Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Šimek (fotbalista)

SK Uničov – Slezský FC Opava 0:1

MSFL: Uničov – Opava 0:1

Uničov /2 x VIDEO, FOTOGALERIE/ – Fotbalisté Slezského FC navázali na svou úvodní výhru s Břeclaví a zvítězili také na půdě Uničova. Dlouho vyrovnaný zápas rozhodl v závěru zápasu po Sedláčkově přímém kopu opavský útočník Tomáš Mrázek.

Slezský FC Opava U19 – FK Mladá Boleslav U19 2:0

Opavská devatenáctka jede! Nyní přehrála Mladou Boleslav

Opava /FOTOGALERIE/ – Starší dorostenci Slezského FC šlapou na jaře jako hodinky a z šesti zápasů prohráli pouze jediný. V sobotu na hřišti za koupalištěm Opavští porazili také Mladou Boleslav, kterou srazili dvěma góly ve druhém poločase.

Michal Mlýnek, odchovanec Slezanu hrající v Německu.

Michal Mlýnek válí hokej v Německu

Opava - Odchovanec opavského hokeje útočník Michal Mlýnek před začátkem letošní sezony opustil opavský Slezan a zamířil na zkušenou do Německa, kde se upsal výběru EV Lindau hrajícího Bayernligu, a sezona se mu povedla. Šikovný forvard s německým občanstvím patřil ke klíčovým postavám týmu.

TJ Smurfit Kappa Žimrovice

Největší favoritem na postup z okresního přeboru jsou Žimrovice

Žimrovice - Snad jsme dobře připraveni, zní opatrně ze Žimrovic. Ty by v jarní části sezony rády dotáhly do konce vysněný postup do I.B třídy. Mužstvo přezimovalo na prvním místě tabulky s luxusním náskokem osmi bodů. Navíc se do týmu vrátil kanonýr Lukáš Škrobánek, loňský nejlepší střelec okresního přeboru.

FC Hlučín – SK Uničov 1:1

MSFL: Hlučín – Uničov 1:1

Hlučín /FOTOGALERIE/ – Fotbalisté Hlučína zahájili jarní část MSFL domácí remízou s výběrem Uničova. Na hřišti pod silem nebyla k vidění žádná fotbalová hitparáda. Hlučínští gól nedali, hosté dva. Přesto skončil zápas zaslouženou remízou, uničovský bek Ulma totiž trefil vlastní branku.

Adam Rolný (ve žlutomodrém)

Adam Rolný: Standardky cvičíme a vyplácí se to

Opava - Opavská fotbalová devatenáctka v sobotu za koupalištěm vydřela bod v souboji se silným Slováckem. K základním pilířům Slezského FC patřil nenápadný střední záložník Adam Rolný, který neúnavně rozbíjel rodící se útoky Slovácka a snažil se i tvořit hru.

Slezský FC Opava U19 – 1. FC Slovácko U19 2:2

Devatenáctka vyválčila proti Slovácku bod

Opava /FOTOGALERIE/ – Starší dorostenci Slezského FC v sobotním duelu na hřišti za koupalištěm vybojovali bod v souboji s výběrem Slovácka. Hosté šli po půlhodině hry do vedení, ale následně skóre ve prospěch Opavy otočil dvěma parádními góly Machuča. Tým z Uherského Hradiště však vzápětí vyrovnal, a tak se oba celky rozešly smírně.

Slezský FC Opava – SK Sigma Olomouc B 1:2

FOTBAL příprava: Opava - Olomouc B 1:2

Opava /2 x VIDEO, FOTOGALERIE/ – Opavští fotbalisté v generálce na jarní část třetiligové sezony podlehli rezervě olomoucké Sigmy. Hosté šli v první půli do dvoubrankového vedení, které zmírnil v závěru prvního poločasu Komenda. Po změně stran už diváci gól neviděli, i když k tomu bylo blízko. Nutno dodat, že v kabině Slezského FC řádila viróza, a domácí proto museli řešit starosti se sestavou.

Ilustrační foto.

Okres ve znamení návratů ztracených hráčů

Opavsko – Pokračovali jsme v mapování situace ve vybraných klubech okresního přeboru a největší peckou je zatím připravovaný návrat útočníka Lukáše Škrobánka do týmu prvních Žimrovic, kde by se ostrostřelec Škrobánek sešel se svým bratrem Václavem, nejlepším střelcem podzimní části sezony. Velkou posilu hlásí také poslední Suché Lazce, kam se vrací renomovaný kanonýr Ondřej Vlha.

Ilustrační foto.

Futsalisté Olympie bodovali naplno a obsadili šesté místo

Ostrava, Opava - Na začátku března odehráli futsalisté Olympie Velké Hoštice poslední turnaj letošní sezony Moravskoslezského krajského přeboru v hale Sareza a vedlo se jim velmi dobře, když získali dvě výhry a v tabulce skončili na solidní šesté příčce.

Třiatřicátý ročník Kobeřické dvacítky.

Kobeřická dvacítka s rekordní účastí

Kobeřice /FOTOGALERIE/ – Rekordních 264 běžců se zúčastnilo již 33. ročníku tradiční Kobeřické dvacítky. 
V krásném jarním počasí se z vítězství v hlavní kategorii mužů radoval Jakub Zemaník z Vítkovic, mezi ženami kralovala jeho oddílová kolegyně Andrea Krstevová.

Jan Šimek.

Nový herec v muzikálu Donaha!

Uherské Hradiště - Když se začal hrát ve Slováckém divadle muzikál Donaha!, byl Janu Šimkovi rok. Tenkrát ani on, ani jeho rodiče vůbec netušili, že za pár let si Honzík v muzikálu zahraje, a to hned syna hlavního hrdiny. Minulý týden jej viděli první diváci a neskrývali nadšení.

Jan Baránek

Jan Baránek: Koncovku musíme ještě vyladit

Opava – Start MSFL se blíží mílovými kroky. Jeden z horkých kandidátů na postup, Slezský FC Opava, ladí poslední detaily na jarní část, která by měla pro výběr trenéra Jana Baránka vyvrcholit postupem do Fotbalové národní ligy. Slezané pilovali formu v minulém týdnu na Slovensku.

HC Slezan Opava – VHK Vsetín 1:2

HOKEJ playoff: Opava - Vsetín 1:2, postupuje Vsetín

Opava /FOTOGALERIE/ – Opavští hokejisté rozhodující zápas nezvládli a sezona pro ně znovu končí ve čtvrtfinále play-off. Slezan přitom začal dobře a po první bezbrankové třetině se ujal vedení. Bohužel pak Opava inkasovala dvě slepené branky, na které už nedokázala i přes dvě velké šance v power-play, odpovědět a posedmé v řadě neprošla přes síto prvního kola.

Ilustrační foto.

Play-off: Kdo s koho, Slezan nebo Vsetín?

Opava /POZVÁNKA/ – Čtvrtfinále hokejového play-off je u konce. Vyrovnanou sérii mezi opavským Slezanem a Vsetínem musí rozetnout až pátý zápas. Výhodu domácího prostředí mají v klíčovém zápase Slezané, které ale kosí zranění. Povede se Opavě zlomit prokletí prvního kola?

Hokejisté Vsetína. Ilustrační foto.

HOKEJ playoff: Vsetín - Opava 2:1 sn

Vsetín – Opavští hokejisté byli 184 sekund od postupu do semifinále. Na vsetínském ledě totiž díky brance Chalupy z první třetiny vedli o jeden gól, jenže v závěru třetího dějství srovnal domácí Žák a v nájezdech srovnal stav série junior Pokorný. O postupujícím tak rozhodne až pátý zápas na ledě Slezanu.

Stanislav Lavrovič

Stanislav Lavrovič: Byli jsme lepším týmem

Opava - Starší dorostenci Slezského FC v důležitém souboji porazili Frýdek-Místek 3:0, lví podíl na opavském vítězství měl záložník Stanislav Lavrovič, který patřil k nejlepším na hřišti. Navíc přidal dva góly a hlavně ten první z nich stál za to.

HC Slezan Opava – VHK Vsetín 2:4

HOKEJ playoff: Opava - Vsetín 2:4

Opava /FOTOGALERIE/ – Opavští hokejisté poslední krok k postupu do semifinále napoprvé nezvládli a prohospodařili první mečbol. Na svém ledě totiž podlehli v další dramatické bitvě Vsetínu, který si minimálně o jeden zápas prodloužil sezonu. Další zápas je na programu v pondělí na Lapači.

