Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Šimek (fotbalista)

Ilustrační foto.

Slezan míří na led Jestřábů, uspěje?

Opava /POZVÁNKA/ – Hokejový Slezan podává v poslední době dobré výkony a třikrát za sebou vyhrál. Nyní čeká Opavu papírově nejsilnější mužstvo soutěže a lídr tabulky z Prostějova. Slezané už jej letos dokázali porazit, uspějí i ve středu na prostějovském ledě?

Opava se raduje, Orlová smutní. Ztratila další vyrovnaný zápas.

Orlovští hokejisté padli v přesilovkách

Orlová – Další vyrovnaný zápas s těsným a smolným koncem absolvovali hokejisté HC Orlová v sobotu na ledě Opavy. Domácí Slezan je udolal třemi góly z přesilovek.

František Metelka (ve žlutomodrém)

František Metelka: Není to smůla, ale naše hloupost

Orlová - Fotbalisté Slezského FC opět ztratili vyhraný zápas. Slezané v Orlové dlouho vedli, ale opět nezvládli koncovku utkání, když v nastaveném čase inkasovali vyrovnávací gól. Někteří spílali sudímu, ale František Metelka výmluvy nehledal. „Není to náhoda, je to v nás," řekl.

Ilustrační foto.

Rozjetý Slezan vyzve Orlovou, ta přijede po třech letech

Opava /POZVÁNKA/ – Hokejisté opavského Slezanu se díky středečnímu vítězství posunuli na čtvrtou pozici tabulky a upevnit by si ji chtěli v sobotním derby proti Orlové, která do Opavy zavítá po více než tříleté pauze.

HC Slezan Opava – HC Frýdek-Místek 6:1

HOKEJ: Opava - Frýdek-Místek 6:1

Opava /FOTOGALERIE/ – Nález bomby nedaleko zimního stadionu opavské hokejisty nevylekal. Ba naopak. Ti doma uštědřili pořádnou explozi Frýdku-Místku, který ve slezské metropoli inkasoval šestibrankovou nálož. Zápas rozhodly tři slepené góly Slezanu na začátku druhé třetiny.

Ilustrační foto.

Slezan čeká derby, Michal Kukol hlásí návrat

Opava /POZVÁNKA/ – Porážka s Novým Jičínem je zapomenuta. Hokejisté Slezanu zvítězili ve Valašském Meziříčí, a navnadili tak své fanoušky na středeční domácí vystoupení. V tom se Opava střetne s Frýdkem-Místkem, který Opavští před pár dny porazili v dohrávce pátého kola.

Ilustrační foto.

Slezan jede odčinit středeční prohru s Novým Jičínem

Opava /POZVÁNKA/ - Po zápase s posledním Novým Jičínem čeká na opavské hokejisty další zápas s papírově slabším soupeřem. Družina trenéra Karla Suchánka jede v sobotu na led Valašského Meziříčí, které se po špatných výsledcích v úvodu sezony začíná zvedat.

HC Slezan Opava – HC Nový Jičín 4:5 sn (gól Opavy - 1:0)

HOKEJ: Opava - Nový Jičín 4:5 sn

Opava /FOTOGALERIE/ – Opavští hokejisté se ve středu utkali s výběrem Nového Jičína a do zápasu vstoupili dobře, když vedli o dvě branky. Hosté ale zbraně nesložili a v polovině utkání skóre otočili. Duel nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých byli úspěšnější hosté a ze Slezska si tak odváží dva body.

Karel Suchánek

Slezan jede do Přerova, porazí Zubry i podruhé v sezoně?

Opava /POZVÁNKA/ – Opavští hokejisté ve středu v zajímavém utkání v prodloužení udolali silný Hodonín a v sobotu by rádi uspěli také na ledě Přerova, který aktuálně neprožívá zrovna vydařené období. Naváže Slezan v MEO Aréně na středeční vítězství?

V sobotu se v okolí Opavy konal 3. ročník běžeckého kros závodu Silesia Hervis kros marathon, ve kterém startovalo několik desítek závodníků různých věkových kategorií.

Silesia kros marathon přilákal desítky lidí na start

Opava /FOTOGALERIE/ - V sobotu se v okolí Opavy konal 3. ročník běžeckého kros závodu Silesia Hervis kros marathon, ve kterém startovalo několik desítek závodníků různých věkových kategorií. Absolutním vítězem se stal Martin Holiš z týmu České spořitelny.

Ilustrační foto.

Rozloučili jsme se

Šumpersko/Jesenicko – Vážení čtenáři, pravidelně budeme zveřejňovat týdenní informační servis pohřebních služeb ze Šumperska a Jesenicka o spoluobčanech, kteří zesnuli.

