Kreativ

ŠTÍTEK: Karel Gott

Interiér modernizovaného velkého sálu kina Sokolský dům.

Zmodernizované kino otevřou ve středu. Na programu bude Karel Gott i James Bond

/VIZUALIZACE, FOTO/ Už ve středu zamíří do vyškovského kina Sokolský dům první fanoušci filmové tvorby. Na vlastní oči se tak přesvědčí o výsledcích čtyřměsíční rekonstrukce a modernizace hlavního promítacího sálu. Na programu bude dokument Karel o životě slavného umělce nebo poslední dobrodružství agenta Jamese Bonda ve filmu Není čas zemřít.

Závěrečné vyhlášení soutěže a vernisáž.

Zástupci fotoklubů z celého Česka zamířili do Krumlova. Na vyhlášení soutěže

Desítky zástupců fotoklubů z České republiky zamířily do Českého Krumlova ke slavnostnímu vyhlášení prestižní fotografické soutěže. Celonárodní soutěž, nesoucí název Mapový okruh Nekázanka, zastřešil pro rok 2021 českokrumlovský fotoklub. K její organizaci se přihlásil na jejím slavnostním vyhlášení již v roce 2017, v Galerii Václava Rabase v Rakovníku.

Provozovatelka plzeňské lékárny Remus Hana Valentová dává vždy přednost raději přírodním produktům.

Majitelka lékárny Remus Hana Valentová: Od mala mě srdce táhlo k přírodě

Podle Hany Valentové, provozovatelky plzeňské lékárny Remus, je prý skvělé vidět, co všechno příroda dokáže. Určitě tak nepřekvapí fakt, že si v lékárně Remus přijdou na své vyznavači přírodní kosmetiky, bylinných produktů a ekologické drogerie. Homeopatie, fytoterapie, gemmoterapie jsou totiž podle ní účinné a fungující směry, které přírodní cestou navracejí lidi i zvířata do kondice a zdravého stavu…

Oblíbená slovenská kapela Horkýže Slíže představí ve středu večer v Lucerna Music baru svoji novou desku.

Tipy na středu 13. října

Počasí není úplně nejideálnější, ale určitě to nebrání v tom, užít si nějakou pěknou akci. Podívejte se na pár tipů na středu.

Mladý zpěvák Kristián Šebek z brněnského divadla Slunečnice rozveselil seniory v jihlavském domově v Lesnově.

Gottova Lady Karneval rozveselila seniory v Lesnově. Týden služeb si užili

/VIDEO, FOTO/ Začátek října patřil v krajském městě Týdnu sociálních služeb. V Integrovaném centru sociálních služeb (ICSS)v Jihlavě připravili pro klienty po celý týden bohatý program. V pondělí zábavu rozproudil v domově v Lesnově zpěvák Kristián Šebek z brněnského Divadla Slunečnice, který zazpíval několik hitovek od velikánů jako Karel Gott či Waldemar Matuška. Další dny senioři tančili, tvořili, cvičili a různě se bavili. Ostatně mrkněte do naší bohaté galerie, za video a fotografie děkujeme Andree Šeredové.

Volby v Trocnově. Dorazil Daniel Landa.

Daniel Landa vyzval k hlasování v Trocnově, dorazil na motorce

Ke zvláštnostem voleb v regionu patří to, že zpěvák Daniel Landa ohlásil, že bude volit v Trocnově, jako symbolickou připomínku úmrtí husitského vojevůdce Jana Žižky z Trocnova, který zemřel v říjnu v roce 1424. To ovšem bylo u Přibyslavi.

Kapela Vasilův Rubáš zahraje ve čtvrtek v Rock Café.

Tipy na čtvrtek 7. října

Počasí není tak příjemně slunečné jako ještě před několika dny, ale nezoufejte, můžete se jít "schovat"  na nějakou zajímavou akci. Podívejte se níže na pár dnešních tipů.

Milan Peroutka v muzikálu Láska nebeská

Písně Gotta, Matušky i Vondráčkové: Osvědčené hity diváky stále táhnou

Většinou mají slabší libreto, diváci je ale milují. Víc než příběhy samotné je totiž přitahují písničky, jejichž prostřednictvím si zavzpomínají na své mládí nebo na konkrétní životní okamžiky, které mají s oněmi písněmi spojené… Řeč je o hitmuzikálech, tedy o muzikálech složených ze skladeb populárních interpretů, kterých už v minulosti vzniklo několik. Nejnověji se k nim v Praze přidala Láska nebeská složená z hitů Waldemara Matušky.

Olga Špátová

Karel Gott chtěl být vždycky poslem dobrých zpráv, říká režisérka filmu Špátová

Režisérka a kameramanka Olga Malířová Špátová měla vzácnou příležitost strávit rok života s Karlem Gottem. Zpěvák ji sám oslovil, aby o něm natočila film. Když na tuto nabídku kývla, ještě netušila, že bude i u posledních zpěvákových chvil na tomto světě, které také ve snímku, nazvaném jednoduše Karel, zachytila. Jaké bylo natáčení s legendou naší populární hudby a co ve filmu nakonec neskončilo?

Jiří Suchý a divadlo Semafor

Devadesátník Jiří Suchý: Neřeším něco, co se vyřešit nedá

Desítka celovečerních filmů, přes čtyřicet her a přibližně stejný počet knih, plus minus šedesát dlouhohrajících alb, stovky grafik, více než 1400 písňových textů a 500 melodií. K tomu připočtěme Cenu Thálie, Síň slávy hudebních cen Anděl, Cenu Jaroslava Seiferta nebo Řád Tomáše Garrigua Masaryka. Taková je dosavadní žeň nestora českého humoru Jiřího Suchého, který se 1. října dožívá devadesáti let.

Jiří Suchý a divadlo Semafor

Neřeším něco, co se vyřešit nedá, říká plzeňský rodák a jubilant Jiří Suchý

Desítka celovečerních filmů, přes čtyřicet her a přibližně stejný počet knih, plus minus šedesát dlouhohrajících alb, stovky grafik, více než 1400 písňových textů a 500 melodií. K tomu připočtěme Cenu Thálie, Síň slávy hudebních cen Anděl, Cenu Jaroslava Seiferta nebo Řád Tomáše Garrigua Masaryka. Taková je dosavadní žeň nestora českého humoru Jiřího Suchého, který se 1. října dožívá devadesáti let.

Letošní, již 23. ročník, veletrhu proběhne 11. a 12. září. Zdroj: veletrh Sběratel

Praha se stane Mekkou sběratelů! Nechte si ocenit svou sbírku

Veletrh Sběratel nabídne návštěvníkům řadu zajímavostí. Od unikátních známek, přes sběratelské "eurobankovky" včetně vzácných motivů s Karlem Gottem, až po vzácné vinylové desky. Návštěvníci budou mít také možnost si nechat ocenit svoji sbírku mincí či autogramů. Největší sběratelské akce v Evropě, po více než šesti měsících, se zúčastní 200 vystavovatelů z celého světa.

Festival ve městě  byl letní novinkou kulturního kalendáře v Břeclavi.

Festival ve městě měl premiéru před kulturním domem v Břeclavi

Před kulturním domem v Břeclavi se třetí sprnový víkend uskutečnil Festival ve mestě. Šlo o první ročník této hudební víkendové akce. Festival se vydařil, počasí nám přálo, což potvrzuje hojná účast diváků i dětí. Děkujeme Andree Juračkové a Marku Hřebíčkovi za pěkný příspěvek  a Davidu Kordovi za krásné fotky.

Marek Ztracený v O2 aréně v Praze.

Klíč k úspěchu je být normální. A mně to trvalo, říká Marek Ztracený

/ROZHOVOR/ Do Prahy se vydal studovat konzervatoř a na svou životní pouť se vypravil vlakem. Ve velkoměstě uspěl, pak se ale Marek Ztracený (36) tak trochu ztratil sám sobě. „Zpětně to, že jsem hodně pil, hodnotím tak, že to má i svá pozitiva,“ rekapituluje svá divoká léta zpěvák ze Šumavy, který se nakonec Pražákem nikdy nestal.

Chata Bohumila Hrabala

Místa, kde hvězdy braly inspiraci. Domy slavných jsou na prodej

Chtěli byste bydlet tam, kde čerpaly inspiraci slavné osobnosti? Pokud máte v šuplíku pár přebytečných milionů, není to nemožné. Kromě někdejší chaty spisovatele Bohumila Hrabala je nyní v nabídce realitních kanceláří i chalupa loni zesnulé zpěvačky Evy Pilarové.