Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Šimek (fotbalista)

Slezský FC Opava – Odra Opole 2:1

FOTBAL příprava: Opava – Opole 2:1

/2 x VIDEO/ Opavští fotbalisté úspěšně zvládli další přípravný test. Na trávníku v Žimrovicích si před velmi slušnou návštěvou poradili s Odrou Opole. Nováček druhé nejvyšší polské soutěže sice vedl, pak ale srovnal Jurečka a na konci trefil výhru Opavy Kuzmanović.

AGRO CS Pohár SKFS - semifinále: Nespeky - Záryby (1:3)

Šašek na hrad! Zárybský stoper vychytal Kunice

Kunice – Toužili podtrhnout úspěšný ročník poslední výhrou. To se jim také podařilo, byť byla jen dvoubodová. Záryby zajížděly v předehrávce fotbalové I. A třídy do Kunic, tým i bez klasického brankáře zvítězil na penalty 2:1.

Slezský FC Opava U19 – FK Fotbal Třinec U19 4:1

Starší dorostenci zdolali Třinec a zůstávají mezi elitou

Devatenáctka Slezského FC zvládla svou záchranářskou misi na jedničku. Po středeční remíze pod Javorovým si opavští mladíci poradili s třineckým soupeřem rozdílem tří branek. Dlouho vyrovnaný duel Opava zlomila na svou stranu v závěru utkání.

Ilustrační foto

Policie vyzývá: Pomozte s pátráním po Janu Šimkovi

Kladno - Obvodnímu oddělení Kladno-venkov nahlásila žena, že pohřešuje svého současného přítele Jana Šimka, narozeného 29.8.1969. Svého přítele viděla naposledy dne 20. dubna 2017 kolem dvanácté hodiny v místě jejich současného bydliště ve Slatině, odkud odjížděl autobusem do zaměstnání.

Matěj Hrabina

Matěj Hrabina: Pokladníci si mě najdou

Bylo mu sotva osmnáct let, když mu dal tehdejší opavský kouč Josef Mazura šanci ve druhé lize. Až teď se ale dočkal první soutěžní branky za Slezský FC.

Václav Jurečka (ve žlutomodrém)

Byli jsme lepším týmem, soudí Václav Jurečka

Smolař slezského derby? Václav Jurečka. Opavský štírek nastoupil na hrotu vedle Tomáše Smoly a dostal se do dvou tutových příležitostí, kterými mohl naklonit skóre na stranu Slezského FC.

Ilustrační foto.

HOKEJOVÉ PLAYOFF: Hodonín - Opava 4:0, postupuje Hodonín

Hokejisté opavského Slezanu mají po sezoně. V pátém utkání čtvrtfinálové série na ledě Drtičů Opava sice prohrávala, dlouho se však držela ve hře, jenže nedokázala vstřelit jediný gól. Ve třetí třetina navíc nakoupila další tři branky a bylo hotovo. Opavští borci tak v play-off končí, Hodonín jde do semifinále.

Hokejový klub Opava – SHK Hodonín 4:7

HOKEJOVÉ PLAYOFF: Opava - Hodonín 4:7

Druhou domácí čtvrtfinálovou bitvu opavští hokejisté nezvládli. Nad Drtiči sice dvakrát vedli, jenže Jihomoravané dokázali skóre otočit a nakonec ve Slezsku zvítězili v poměru 7:4. Opavští jsou tak krůček od vyřazení a musí odvracet dva mečboly Hodonína.

Hodonínští hokejisté (v modrooranžových dresech) první čtvrtfinálový duel zvládli. Opavu doma přehráli jasně 5:1 a v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy se ujali vedení 1:0.

HOKEJOVÉ PLAYOFF: Hodonín - Opava 5:1

Hokejisté opavského Slezanu vstup do čtvrtfinálové série play-off s Hodonínem nezvládli. Opavští sice na jihu Moravy vedli po trefě Slavíka, Drtiči ale třemi zásahy dokázali ještě v první třetině skóre otočit. Ve druhé části inkasovala Opava ještě dvě branky a nakonec prohrála 1:5.

