mikšan: Jsem rád, že Havířov zase žije hokejem

Orlová – V osmnácti letech načal svou kariéru mezi muži právě v havířovském dresu. Odchovanec klubu v současné době válí za konkurenční Orlovou a v sobotu zařizoval se svými parťáky z prvního útoku cennou výhru 4:3 na ledě AZetu. Řeč je o zkušeném útočníkovi Davidu Mikšanovi.

Ilustrační foto.

Dívka z Brodu se stala finalistkou MISS ACADEMIA

Uherský Brod -Do desítky finalistek Soutěže MISS ACADEMIA ČR 2011 se z celkového počtu 320 přihlášených vysokoškolaček probojovala také studentka z Uherského Brodu. Je jí 21letá Veronika Šticová, která studuje na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně.