Kreativ

ŠTÍTEK: Karel Gott

"My, co tu bydlíme jsme se ve skutečnosti seznámili líp, až když tu kolega Kupčkák otevřel hospodu. A začali jsme vymýšlet různé akce. Jako například vloni pojmenování mostu na Karlův most. To se ujalo. Jezdí sem Pražáci se na něj koukat. Loni, na počest

Na jihočeský Karlův most pojmenovaný po Mistrovi míří i Pražané

V pátek je tomu rok, co se veřejnost dozvěděla o skonu Karla Gotta. Zemřel 1. října 2019 krátce před půlnocí. Žádné náměstí či ulice jeho jméno na jihu Čech nenese. Neoficiálně Mistra připomíná jen mostek v Opalicích, místní části Kamenného Újezdu na Českobudějovicku.

Karel Gott se svou věrnou fanynkou Lenkou.

Vzpomínka na Karla Gotta

Plzeňský rodák Karel Gott (+ 1. 10. 2019) po celá léta naplňoval v Plzni koncertní sály, ale byl také přítomen mnoha společenských událostí i sportovních akcí.

Karel Gott

Na Gottovy paměti se stále čeká. V minulosti už párkrát bilancoval

Vydání slavně ohlašovaných memoárů Karla Gotta se odkládá na příští rok. Fanoušci si však čekání mohou zpříjemnit četbou starších knížek. Zajímavé jsou vzpomínky ze šedesátých let, kdy byl Gott mladý a na prahu velké slávy. V devadesátých letech pak vznikla bizarní kniha plná ufologických spekulací. 

Vokální uskupení 4 Tenoři  (zleva Marian Vojtko, Michal Bragagnolo, Pavel Vítek a Jan Kříž)

Vokální uskupení 4 Tenoři: Krásou vzdáváme poctu Karlu Gottovi

Jsou čtyři a každý z nich dosáhl vlastních úspěchů na muzikálových či operních jevištích. Před třemi lety se spojili ve vokální uskupení 4 Tenoři, kterému se u posluchačů dostává pozitivních ohlasů. Nově k nim teď kvarteto, které právě podniká koncertní turné, přichází s debutovým albem.

1. října uplyne rok od chvíle, kdy odešla hudební legenda Karel Gott. Snímek je z roku 2015, kdy vystoupil v Českých Budějovicích u příležitosti oslav 120. výročí založení Budějovického Budvaru.

Mistr odešel loni. Do kin přijde film o něm

Ve čtvrtek uplyne rok od úmrtí legendárního několikanásobného Českého slavíka Karla Gotta. Na filmovém festivalu Febiofest již měl premiéru dokument Karel, v českých kinech bude poprvé uveden 15. října. Kde na jihu Čech ho uvidíte?

Festival Finále 2020.

FOTO: Finále táhne a chystá poctu Menzelovi

Festival Finále zatím ukázal, že když lidé chtějí, dokáží překousnout i povinné roušky a do kina přijít. Organizátoři se dokonce už několikrát dočkali i vyprodaného Velkého sálu plzeňské Měšťanské besedy, což je příjemně zaskočilo.

Z 13. ročníku mezinárodní pěvecké soutěže Česko zpívá 2020.

Hořovičtí mladí umělci postoupili do semifinále v pěvecké soutěži Česko zpívá

/FOTOGALERIE/ Žáci Základní umělecké školy Josefa Slavíka Hořovice z klavírní a pěvecké třídy Květuše Ernestové, absolutní vítěz mezinárodní umělecké soutěže Talent Awards 2020 v kategorii freestyle senior Filip Strejc (17) a vicemistr této soutěže v kategorii freestyle junior Martin Jiřák (11), se zúčastnili semifinále 13. ročníku mezinárodní pěvecké soutěže pro začínající zpěváky od devíti do dvaceti šesti let Česko zpívá 2020.

Dáša Ubrová na festivalu Valašský špalíček ve Valašském Meziříčí v roce 2020.

Swingující zpěvačka Dáša Ubrová se představí na meziříčské Malé scéně

Meziříčské Jarní jazz & bluesové dny splácí dluhy za koncerty zrušené kvůli pandemii koronaviru. Druhého letošního koncertu z jmenovaného seriálu se v úterý 8. března ujme zpěvačka Dáša Ubrová za hudebního doprovodu pánů Milana Kašuby a Vincence Kummera. V programu uvedou evergreeny nežijících autorů židovského původu. Koncert se uskuteční v sále Kulturního zařízení ve Valašském Meziříčí od 19.30 hodin.

Podzimní jarmark. Ilustrační foto.

Podzimní fryštácký jarmark. Chybět nebude ani malý workshop

Po velikonoční přestávce vynucené opatřeními v rámci koronavirové pandemie v sobotu dne 12. září 2020 proběhne na náměstí Míru ve Fryštáku Podzimní fryštácký jarmark, a to od 9 do 13 hodin. I tentokrát bude pro všechny připravena pestrá nabídka zboží – nejrůznějšími potravinářskými produkty počínaje, až po keramiku, šperky, dřevěné hračky a jiné řemeslnické zboží, které může být pro návštěvníky zajímavou inspirací k nákupu.

Sejdeme se před portiklem? Kde to je?

Sejdeme se před portiklem? Kde to je?

Prostor před chrudimským vlakovým nádražím se dočká zásadní proměny. Ještě měsíc potrvá výstavba dopravního terminálu a nově budovaný prostor vzbuzuje zvědavosti připomínky veřejnosti.

V sobotu v českobudějovickém Letním kině Háječek vystoupila kapela Kryštof.

VIDEO: Zatančili si s Kryštofem

Mokrá nadílka padající v sobotu z nebe neodradila Jihočechy z návštěvy Letního kina Háječek v Českých Budějovicích. V obchodníky s deštěm se tu desítky proměnily se skupinkou Kryštof a stylově zakončily léto.