HC Slezan Opava – SHK Hodonín 5:4p

HOKEJ: Opava - Hodonín 5:4 pp

Opava /FOTOGALERIE/ – Opavští hokejisté odčinili sobotní porážku s nedalekou Porubou a ve středu zvítězili nad výběrem hodonínských Drtičů. První třetina gól nenabídla, ale ve druhé padlo hned šest branek. Vyrovnaný zápas nakonec dospěl až do prodloužení, ve kterém byl díky trefě Daniela Kysely úspěšnější Slezan.

Ilustrační foto.

Slezan chce napravit prohru s Porubou, přijedou Drtiči

Opava /POZVÁNKA/ - Opavský Slezan čeká ve středu druhý domácí zápas v řadě za sebou a svěřenci trenéra Karla Suchánka budou chtít odčinit svou sobotní vysokou porážku s Porubou. Přijede však silný Hodonín, který okupuje třetí příčku tabulky.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Technika Brno - Opava 1:2

Brno, Opava – Opavští hokejisté slaví velmi cenné vítězství, kterého dosáhli na ledě brněnské Techniky. Brno doma prohrálo vůbec poprvé v sezoně, což zařídil svým výborným výkonem opavský Slezan. Ten sice v utkání prohrával, ale ve druhé třetině skóre otočil a nakonec bral tři body.

Tomáš Komenda zahazuje šanci, která mohla Slezskému FC přinést tři body.

Tomáš Komenda: Je to škoda, šance na obrat jsme měli

Opava - Opavští fotbalisté v sobotním souboji se zábřežským Sulkem pouze remizovali. Alespoň bod zařídil Slezskému FC čtvrthodinu před koncem zápasu Tomáš Komenda. Mladý forvard mohl dokonce strhnout vítězství na stranu Opavy, ale proti byl hostující gólman Šustr.

HC Slezan Opava. Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava - Vsetín 3:2 pp

Opava – Hokejisté opavského Slezanu v sobotu na svém ledě ve velké bitvě porazili Vsetín. Opava šla v úvodu zápasu do vedení, jenže hosté skóre otočili ve svůj prospěch a nakonec bylo ze zápasu velké drama. Rozuzlení přišlo na řadu až v prodloužení, kde výhru Slezanu zařídil Tomáš Měch.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Břeclav - Opava 6:3

Břeclav - Opavští hokejisté na senzační nedělní vítězství nad Prostějovem nenavázali a z Břeclavi si neodvážejí ani bod. Zápas rozhodly dvě rychlé branky domácího výběru ve druhé třetině, díky kterým šli Lvi do trháku.

Břeclavští hokejisté – ilustrační foto.

Hokejisté Slezanu míří do Břeclavi

Opava /POZVÁNKA/ - Opavští hokejisté po vítězství nad lídrem soutěže z Prostějova míří na led staronového druholigového účastníka z Břeclavi, které se v letošní sezoně zatím příliš nedaří a vyhrála pouze dvakrát.

Václav Jurečka (ve žlutomodrém)

Václav Jurečka: Nestřílí mi to, ale musím to urvat

Uherské Hradiště - Fotbalisté Slezského FC uhráli v Uherském Hradišti na půdě rezervy Slovácka bod za bezbrankovou remízu. Do Opavy však mohl s klidem putovat plný bodový zisk, to by ale musel útočník Václav Jurečka proměnit největší šanci Slezského FC.

HC Slezan Opava – LHK Jestřábi Prostějov 5:3

HOKEJ: Opava - Prostějov 5:3

Kravaře /FOTOGALERIE/ – Opavští hokejisté si ve svém azylu v kravařské Buly Aréně vedli parádně a v souboji s lídrem východní skupiny druhé ligy uspěli. Výborný výkon přinesl Slezanu tři body a skalp prvního týmu soutěže, naopak Jestřábi poprvé v sezoně prohráli.

HC Slezan Opava. Ilustrační foto.

Slezan vyzve lídra z Prostějova

Opava /POZVÁNKA/ - Opavští hokejisté se v neděli na ledě kravařské Buly Arény utkají s lídrem východní skupiny druhé ligy z Prostějova. Jestřábí letka v létě mohutně posilovala a vyhlásila útok na postup do první ligy.

Ilustrační foto

HOKEJ: Orlová - Opava 4:3 sn

Orlová – Vítězná série opavských hokejistů skončila. Po třech výhrách v řadě nyní svěřenci trenéra Karla Suchánka padli v Orlové, kde o osudu zápasu rozhodly nájezdy. V nich zajistil druhý bonusový bod domácím útočník Studený.

Ilustrační foto.

Na Slezan čeká nováček z Orlové

Opava /POZVÁNKA/ - Hokejisté opavského Slezanu zajíždí ve středu na led druholigového nováčka z Orlové. Ten před středečním duelem ohlásil příchod dvou velkých posil.

