Kreativ

ŠTÍTEK: inteligence

Velmi cenná fotografie Romana Meluzína, jinak velmi distingovaného muže: na turnaji v malé kopané dal gól a z radosti na fotografy vyplázl jazyk.

Romane, děkujem! zabouří tisíce hlasivek. Draci se loučí s legendou

Šumperk – Šumperk se rozloučí s Romanem Meluzínem. S milovaným Romanem Meluzínem. Sice to zní pateticky, ale těžko najdete hokejistu, který si vybudoval v historii šumperského hokeje větší obdiv. Dvojnásobný mistr světa odehrál za Šumperk šest sezon a nenajdete hokejového příznivce, který by nepřísahal, že takového hráče už asi Draci nenajdou.

Ilustrační foto.

Jde-li o mozek, neznamená větší automaticky chytřejší, tvrdí vědci

Londýn /ANIMACE/ - Pro mnoho vědců je jedním z měřítek inteligence poměr mezi velikostí mozku a váhou těla. Ale to by znamenalo, že drobný savec rejsek by měl být schopný značných intelektuálních výkonů, jimiž ve skutečnosti příliš proslulý není, napsal list Süddeutsche Zeitung.

Trumpetista Ladislav Kozderka.

Na trubku hrají opravdoví frajeři, říká Ladislav Kozderka. Předvede to v Redutě

Uherské Hradiště – „Nebojte se trubky!" To je název trumpetových kurzů, které o nastávajícím víkendu pořádá Slovácká ZUŠ. Povede je renomovaný trumpetista, který v současné době působí v činoherním orchestru Národního divadla v Praze, Ladislav Kozderka. V sobotu 20. října pak v Redutě navíc vystoupí jako sólista při koncertu Slováckého komorního orchestru.

Jan Smigmator.

Publikum rozpálí král swingu

Libáň – Závěrečný koncert letošního hudebního festivalu Foerstrovy dny v sobotu v 19.00 hodin v Domě kultury si podá ruku s hereckou a swingovou legendou Frankem Sinatrou.

Házenkářský turnaj minižáků a přípravky v Kutné Hoře, 29. května 2010.

Dejte své dítě na házenou! Naučí se i více sportů

Kutná Hora – Práce s mládeží v házenkářském oddíle Sparty Kutná Hora patří k jedněm nejlepším v kutnohorském okrese. Mládežnická základna se rozrůstá a tím pádem se zkvalitňuje přístup trenérů i samotných tréninků. Jak to chodí u dětí, co hrají házenou, charakterizoval jeden z trenérů Josef Salák.

Ilustrační foto

Vědci: Kouření marihuany negativně ovlivňuje inteligenci

Washington – Kouření marihuany je škodlivé nejen zdraví, ale podle nové studie má negativní dopady také na inteligenci, zejména u mladých uživatelů. O studii publikované v odborném časopise Proceedings of the National Academy of Sciences informovala agentura DPA.

Nezvyklí domácí mazlíčci.

Nezvyklí domácí mazlíčci

Patří mezi plnohodnotné členy domácnosti, spí s páníčkem v posteli nebo se společně dívají na televizi. Řeč je o miniprasátkách a minikonících. Řady jejich chovatelů se rozrůstají.

Výstava koček v Boskovicích.

Do Boskovic se sjedou chovatelé 150 koček

Boskovice – Ruské modré, norské lesní či kurilské bobtaily. Například tato plemena koček se představí o víkendu v Boskovicích. Celkem bude v sobotu a neděli od devíti do pěti hodin odpoledne na zimním stadionu k vidění na sto padesát koček.

Ilustrační foto.

Vybodovaní řidiči smí na testy jen k akreditovanému psychologovi

Praha - Psychologická vyšetření pro řidiče, kteří kvůli trestným bodům přijdou o řidičské oprávnění, mohou od 1. srpna vykonávat pouze dopravní psychologové s akreditací od ministerstva dopravy. Dosud jej mohl vykonávat kterýkoli psycholog. Oprávnění od úřadu se podařilo získat 86 pracovištím po celé ČR.

Ilustrační foto

Aforismy Ivana Fontany

Jičín - Každý týden vám přineseme aforismy, bonmoty a metafory autora Ivana Fontany. Dnešní téma je láska.

Ilustrační foto.

Ženy jsou nyní inteligentnější než muži, ukázal test IQ

Paříž - Ženy měly letos poprvé lepší výsledky testů IQ než muži. Za posledních více než 100 let tomu bylo naopak. S odvoláním na novozélandského výzkumníka a psychologa Jamese Flynna to dnes uvedl francouzský zpravodajský server France Soir.

Vítězky Miss Academia

Miss 2012: jediná blondýna a jediná Slovenka

Zlín – Z rekordních 535 přihlášených dívek se pouze deset probojovalo do finále. Jak už to však bývá, vyhrát může pouze jedna. Nejkrásnější a zároveň nejinteligentnější vysokoškolačkou se v letošní soutěži Miss Academia 2012 stala dvacetiletá Veronika Kožíšková z vesničky jménem Palkovice u Frýdku- Místku.

Ilustrační foto

Kuchyně ušetří energii

Užitečné rady pro výběr kuchyňských spotřebičů poskytla Eva Kučmášová, manažerku společnosti Whirlpool ČR.

