Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Šimek (fotbalista)

Ilustrační fotografie.

Politoval jedinou oběť ze šesti!

Královéhradecko - Sedmkrát už byl odsouzen. A v úterý přišel další trest, třiadvacetiletý Jan Šimek jde 
za krádeže a loupež na šest let do vězení.

HC Slezan Opava – HC ZUBR Přerov 0:2

HOKEJOVÉ PLAYOFF: Opava - Přerov 0:2

/FOTOGALERIE/ Opavští hokejisté čtvrtý semifinálový duel s Přerovem nezvládli. Slezan doma přivítal Zubry a začal dobře. Byl aktivnější a měl šance, dlouho vyrovnaný zápas však rozhodla třetí třetina, ve které dali hosté dvě branky. Opava se ze všech zbývajících sil snažila srovnat, ale Vojtka překonat nedokázala. Sezonu Opavští přesto končí se vztyčenou hlavou, což po zápase ocenili také diváci.

David Musial

Slezan žije a v úterý hodlá znovu udeřit

/POZVÁNKA/ Opavští hokejisté měli nůž na krku, ale těžkou situaci zvládli a v neděli vyhráli na ledě Přerova. Sezona jim tak nekončí a semifinálová série se vrací do slezské metropole. Tím ale nabuzená Opava rozhodně nechce skončit, naopak pomýšlí i na zvrat celé série.

Tomáš Jursa (ve žlutomodrém)

Tomáš Jursa se představil gólem. Bylo to se štěstím, přiznal

Opava - Premiérové utkání před opavským publikem v sobotu odehrál záložník Tomáš Jursa a uvedl se skvěle. Nejenže spoluhráčům rozdával chytré přihrávky, po změně stran navíc vstřelil důležitý vyrovnávací gól a zavelel k obratu. Slezský FC nakonec porazil Třinec o dva góly.

HC ZUBR Přerov – HC Slezan Opava 0:1 sn

HOKEJOVÉ PLAYOFF: Přerov - Opava 0:1 po nájezdech

Přerov, Opava /FOTOGALERIE/ – Opavští hokejisté žijí! Ve třetím dramatickém semifinále na ledě Přerova Slezan dokázal s favorizovanými Zubry držet krok. Vyrovnaný zápas, ve kterém v základní hrací době ani prodloužení žádná branka, nakonec ovládla Opava. O její výhře rozhodl v nájezdech kapitán Tomáš Měch.

HC Slezan Opava - HC ZUBR Přerov 4:6

HOKEJOVÉ PLAYOFF: Opava - Přerov 4:6

Opava /FOTOGALERIE/ – Hokejový Slezan domácí semifinálovou odvetu s Přerovem nezvládl. Hned po šesti minutách šli Zubři do vedení po trefě Sakrajdy a nakonec šli do čtyřbrankového trháku. Z něj Opava postupně ukrajovala, až jí ve třetí třetině chyběl jediný krůček. Ten ale Opavští neudělali, v power-play inkasovali pošesté a v neděli na ledě Přerova budou mít nůž na krku.

HC ZUBR Přerov – HC Slezan Opava 8:3

HOKEJOVÉ PLAYOFF: Přerov - Opava 8:3

/FOTOGALERIE/ Opavští hokejisté do semifinálové série s Přerovem nevstoupili zrovna nejlépe. Na ledě Zubrů sice byli domácím favoritům dvě třetiny vyrovnaným soupeřem, ale nakonec si do Slezska odvezli osm branek a jednoznačnou porážku. Vyrovnat může Opava už v pátek na svém ledě.

Matěj Hrabina (v červenočerném)

Matěj Hrabina: Nevyšel nám vstup do druhého poločasu

Ústí nad Labem - Na podzim odehrál v opavském áčku všehovšudy pouhé dvě minuty, na startu jarní části Fotbalové národní ligy se však obránce Matěj Hrabina představil v základní sestavě Slezského FC. Špatně si nevedl a hlavně ve druhém poločase se nebál podpořit také útočné snahy svých spoluhráčů.