FC Nitra – Slezský FC Opava 1:3

FOTBAL příprava: Nitra – Opava 1:3

Fotbalisté Slezského FC si na závěr soustředění v Uherském Brodě poradili se slovenskou Nitrou hrající druhou nejvyšší soutěž. Opavští byli po většinu utkání aktivnějším celkem a nakonec zvítězili přesvědčivě 3:1.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava - Poruba 2:3 po prodloužení

Hokejisté opavského Slezanu znovu podlehli Porubě. V letošním ročníku už popáté. V derby na domácím ledě sice prohrávali, dvěma góly však skóre otočili a ještě devět minut před koncem vedli. Pak ale ostravský celek srovnal a prodloužení rozhodl ve prospěch porubského celku Illéš, jenž v extralize nastupuje za Vítkovice.

KORFBALOVÝ oddíl PKC Náchod dodává své členy nejen do mládežnických reprezentačních výběrů, ale i do toho seniorského.  V něm se na snímku prosazuje proti Jihoafrické republice Denisa Hurdálková.

Náchodský korfbal zažil dobu bronzovou

Náchod – Jedním z nejmladších sportů v Náchodě je korfbal. I přes své mládí však tento míčový sport vzdáleně podobný basketbalu už dokázal vychovat reprezentanty a oddíl PKC Náchod se pravidelně pohybuje mezi nejlepšími kluby v Česku. „Kromě hráčů v seniorské reprezentaci jsme měli i hráče v reprezentačních výběrech U17 a U19," říká hrdě trenérka Jaroslava Pavlovičová.

Górnik Zabrze – Slezský FC Opava 3:0

FOTBAL příprava: Zabrze - Opava 3:0

/2 x VIDEO, FOTOGALERIE/ Fotbalisté Slezského FC si to v lázeňském městečku Ustroň rozdali s Górnikem Zabrze, účastníkem druhé nejvyšší polské soutěže. Slezané se svým soupeřem sehráli v husté mlze vyrovnanou partii, jenže po jednoduchých chybách inkasovali laciné góly. Sami se v útoku neprosadili a prohráli rozdílem tří branek.

Michal Wanecki

Michal Wanecki táhne Slezan k výhrám

Našli opavští hokejisté novou gólmanskou jedničku? Po odchodu Dušana Šafránka do Havířova dostal důvěru trenéra Pavla Hulvy mladý brankář Michal Wanecki a zatím ji splácí výborně. Ve všech zápasech nového kalendářního roku totiž Slezan zvítězil a s Waneckim v brance ještě neztratil ani bod.

Vilém Fendrich (v zeleném)

Zůstane Vilém Fendrich ve Slezsku? Gólman chce

Slezský FC ve zlínské Vršavě absolvoval svá první přípravná utkání a úvodní z nich odchytala podzimní opavská jednička Vilém Fendrich. Nikdo ale neví, zda bude ve Slezsku na jaře pokračovat. Spekuluje se totiž o tom, že si Fendricha chce Jablonec stáhnout zpátky.

FC FASTAV Zlín – Slezský FC Opava 3:0

FOTBAL příprava: Zlín – Opava 3:0 a 1:0

/2 X VIDEO, FOTOGALERIE/ Opavští fotbalisté za sebou mají první přípravné zápasy. Ve Vršavě si to Slezané rozdali s prvoligovým Zlínem. Ševci v úvodním duelu, do kterého zasáhly silnější sestavy, zvítězili díky povedené druhé půli rozdílem tří branek a ve druhém utkání porazili Opavu gólem mladíka Víta Mlýnka.

Pavel Zavadil

Pavel Zavadil: Opavu beru jako domov

Duben. Pavel Zavadil po kontaktu s protihráčem padá ve vápně. Rozhodčí ukazuje na penaltový puntík, nařízený pokutový kop proměňuje Řezníček a Brno veze z Teplic výhru. Záložník Zbrojovky ale ví, že je zle. Důvod? Přetržený křížový vaz. Zkušený borec má za sebou operaci, dlouhou pauzu a na jaře chce brněnskému týmu pomoci nahoru.

Ilustrační foto.

Slezský FC spolupracuje se studentskou televizí SGO

Slezský fotbalový klub z Opavy rozjíždí spolupráci se studentskou televizí SGO, kterou tvoří studenti Slezského gymnázia Opava. Cílem je přiblížit fanouškům klub formou zajímavých reportáží a rozhovorů.

