Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Šimek (fotbalista)

Starosta Varnsdorfu Jan Šimek.

Novým starostou Varnsdorfu je Jan Šimek, vystřídal Rolanda Sollocha

/FOTO, VIDEO/ Varnsdorf nově povede Jan Šimek z Našeho Varnsdorfu (NV). Rozhodli o tom na svém ustavujícím zasedání zastupitelé. Naplnili tak koaliční dohodu, kterou podepsali zástupci třech stran na počátku tohoto týdne. Ještě před složením slibu politici i veřejnost uctili památku zastupitele Jindřicha Šmída, který zemřel krátce po volbách.

Sokolovské zastupitelstvo.

V Sokolově potvrzeno, v Kraslicích odstoupila zastupitelka

Ustanovující zastupitelstva se konala 17. října v Kraslicích a Sokolově. Do křesel tam usedli noví starostové. Zatímco v Sokolově jde o politicky ostříleného Petra Kubise (Ano 2011), v Kraslicích je novým starostou politický nováček, ekonom Jan Šimek (Naše Kraslice).

Volby v Kraslicích

Chodov vybral novou radu města, v Kraslicích probíhají jednání

Chodov zná nové složení městské rady. Z povolebních jednání vyplynulo, že v ní usedne šest zástupců vítězného hnutí Místní a jednoho ze sedmi radních bude mít Srdcem pro zdraví a sport. Opoziční hnutí ANO dostalo nabídku na předsedu kontrolního výboru.

Ceny benzínu začínající trojkou jsou i na čerpací stanici v Králově Poli v Brně.

Ceny benzinu klesají: podívejte se, kde v Brně už začínají trojkou

/MAPA NEJLEVNĚJŠÍCH BENZINEK/ Auto za autem, nádrž za nádrží, litr za litrem. Benzinové pumpy čerpací stanice v brněnské Slatině prožívají opravdu náročnou šichtu, přičemž motoristům se během tankování lesknou oči úlevou. Ceny benzínu totiž poprvé od března na řadě čerpacích stanic na jihu Moravy opět začínají trojkou. „Jezdíme sem, jelikož je tady vždy nejlepší cena. Sice dlouho čekáme ve frontě, ale oproti benzince hned vedle ten rozdíl činí tři koruny za litr. Což není málo,“ svěřil se například řidič Václav Janás.

Jonáš Kešnar při startu na paralympiádě v Tokiu.

VIDEO: Jako Robocop. Sportovec se narodil bez části ruky, teď využívá robotickou

K Jonáši Kešnarovi z Jindřichova Hradce nebyl osud od začátku moc přívětivý. Narodil se bez předloktí pravé ruky, ale dá se mluvit o tom, že měl tak trochu štěstí na sudičky. Daly mu do vínku optimismus a obrovskou vůli sportovat. Mladý muž zaujme i lidi, kteří se sportu nevěnují. Nejde totiž přehlédnout jeho "náhradní" bionická ruka, která se hodně podobá té, kterou měl akční hrdina Robocop. 

Jonáš Kešnar při startu na paralympiádě v Tokiu.

VIDEO: Jako Robocop. Muž se narodil bez části ruky, nyní využívá robotickou

K Jonáši Kešnarovi z Jindřichova Hradce nebyl osud od začátku moc přívětivý. Narodil se bez předloktí pravé ruky, ale dá se mluvit o tom, že měl tak trochu štěstí na sudičky. Daly mu do vínku optimismus a obrovskou vůli sportovat. Mladý muž zaujme i lidi, kteří se sportu nevěnují. Nejde totiž přehlédnout jeho "náhradní" bionická ruka, která se hodně podobá té, kterou měl akční hrdina Robocop. 

Zahrál si i hlavní organizátor akce Jiří Rambousek.

Jubilejní Projekt4Sport Hockey Open ozdobil rekord a opět i charitativní punc

Na tenisových kurtech pod jordánským vodopádem se v minulých dnech odehrál jubilejní desátý ročník tenisového turnaje Projekt4Sport Hockey Open. Tradičně příjemnou a přátelskou atmosféru těchto celodenních klání doprovodila rekordní účast 36 hráčů z řad táborských hokejistů a jejich přátel. Početná účast přiměla organizátory ke změně systému turnaje. Pozdější vítěz žádnou „novinkou“ nebyl. Po osmifinálovém vyřazení v loňském roce se už počtvrté v historii chopil pomyslného žezla jeden z horkých favoritů turnaje Jakub Matušík.

Fotbalová Opava se svým soupeři stylově rozloučila

OBRAZEM: Krásné gesto! SFC se na Twitteru rozloučil se všemi soupeři

/FOTOGALERIE/ Fotbalisté Slezského FC remízou v sobotním duelu se Zlínem přišli o poslední naději na záchranu a je jisté, že sestupují. Příští sezonu tak budou hrát druhou nejvyšší soutěž. Klub se pak na svém Twitteru stylově rozloučil se všemi prvoligovými soupeři. A ohlasy byly velké.  