VSK Technika Brno – HC Slezan Opava 0:1

HOKEJOVÉ PLAYOFF: Technika Brno - Opava 0:1, Slezan postupuje

Brno – Dokázali to! Opavští hokejisté udělali přítrž černé sérii, během které za posledních sedm let ani jednou nedokázali projít čtvrtfinálovou bránou play-off. Letos se to Slezanu konečně podařilo. Opava totiž zvládla i třetí bitvu s brněnskou Technikou a po výhře na jejím ledě si zajistila účast v semifinále. V něm se utká s Přerovem.

Adam Kušner (druhý zleva) sledoval přípravné utkání se Zvolenem ve společnosti rodinných příslušníků.

Útočník přece nemůže nosit helmu, směje se Adam Kušner

Opava – Vytáhlý útočník Adam Kušner podepsal ve Slezském FC půlroční kontrakt, dal výpověď v práci a chtěl se porvat o místo v opavském áčku. Místo toho hned v prvním utkání po střetu s brankářem Slovácka Štěpánem Kohoutkem utrpěl silný otřes mozku. Nyní mladý fotbalista absolvuje rehabilitaci a brzy chce začít s tréninkem.

Ilustrační foto.

Zlomí čtvrtfinálové prokletí?

Opava /POZVÁNKA/ - Stejně jako loni mají opavští hokejisté skvěle rozehranou sérii druholigového čtvrtfinále. Stačí udělat poslední krok a výběr trenéra Davida Musiala přes brněnskou Techniku postoupí mezi nejlepší čtyřku.

Matěj Helebrand (ve žlutomodrém)

Matěj Helebrand, autor druhé důležité branky

Opava – Starší dorost Slezského FC má na začátku jarní části sezony velmi dobrou formu. Opavské naděje ještě neprohrály a v sobotu na kylešovické umělce ze standardek sestřelili Viktorii Plzeň. Devatenáctka Opavy navíc udržela čisté konto, na čemž má podíl také levý obránce Matěj Helebrand. Ten navíc vstřelil důležitý druhý gól.

Ilustrační foto.

HOKEJOVÉ PLAYOFF: Opava - Technika Brno 4:2

Opava – Hokejisté opavského Slezanu uspěli také ve druhé čtvrtfinálové bitvě s Technikou. Opavští šli v první třetině do tříbrankového trháku, ze kterého Brněnští postupně ukrajovali, až jim chyběl jediný gól. Výhru Opavy nakonec trefou do prázdné klece pojistil kapitán Měch. Už ve středu tak Slezané mohou rozhodnout o svém postupu do semifinále.

Ilustrační foto.

HOKEJOVÉ PLAYOFF: Technika Brno - Opava 3:4 po nájezdech

Brno, Opava /FOTOGALERIE/ – Hokejový Slezan zahájil čtvrtfinále play-off druhé ligy výtečně! Na stadionu Techniky Brno sice Opava prohrávala, ale díky skvěle zvládnuté druhé třetině skóre otočila. Vysokoškolákům se podařilo ve třetí části srovnat, jenže houževnatí Slezané v nájezdech rozhodli o své výhře, kterou trefil Petr Wolf.

Slezský FC Opava – MFK Lokomotiva Zvolen 2:1

FOTBAL příprava: Opava - Zvolen 2:1

Opava /2 x VIDEO, FOTOGALERIE/ – Fotbalisté Slezského FC v poslední prověrce před ostrým startem Fotbalové národní ligy porazili přední tým druhé slovenské ligy ze Zvolena. V prvním poločase branka nepadla, po změně stran se nejprve trefil Habusta a chvilku po něm Jurečka. Hosté v závěru pouze snížili.

Slezský FC Opava U19 – FC Viktoria Plzeň 3:0

Devatenáctka sestřelila Plzeň třemi góly

Opava /FOTOGALERIE/ – Starší dorostenci Slezského FC mají na startu jarní části sezony fazonu jako hrom. Opavské naděje si po výhře nad Baníkem a remíze s Karvinou vyšláply na plzeňskou Viktorii. Opava nejprve dvakrát udeřila po standardkách a třetí gól přidal po pěkné akci Večerek.

Mladá naděje hradeckého tenisu Filip Kremser s trenérem Jiřím Heiderem ve společnosti české tenistky Lucie Šafářové.

Úspěšný víkend tenistů z Hradce

Opava – Před nedávnem vyrazili tenisté SK Tenis Hradec nad Moravicí na zimní halové turnaje po celém kraji a vedli si úspěšně. Hradecké barvy hájili mladší žáci, žákyně, babytenisté a minitenisté. Turnaj babytenistů ve Zlíně ovládla Karolína Heiderová.

