Kreativ

ŠTÍTEK: inteligence

Casting soutěže Miss Academia 2012, kterou pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati, se konal v hotelu Alwyn na Praze 8 v pátek 20.ledna. Na snímku promenáda v plavkách.

Studentky dokazovaly, že jsou krásné i chytré

Karlín – Snad není dívky či ženy, která by ani jednou v životě (alespoň v hloubi duše) nezatoužila stát se miss. Mít potvrzení toho, že je krásná. V soutěži Miss Academia ale jde i o další parametr – být inteligentní.Redaktorka Pražského deníku se zúčastnila castingu o nejkrásnější vysokoškolačku.

Albín V. Kuthan.

Zemřel mistr knihař Albín V. Kuthan

Litoměřice - Ve věku 85 let zemřel v Litoměřicích výtvarník a knihař-restaurátor Albín Václav Kuthan, dlouholetý pracovník litoměřického Státního oblastního archivu.

Miloš Zeman na návštěvě v Hradci Králové.

Zeman: 'Myslím si, že Ježíš byl člověk'

Královéhradecko - V závěru uplynulého týdne navštívil krajskou metropoli Miloš Zeman. Starý jezevec, jak často sám sebe nazývá, ani ve svých 67 letech politiku na hřebík pověsit jen tak nehodlá.

Miloš Zeman na návštěvě v Hradci Králové.

Miloš Zeman: 'Myslím si, že Ježíš byl člověk'

Hradec Králové - V závěru uplynulého týdne navštívil krajskou metropoli Miloš Zeman. Starý jezevec, jak často sám sebe nazývá, ani ve svých 67 letech politiku na hřebík pověsit jen tak nehodlá.

Na jabloneckou premiéru do kina Junior dokumentu Generace Singles zavítali i jeho tvůrci.

Jste sami? Nevadí. Nejste sami

Liberec Nemáte zrovna partnera a připadáte si nekompletní? Nemusíte. Téměř 30% Čechů v produktivním věku žije bez partnera a nestydí se za to. A právě o nezadaných, tzv. singles, je nový český dokument Jany Počtové Generace singles.

Ilustrační foto

Podvodníci řádí. Zaměřili se na seniory

Opavsko - Tvrdí, že jdou opsat stav elektroměru. V nestřežené chvíli ale vezmou, co jim padne pod ruku. Nejhorší na těchto podvodnících je, že se zaměřují na ty nejzranitelnější a nejnaivnější seniory.

Krajské kolo Mistrovství ČR v deskových hrách se v pátek konalo ve Středisku volného času v Ledči nad Sázavou.

Děti soutěžily o účast ve finále

Ledeč nad Sázavou - V pátek dopoledne se přibližně padesát dětí sjelo do Střediska volného času na Husově náměstí v Ledči nad Sázavou.

Michal Vítů

Dobrý den, Vysočino

Hloupost k lidstvu patří, co jej svět nosí. Protože je ale člověčí plémě soutěživé a přít se o titul největšího blbce není třeba, ten se totiž odhalí sám, poměřuje se alespoň v té relativně měřitelné inteligenci.

Ilustrační foto

Mikroprocesor oslavil 40. výročí

Praha /ANIMACE/ - Jen málokdo ho viděl, ale každému z nás obrátil život vzhůru nohama. Jde o mikroprocesor firmy Intel, který tento týden oslavil 40 let od svého vzniku.

Ivan Hoffman

Trapnost obstrukce

Jak rozumět ohlášené zdržovací taktice, kterou v parlamentu chystá opozice? Odpůrcům vládou prosazovaných zákonů mohou obstrukce připadat odůvodněné, neboť míří proti pochybné reformě.

Ilustrační foto

Senior by uvítal vznik Svazu důchodců

Pelhřimov – Setkávání aktivních seniorů pod hlavičkou Svazu důchodců by uvítal pelhřimovský senior Miloslav Žaloudek. Konkrétní vizi zatím nemá, ale hledá, kdo by záměr mohl uskutečnit.

Ilustrační foto

Senior by uvítal vznik Svazu důchodců

Pelhřimov – Setkávání aktivních seniorů pod hlavičkou Svazu důchodců by uvítal pelhřimovský senior Miloslav Žaloudek. Konkrétní vizi zatím nemá, ale hledá, kdo by záměr mohl uskutečnit.