Petr Wolf (ve tmavém dresu)

Vsetín byl hratelný, mrzí Petra Wolfa

Podruhé v řadě byl jediným opavským střelcem. Útočník Petr Wolf vstřelil v sobotní hokejové bitvě se Vsetínem vyrovnávací gól a Opava měla proti velkému favoritovi body na dosah. V závěru ale inkasovala a nemá nic.

Jiří Šindelář

Jiří Šindelář: Gól je pro mě bonus

Jedenáct sekund. Tak málo času byl po návratu z trestné lavice na ledě opavský obránce Jiří Šindelář a rozhodl sobotní důležitý zápas o šest bodů mezi Slezanem a jeho tabulkovým sousedem z Nového Jičína.

Dominik Simerský (ve žlutomodrém)

Dominik Simerský: Klukům jsem gól dlužil

Je sice obránce, ale při standardkách rád chodí do vápna. Hlavičkovat umí skvěle. V sobotu proti Sokolovu se Dominik Simerský trefil poprvé v sezoně a jeho zásah znamenal vítězství Slezského FC a zakončil podzimní krasojízdu Opavy na domácím stadionu.

Jan Mertl (světlé triko) - Petr Michnev (tmavé triko) 6:4, 6:3

Tenista Mertl ovládl turnaj Futures

/FOTOGALERIE/ Čtvrtý triumf si na kurtech opavského Teniscentra připsal Jan Mertl. Zkušený tenista zvítězil na turnaji série Futures, když ve finále po necelé hodině hry zdolal vítěze posledních dvou tenisových podniků v Jablonci Petra Michneva. Debla ovládla polská dvojice Piotr Matuszewski a Grzegorz Panfil.

Petr Zapalač

Petr Zapalač: Snažím se střílet do šibenic

Kde kdo mu v létě nevěřil. Mnozí si klepali na čelo, že s ním Slezský FC uzavřel kontrakt na tři roky. Petr Zapalač ale pochybovačům zavřel pusu nejlepším možným způsobem, a to výkony na hřišti. Díky nim se zařadil mezi nepostradatelné opory výběru Romana Skuhravého. V sobotu navíc nádherným zásahem odstartoval porážku Třince.

Václav Jurečka (u míče)

Krásný výsledek, směje se Jurečka. Chce zachovat pokoru

V základní sestavě toho moc neodehrál. Často přicházel do hry až v závěru coby střídající hráč. V Českých Budějovicích se ale vykartoval Tomáš Smola, a tak kouč Roman Skuhravý ukázal na Václava Jurečku. Ten pomohl sestřelit Táborsko dvěma góly a trenérovi vyslal jasný vzkaz, že se s ním musí počítat.

Matěj Helebrand (vlevo, ve žlutomodrém)

Matěj Helebrand: Splnil jsem si dětský sen

První krůčky ve Fotbalové národní lize absolvoval v závěru utkání na Žižkově, kdy vystřídal Petra Zapalače. Teď má za sebou premiéru v základní sestavě. Nadějný mladý obránce Slezského FC Matěj Helebrand nahradil na levé straně zraněného Tomáše Čelůstku a duel s Prostějovem zvládl s přehledem.

I. A třída: Záryby (v modrém) - Kosmonosy (3:1).

První domácí vítězství. Záryby porazily smůlu

Záryby /FOTOGALERIE/ – Fanoušci v Zárybech, které loni šťastně postoupily do I. A třídy, si konečně přišli na své. Po posledních dvou prohraných duelech Záryby porazily doma Kosmonosy, které jsou stejně jako zárybští fotbalisté nováčky soutěže.

Tomáš Smola (u míče)

Tomáš Smola v poslední minutě srazil Vlašim

Nerad to o sobě slyší, ale znovu byl mužem zápasu. Před týdnem vyhrál Slezskému FC zápas v Pardubicích, nyní zařídil penaltu a v poslední minutě rozhodl o domácím vítězství Opavy nad Vlašimí. Seznamte se, Tomáš Smola.

Čtvrťáci opavského Slezanu si zatrénovali s Radkem Faksou a Jakubem Štěpánkem.

Radek Faksa a Jakub Štěpánek trénovali s dětma

V pátek to na opavském zimáku žilo. Na trénink čtvrté třidy dorazil útočník Dallasu Radek Faksa a také brankář Jakub Štěpánek, který má velké zkušenosti z ruské KHL a naposledy dopomohl Bernu k titulu ve Švýcarsku.

