Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Šimek (fotbalista)

Luboš Horka

Luboš Horka: Mohlo to být lepší, musím se do toho dostat

Poprvé v letošní sezoně nastoupil v základní sestavě Slezského FC a nevedl si vůbec špatně. Defenzivní záložník Luboš Horka odvedl ve středu pole spoustu černé práce a navrch parádní přihrávkou šajtlí vymyslel jediný gól pro Tomáše Machálka.

FC Hlučín – Slezský FC Opava 0:1

MOL CUP: Hlučín - Opava 0:1

/3 x VIDEO, FOTOGALERIE/ Fotbalisté Slezského FC slaví postup do třetího kola MOL Cupu. Rozhodla o tom těsná výhra v derby nad regionálním rivalem z Hlučína. Postup favorizované Opavy zařídil po přihrávce Horky útočník Tomáš Machálek, který se po delší době objevil v základní sestavě hostujícího celku.

Ilustrační foto.

I. DOROSTENECKÁ LIGA: Opava - Bohemians 3:0

Devatenáctka Slezského FC hodila za hlavu dvě venkovní porážky a doma po velmi dobrém výkonu přehrála výběr pražských Bohemians 1905 rozdílem tří branek. Skóre otevřel šťastnou trefou Kolísek a další dva góly vstřelil z pokutových kopů obránce Matěj Helebrand.

Výběr opavského Slezanu obsadil vynikající druhé místo v pátém ročníku mezinárodního hokejového turnaje Wallachian Puck ve Vsetíně pro hráče ročníku 2004 a mladší.

Naděje Slezanu vezou stříbro

Výběr opavského Slezanu obsadil vynikající druhé místo v pátém ročníku mezinárodního hokejového turnaje Wallachian Puck ve Vsetíně pro hráče ročníku 2004 a mladší.

Ilustrační foto.

HOKEJ příprava: Opava – Poruba 4:4

Opavští hokejisté na domácím ledě v letní přípravě ještě neprohráli. Tentokrát v derby remizovali s Porubou, ale nutno říct, že zejména po první třetině to se Slezanem nevypadalo vůbec dobře. Výběr trenéra Musiala prohrával o tři góly, ve zbytku utkání však zabral a s porubským rivalem dokázal srovnat krok.

David Muczka

David Muczka: Vstup máme vynikající

Gólman opavské devatenáctky David Muczka prožívá stejně jako celý tým úspěšný vstup do sezony. V sobotním utkání proti Pardubicím si na své konto připsal už třetí vychytanou nulu ze čtyř zápasů v novém ročníku. A měl se co ohánět. Vyrovnaný duel rozhodli Opavští v závěru.

Tomáš Mrázek

Tomáš Mrázek: Sedm bodů na úvod je dobrý počin

Tomáš Mrázek trefil sobotní výhru proti Vlašimi. Na hřiště se dostal dvacet minut před koncem. O čtyři minuty později proměnil přihrávku Václava Jurečky ve vítězný gól. Společně s Janem Žídkem hru Slezanů oživili.

Slezský FC Opava U19 – FK Pardubice U19 1:0

I. DOROSTENECKÁ LIGA: Opava - Pardubice 1:0

/FOTOGALERIE/ Starší dorost Slezského FC má na úvod podzimní části slušnou fazonu. Ze tří domácích zápasů neztratil ani bod. Tentokráte si opavská devatenáctka poradila s Pardubicemi. Vyrovnaný duel v závěru rozhodl Večerek, jehož střelu tečoval do vlastní branky Staněk.

Ilustrační foto.

HOKEJ příprava: Opava – Vsetín 3:2 po nájezdech

Opavští hokejisté mají za sebou dva zápasy během tří dnů a vítězství si odnesli také z druhého utkání. Doma přivítali Vsetín, který bude v nadcházející sezoně patřit k největším favoritům soutěže, a v úterý dokonce pěti góly smetl prvoligový Šumperk. Valaši sice vedli o dva góly, ale Slezan vyrovnal a v nájezdech trefil výhru Pavel Selingr.