Slezský FC Opava U19 – MFK Frýdek-Místek U19 3:0

Opavská devatenáctka zápas naděje zvládla

Opava /FOTOGALERIE/ – Minulý týden remizovali se Spartou, nyní fotbalisté opavské devatenáctky jasně přehráli frýdecké Valcíře a oživili tak naději na záchranu první dorostenecké ligy.

Ilustrační foto.

Slezan může rozhodnout

Opava /POZVÁNKA/ – Opavští hokejisté jsou krůček od postupu do semifinále letošního play-off. Slezané zvládli dvě velké bitvy se Vsetínem a ve čtvrtfinálové sérii je od kýženého postupu dělí jediné vítězství.

Ilustrační foto.

HOKEJ playoff: Vsetín - Opava 4:5 pp

Vsetín – Další velkou hokejovou bitvu má za sebou opavský Slezan. Na Lapači odrazil atak Valachů o vyrovnání série. Vymazal dvoubrankové vedení domácích, stejně jako v domácím zápase byl od druhé třetiny lepším týmem. V prodloužení pak strhl vítězství na svou stranu díky Lukáši Černému.

Hokejisté Vsetína. Ilustrační foto.

Slezan míří na Lapač, získá mečbol?

Opava /POZVÁNKA/ – Opavští hokejisté v úvodním čtvrtfinále po velkém hokejovém dramatu udolali v nájezdech Vsetín a ujali se vedení v sérii. Ve čtvrtek už míří družina Slezanu na slavný Lapač, kde může vybojovat druhý vítězný zápas a vytvořit si ideální pozici pro sobotní domácí utkání.

Ilustrační foto.

Zdecimovaný Ferram těsně padl v Orlové

Orlová, Opava – Rozsáhlou marodkou stíhaný futsalový Ferram Opava podlehl v dalším kole divize Orlové. Zápas byl i přes problémy hostujícího mužstva velmi vyrovnaný a klidně mohl skončit i opačným výsledkem.

HC Slezan Opava – VHK Vsetín 4:3 sn

HOKEJ playoff: Opava - Vsetín 4:3 sn

Opava /VIDEO, FOTOGALERIE/ – Hokejisté opavského Slezanu vstoupili do čtvrtfinálové série play-off vítězně. Na domácím ledě sice prohrávali se Vsetínem po první třetině už o dvě branky, nakonec ale předvedli famózní obrat a v samostatných nájezdech vystřelil Opavě důležité vítězství penaltový specialista Tomáš Polok.

Ilustrační foto

Okresní přebor: Přestupy? Kluby zatím mlží

Vřesina, Skřipov, Služovice - Opět jsme mapovali situaci ve fotbalových klubech okresního přeboru v době dlouhé zimní přestávky. Po Stěbořicích, Jakartovicích a Malých Hošticích jsme se zeptali, jak probíhá příprava ve Vřesině, Skřipově a Služovicích.

Ilustrační foto

HOKEJ: Poruba – Opava 3:0

Poruba, Opava – Opavští hokejisté v posledním kole na ledě Poruby neuspěli a prohráli rozdílem tří branek. Slezan inkasoval v první části dva góly v oslabení, sám se střelecky neprosadil a základní části končí na čtvrté příčce. V play-off tak bude Opava bojovat proti výběru Vsetína. Utkání nedohrál kapitán Tomáš Měch, v úterý by ale měl být připraven.

Ilustrační foto.

Slezan čeká na závěr základní části derby v Porubě

Opava /POZVÁNKA/ – Opavští hokejisté uzavřou základní část v sobotu na ledě Poruby, kde je čeká před play-off těžká prověrka. Nedaleký rival Slezanu totiž prožívá úspěšnou sezonu a na vyřazovací boje se natěšeně kouká z druhé příčky druholigové tabulky. Opava bude v Porubě bojovat o udržení třetí pozice.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava – Technika Brno 2:3

Opava – Opavští hokejisté na svém ledě po lítém boji prohráli s brněnskou Technikou. Ve vyhecovaném utkání šli Brněnští do dvougólového náskoku a Slezan zabral až ve třetí třetině. V ní dřel, vstřelil kontaktní gól, ale vyrovnat už nedokázal, i když v power-play byl ve dvou případech hodně blízko.

Ilustrační foto.

