Kreativ

ŠTÍTEK: inteligence

Většina Čechů věří v mimozemskou inteligenci

Praha - Více než dvě třetiny Čechů se domnívají, že ve vesmíru kromě člověka existují i jiné inteligentní formy života, téměř polovina však o setkání s nimi nestojí. Dvě pětiny dotázaných mají za to, že kontakt s mimozemskou civilizací by pro lidstvo mohl být osudný.

Pavel Drobil

Knetig tvrdí, že Michálkovi záměrně říkal nesmysly

Praha – Poradce exministra životního prostředí a místopředsedy ODS Pavla Drobila Martin Knetig, který se údajně snažil ze státního fondu získat peníze pro ODS, rozeslal médiím prohlášení, podle kterého si si při rozhovorech s ředitelem fondu Liborem Michálkem záměrně vymýšlel a říkal nesmysly.

Ilustrační foto

Soutěž inteligence a krásy startuje

Mikulov – Děvčata, která jsou ve věku mezi třinácti a patnácti lety, by měla zbystřit. Právě pro ně si totiž Mikulovská rozvojová připravila neveřejné základní kolo soutěže Dívka roku 2011, které se bude konat devatenáctého února.

Lenka Filipová.

Recitál Lenky Filipové v kině Mír

Opava – Některé ženy by i zaprodaly duši, být alespoň zčásti takové jako ona. Řeč je o nestárnoucí zpěvačce a kytaristce s nefalšovaným zlatem v hrdle Lence Filipové, která zanedlouho zpestří obyvatelům Opavy a okolí dny předvánoční.

Žáci zlínského Gymnázia Lesní čtvrť si ve čtvrtek 2. prosince změřili síly v piškvorkách.

Velké piškvorkové finále v Brně se už blíží

Zlín /FOTOGALERIE/ – Gymnázium Zlín-Lesní čtvrť na svém území hostilo krajské kolo celorepublikového projektu Pišqworky 2010. „Emoce jsou v plném proudu,“ potvrdil koordinátor Ondřej Fiala.

Beskydské divadlo v Novém Jičíně.

Divadlo Petra Bezruče přiveze Oněgina

Nový Jičín – Jeden z nejslavnějších milostných příběhů všech dob Evžen Oněgin bude tento týden k vidění v dramatickém zpracování Divadla Petra Bezruče v Beskydském divadle. Režisér Jan Mikulášek obdržel za režii této inscenace Cenu Českého literárního fondu.

Už přes rok obléká Lumír Kabelka dres amerických fotbalistů Znojmo Knights.

Lumír Kabelka: Plavání a americký fotbal? Společného nemají nic

Znojmo /ROZHOVOR/ - Byl jedním z velkých znojemských talentů v plavání. Nyní svůj sportovní um odevzdal jinému a zcela odlišnému sportu. Už přes rok obléká Lumír Kabelka dres amerických fotbalistů Znojmo Knights a pomýšlí i na rakouskou ligu nebo národní tým.

Jan Potměšil

Jan Potměšil přijede do Meziříčí

Velké Meziříčí – Tragický příběh mentálně postiženého chlapce v provedení divadelního spolku Kašpar zhlédnou návštěvníci Jupiter clubu právě ve středu, a to od 19.30 hodin.

Finalistky Miss Praha Open 2010 se představily na pražském Žofíně novinářům.

Miss 2010: Praha v sobotu zvolí nejkrásnější dívku

Slovanský ostrov – Z dvanácti finalistek soutěže Miss Praha Open 2010 bude během sobotního večera na Žofíně vybrána vítězka, která získá nejen titul nejkrásnější dívky, ale také automobil. Diváci v sále si zvolí Miss Sympatie.

Městský úřad v Kopřivnici.

Radnice chce zvýšit kvalitu úředníků

Kopřivnice - Stále nové způsoby, jak dále zvyšovat kvalitu poskytovaných služeb, hledá v poslední době kopřivnická radnice. Nyní by k tomu měl pomoci i nový projekt.

Ilustrační foto

Středa je ideální datum i pro svatbu

Nižbor - Magické datum 20. 10. 2010 se přímo nabízí k nějakým výjimečným událostem. Toto snadno zapamatovatelné datum si oblíbili hlavně snoubenci, a tak ačkoli připadá datum 20. 10. 2010 na středu, na řadě míst se přesto bude oddávat.

Ilustrační fotografie.

Den je vhodný pro výjimečné události

Příbram - Magické datum 20. 10. 2010 se přímo nabízí k nějakým výjimečným událostem. Toto snadno zapamatovatelné datum si oblíbili hlavně snoubenci, a tak ačkoli připadlo na středu, na řadě míst se přesto bude oddávat.

Ilustrační fotografie.

Svatebčané zaváhali, příznivé datum nevyužijí

Kutnohorsko – Že je datum 20. 10. 2010 magické a přímo svádí k důležitým životním rozhodnutím? Svatebčanům z Kutnohorska to tak zřejmě nepřipadá. A přitom ve prospěch uzavření sňatku v tento den hovoří i slova numeroložky.