Ryby bychom si měli dopřát alespoň dvakrát týdně. Ilustrační foto

Ryby: zdravý klenot našeho jídelníčku

Jsou tam kosti. To je asi nejčastější výmluva, proč nekonzumovat ryby. Hrůzu ale nahánějí i retro vzpomínky na odpudivý rybí tuk, který nám ve škole podávali po lžičkách. A tak někteří rybu prostě nepozřou. Doba ale pokročila. Sladkovodní i mořské ryby jsou běžně k dostání, vaření je hravé, chutě jsou rozličné. A když ryby ani po kouzelnickém zásahu šéfkuchaře nesníte, potřebné látky sežete v kapslích. A proč nás výživoví poradci neustále nabádají ke změně jídelníčku, ve kterém nechybí živočich s ploutvemi?

Ilustrační foto

Co se dá vyčíst z vrásek?

Slovo metoposkopie je odvozeno od slova metopon, což znamená čelo. Takže se budeme zabývat způsobem určování charakteru člověka čtením vrásek z čela. Tato metoda vděčí za svůj rozvoj Italovi jménem Jerome Cardan, který byl vynikajícím lékařem, fyzikem, matematikem a astrologem. V roce 1570 mu bylo upřeno právo publikovat výsledky své práce a byl uvězněn pro kacířství.

Na jabloneckou premiéru do kina Junior dokumentu Generace Singles zavítali i jeho tvůrci.

Jste sami? Nezoufejte! Nejste sami

Jablonec nad Nisou - Nemáte zrovna partnera a připadáte si nekompletní. Nemusíte. Téměř 30% Čechů v produktivním věku žije bez partnera a nestydí se za to. A právě o nezadaných, tzv. Singles, je nový český dokument Jany Počtové Generace Singles.

Ilustrační foto.

V Dobříši vznikl nový sportovní kroužek

Dobříš – V září začíná svou činnost nový sportovní oddíl OK Dobříš. Kroužek se bude věnovat především sportům provozovaným v přírodě a je určen dětem ve věku 6 – 11 let.

Hanácký pohár ve westernových jízdách v mládežnické kategorii v Horce nad Moravou - Denisa Kalavská

Jezdkyně: Při westernu ovládáte koně 'mrknutím' oka

Horka nad Moravou /FOTOGALERIE/– „První kontakt s koňmi jsem měla už ve třech letech, díky dědovi. Když mi bylo sedm, taťka s mamkou vyhráli na plese v Horce poukaz do jízdárny na Lovecké chatě. Tenkrát jsem tu potkala dnes už bývalou trenérku, která mě přivedla k westernu. V osmi letech jsem už poprvé závodila,“ začala vyprávět šestnáctiletá Denisa Kalavská, která včera odjezdila část disciplín v rámci Hanáckého poháru mládeže ve westernových jízdách.

Nejkrásnější slovácký typ – miss česnek 2011 Ivana Červenková ze Strážnice.

Vítězný klobouček jí udělala budoucí švagrová

Buchlovice – Když se řekne miss, většina lidí si představí hezká děvčata, která svým šarmem a inteligencí bojují o tento titul. Trochu jiný rozměr tomuto typu soutěže dali před několika lety pořadatelé Folklorního festivalu česneku v Buchlovicích.

Berlínská zeď

Berlínská zeď

Před 50 lety, v noci z 12. na 13. srpna 1961, se začala budovat Berlínská zeď. Rozdělovala nejen Berlín a Německo, ale i Evropu. Stala se symbolem studené války, Důvodem jejího postavení bylo, že od vyhlášení NDR, 7. října 1949, zamířilo za 12 let na západ Německa 3 miliony občanů, převážně inteligence. Nenáviděná zeď padla 9. listopadu 1989 stejně překvapivě, jako započala její stavba.

Martin Nevyjel

Filmovka není nekomerční

Uherské Hradiště - Nesoutěžní, nejzajímavější, nejlákavější, nekomerční. To všechno jsou pyšná adjektiva, kterými je v médiích, tiskových zprávách a nejrůznějších prohlášeních titulována Letní filmová škola.

Ilustrační foto.

Seveřané mají prý větší mozek, chytřejší nejsou

Londýn - Lidé ze severních oblastí Země mají větší mozek a oči, aby se lépe orientovali během delších zim bez slunečního svitu a za často nepříznivého počasí. Přišli na to vědci Oxfordské univerzity na základě zkoumání lidských lebek z 12 různých částí světa.