Hrací plocha v Městských sadech připravena

PODÍVEJTE SE: Opavský stadion zatím připraven! Trenér Kováč zlomil hrablo

Opavský fotbalový stadion v Městských sadech je připraven na sobotní duel s Příbramí. Ještě v pátek ráno bylo hřiště pod sněhem. To už je ale minulostí, a to i přesto, že na trávník nemohla vjet technika. Do odklízení zasněžené plochy se zapojil i realizační tým včele s trenérem Radoslavem Kováčem. Do úklidové akce se zapojila i klubová ikona Zdeněk Pospěch.

FC Slovan Liberec - Slezský FC Opava (12.kolo) 2:0 poločas

Slezský FC Opava v karanténním opatření

V posledních dnech kosí kabinu áčka SFC Opava nákaza covid-19. Po pondělním testování se počet nakažených rozrostl na jedenáct fotbalistů. Další přibyl během úterního dne. Pozitivní byli navíc i dva členové realizačního týmu. Opava tak v řádně oslabené sestavě odcestovala k zápasu do Liberce.

Radoslav Kováč

Opavskou kabinu dál kosí Covid, do Liberce s dorostem

V kritické situaci se doslova nachází trenér opavských fotbalistů Radoslav Kováč. Tým se mu kvůli pozitivním testům na COVID-19 rozpadá pod rukami. Pondělní testy odhalily další případy nákazy. Nicméně i tak opavská výprava odcestovala v úterý na sever Čech.

Radoslav Kováč trenér Opavy

Kováč: Výsledky Pardubic jsou pro mě překvapením

Fotbalisté Opavy jdou po více než měsíční pauze znovu do akce. Ve vršovickém Ďolíčku je čeká nováček z Pardubic, který našel na stadionu pražských Bohemians dočasný azyl. Východočeši zatím překvapují, v tabulce jim patří sedmá příčka.  

Fotbalisté Břidličné otočili zápas v Bystřici

Velký obrat Břidličné, Zičák chytil penaltu

První poločas fotbalistům Břidličné v Bystřici vůbec nevyšel. Kovohutě hned v první minutě inkasovaly a když se krásně trefil Martinčík, vypadalo to s nimi špatně. Nakonec ale přišel obrat a výsledek 2:3. Hosté mohou za výhru děkovat i brankáři Zifčákovi, který chytil pokutový kop. 

Tomáš Portyk na trati.

Letní mistrovství republiky vyhrál Kupczak

Staronovým republikovým šampionem v letní severské kombinaci se stal po roční pauze Tomáš Portyk. Na šampionátu, který proběhl v sobotu 3. října v Lomnici nad Popelkou a Jilemnici, získal stříbro Jan Vytrval a bronz pak Ondřej Pažout.

Josef Hnaníček, stoper SFC Opava

Sportovní bleskovky Deníku z Opavska

Přinášíme souhrn krátkých sportovních zpráv s vazbou na Opavsko. Tady jsou nezajímavější z nich. Dozvíte se například, proč nedohrál zápas v Plzni opavský stoper Josef Hnaníček

Film Jan Křížek - Sochy a včely

Filmový festival Art Brut film představí na terase Muzea umění čtveřici tvůrců

Devátý ročník nekomerční přehlídky filmů a videosnímků Art Brut film Olomouc, který se věnuje pozoruhodnému fenoménu art brut či outsider art, letos představí čtveřici tvůrců tzv. spontánního umění – Annu Zemánkovou, Jana Šimka, Jana Křížka a Jindřicha Vika. Festival, který se každoročně koná v březnu, bude letos výjimečně 27. srpna od 20 hodin na terase kavárny Muzea umění Olomouc (Denisova 47).

Art brut film Olomouc 2018

Art brut film Olomouc představí spontánní umění

Čtveřici tvůrců takzvaného spontánního umění představí devátý ročník Art brut film Olomouc. Přehlídka filmů a videosnímků se měla původně konat v březnu, kvůli pandemii koronaviru byla přesunuta na 27. srpna. Akce se uskuteční na terase kavárny Muzea umění.  

SFC Opava

Fotbalová Opava má pozitivně testovaného

Poslední dvě kola skupiny o záchranu ve FORTUNA:LIZE se neodehrají. Důvod? Slezský FC Opava má pozitivně testovaného hráče na COVID-19. Jedná se o hráče prvního týmu, který měl od úterního dne příznaky, následně šel na test, který byl pozitivní. V praxi to bude znamenat, že hráče čekají testy a tým půjde do dvoutýdenní karantény. Z časového hlediska se tak soutěž nestihne dohrát.