Petr Zapalač

Petr Zapalač: Remíza je velká ztráta. Nemělo by se to opakovat

Záložník Slezského FC Petr Zapalač byl v sobotním utkání proti Ústí nad Labem hodně vidět. V prvním poločase mu sice jeho parádní dělovky mířící pod břevno vyškrábl ústecký gólman Tvrdoň na roh, na dorážku zblízka ale nedosáhl a Zapalač mohl slavit první branku v opavském dresu.

Ilustrační foto.

HOKEJ příprava: Opava – Šumperk 4:1

Opavští hokejisté mají za sebou čtvrtý přípravný zápas. Na svém ledě si poradili s loňským účastníkem WSM Ligy z Šumperka. Slezané sice prohrávali, ale nepříznivé skóre dokázali otočit a nakonec zvítězili v poměru 4:1. V opavské obraně se objevil také testovaný zadák Jan Fišera.

Tomáš Jursa (v červenočerném, vepředu)

Chtěli jsme to zlomit, přiznává záložník Tomáš Jursa

Skoro dva roky opavští fotbalisté nezvítězili ve venkovním ligovém utkání. Povedlo se jim to až nyní na půdě soupeře, kterého v novodobé historii druhé ligy nikdy neporazili. Slezané třemi góly srazili Znojmo a v nové sezoně dál válí.

Ilustrační foto.

HOKEJ PŘÍPRAVA: Nový Jičín – Opava 5:2

Opavští hokejisté za sebou mají druhé přípravné utkání a znovu se utkali s Novým Jičínem. Tentokrát ale zavítali na stadion svého soupeře. Dlouho vyrovnaný duel nakonec ovládl domácí výběr pod vedením ex-opavského kouče Davida Musiala.

Zdeněk Pavelek (vpravo)

Zdeněk Pavelek zpátky v útoku

Už v loňské sezoně to vypadalo, že Zdeňka Pavelka opavští fanoušci na ledě neuvidí. Když ale bylo týmu nejhůř, vrátil se a druholigovému áčku pomohl. Teď se zkušený veterán znovu prohání po kluzišti a připravuje se na nový ročník třetí nejvyšší soutěže. Byl na ledě u toho, když jeho tým porazil Nový Jičín 3:1.

Vilém Fendrich (v zeleném)

Vilém Fendrich: Bylo důležité, že jsme se nepoložili

V sobotu neměl jednoduchou práci, rozhodně ne. Gólman Slezského FC Vilém Fendrich totiž inkasoval v podstatě z první vážnější příležitosti Valcířů gól a pak držel palce svým spoluhráčům, aby výsledek obrátili.

Pernilla Mendesová má za sebou dobrý turnaj.

Tenistka Mendesová válela na Hané

Tenistka Pernilla Mendesová, původem z Opavy, má za sebou další úspěch. Na olomouckém ITS Cupu došla z kvalifikace až do čtvrtfinále tamního podniku. Skvělých výsledků dosáhla také ve čtyřhře, ve které dokráčela mezi čtyři nejlepší páry.

Slezský FC Opava U19 – FK Teplice U19 2:1

I. DOROSTENECKÁ LIGA: Opava - Teplice 2:1

/FOTOGALERIE/ Zvládli to. Starší dorostenci Slezského FC v posledním utkání sezony porazili Teplice a zajistili si záchranu v nejvyšší soutěži. Opavská devatenáctka začala výborně a v první půli si vybudovala dvoubrankový náskok. Hned po změně stran sice Tepličtí snížili, ale to bylo z jejich strany vše.

Druholigový fotbalový klub z Opavy ve spolupráci s internetovou, hudební a lifestylovou televizí ALL Television podpořil Dobrou věc, a prostřednictvím aukce se tak pokusí přispět dětem z dětských domovů na cestu k moři.

Slezský FC Opava podpoří Pro dobrou věc!

Druholigový fotbalový klub z Opavy ve spolupráci s internetovou, hudební a lifestylovou televizí ALL Television podpořil Dobrou věc, a prostřednictvím aukce se tak pokusí přispět dětem z dětských domovů na cestu k moři.