Ilustrační foto

Vycházející lyžařské hvězdy se popasovaly v Lomnici

Lomnice nad Popelkou – Zatímco část reprezentace létala o víkendu v norském Vikersundu, někteří trénovali na blížící se světový šampionát a nyní jsou již v jeho dějišti. Malé skokanské a sdruženářské vycházející hvězdy se sešly v Lomnici nad Popelkou, aby tu poměřily síly na tamních můstcích a běžeckých tratích. Konaly se zde totiž republikové klasifikační závody.

HC Slezan Opava – SK Karviná 7:0

HOKEJ: Opava - Karviná 7:0

/FOTOGALERIE/ Opavští hokejisté po dvou prohrách zabrali. Na svém stadionu přivítali poslední Karvinou, která hrála na ledě Slezanu o všechno. Karvinští v první třetině drželi s domácím výběrem krok, ale ve druhé části Opava čtyřikrát udeřila a ve třetím dějství přidala další dva zásahy. Výhrou nad regionálním rivalem se navíc vrátila na páté místo tabulky.

Matěj Hrabina (ve žlutomodrém)

Levý obránce Matěj Hrabina: Chci se dostat do sestavy

Opava - Tvrdý přípravný dril Slezského FC neminul ani krajního obránce Matěje Hrabinu. Ten na podzim neodehrál v opavském áčku dohromady ani poločas. Teď ale doufá, že v přípravě trenéry přesvědčí, aby se mohl dostat do základní sestavy slezského výběru.

Ilustrační foto.

Šermířka Havranková ovládla turnaj v Grazu

Graz, Opava – Talentovaná šermířka Eva Havranková z Otic hájící barvy opavského Slezanu má další velký úspěch na mezinárodní scéně. Velká česká naděje díky parádnímu obratu ve finále opanovala 22. ročník tradičního turnaje Alpe Adria Pokal v rakouském Grazu.

Josef Květon (ve fialovém)

Josef Květon: O místo jedničky se porvu

Opava - Brankáři Slezského FC Josefu Květonovi se v zimní přípravě pořádně zvýšila konkurence na jeho postu. S Opavou totiž trénuje Petr Vašek a vše nasvědčuje tomu, že by měl ve Slezsku zůstat. Pokud se tak opravdu stane, Květon rozhodně nebude mít místo jedničky jisté.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava - Vsetín 1:4

Opavské hokejisty čekal ve středu další soupeř z Valašska. Do slezské metropole zavítal rozjetý Vsetín, ale nezačal ideálně. Opava se totiž v úvodu zápasu ujala díky trefě Tůmy vedení. Vsetínští však ještě do konce první části skóre otočili, ve druhé třetině přidali třetí gól a dvoubrankový náskok už nepustili.

Michal Hrabina

Michal Hrabina: Chtěl bych si zahrát výš, ale nechám to osudu

Opava – Mužstvo rezervy Slezského FC vyztuží v jarních bojích o záchranu v MSFL obránce Michal Hrabina. Ten strávil poslední půlrok na hostování v Kobeřicích a opavské omladině by měl pomoci svými zkušenostmi. Jak ale sám potvrzuje, nejdůležitější je, aby byl zdravotně v pořádku.

FOTBAL - ilustrační foto.

Háj ve Slezsku si poradil s Chlebičovem

Fotbalisté Háje ve Slezsku v sobotu změřili síly v přípravném utkání s Chlebičovem. Domácí šli po půlhodině hry do vedení, když skóre otevřel středopolař Kiša. Na startu druhého poločasu srovnal chlebičovský bek Černín, ale pak zařídil výhru Hájeckých útočník Žůrek.

Ilustrační foto.