Pavel Klembara (ve žlutomodrém)

Pavel Klembara: K hattricku chyběla trocha klidu

Jak splatit trenérovi důvěru? Zeptejte se Pavla Klembary! Tento vytáhlý útočník se poprvé v letošní sezoně objevil v základní sestavě opavské devatenáctky a v souboji s jihlavskou Vysočinou udeřil dvakrát během šesti minut. Tomu se říká raketový start.

Jakub Janetzký (č.19)

Škoda jednoho autu, litoval po utkání Jakub Janetzký

Vynikající zápas odehrál v Českých Budějovicích mladý záložník Slezského FC Jakub Janetzký. Tvrdě dřel a hlavně v první půli vyhrál ve středu pole řadu soubojů nad mnohem zkušenějšími protihráči. Po změně stran zase vymyslel gólovou přihrávku pro Jana Schaffartzika.

Slezský FC Opava U19 – FC Vysočina Jihlava U19 3:0

I. DOROSTENECKÁ LIGA: Opava - Jihlava 3:0

/FOTOGALERIE/ Starší dorostenci Slezského FC jsou doma v úvodu sezony zatím stoprocentní. Po těsné výhře nad Libercem na hřišti za koupalištěm porazili dalšího soupeře. Opavští tentokrát přehráli Jihlavu, kterou zlomil dvěma góly v úvodu zápasu útočník Pavel Klembara.

Ondřej Večerek (ve žlutomodrém, u míče)

Ondřej Večerek: Někdy to byl kolotoč, ale rozhodl větší důraz

Starší dorostenci Slezského FC odstartovali letošní sezonu mezi elitou vítězně. Na hřišti za koupalištěm si poradili s Libercem, když jedinou branku utkání vstřelil krajní záložník Ondřej Večerek. Zejména v závěru utkání Slovan přitlačil na pilu, ale vyrovnat nedokázal.

Opavští hokejisté v neděli odpoledne poprvé od konce sezony obuli brusle a vyjeli na led svého zimního stadionu.

Hokejový Slezan poprvé na ledě

Opavští hokejisté v neděli odpoledne poprvé od konce sezony obuli brusle a vyjeli na led svého zimního stadionu. Kouče Davida Musiala musela potěšit velmi dobrá účast na úvodním tréninku. Po hrací ploše se totiž prohánělo hned třiadvacet hokejistů Slezanu.

Jan Schaffartzik (ve žlutomodrém)

Jan Schaffartzik: Keksík má doma asi voodoo panenku

Vítězstvím vkročili do nové sezony ve Fotbalové národní lize fotbalisté Slezského FC. Opavští doma přetlačili Frýdek-Místek a berou tři body. Výhru Opavy mohl trefit záložník Jan Schaffartzik, který neúnavně kmital po levé straně hřiště. Trefil sice břevno, ale zoufat nemusel. Akce pokračovala dál a vyústila vlastním gólem Matúše.

Slezský FC Opava U19 – FC Slovan Liberec U19 1:0

I. DOROSTENECKÁ LIGA: Opava - Liberec 1:0

/FOTOGALERIE/ Skvělý vstup do sezony v nejvyšší tuzemské dorostenecké soutěži má za devatenáctka Slezského FC. Ta na hřišti za koupalištěm přivítala favorizovaný Liberec, ale papírovým předpokladům se vzepřela a díky brance Ondřeje Večerka z úvodu utkání slaví výhru.

Ilustrační foto.

Tomáš Vystrk vyhlíží podzimní mistrovství

Atletická sezona v podání opavského atleta Tomáše Vystrka zatím probíhá skvěle. Na republikovém šampionátu v Plzni vybojoval dvě stříbrné medaile a přípravu hodlá směřovat k dalšímu mistrovství ČR, které se uskuteční na podzim a je určeno závodníkům do dvaadvaceti let. Opomínat nesmíme ani finále družstev, i v něm bude mít ambice na to, aby skončil na bedně.

Ilustrační foto.

Slezan už má jasno o soupeřích v přípravě

Opavským hokejistům na začátku srpna začnou tréninkové galeje na ledě. Už teď ale znají program svých přípravných zápasů, kterých sehrají osm se čtyřmi různými soupeři. S každým jednou doma a podruhé venku.

