Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Šimek (fotbalista)

Juventus Bruntál

Turnaj mladších žáků ovládl Juventus

Série mládežnických halových turnajů „O přeborníka OFS Bruntál 2020“ pokračovala v sobotu v bruntálské sportovní hale turnajem mladších žáků. Představilo se deset celků z celého okresu, z výhry se nakonec radoval Juventus Bruntál.

Václav Juřena v dresu Opavy.

Opava jedenáct zápasů nevyhrála. Zlomí to jeden gól, věří Juřena

Takřka po dvou měsících naskočil do ligového zápasu. V závěrečných dvaceti minutách se za Opavu rval i útočník Václav Juřena. Prosadit se ovšem nedokázal, stejně jako celý Slezský FC, který na půdě Bohemians Praha 1905 zapsal jedenáctý zápas bez vítězství v řadě.

Hokejisté Krnova - Ilustrační foto.

Krnov získal vedle Hudečky také Beneše a Závodníka

Vedle Jiřího Hudečky získal krnovský Strojosvit do svých řad další dva útočník, a to Lukáše Závodníka s Kryštofem Benešem. Trenér Pavel Hulva ví, že jeho tým má kvalitu. Vrásky bude ale dělá absence vlastního ledu.  

Erika Hendrychová.

Erika Hendrychová vyhrála světový pohár mažoretek

Po úspěšném vystoupení na Evropském poháru v mažoretkovém sportu, který se konal v chorvatské Crikvenici, se dočkala Erika Hendrychova, startující za Ještěrky SK Branka u Opavy, ještě většího úspěchu.  

Fotbal, ilustrační fotografie.

Háj ztratil dvougólový náskok

Háječtí fotbalisté si v Bílovci vytvořili v prvním poločase dvougólové vedení, přesto se domů vracejí s prázdnou. Domácí výsledek otočili a vyhráli 4:2.  

Krnov vylepšuje stadion.

Krnov modernizuje stadion a vítá Hudečku

Hokejisté krnovského Strojosvitu budou i v nové sezoně patřit k velkým favoritům Krajské soutěže. Tým opět povede hokejový odborník z Opavy - Pavel Hulva. Ofenzívu posílí útočník Jiří Hudečka. Osmnáctiletý odchovanec opavského Slezanu naposledy oblékal dres Karlových Varů.

René Dedič.

Šest bodů po dvou kolech? S tím se asi nepočítalo, smál se Dedič

Opava – Rval se srdnatě o každý míč, ale stopeři Příbrami si na něj dávali velký pozor. Při standardkách na něj hráli osobní obranu, přesto se opavský útočník René Dedič dokázal prosadit. Urostlý borec, který má ve Slezském FC nahradit Tomáše Smolu, sestřelil Příbram gólovou hlavičkou pět minut před koncem utkání.

Burger Street Festival Olomouc 2019

Mňam! Burger Street Festival v Olomouci nabídl nevšední dobroty

/FOTOGALERIE/ Vegetariánský, pálivý, se sýrem, s ananasem i s lanýži. Více či méně tradiční druhy hamburgerů provoněly od pátku 14. do neděle 16. června prostory u obchodního centra Šantovka v Olomouci. Burger Street Festival nabídl nejen oblíbenou bulku s masem a dalšími přílohami, ale také pivní speciály, pravé americké limonády, zmrzlinu a další pochutiny.

Street Game Festival Opava

Registrace na Street game festival začaly

V sobotu patnáctého června proběhne v areálu U Hřiště parádní sportovně kulturní festival, kde se zaručeně pobaví celá rodina a sportuchtiví návštěvníci. Akce pod názvem Street game festival oživí místní prostor již popáté. Akce, která má zásah na celý kraj, sice proběhne až v červnu, ale registrace byly spuštěny už v úterý.  

Jonáš Kešnar přivezl z Evropských paralympijských her mládeže pět medailí.

Jonáš Kešnar sní o zlaté medaili z paralympiády

Jindřichův Hradec - Sedmnáctiletému Jonáši Kešnarovi z Jindřichova Hradce schází část pravé ruky, ale i přes tento handicap už toho ve sportu dokázal docela hodně. Třeba na loňské letní olympiádě dětí a mládeže vybojoval šest zlatých medailí v plaveckých disciplínách.

Ilustrační foto

Náročná a drahá oprava silnice u Přibyslavi potrvá i příští rok

Přibyslav – To, čeho se řidiči na Přibyslavsku obávali, se stalo. Náročná a drahá rekonstrukce silnice I/19 na úseku Dobrá, Přibyslav, Ronov nad Sázavou směrem na Žďár nad Sázavou, označovaná v Přibyslavi jako oprava století, letos neskončí, ale potrvá ještě následující rok.