Redakce Kroměřížského deníku: Jana Rohanová

Vrtochy vyvažuje inteligencí a výkonem

Kroměříž - S panem ředitelem spolupracuji asi rok. Ačkoli jako každý muž i on hýří ješitností, má své vrtochy, své dny a občas nerozumím jeho smyslu pro humor, uznávám, že je velice inteligentní, schopný a věřím, že městská policie pod jeho vedením pracuje na dvě stě procent.

Modrá obloha se odráží v ještě ostřejší modři vln bučovického koupaliště a kontrastuje se zelenou trávou kolem. To je trochu netypické. Začíná totiž další ročník soutěže Miss Romantic Bučovice, kterému v žádném z minulých ročníků počasí příliš nepřálo.

Miss Bučovice: Vítězka získala dvojí titul

Bučovice /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Modrá obloha se odráží v ještě ostřejší modři vln bučovického koupaliště a kontrastuje se zelenou trávou kolem. To je trochu netypické. Začíná totiž další ročník soutěže Miss Romantic Bučovice, kterému v žádném z minulých ročníků počasí příliš nepřálo.

Nuda pláž. Ilustrační foto.

Opalování na nuda pláži i v Praze

V tropických vedrech bude asi většině z nás nejlépe u vody. Mnozí – a to nejen mladší ročníky – si zážitek z koupání a slunění zpestřují pobytem na nudistické pláži. Dostatek příležitostí k nudistickému koupání a slunění je přitom i v Praze, nebo v jejím nejbližším okolí.

Maturant Martin Bandžuch (na snímku se sestrou) byl na svou maturitní zkoušku právem hrdý. Zvládl jíii s postižením.

Státní maturitu zvládl i s těžkým postižením

Pardubice – Martin Bandžuch je jednadvacetiletý kluk, který úspěšně absolvoval státní maturitu. Od narození trpí formou dětské obrny – poruchou koordinace svalstva. Pohybuje se pouze s cizí pomocí na vozíku a nemůže ani mluvit.

Maturant Martin Bandžuch (na snímku se sestrou) byl na svou maturitní zkoušku právem hrdý. Zvládl jíii s postižením.

Státní maturitu zvládl i s těžkým postižením

Pardubice – Martin Bandžuch je jednadvacetiletý kluk, který úspěšně absolvoval státní maturitu. Od narození trpí formou dětské obrny – poruchou koordinace svalstva. Pohybuje se pouze s cizí pomocí na vozíku a nemůže ani mluvit.

Ilustrační foto

I v Praze se lze jít opalovat na nudu

Praha – V předpovídaných tropických vedrech bude asi většině z nás nejlépe u vody. Mnozí – a to nejen mladší ročníky – si zážitek z koupání a slunění zpestřují pobytem na nudistické pláži. Dostatek příležitostí k nudistickému koupání a slunění je přitom i v Praze, nebo v jejím nejbližším okolí.

Ilustrační foto

I v Praze se lze jít opalovat na nudu

Praha - V předpovídaných tropických vedrech bude asi většině z nás nejlépe u vody. Mnozí – a to nejen mladší ročníky – si zážitek z koupání a slunění zpestřují pobytem na nudistické pláži. Dostatek příležitostí k nudistickému koupání a slunění je přitom i v Praze, nebo v jejím nejbližším okolí.

Akademický malíř Ivan Bukovský

Ivan Bukovský: V současnosti stojí umění na rozcestí

Příbram /OSOBNOST PŘÍBRAMSKA/ – Do ankety Osobnost kulturního života příbramského regionu od roku 1945 jste nominovali poměrně širokou škálu významných osob. Mezi nimi je rovněž akademický malíř žijící v Příbrami. Na otázky Deníku odpověděl Ivan Bukovský.

Top móda 2011 v Kroměříži

Na přehlídkovém mole zářily modelky

Kroměříž – Ladnost, šarm, inteligence a krása v jedné osobě prosytily v sobotu na několik hodin někdejší letní sídlo olomouckých biskupů, Arcibiskupský zámek v Kroměříži.

Z interaktivní výstavy Poznávej se.

Kdo do Perly vstoupí, neprohloupí

Ústí n. O. – Byla by velká škoda vyčlenit si na prohlídku interaktivní výstavy Poznávej se, která bude přístupná v budově Perly už jen týden, málo času.