Zemřel herec Alexej Gsöllhofer

Alexej Gsöllhofer už je v hereckém nebi

Pardubice – Jedna z nejvýraznějších, nejobsazovanějších a také nejpopulárnějších osobností v historii Východočeského divadla (VČD) Alexej Gsöllhofer už je v hereckém nebi.

Pak už si stačí vzít kelímek piva.

Ve Škodě Auto čepoval pivo robot

Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ - Ve Škodě Auto oslavili výročí 110 let od založení nářaďovny. Na oslavě točil pivo robot ze svařovny.

S Mirkou Sternovou jezdíval její kamarád Karel Hlaváček na rodinné výlety i na vyjížďky na kole. U nich doma byl podle svých slov pečený, vařený

FOTO: Mirka měla podobný osud jako slavná Marylin

Teplice nad Bečvou – Studovala jednotřídku v Teplicích nad Bečvou, kde strávila i dětství a mládí. Po emigraci do Mexika si tam vyšlapala cestičku ke slávě jako filmová hvězda. Mnohými je bez nadsázky přirovnávána k světově proslulé Marylin Monroe. Pro Deník zavzpomínali na již zesnulou Miroslavu Sternovou kamarád Karel Hlaváček a spolužák Miroslav Černý.

Nová posila házenkářek Veselí nad Moravou Ukrajinka Olga Kornijčuková.

Házenkářky Veselí angažují ukrajinskou spojku Kornijčukovou

Veselí nad Moravou – České házenkářské vicemistryně z Veselí nad Moravou stojí před podpisem smlouvy s ukrajinskou levou spojkou Olgou Kornijčukovou z Dněprjanky Cherson. „Jedenadvacetiletá hráčka uspěla na Slovácku při týdenních testech,“ řekl v neděli trenér Brittermu Peter Sabadka.

Ilustrační foto

Sixtinskou kapli ohrožuje znečištění

Vatikán - Úroveň znečištění ovzduší v Sixtinské kapli je příliš vysoká a masy turistů, které tu denně procházejí, ohrožují její nedocenitelné umělecké poklady. Uvedl to ředitel Vatikánských muzeí Antonio Paolucci pro dnešní vatikánský deník L'Osservatore Romano.

Biskup Václav Malý

Václav Malý může být novým biskupem

Východní Čechy – Vatikán sice teprve vybírá nástupce Dominika Duky na postu biskupa královéhradecké diecéze, ale mnozí východočeští duchovní už mají o svých favoritech jasno.

Biskup Václav Malý

Václav Malý, může být novým biskupem

Východní Čechy – Vatikán sice teprve vybírá nástupce Dominika Duky na postu biskupa královéhradecké diecéze, ale mnozí východočeští duchovní už mají o svých favoritech jasno.

Václav Malý

Václav Malý může být novým biskupem

Východní Čechy - Vatikán sice teprve vybírá nástupce Dominika Duky na postu biskupa královéhradecké diecéze, ale mnozí východočeští duchovní už mají o svých favoritech jasno.

Ilustrační foto

Mensa: Děti je třeba zatěžovat

Praha – Malé dítě má hodně spát, mezitím běhat v parku a jíst. Občas něco poskládat nebo namalovat. Tuhle představu o zátěži předškoláků stavějí na hlavu výzkumy lidského mozku.

Povrch Marsu. Ilustrační foto

Na Marsu mohou být zkamenělé pozůstatky života

USA - V úzké marsovské proláklině zvané Nili Fossae by mohly být zkamenělé pozůstatky někdejšího života na "rudé planetě". Myslí si to tým vědců, který vede Adrian Brown z kalifornského institutu pro hledání mimozemské inteligence SETI.

Dobrovolnice z řad členek karlovarské organizace Svazu důchodců České republiky se zapojily do preventivního policejního projektu.

Kurýrky oslovily stovku seniorů

Karlovy Vary – Sto seniorů v Karlových Varech a okolí oslovilo deset dobrovolnic z řad členek karlovarské městské organizace Svazu důchodců České republiky.

Ilustrační foto

Na Kociánce a na ulici

Komentář - Ať už inspekce z Krajského úřadu JMK zjistí na Kociánce ve finále rozsáhlejší pochybení personálu, či ne, klienti tohoto ústavu pro tělesně a mentálně postižené i přes svůj těžký osud pořád patří mezi handicapovanými k těm šťastnějším.

Sanders ještě v novojičínském dresu bojuje s nyní již kolegou Hatcherem.

Sanders se vrací do Děčína

Děčín – „Když Levell před třemi lety opouštěl Děčín, loučili jsme se slovy: Kdykoliv budeš chtít přijít zpět, máš u nás dveře otevřené.

Padělky obrazů Jana Zrzavého u soudu

Malíř-padělatel se dočká rozsudku v červnu

Brno – Kauza mužů, kteří padělali obrazy českých malířů a pak je prodávali jako pravé, spěje ke konci. Brněnský krajský soud ve středu rozhodl, že rozsudku se brzy dočká i malíř Libor Prášil.