Kristián Svoboda na startu.

Jak se rekordman mohutně „koupal“

Jak už jsme uvedli, při dvoudenních krajských přeborech plavců v Písku vyhrál domácí Kristián Svoboda (18) všech svých sedmnáct individuálních startů, některé dokonce v osobních rekordech.

Gabriela Beňačková a Jakub Pustina

Velký kulturní přehled z Jablonecka a Semilska na začátek května

Jablonecko, Semilsko - Jaký bude následující týden? Co nás všechno čeká za zajímavé kulturní akce? Tady je naše tradiční nabídka akcí na několik dní dopředu. Pořádáte sportovní, kulturní, společenskou akci? Napište nám text na email jablonecky@denik.cz, do přehledu jej zařadíme.

Karolína Šimková.

Karolína Šimková, plavecký talent podpořený velkou dřinou

Jižní Čechy - Díky vám jsme letos mohli ocenit další mladé jihočeské talenty. Za čtyři ročníky Kabelkového veletrhu Deníku se vybralo 854 675 korun, které pomohly stovce dětí k rozvoji jejich nadání. Čtěte příběhy šikovných mladých Jihočechů.

18. ročník vánočního turnaje ve stolním tenise pro Příchozí ve Vlašimi.

Exhibice Panský a Orlowski povýšila vánoční turnaj na vyšší level

Vlašim - Osmnácté pokračování vánočního turnaje pro Příchozí ve stolním tenise se ve Sportovní hale ve Vlašimi jako vždy vydařilo. Otec akce, která nemá v republice obdoby, Luboš Pěnkava, čekal rekordní účast, což se sice nepovedlo, přesto byl velmi spokojený, protože počet účastníků překročil o jednoho, dvoustovku. Jen v roce 2009 bylo více – 207 stolních tenistů všech věkových kategorií. „Turnaj se už dostal do podvědomí. Přijeli k nám nejen místní a z okolí, ale i z Tábora a Kolína,“ měl radost Luboš Pěnkava, když v kategorii Profi byla rekordní účast 46 hráčů a i účast v kategorii Mrňat byla parádní (62) a poznamenal, motto turnaje: „U nás nehoníme výsledky, hlavní je radost ze hry.“

David Puškáč

Puškáčovi stačilo devět minut

Slezský FC zvládl skvěle listopadový šlágr s Hradcem Králové. Opavští dvakrát prohrávali, ale pak trenér Roman Skuhravý poslal do hry dva čerstvé útočníky Václava Jurečku s Davidem Puškáčem a oba skórovali. Druhý jmenovaný povedenou střelou v závěru trefil výhru Slezanů v poměru 3:2.

Ze zkoušek divadelního představení Naši Naši furianti.

Kam za zábavou? Dejte o sobě vědět

Rychnovsko - Pořádáte zajímavou kulturní, sportovní či společenskou akci? Přidejte ji do nové rubriky Tipy Deníku, kterou najdete na stránce: www.rychnovsky.denik.cz/tipy/pridat/. Stačí, když zde do kolonky Přidat akci připojíte facebookovou adresu vaší události.

HK Nový Jičín – HK Opava 7:0

HOKEJ: Nový Jičín - Opava 7:0

Hokejisté opavského Slezanu v novém druholigovém ročníku zatím čekají na vítězství. Poté, co doma v závěru ztratili dobře rozehraný zápas s Valašským Meziříčím, neuspěli Slezané ani na ledě Nového Jičína.  

Slezský FC Opava – FC Odra Petřkovice 2:0

FOTBAL příprava: Opava – Petřkovice 2:0

/2 x VIDEO/ Fotbalisté Slezského FC završili soustředění ve Švamlově mlýně a okolí přípravným utkáním s Petřkovicemi. Na menším hřišti v Jakubčovicích porazili třetiligové Petřkovice v poměru 2:0, když o své výhře rozhodli v závěru.

Slezský FC Opava – MŠK Žilina B 6:3

FOTBAL příprava: Opava – Žilina B 6:3

/VIDEO/ Opavští fotbalisté si pětidenní soustředění zpestřili prvním přípravným utkáním, ve kterém rozstříleli béčko Žiliny šesti góly. Slezané si po celou dobu udržovali herní převahu a mohli zvítězit i vyšším rozdílem.

Slezský FC Opava – MFK Karviná 3:1

FOTBAL příprava: Opava – Karviná 3:1

/2 x VIDEO/ Poslední test před soustředěním ve Švamlově Mlýně opavským fotbalistům vyšel. Po velmi dobrém výkonu přehráli prvoligovou Karvinou, kterou porazili rozdílem dvou branek. Nutno dodat, že další řadu gólových šancí Opava zahodila.