Zleva: Petr Staško (pistole SSK Opava), Aleš Entrichel (puška SSK Ostroj Opava), Gabriela Krečmerová (puška SSK Ostroj Opava).

Sportovní střelci přivezli z Plzně kompletní sadu medailí

Plzeň, Opava – V půlce září se v Plzni uskutečnilo republikové mistrovství ve sportovní střelbě z malorážky za účasti kompletní reprezentační střelecké špičky. Republikového mistrovství se zúčastnili také zástupci obou opavských střeleckých klubů – puškaři z SSK Ostroj Opava pod trenérským vedením Oldřicha Gavendy a pistoláři z SSK Opava 0126 s trenérkou Martinou Fialovou. Oba týmy ve velké konkurenci uspěly.

Ilustrační foto.

Conseq kupuje penzijní fond Aegonu, který má 100.000 klientů

Praha -  Domácí společnost Conseq Investment Management koupí od nizozemské finanční skupiny Aegon její českou penzijní společnost. Přibližně 100.000 smluv klientů Aegonu na doplňkové penzijní spoření bude nově spravovat Conseq penzijní společnost. Conseq tak posílí svoji pozici na trhu penzijního spoření, do něhož vstoupil začátkem roku 2013.

Karel Suchánek

Slezan se chystá na další skalp, chce porazit Bobry

Opava /POZVÁNKA/ - Opavské hokejisty čeká po dvou výhrách s Přerovem a v Novém Jičíně další druholigové utkání. Do slezské metropole zavítá mužstvo Valašského Meziříčí, které se loni zachraňovalo v baráži.

Petr Nekuda (ve žlutomodrém)

Petr Nekuda: Vydřená výhra, vyhrál šťastnější tým

Olomouc - Dlouho se nevědělo, zda forvard Petr Nekuda do zápasu na půdě HFK Olomouc nastoupí. Útočník Slezského FC se v sestavě nakonec objevil a odvedl velmi dobrou práci. Škoda jen, že nenavázal na svou skvělou bilanci, kdy v pěti zápasech, do kterých nastoupil, pětkrát skóroval.

Karel Suchánek

Slezan čeká domácí premiéra

Opava /POZVÁNKA/ - Na opavské hokejisty čeká ve středu od 18 hodin domácí premiéra v nové druholigové sezoně. Slezan se utká s přerovskými Zubry. S Přerovem se Opava potkala dvakrát už v letní přípravě, nyní ale půjde o zcela jiný zápas.

Matěj Hrabina

Matěj Hrabina: Druhá půle už byla zcela v naší režii

Opava - V sobotu si na stadionu v Městských sadech poprvé v nové sezoně před opavským publikem zahrál obránce Matěj Hrabina. Ten se totiž v úvodním kole v Olomouci zranil a na trávník zavítal až ve druhém poločase utkání proti Uničovu, kdy přispěl k důležitému vítězství opavského týmu.

Martin Hebík po závodě v Písku.

Cyklisté sbírali medailová umístění na kritériu v Písku

Příbram – V sobotu 24. srpna se v Písku jelo Galaxy Cyklošvec kritérium. Cyklisté CK Příbram zde byli hodně vidět. Svou kategorii vyhráli Martin Hebík a Anna Drdová. Umístění na stupních vítězů pak vybojovali ještě Petr Mosinger, Jan Šimek, Oldřich Novotný a Michal Kesl.

Michal Balner

Michal Balner: Forma graduje, na tréninku skáču výš

Opava – Když jsme spolu hovořili na Dolňáku před rokem, měl za sebou tyčkař Michal Balner protrápenou sezonu. Letošní už tak hrozná nebyla, naopak. Forma opavského rodáka graduje a ten věří, že se mu podaří splnit limit na halové MS.

Miroslav Keresteš

Miroslav Keresteš: Závěr jsme si zavařili sami

Břeclav - Slezský FC v Břeclavi zaslouženě zvítězil, když si v první půli vytvořil dvougólový náskok. O ten sice v závěru zápasu přišel, ale tři body nakonec i s trochou štěstí uhájil. Jistotou levé strany obrany byl opět Miroslav Keresteš, který připravil druhý gól Opavy.

HC Slezan Opava - HC Zubr Přerov 3:5

HOKEJ příprava: Opava - Přerov 3:5

Opava /FOTOGALERIE/ – Opavští hokejisté v úterý absolvovali své třetí přípravné utkání a připsali si první letní porážku. Tu jim uštědřili přerovští Zubři, kteří tak Slezanu vrátili týden starou prohru.

HC Slezan Opava – HC Nový Jičín 6:2

HOKEJ příprava: Opava - Nový Jičín 6:2

Opava /FOTOGALERIE/ – Hokejisté opavského Slezanu v prvním přípravném utkání na svém ledě zaslouženě zvítězili nad výběrem Nového Jičína, kterému nasázeli šest branek. O osudu utkání rozhodla první třetina, ve které se Opavští trefili třikrát a položili základ vysokému vítězství.