Hokejisté Slezanu hostí rozjetý Vsetín

Opava /POZVÁNKA/ – Po sobotní výhře nad Valašským Meziříčím zbrojí opavští hokejisté na další mužstvo z Valašska. Ve středu totiž Slezan na svém stadionu přivítá Vsetín, který je v poslední době ve skvělé formě. Vyhrál totiž v pěti zápasech v řadě, naposledy doma přehrál Břeclav.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Valašské Meziříčí - Opava 1:3

Valašské Meziříčí – Opavští hokejisté zajížděli po prohře na ledě přerovského lídra soutěže znovu ven. V sobotu vyrazili do Valašského Meziříčí, kde se utkali s tamními Bobry. Na ty to Slezan v letošní sezoně umí, což potvrdil čtvrtou výhrou nad tímto soupeřem. Znamenitý výkon předvedl brankář Opavy Dušan Šafránek.

Slezský FC Opava B – FC Hlučín 0:4

FOTBAL příprava: Opava B - Hlučín 0:4

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Kvůli početné marodce opavského áčka se na umělce v Kylešovicích utkala s Hlučínem rezerva Slezského FC. Od začátku utkání byli lepší Hlučínští, kteří i díky hattricku veterána Martina Hanuse zvítězili jednoznačným čtyřbrankovým rozdílem. Omladina Opavy se nezmohla na jediný gól.

Česká republika U18 – Finsko U18 6:4 (branka na 2:2)

Čeští mladíci na úvod otočili zápas s Finy

Kravaře /FOTOGALERIE/ – Česká osmnáctka vstoupila do Turnaje pěti zemí před zraky zaplněné kravařské Buly Arény cennou výhrou nad Finskem. Mladí Češi s Finy sice prohrávali, ale díky skvělému finiši a povedeným přesilovkám skóre obrátili.

MFK Frýdek-Místek - Slezský FC Opava 3:1

FOTBAL příprava: Frýdek-Místek - Opava 3:1

Frýdek-Místek /2 x VIDEO, FOTOGALERIE/– Opavští fotbalisté prohráli ve třetím přípravném utkání za sebou. Slezský FC tentokrát nestačil na výběru Frýdku-Místku. Mužstvo trenéra Baránka sice po první půli na frýdecko-místecké umělce vedlo, ale po změně stran měli navrch domácí a třemi zásahy skóre otočili ve svůj prospěch.

HC Slezan Opava – HC LVI Břeclav 5:1

HOKEJ: Opava - Břeclav 5:1

/FOTOGALERIE/ Opavští hokejisté zastavili černou sérii pěti porážek v řadě a v důležitém utkání na svém ledě přehráli Břeclav. O vítězství Slezanu rozhodla především vydařená druhá třetina, ve které Opava nasázela Jihomoravanům tři góly. Ve třetí části domácí své vedení ještě navýšili a zvítězili zaslouženě rozdílem čtyř branek.

Ilustrační foto.

Slezan chce ven z krize, porazí Břeclav

Opava /POZÁNKA/ – Pět zápasů v řadě hokejisté opavského Slezanu prohráli a tuto černou sérii chtějí přerušit v sobotu, kdy do Opavy zavítá osmá Břeclav. Ani tu začátek roku nezastihl v nijak oslnivé formě, naposledy padla v Přerově. Slezané opět nebudou kompletní, ale proti celku z jihu Moravy potřebují uspět.

Pavel Macíček

Pavel Macíček: Příprava s áčkem je pro mě velká škola

Karviná – Slezský FC v Karviné vedl po prvním poločase o dva góly. Nakonec ale v zajímavém utkání padl. Šanci ve druhé půli dostal i mladý obránce Pavel Macíček, který na podzim nastupoval za třetiligovou rezervu. Ve stoperské dvojici se představil vedle nové tváře Opavy Jakuba Habusty, ideální to ale rozhodně nebylo.

Lubor Knapp (u míče, v červeném)

Markvartovice chtějí nahoru, přišly ale o Knappa

Markvartovice – Přípravu v úterý rozběhli také markvartovičtí fotbalisté. Ti se budou muset v jarní části sezony krajského přeboru obejít bez klíčové postavy záložní řady Lubora Knappa. Zkušený středopolař neodolal vábení klubu z nižší rakouské soutěže a opustil markvartovickou kabinu.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Frýdek-Místek - Opava 2:1

Frýdek-Místek – Opavští hokejisté v pátém zápase v řadě prohráli, stalo se tak na frýdecko-místeckém ledě. Oslabený Slezan přitom nevstoupil do utkání špatně a v závěru první části jej poslal do vedení kapitán Měch. Pak ale dvakrát udeřila domácí hvězda Marek Ivan a Frýdek-Místek vyhrál nejtěsnějším možným rozdílem. Hosté zápas dohrávali bez zraněného beka Josefa Tichého.