Finalistky Miss Academia 2012

Přípravy Miss Academia 2012 vrcholí

Zlín - Celý den běhají z místa na místo, večer už mají myšlenky jen na postel a relaxaci. Přípravy desíti inteligentních krásek na finálový galavečer celostátní soutěže Miss Academia 2012 jsou v plném proudu. Finálový galavečer o boj krásy a inteligence vypukne v pondělí 23. dubna od 19 hodin v Kongresovém centru ve Zlíně.

Zlínský casting do soutěže Česká MISS 2012

Nová Miss Academia ČR se zrodí už 23. dubna

Zlín - Inteligence je víc než krása, říkají pořadatelé soutěže Miss Academia. Proto letos už pošestnácté hledají krásnou, ale především charizmatickou a chytrou vysokoškolačku, která se mezi jinými kráskami neztratí. Letos poprvé se dívky veřejnosti blíže představují prostřednictvím sociálních sítí.

Zlínský casting do soutěže Česká MISS 2012

Nová Miss Academia ČR se zrodí už 23. dubna

Zlín - Inteligence je víc než krása, říkají pořadatelé soutěže Miss Academia. Proto letos už pošestnácté hledají krásnou, ale především charizmatickou a chytrou vysokoškolačku, která se mezi jinými kráskami neztratí. Letos poprvé se dívky veřejnosti blíže představují prostřednictvím sociálních sítí.

Ilistrační foto

Hlinsko hledá „top“ pejska

Hlinsko – Do svátku čarodějnic mohou místní pejskaři přihlásit svého svěřence do prvního ročníku soutěže Nejkrásnější pes Hlinska.

Kateřina Vacková.

Mostecká studentka medicíny Kateřina Vacková je ve finále Miss Academia

Most – Kateřina Vacková uspěla mezi stovkami mladých žen v ojedinělé soutěži krásy a inteligence. Je mezi deseti finalistkami vysokoškolské Miss Academia. Studuje medicínu. Ale nechodí jen v bílém plášti. Patří mezi deset nejkrásnějších a zároveň nejchytřejších vysokoškolaček v České republice. Rozhodla o tom porota celostátní soutěže Miss Academia. Kateřina Vacková z Mostu bude 23. dubna bojovat o titul na pódiu zaplněného Kongresového centra ve Zlíně.

Centrum kosmického zen-buddhismu. Někdejší hájenku u Kuroslep na Třebíčsku, z níž se postupně stává jakýsi lesní hrad, označuje štítek na bráně jako klášter.

GLOSA: My, nebo oni?

Hájovna u Kuroslep se mění v sektářskou pevnost. Počínání skupin osob sdružených v podivné náboženské společenství u několika mých známých, moderních lidí 21. století, vyvolalo opovržlivý smích a diskuse o úrovni inteligence oněch pobloudilců.

Ilustrační foto

Čechů s Alzheimerem přibývá ročně 20 tisíc

Praha – Vy jste mi schovali brýle, slýchá denně okolí 
130 tisíc pacientů, kteří u nás trpí demencí. Jak proti této nemoci bojovat? I o tom je právě probíhající Evropský týden mozku a Národní týden trénování paměti.

Ivan Hoffman

Odpověď „parazitů“

Protesty studentů proti vysokoškolským „deformám“, vydávaným vládou za reformy, nelze brát jako vzpouru proti režimu, ale určitě jde o vzpouru proti politické aroganci.

Ivan Hoffman

Neslušná bohatství

Favorit francouzských prezidentských voleb Francois Hollande prohlásil, že neuznává „neslušná bohatství“. Stane-li se prezidentem, uvalí proto na nejbohatší Francouze daň ve výši 75%. 

STOLETÉ ANEŽCE ZBOŘILOVÉ (na snímku sedící) přišli k narozeninám do domova pro seniory zahrát slánští muzikanti.

Vášněmi stoleté Anežky byly motocykly a saxofon

Slaný – /FOTOGALERIE/Neuvěřitelných sta let se v těchto dnech dožila Anežka Zbořilová ze Slaného. Jubilantka prožila velmi milou oslavu v kruhu svých nejbližších, spolubydlících a zaměstnanců zdejšího domova pro seniory, kde nyní žije.

Ilustrační foto

Holešovskou Dívkou roku je Monika Zapletalová

Holešov - /FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO/ Být o něco blíže vysněné korunce krásy zatoužilo o víkendu v Holešově sedm dívek ve věku od třinácti do patnácti let. Šikovnost, ladnost, inteligenci a krásu prokázaly v tělocvičně tamního volnočasového střediska TyMy.

Předkolo soutěže Miss Academia v Brně.

Vysokoškolačky se poperou o titul Miss Academia

Brno /VIDEO/ – Nejen krásou ale i inteligencí musí okouzlit porotu dívky, které se přihlásily do soutěže Miss Academia. Druhé předkolo soutěže o nejkrásnější vysokoškolačku se konalo v pátek v Brně.

Miloš Zeman na návštěvě v Hradci Králové.

Miloš Zeman: Myslím si, že Ježíš byl člověk

Hradec Králové - V závěru uplynulého týdne navštívil krajskou metropoli Miloš Zeman. Starý jezevec z Vysočiny, jak často sám sebe nazývá, ani ve svých 67 letech politiku na hřebík pověsit jen tak nehodlá.

Božena Němcová

Němcovou do Třebové vedlo přátelství i cit

Česká Třebová – V sobotu uplynulo 150 let ode dne, kdy zemřela spisovatelka Božena Němcová. I když je její jméno spjato především s Ratibořicemi a Českou Skalicí, svou stopu zanechala i v České Třebové, respektive v lokalitě Hory.