Slezan doma hostí Techniku. Když vyhraje, bude třetí

Opava /POZVÁNKA/ – Opavské hokejisty čeká ve čtvrtek poslední domácí vystoupení v základní části. Do slezské metropole ve čtvrtek dorazí brněnská Technika, a pokud Slezan zvítězí, definitivně si pojistí třetí příčku druholigové tabulky.

K.S. Energetyk ROW Rybnik – Slezský FC Opava 1:1

FOTBAL příprava: Rybnik – Opava 1:1

Rybnik /2 x VIDEO, FOTOGALERIE/ – Opavští fotbalisté odehráli další přípravné utkání na polské půdě, když v sobotu po poledni změřili síly s druholigovým Rybnikem. První půle byla vyrovnaná, po změně stran ale působil živějším dojmem Slezský FC a zaslouženě šel do vedení. Zápas však nakonec skončil remízou, kterou domácím zařídil v poslední minutě Vrťo.

Ilustrační foto.

Nemáme kam chodit. Klub chybí, říkají studenti v Hradci

Hradec Králové – Studentům vysokých škol se zdá situace kolem klubů v krajském městě depresivní. „Jediným klubem pro studenty je AC klub. Je ale malý, při větších akcích to tam vypadá jako v zavařovačce plné sardelí," přiznává se smíchem student Tomáš.

Pivovarská flošna v Hradci Králové.

Nemáme kam chodit. Klub chybí, říkají studenti v Hradci

Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Studentům vysokých škol se zdá situace kolem klubů v krajském městě depresivní. „Jediným klubem pro studenty je AC klub. Je ale malý, při větších akcích to tam vypadá jako v zavařovačce plné sardelí," přiznává se smíchem student Tomáš.

Ilustrační foto

HOKEJ: Vsetín – Opava 4:0

Vsetín, Opava – Opavští hokejisté zajížděli v páteční podvečer na led Vsetína, kde mu zisk jediného bodu stačil k definitivnímu potvrzení třetí příčky v tabulce. To se však nestalo, Slezané se střelecky neprosadili, čtyřikrát inkasovali a z Lapače odjeli s prázdnou. Třetí příčku tak bude Opava hájit před svými konkurenty ještě ve dvou posledních kolech.

Ilustrační foto

Okresní přebor: zimní příprava je v rozjezdu

Opavsko – Ze zimního spánku se postupně probouzejí také fotbalisté z klubů hrajících okresní přebor. Sondovali jsme situaci ve Stěbořicích, Jakartovicích a Malých Hošticích, a ve všech těchto klubech zatím panuje relativní klid.

HC Slezan Opava – HC LVI Břeclav 7:3

HOKEJ: Opava – Břeclav 7:3

Opava /FOTOGALERIE/ – Opavští hokejisté v úterní podvečer získali důležité tři body, když na svém ledě hladce přehráli výběr Břeclavi, která do slezské metropole zavítala ve velmi mladé sestavě. O vítězi zápasu rozhodla druhá třetina utkání, jež se změnila v exhibici Slezanu. Ten v ní nastřílel čtyři branky a tím zlomil odpor jihomoravského celku.

Ilustrační foto.

V úterý na hokej! Slezan přivítá předposlední Břeclav

Opava /POZVÁNKA/ – Hokejový Slezan má před sebou poslední čtyři zápasy základní části a má před sebou těžký los. Nyní jej ale doma čeká papírově nejschůdnější Břeclav, která je v tabulce na předposlední příčce a pořádně se trápí.

Prostějovští hokejisté v sobotu porazili i třetí Opavu. Na výhru se ale museli nadřít. Zápas jim totiž moc nevyšel a jen díky Kociánovi se dostali až do samostatných nájezdů. V nich dominoval Lukáš Duba.

HOKEJ: Prostějov - Opava 2:1sn

Prostějov /FOTOGALERIE/ - Opavští hokejisté na ledě druholigového lídra z Prostějova dlouho potvrzovali dobrou formu z posledních zápasů, ale z jestřábího hnízda nakonec odjeli poraženi. Vyrovnaný zápas, ve kterém měl Slezan ve dvou třetinách herně navrch, rozhodovaly až nájezdy. V nich trefil výhru Prostějova domácí kapitán Lukáš Duba.

Josef Doboš

Slezan jede do Prostějova. Sestřelí Jestřáby?