FK Krnov – FC Hlučín 2:4

POHÁR FAČR: Krnov - Hlučín 2:4

V prvním kole Poháru FAČR si to v Krnově rozdalo místní divizní mužstvo s třetiligovým Hlučínem. Ten začal, jak se na favorita sluší a patří, a během úvodních dvaceti minut dvakrát udeřil záložník Dostál. Domácí sice snížili, ale nakonec hlučínskému týmu podlehli rozdílem dvou branek.

Jakub Swiech (ve žlutomodrém)

Jakub Swiech se chce chytit své šance

Není to poprvé, co se obránce Jakub Swiech vrací do svého mateřského klubu. Tentokrát do áčka Slezského FC přichází těsně před startem Fotbalové národní ligy. Mladý bek přitom absolvoval testy ve slovenském Popradu, následně to vypadalo, že zakotví v Kroměříži, ale podzim nakonec stráví doma v Opavě.

Jakub Swiech (ve žlutomodrém)

FOTBAL příprava: Opava - Legnica 1:1

/FOTOGALERIE/ Opavští fotbalisté mají za sebou poslední přípravné utkání, ve kterém na hřišti v Oldřišově změřili síly s Legnicí hrající druhou nejvyšší soutěž v Polsku. Slezský FC vedl po trefě Janetzkého, ale polský výběr ještě do konce první půle srovnal na konečných 1:1.

Ilustrační foto.

Starší dorost Slezanu Opava bude hrát extraligu

Hokejový Slezan bude mít po mladším dorostu také druhý tým v extralize. Nejvyšší soutěž si totiž nově zahrají také starší dorostenci. Mezi elitu sice postoupila Třebíč, jenže kvůli nízkému počtu hráčů se s Opavou dohodla na výměně soutěží.

Slezský FC Opava – KS ROW 1964 Rybnik 3:0

FOTBAL příprava: Opava - Rybnik 3:0

/2 x VIDEO, FOTOGALERIE/ Fotbalisté Slezského FC si v zatím v přípravných zápasech vedou parádně. Ještě neprohráli, zvítězili třikrát v řadě a navrch neinkasovali jediný gól. V sobotu dopoledne si Opava na hřišti v Kobeřicích hladce poradila s polským Rybnikem, který přehrála rozdílem tří branek. Dvakrát se trefil srbský útočník Nemanja Kuzmanovič.

Slezský FC Opava - Zbrojovka Brno U21 2:0

FOTBAL příprava: Opava - Brno U21 2:0

/3 x VIDEO/ Opavští fotbalisté mají zatím v letní přípravě stoprocentní bilanci. Výběr čerstvě pětačtyřicetiletého kouče Jana Baránka si na hřišti v Jakubčovicích poradil s juniorkou brněnské Zbrojovky. Slezský FC o své výhře rozhodl dvěma slepenými góly v úvodu druhé půle.

Radek Faksa

Radek Faksa: O NHL budu bojovat

Blízko, blizoučko byl zámořské NHL útočník Radek Faksa. Odchovanec opavského hokeje byl před třemi lety vybrán Dallasem v první volbě draftu. Pak získal ceněný Calder Cup v nižší AHL a čekalo se, že si v uplynulém ročníku řekne o příležitost v nejkvalitnější hokejové soutěži světa.

Tomáš Adamovský (u míče)

Tomáš Adamovský nastartoval velký obrat

Starší dorostenci Slezského FC zvládli barážový dvojzápas s Kroměříží na jedničku. V sobotní odvetě přitom prohrávali, ale minutu před koncem první půle srovnal milionovou hlavičkou Tomáš Adamovský a zavelel k velkolepému obratu. Slezané nakonec zvítězili rozdílem třídy a po zásluze uhájili účast mezi elitou.

Slezský FC Opava U19 – SK Hanácká Slavia Kroměříž U19 4:1

Devatenáctka je zachráněna, Kroměříži nadělila čtyřku

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Starší dorostenci Slezského FC uhájili také pro příští sezonu účast v nejvyšší soutěži. V baráži nejprve zvítězili na půdě Kroměříže nejtěsnějším možným rozdílem, v sobotní odvetě na opavském trávníku Slezané stejnému soupeři nasázeli čtyři branky a slaví záchranu.