Tomáš Jursa

Tomáš Jursa: V Opavě jsem maximálně spokojený

Karviná - Stal se vůbec první zimní posilou fotbalistů Slezského FC a v sobotu nastoupil proti svým. Záložník Tomáš Jursa se představil na karvinské umělce v opavském dresu a vedl si solidně, přesto se jeho nový zaměstnavatel z vítězství v divoké přestřelce nakonec neradoval.

Jakub Habusta (v červenočerném)

FOTBAL příprava: Karviná - Opava 4:3

Karviná /FOTOGALERIE, VIDEO/ – V zajímavou přestřelku se změnil přípravný zápas karvinských fotbalistů se Slezským FC. Na Kovoně se do vedení dostala domácí Karviná, Opavští ale skóre třemi góly do konce první půle otočili. Po změně stran se ale třikrát prosadili také Karvinští, o jejichž výhře rozhodl čtyři minuty před koncem Španěl Castanier.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Hodonín - Opava 3:0

Hodonín – Opavští hokejisté neprožívají zrovna ideální období. Na hodonínském ledě si totiž připsali už čtvrtou porážku v řadě. Jihomoravský tým udeřil na začátku utkání, svůj těsný náskok kontroloval a v závěru přidal další dva góly. Slezané i přes výraznou herní převahu především ve třetí části nedokázali skórovat a domů se vrací bez bodu.

Naděje hradeckého tenisu Karolína Heiderová (vpravo) skončila druhá na prestižním turnaji v Prostějově.

Tenistka Karolína Heiderová druhá v Prostějově

Prostějov, Opava – V neděli se v Prostějově konal prestižní celostátní tenisový turnaj dívek kategorie do devíti let Agrofert cup. Klání se zúčastnila také hráčka SK Tenis Hradec nad Moravicí Karolína Heiderová, která si ve velké konkurenci dvaceti dívek z České republiky a Slovenska došla až pro stříbro.

Klára Hymlárová

Klára Hymlárová se představila na MS v Buffalu

Buffalo, Opava – Odchovankyně opavského Slezanu, hokejistka Klára Hymlárová se s českou ženskou reprezentací do osmnácti let představila na světovém šampionátu v americkém Buffalu. Patnáctiletá hvězdička, která hraje v Karviné, byla součástí týmu, jenž nakonec skončil čtvrtý, když v souboji o bronz prohrál s Ruskem.

Ilustrační foto.

Slezskou laťku ovládli Böhm a Krupiňská

Opava – Víkend na opavském Tyršově stadionu patřil již 43. ročníku tradiční Slezské laťky. V závodě mužů ve skoku o tyči kraloval domácí Jakub Böhm a mezi ženami zvítězila tyčkařka z Krakova Natálie Krupiňská v novém rekordu Slezské laťky.

Ilustrační foto

Do Kravař se sjedou hokejoví talenti

Kravaře – Příznivci mládežnického hokeje se mají na co těšit. Kravařská Buly Aréna bude totiž společně s halou v Porubě hostit tradiční Turnaj pěti zemí hráčů do osmnácti let.

Ilustrační foto

HOKEJ: Poruba - Opava 4:3 po nájezdech

Poruba – Opavští hokejisté vyválčili z ledu rozjeté Poruby bod! Slezan přitom na stadionu ostravského rivala postrádal několik hráčů základní sestavy. Opava dokázala vymazat dvoubrankový náskok domácích a nakonec dotáhla utkání až do nájezdů, ve kterých ale padla. Porubskou výhru trefil čerstvý čtyřicátník Luděk Krayzel.

Piast Gliwice – Slezský FC Opava 0:0

FOTBAL příprava: Gliwice - Opava 0:0

Rybnik /2 x VIDEO, FOTOGALERIE/ – Fotbalisté Slezského FC v sobotu opět zamířili do Rybniku, kde se utkali s výběrem polských Gliwic. S účastníkem Ekstraklasy dokázala Opava držet krok a ve druhém poločase měla dokonce více ze hry. Branku však ani jedno z mužstev nevstřelilo, a třetí přípravný zápas Slezanů tak skončil remízou.