Petr Nekuda

Petr Nekuda: Dostali jsme zaslouženou facku

Olomouc - Opavští fotbalisté nevstoupili do sezóny v MSFL zrovna ideálně a na Andrově stadionu prohráli s rezervou olomoucké Sigmy. Přitom šancí si Slezané vypracovali vcelku dost, jen ta koncovka vázla. Vyprávět by o tom mohl třeba útočník Petr Nekuda, který se dostal do dvou čistých gólovek, ale neprosadil se.

Tyčkař Jan Kudlička.

Jan Kudlička: Jsem na tom lépe než loni

Opava - V britské metropoli probíhal před nedávnem další z mítinků Diamantové ligy v atletice a opět se jej zúčastnil také odchovanec opavské atletiky Jan Kudlička. Ten v Londýně přeskočil 570 cm a bral páté místo.

Ilustrační foto

Kravařští byli na domácí půdě v generálce úspěšní

Kravaře – Fotbalisté Kravař uspěli v generálce na nadcházející sezonu v krajském přeboru. K poslednímu přípravnému zápasu si Kravařští pozvali Kozmice, a přesto že dvakrát prohrávali, nakonec odešli z utkání jako vítězové.

Ilustrační foto

Fotbalisté Háje v generálce padli s Kobeřicemi

Kobeřice – Fotbalisté Háje ve Slezsku museli v generálce před startem krajského přeboru překousnout hořkou porážku. Tu jim uštědřily Kobeřice, mužstvo z I.A třídy. Háji nepomohl ani třígólový útočník Ondřej Prokša.

Horolezci Tomáš Petreček (vlevo) a Libor Uher.

Povedlo se! Tomáš Petreček zdolal Gasherbrum I

Skard – Vysokohorská expedice opavského extrémního sportovce Tomáše Petrečka v Pákistánu byla úspěšná. Před několika dny vystoupal společně s Markem Novotným na vrchol jedenácté nejvyšší hory světa Gasherbrumu I ve výšce 8068 metrů nad mořem.

Slezský FC Opava U19 - FK Jablonec U19 2:2

Devatenáctka SFC začala remízou

Opava /FOTOGALERIE/ - Starší dorost Slezského FC Opava vstoupil v sobotu do nové sezony první dorostenecké ligy soubojem s Jabloncem. Zajímavé utkání, ve kterém nebyla nouze o branky ani červenou kartu, nakonec skončilo spravedlivou remízou.

Slezský FC Opava – FC Fastav Zlín B 5:0

FOTBAL příprava: Opava - Zlín B 5:0

Opava /2 x VIDEO, FOTOGALERIE/ – Vydařenou generálku na MSFL mají za sebou opavští fotbalisté. Ti v sobotu dopoledne jasně přehráli rezervu Zlína a zvítězili rozdílem třídy o pět branek. Špatný nebyl ani herní projev Slezanů, což je týden před startem ostré sezony pozitivní zpráva.

Martin Prohászka

Martin Prohászka by měl zakotvit ve Frenštátu pod Radhoštěm

Chuchelná – Obávaný fotbalový kanonýr Martin Prohászka byl v nedělní odpoledne k vidění na exhibici Staré gardy Opava v Chuchelné. Po konci fotbalu v Hradci nad Moravicí by měl tento vynikající hlavičkář zakotvit ve Frenštátu pod Radhoštěm.

Opavští hokejisté zahájili přípravu na ledě.

Slezan už zahájil přípravu na ledě

Opava /FOTOGALERIE/ – Minulý týden v pondělí vyjeli opavští hokejisté v kravařské Buly Aréně k prvnímu tréninku na ledové ploše. Na ní se prohánělo celkem sedmadvacet hokejistů, žádná nová tvář však mezi nimi nebyla.

Michal Kukol

Michal Kukol ukončil kariéru. Napořád?

Opava – Hokejový Slezan s největší pravděpodobností přijde o jeden ze svých defenzivních pilířů. Opavský trenér Karel Suchánek se totiž bude muset v nové sezoně zřejmě obejít bez klíčového obránce Michala Kukola, který se rozhodl ukončit aktivní kariéru.

René Ambrož (ve žlutém)

René Ambrož: Za gól jsem moc rád

Hlučín – Premiéru jako hrom si v sobotu na hlučínském hřišti odbyl teprve osmnáctiletý útočník René Ambrož. Ten na hrotu útoku vystřídal po půlhodině Jakuba Ptáčka. A i když na něm byla znát nervozita, po vstřeleném gólu z něj spadla a na hřišti si dělal, co chtěl. Dokonce málem připravil branku i pro svého spoluhráče Muchu, ale ten svou šanci zahodil.