Petr Ondrušík

Petr Ondrušík: Karviná je výzva, o druhou ligu se chci porvat

Už měl jít střídat, ale dlouho se hrálo bez přerušení. Pak dostal pěknou přihrávku od Jaroslava Málka a parádně i s pomocí brankové konstrukce přehodil kroměřížského brankáře Radka Petra. Odpracováno, úkol splněn a Petr Ondrušík mohl jít ze hřiště. Teď před hlučínským záložníkem stojí další výzva. Čeká jej zkouška v druholigové Karviné.

Opavští šermíři Robert Zwinger a Eva Havranková dosáhli na další úspěch.

Šermíři Havranková a Zwinger úspěšní v republikovém finále

Opavský šerm byl znovu vidět! Šermíři Slezanu Eva Havranková s Robertem Zwingerem brali stříbrné medaile v seriálu republikového mistrovství, když shodně obsadili druhé místo ve finálovém závodě juniorů v šermu fleretem v Praze. Havranková navíc vybojovala triumf v Českém poháru za rok 2015.

FC Hlučín – SK Hanácká Slavia Kroměříž 3:1

MSFL: Hlučín - Kroměříž 3:1

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Fotbalisté třetiligového Hlučína mají za sebou další solidní sezonu v MSFL. Letošní ročník zakončili na celkovém šestém místě. Rozhodla o tom domácí derniéra, ve které hlučínské mužstvo překvapilo druhou Kroměříž. Dva góly vstřelil domácí šutér Hanus, další přidal Ondrušík. Hosté v závěru už jen snížili.

Pavel Hadaščok

Pavel Hadaščok se stal dědečkem a fotbal ho stále baví

Zajímavý příběh má za sebou bývalý fotbalista Pavel Hadaščok. V roce 1995 začal v Opavě. Zbytek sezony ale dohrál ve Frýdku-Místku, na jehož hřišti Kaučuk potvrdil historický postup mezi elitu. Po dvaceti letech si se stejnými borci zahrál v rámci exhibice v Městských sadech.

Ilustrační fotografie.

Ochutnávka následujícího vydání Deníku: co v něm najdete?

Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?

Ilustrační foto.

MSFL: Opava B - Prostějov 0:5

Derniéra v chlebičovském azylu se třetiligové rezervě Slezského FC rozhodně nevyvedla podle představ. Opavská omladina totiž v souboji s favorizovaným Prostějovem padla rozdílem pěti branek. Hattrickem se blýskl hostující Tomáš Zatloukal.

David Musial

Hokejisté Slezanu začali přípravu

Hokejisté opavského Slezanu se už nějakou dobu připravují na novou sezonu a polykají tvrdý tréninkový dril, který jim servíruje trenér David Musial. Již tradičně si hráči zpestřují přípravné období také fotbalovými zápasy s celky z okolních vesnic.

Jakub Mac (v zeleném)

Jakub Mac: Porážíme se sami

Na začátku jara to byla kometa, která v sedmi zápasech prohrála jen jednou a atakovala špičku třetiligové tabulky. V současné době se Hlučínu vůbec nedaří, na výhru čeká už čtyři zápasy a v tabulce klesl do jejího průměru. Naposledy hlučínský tým podlehl Uničovu. Zápas rozhodly velké chyby domácích v jeho úvodu, jak potvrzuje obránce Jakub Mac.

FC Hlučín – SK Uničov 1:3

MSFL: Hlučín - Uničov 1:3

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Od prohry proti opavské rezervě to jde s hlučínským výběrem z kopce. Čekání fotbalistů třetiligového Hlučína na vítězství totiž trvá už čtyři zápasy, v sobotu doma nestačili na Uničov. Ten srazil domácí mužstvo hned na začátku utkání dvěma góly během úvodních dvanácti minut.

Luboš Horka (ve žlutomodrém)

Luboš Horka: Jsem vděčný, že hraju. Klidně bych i chytal

Fotbalisté Slezského FC v sobotní utkání proti Znojmu nepředvedli žádnou hitparádu. Znovu nedokázali skórovat a jejich střelecký půst trvá 310 minut. Na druhou stranu Jihomoravanům toho i díky Luboši Horkovi, který se posunul na stopera, mnoho nedovolili a udrželi čisté konto. Nakonec tedy oba týmy braly bod.