Opava – Opavští hokejisté drží sérii tří vítězných zápasů v řadě a v sobotu míří na led druholigového lídra z Prostějova. Jestřábi se po nevydařeném začátku nového roku vzpamatovali a opět jasně dokazují, že s postupem do první ligy to myslí opravdu vážně. Série pěti výher v řadě hovoří jasně.

Michal Hoza

Michal Hoza: Když uspěji, budu muset v práci skončit

Zlín, Opava – O místo v kádru třetiligového Slezského FC bojuje kromě jiných také mladý obránce Michal Hoza. Ten má však pozici v přípravě ztíženou tím, že kromě fotbalu chodí denně do práce a nestíhá tak tréninky. Jak sám ale říká, pokud se mu povede do áčka prokousat, se zaměstnáním sekne.

Orlovští hokejisté (v modrém) odehráli v Opavě slušný part, ale gól nedali.

Orlová v Opavě vzdorovala, ale marně

Orlová /FOTO/ – Na ledě favorizovaného soupeře neuspěli a musí o udržení válčit dál. Orlovští druholigoví hokejisté nedali v Opavě ani gól.

HC Slezan Opava – HC Orlová 2:0

HOKEJ: Opava – Orlová 2:0

Opava /FOTOGALERIE/ – Opavští hokejisté slaví třetí výhru v řadě. Na svém ledě zdolali houževnatě vzdorující Orlovou fotbalovým výsledkem o dvě branky, a získali tak důležité tři body v cestě k udržení třetí příčky druholigové tabulky. Vítězství Slezanu zařídili svými góly útočníci Wolf s Chalupou.

Ilustrační foto.

Futsalisté Olympie vezou body z Brušperku

Brušperk, Opava – Futsalisté Velkých Hoštic absolvovali další turnaj krajského přeboru ve sportovní hale v Brušperku a vedli si výborně, když remizovali s Novým Jičínem a porazili ostravský Inter.

Opavská šermířka Eva Havranková skončila druhá v turnaji v Grazu. Zleva: Eva Havranková (Opava), Lilli Maria Bruggerová (Rakousko), Anna Chiara Bordinová (Itálie) a Julia Speicherová (Rakousko).

Eva Havranková byla druhá v Grazu

Graz, Opava – Talentovaná šermířka Eva Havranková z opavského Slezanu uspěla na mezinárodním turnaji juniorek v rakouském Grazu, kde v tradiční a dobře obsazené soutěži Alpe Adria Pokal brala mezi soupeřkami z Rakouska, Itálie a Slovinska stříbro.

Ilustrační foto.

Slezan hostí Orlovou a bere jen výhru

Opava /POZVÁNKA/ - Základní část druhé hokejové ligy se nezadržitelně blíží ke svému konci a opavský Slezan ji má velmi dobře rozehranou, když okupuje třetí příčku tabulky. Opavští hokejisté ve středu večer doma přivítají výběr desáté Orlové a proti houževnatému soupeři mají za úkol získat tři body.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Frýdek-Místek - Opava 4:5

Poruba – Opavští hokejisté podruhé v řadě zvítězili, když na zimním stadionu v Porubě porazili v derby Frýdek-Místek. Slezan měl skvělý vstup do utkání a po pěti minutách vedl o dva góly. Domácím se však povedlo vyrovnat, jenže Opava zařadila vyšší rychlostní stupeň a šla do tříbrankového trháku. Frýdecko-místečtí se sice nevzdali, ale na víc než korekci výsledku už se nezmohli.

FC FASTAV Zlín – Slezský FC Opava 0:1

FOTBAL příprava: Zlín - Opava 0:1

Zlín /2 x VIDEO, FOTOGALERIE/ – Opavští fotbalisté uspěli v dalším přípravném utkání na jarní část sezony. Slezané zvítězili na půdě účastníka Fotbalové národní ligy ze Zlína, když zápas rozhodla jediná branka. O tu se v závěru utkání postaral trefou z penalty opavský záložník Jan Schaffartzik.

Václav Škrobánek

Václav Škrobánek táhne góly Žimrovice

Žimrovice, Opava - Moc podobných příkladů není, ale Žimrovice se mohou pyšnit zajímavým příběhem. Po letním odchodu nejlepšího kanonýra týmu Lukáše Škrobánka se čekalo, kdo jej nahradí. Úlohu šutéra po něm přebral jeho bratr Václav Škrobánek, který byl na podzim nejlepším střelcem okresního přeboru.