Tomáš Machálek

Tomáš Machálek: Diváci se rozhodně nenudili

Fotbalisté Slezského FC na jaře excelují! V posledních pěti zápasech ani jednou neprohráli a doma neztratili jediný bod. Opavskou jízdu v sobotu odnesl pátý Žižkov. V základní sestavě Opavy se na jaře poprvé objevil Tomáš Machálek a zvládl odehrát zhruba hodinu, než jej vystřídal Radim Grussmann.

Slezský FC Opava U19 – 1. FC Slovácko U19 0:4

Opavská devatenáctka dostala čtyřku

Opava /FOTOGALERIE/ – Starší dorostenci Slezského FC neměli proti Slovácku šanci. Na hřišti za koupalištěm začali špatně a už po dvou minutách prohrávali. Na konci první půle inkasovali podruhé a po změně stran dostali další dva góly. Opavští se neprosadili ani jednou. Zmírnit skóre mohl krátce před koncem Kirschner, ale neuspěl.

Ilustrační foto.

Eva Havranková triumfovala v Praze

Nadějná šermířka původem z Otic Eva Havranková, která závodí za opavský Slezan, se opět předvedla ve skvělém světle. Zvítězila totiž na Memoriálu Marie Krůbové v Praze.

Pavel Šebesta

Bývalý kapitán Slezanu Pavel Šebesta: Jsem náhradník na telefonu

Za opavský Slezan si zahrál v extralize, v první lize mu dělal kapitána. V Opavě strávil necelých sedm sezon a vždy byl tahounem týmu. Řeč je o Pavlu Šebestovi, který na sklonku kariéry jezdil do slezské metropole i jako soupeř v dresu Valašského Meziříčí. Svou aktivní hokejovou dráhu pak ukončil ve Studénce.

De Merci Yuma (v zeleném)

De Merci Yuma: Snažím se dělat všechno, co po mně tým chce

Opava - Kdo sledoval sobotní derby devatenáctek mezi Slezským FC a Hlučínem, ten si jistě brzy všiml hlučínského obránce De Merciho Yumy. Kanaďan s africkými kořeny nepředvedl vůbec špatný výkon a na pozici stopera řídil obranu opavského soupeře. V závěru utkání se dokonce ocitl před brankou Slezského FC, ale vyrovnat nedokázal.

Slezský FC Opava U19 – FC Hlučín U19 2:1

Devatenáctka v derby přetlačila Hlučín

Opava /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Starší dorostenci Slezského FC se na hřišti za koupalištěm utkali v derby se sousedním Hlučínem a nezačali špatně. V první půli měli Opavští více ze hry, ale gól nedali. Dočkali se až po změně stran, kdy se trefil Adamovský. Hosté však nic nezabalili a dokázali srovnat. Utkání, kterému by slušela remíza, nakonec pět minut před koncem rozhodl ve prospěch Opavy Adam Helebrand.

Václav Jurečka (v červenočerném)

Václav Jurečka: Fanouškům patří velký dík

Olomouc - Fotbalisté Slezského FC dokázali s olomouckou Sigmou držet na jejím stadionu krok. Brzy sice prohrávali, ale v závěru díky gólu Pospěcha vydřeli na Hané cenný bod. Hodně vidět byl opavský rychlík Václav Jurečka. V první půli trefil tyčku a krátce nato jeho hlavičku skvěle vyrazil domácí brankář Reichl.

Šermíř Ondřej Lasák vybojoval na mistrovství republiky kadetů v Praze zlatou medaili.

Ondřej Lasák veze z Prahy zlato

Praha, Opava – Po vleklých zdravotních problémech spojených se zraněním na závodech Evropského poháru loni v září v Manchesteru se bývalý opavský šermíř Ondřej Lasák opět postavil svým soupeřům na závodech seriálu mistrovství republiky kadetů v Praze a šlo o parádní comeback. Talentovaný závodník totiž v hlavním městě triumfoval.